Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Mókuskám)

Két testben (1.rész)
Megosztás: f

Két testben (1.rész)

Sötét volt az idő, odakint még ugyan nappal volt, de a közelgő vihar miatt inkább estének látszott. Az ablakomon hangosan kopogtak az esőcseppek. Odabent, az ágyamon ülve széttéptem egy zacskó drazsét hogy hozzájussak a finomsághoz, de az összes cukorka a földre esett. Felvont szemöldökkel bámultam a guruló színes golyókat. Vállatvontam és felkaptam egy édessége a földről és bekaptam De ekkor nagy csörtetéssel apukám felrohant a lépcsőn.
- Kiara gyere gyorsan! A mama korházban van! - mondtam ügyet sem vetve a szines cukor rengetegre a földön.  Én értetlenül megmarkoltam a földönlévő cukrokból egy keveset és apukám után rohanam. Gondolkoztam hogy ez mos akkor álom vagy valóság de végül valahonan arra jutottam hogy valóság. Nem kérdeztem semmit, csak bambán ültem az autóban és figyeltem az elhaladó tájat. A fákat és a lombokat felváltotta a lakóházak rengeteg majd az autó lassítani kezdet és megláttam a korházat.
Apukám elöl rohant, én mögöte sétáltam. Egy fehér kabinba rohant, én utána mentem gyors léptekkel. Anyukám már o volt, hazasem jött a munkából, egyenesen ide jött. A nagymamám infúzióra kötve volt, mellette egy képernyő volt. A képernyő mutatta a szívverését, ami picit megijesztett. Mama ekkor megszólalt rekedten,  és felnyujtotta az egyik karját.
-    Most ki-kicsit ki mennétek? Kettesben maradnék Kiarával… - köhögte rekedten és alig
érthetően.  Én közelebb álltam a nagymamámhoz hogy haljam mit mond, Anyáék sírva kimentek.
Én némán néztem azt a bizonyos monitort. A hordágyon fekvő rokonam nehezen levegő vett és elővett egy medált. A medál egy zsinórból állt, a végén egy kék kavics lógott. Amikor a nagymamám kezébe vette, a nyakék világítani kezdett, erősen. Én nem fogtam fel a történteket.
-    Fogd ezt a medált és ko-oncentrálj erősen! Ne ijedj majd meg ha kicsit máskén fogsz festeni… u-utána me-enj el a tiltott erdőig, onan kövesd az ösvényt és menny be a tiltott barlangba-a. Moon mindent elfog magya-arázni. Ne agódj a… -
mondta ekkor kezembe nyomta a medált és még annyit mondott hogy tartsam titokban ezt. Ezután a képernyő sípolni kezdett és én tudtam, hogy meghalt. A mentők berohantak, és megkezdték az újra élesztést. A szüleim zokogtak, csak én nem voltam pánikban. Ekkor mintha a medál elkezdett volna mocorogni a kezemben. Kimentem a korház udvarába és a mondottak szerint koncentrálni kezdtem. Mintha égifény érkezett volna le a földre olyan világos lett, és hirtelen mintha összementem volna. A kezeimre pillantottam amik már mancsok voltak. Macska lettem, nyávogva akaram valahogyan visszaváltozni, ne logikusan semmi értelme nem volt. Ekkor egy halk hang sutogott a fülembe:
-    Csak tedd a mancsaidat a kristályra, és koncentrálj arra hogy ember legyél… - mire
hátra fordultam senki nem volt ott. Én a mondottak szerint cselekedtem, és hirtelen ujra visszatértem a normál alakomba.


Remélem tetszett! A helyesírásomon próbáltam pici javítani, remélem lászik.

( 249 megtekintés )

Szólj hozzá:

Warrior cats fan 2018. 02. 14. 19:18  
odi macska, javaslom, hogy előbb megkéne tanulni írni. Szóval ja, amit Drazsi írt.
Tallózásra bal klikkelj kétszer, válassz képet. Gondolom azt tudod, hogy először menteni kell egy képet, aztán a gallériából kiválasztani.
De van rá külön topic, a Kérdések és válaszok.

Drazsi 2018. 02. 11. 18:14  
hát majd meglátjátok

Drazsi 2018. 02. 11. 18:13  
Készítem a másodikat is...
azt izgib lesz... remélem

Drazsi 2018. 02. 11. 18:12  
köszi Raito

  - megszűnt felhasználó - 2018. 02. 11. 17:19  
Nekem tetszett. Szerintem hogyha ezt a gyerekszájba írtad volna, akkor az élen lenne. Ott a legjobbak között lenne.

Drazsi 2018. 02. 11. 12:22  
Ömm... Ezt miért a cikkem alá irtad?
Jól van segítek.

Telefonon: rámész a fájl beillesztésére, onnan megnyílik egy ablak, onnantól menny rá a dokumentumokra és bökd meg a kiválasztott képet.

Számítógépen: rámész a fájl kiválasztására, onnan megjelenik egy ablak azon belül a mappákban kell kiválasztani a képet. (Abban a mappában keresd a képet amejikbe mentetted a fotót)

  - megszűnt felhasználó - 2018. 02. 11. 12:13  
Szia sztok.Tudnátok segiteni?Ha írtam egy cikket hogy kell képet teni? segítenétek?

Warrior cats fan 2018. 02. 10. 8:40  
Most így, hogy mondod... azzal semmi probléma, csak azért...

  - megszűnt felhasználó - 2018. 02. 09. 20:52  
Nem csak a helyesírás csapnivaló, felesleges entereket és szóközöket teszel. A "korház" helyesen "kórház". Nem "menny", hanem "menj". Az alapötlet jó lenne, de hemzseg a hibáktól, amik elrontják az olvasás élményét. A párbeszédek utáni szituációleírás végére biggyessz oda egy pontot, ugyanis akármilyen hihetetlen, de az is egy mondat :Đ Ha történetet írsz, fogj kézbe egy helyesírási szótárat, vagy keresgélj neten, mert így tényleg csapnivaló és az is maradhat. Folytathatod, nem állok utadba, de akkor kezdj el javítgatni (amire már rég sor kellett volna, hogy kerüljön).
Warrior cats fan, az azt a célt szolgálta, hogy az író érzékeltethesse velünk a dadogást. SZERINTEM. De így már sajnos semmiben nem lehetek biztos.

Warrior cats fan 2018. 02. 09. 17:11  
A nagymamám infúzióra kötve volt, mellette egy képernyő volt. „ Miért csak azt használod, hogy volt, a magyar népnek van a legtöbb szava, illetve rokon értelműe. A nagymama érzéseit, stb. sikerült a legborzalmasabban összefoglalni.
Amikor a nagymamám kezébe vette, a nyakék világítani kezdett, erősen. „ Az "erősen" szó előtt minek a vessző? “ujra „ , legalább ötvenszer mondtuk, hogy az hosszú ú. Helyesírási hiba is megesett, és a vesszők némi problémát jelentettek. A, hogy elé vesszőt tegyél mindig! “Barlangba-a „ , ez mi célt szolgált?

Drazsi 2018. 02. 09. 17:08  
Köszi ^^

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat