Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Rózsa története
Megosztás: f

Rózsa története

Először is, elszeretném mondani, hogy a továbbiakban lesz szó Rózsáról, aki egy macska. Egyenlőre ez csak egy bevezető rész lenne. Jó olvasást!

Halk léptek hallattszódtak az iskola folyosójáról. Két macska lépdelt a torna terem előtt, az udvarról bevonulva. A lépcső előtt megállt a két kandúr. Mindkettő nagy termetével lépdelt végig az iskola metlakiján. Egy világos színű, narancs bundás ment legelől. Zöld szemei világítottak a sötét iskolán végig. A másik egy fehér, fekete csíkos kandúr volt. Mélyen véste bele a másik kandúrba tekintetét. Egy farok lobbantás után megszólította a macskát.
- Mostanában elég kevés kölyök jön az iskolába - mormolta  kicsit mérgesen. - Egy macska iskolában nincs nagy létszám, de most kevesen vagyunk. Mindenki, akit beiratnak, fel kell vennünk az iskolába! Akármilyen származású - tette hozzá a fehér kandúr.
- Magam sem tudom, miért van ilyen kevés kölyök, hogyha ennyi kóbor macska van. Ez pont egy olyan hely, ahol a házi kedvenc macska is eljön, ha tud - mondta el véleményét.
Felállt a sárgás kandúr, és körözgetni kezdett körülötte.
- Nos, hirdetni kéne az iskolát. Tigriskaromnak csak csalódást okoz, hogy az iskola egyre rosszabb eredményt hoz. Régen volt tömérdek cica itt, most meg csak tíz is alig. Beszélek Tigriskarommal, hogy mi lenne, ha több osztály lenne bevezetve. Akkor a kisebb cicák is szívesebben járnának ide, mert ott csak kicsik között vannak. Egy óvoda kéne, és legalább még egy osztá... - szakította félbe beszédét egy hirtelen, ijesztő hang. Felfigyeltek a hangra mind ketten, csak rosszra tudtak gondolni.
- A betolakodók azok! - jelentette be mérgesen a fehér kandúr. - A csapóajtón jönnek be, hallom. De nem lehet tudni mennyien vannak. Hmm, mindig a vészkijáratot használjuk, menjünk az ablakon át - emelte fel fejét, és mutatott a torna terem magasan lévő, szűk ablakára. A két macska szótlanul és zaj nélkül másztak fel a rácson át az ablakba. Véletlenül sem ejthettek hangot, a tornateremben csak terjed a folyosó végéig. Gyötörte őket a félelem, de bátran szaladtak ki. Tériszonyuk nem volt, ez természetes. Talpra estek, majd osontak végig hasalva a földön. A fák mellett szorosan kúsztak, hogy még mögé tudjanak bújni.
Az igazgatói terem az iskola végén, a lépcsőktől jobbra helyezkedik el. Ott ült az öreg, bölcs Tigriskarom, az igazgató. Ő az "Óriás macska" becenevet kapta a tanároktól, óriás testalkatának köszönhetően. Szorgosan írta a könyvét. Nagy történetíró is volt egyszer, de már inkább tanár. Négy gonosz tért be az iskolába. A kulcslyuk elárulta, hogy mit rejt az a szoba. Világosság ömlött ki abból a teremből. Tigriskarom igaz, hogy öreg, de a hallása még a régi volt. Óvatosan az ajtó mellé kúszott, majd támadó állásban rúgózott a lábaival. Réges régen harcos macska is volt, innen nehéz elbírni vele. Türelmesen várta az áldozatokat. Ki próbálta találni a hangokból mennyien jöttek, de nem volt erre elegendő idő. Beléptek halkan, és körül szaglázták, nézték a termet. Tigriskarom tudta, hogy itt az idő a támadásra. Támadóállását erősebbre fogta, izmos részeit megfeszítette, és egyetlen pillantással nekik rugózkodott, majd egy nagy szökkenéssel megragadta az egyiket. Erősen harapta és karmolta végig azt a gonosz macskát. Az volt épp a főnök, a legmerészebb, de nem tudott sokat tenni az ügy érdekében. Azonban a többi három Tigriskarom hátát ragadta meg. Tigriskarom erősen küszködött, hogy túl élje.
Sárgabundás és Fehértigris messzebbről is meghallotta volna az igazgatót. Rohantak be a rövidebb úton. Lesből lecsaptak a többire. Legelőször a bölcs kandúrt mentették meg. Egymás tetején lapultak az igazságtalanok, majd minden erővel futni kezdtek. A vezetőjüket vonszolták el, mert azt tartották a legértelmesebbnek.
Mikor távolodni kezdtek, fáradságától egy nagyot fújt a nagy kandúr.
- Kösz... köszönöm! - dadogta az óriási macska. - Mi... mivel hálálhatom meg nektek?
- Azzal, hogy most össze szeded magad, és elmegyünk az éjszaka alatt egy nyugodt helyre! - morogta a sárga macska.
- Megyek is, Sárgabundás! Fehértigris is jól van?
- Jól vagyok, de most induljunk! - nyivákolta Fehértigris.
Némán ballagtak el az egyik elhagyatott ház udvarára. A szűk résen épphogy átfértek. Megbújtak a terasz foteljában, és ápolni kezdték egymást. Tigriskarom egy mélyet szippantott a friss levegőbe, ezzel elérni, hogy lenyugodjon.
- Az iskola két nap múlva kezdődne, ugye? Akkor ezt a folyamatot megkell hosszabbítani! Igazgató úr, be kell vezetni még egy osztályt a nagyobbaknak, és az iskolának kettő termében egy óvodát!
- De ez is időigényes, sok munkás macska kéne hozzá - susogta halkan az öreg.
- Miaaauu! - ásított Fehértigris egyet, mert elfáradt.
Mind a három macska lehúnyta szemét, de Sárgabundás mégis csak felállt. Szerette mindig is a csillagokat bámulni. Észre sem vette, hogy mennyi időt töltött el a csillagokkal. A képzelete mindig tovább szokott fajulni, mikor nézi őket. A testvére, Tigriskarom és Fehértigris sosem értette miért szereti a tiszta, éjszakai égboltot csodálgatni. Sárgabundás mégiscsak felállt, és felugrott az egyik ócska, szivacsos fotelre. Dagasztani kezdett, hogy kényelmesebben tudjon aludni. Összekuporogva álomba merült.

Ez egy bevezető résszel indul. Fontos, hogy pontozzátok, és véleményt írjatok a történetről! Utólag köszönöm, hogy elolvastad! Szia!

( 255 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 06. 28. 19:55  
Szerintem nagyon jól írsz, néhány helyen van csak olyan, ami nekem szemet szúrt. Pl: 6. mondat:  “Zöld szemei világítottak a sötét iskolán végig. „ Szerintem jobban hangzana így: Zöld szemei végigvilágítottak a sötét iskolán.
Aztán: “Egy macska iskolában nincs nagy létszám, de most kevesen vagyunk. „ szerintem:Egy macska iskolában amúgy sincs nincs nagy létszám, de most különösen kevesen vagyunk.
Ez pont egy olyan hely, ahol a házi kedvenc macska is eljön, ha tud „ ???
Felállt a sárgás kandúr „ A sárgás kandúr felállt.
A kulcslyuk elárulta, hogy mit rejt az a szoba. Világosság ömlött ki abból a teremből.
Ha már egyszer jelezted, hogy melyik szobáról van szó, nem kell a következő mondatban is. Elég lenne: Világosság ömlött ki belőle. Vagy: Világosság ömlött ki a teremből.
Azzal, hogy most össze szeded magad, és elmegyünk az éjszaka alatt egy nyugodt helyre!
Azzal, ha most összeszeded magad, és az éjszaka alatt elmegyünk egy nyugodt helyre.
Helyesírásról:
(amit már leírtak az hagyom)
elszeretném mondani - el szeretném mondani
egyenlőre - nos, ez helyes, de nem azt jelenti, amit a mondatban jelentenie kéne, Egyelőre, egyenlőre. Ez egy nagyon gyakori hiba, szinte mindenki beleesik, aki ír. Van, aki nem is tudja a szabályt. Egyenlőre- egyenlő részekre
egyelőre- ezt kellett volna a mondatba tenni
Nekem tetszik a történet, már elolvastam a másik két részt is. Azokban is voltak hasonló hibák, de ha gyakorolsz, az csak jó
Mindenképp folytasd, mert nagyon izgi!
Warrior cats fan 2018. 02. 11. 18:33  
Elég hosszúra sikeredett, de szerintem nagyon jó lett. Büszke vagyok magamra!
Nekem már izgalmasnak tűnik, pedig még csak az elejét űzzük. Mi lesz később? Ezt a történetemet szeretném a legjobbá. Egyenlőre nincs továbbra sem benne diák, ugyanis legalább még a negyedik részéig megszeretném veletek ismertetni a lényeget. C:

Warrior cats fan 2018. 02. 11. 16:26  
Értelmesen fogalmaztam. Szóval holnapra már lesz második rész, ha nem akadályoz meg semmi.

Warrior cats fan 2018. 02. 10. 17:22  
De, talán holnap egyet.

Drazsi 2018. 02. 10. 12:53  
Nem folytatod?

Drazsi 2018. 02. 03. 9:54  
8

Warrior cats fan 2018. 02. 01. 18:48  
Köszönöm a kritikákat!

Drazsi 2018. 02. 01. 17:23  
nekem eddig nagyon tetszik ^^

tigrancs3 2018. 02. 01. 16:58  
hallattszódtak  ~ hallatszottak
torna terem ~ tornaterem (egybeírjuk)
metlakiján ~ ?
lehúnyta ~ lehunyta

Van benne helyesírási hiba, de kíváncsi vagyok, mit hozol ki belőle. Folytasd! :')

Warrior cats fan 2018. 02. 01. 16:26  
Köcönöm Drazsika! Eddig egyel próbálkoztam, ez a második. Az előzőt azt nem folytatom, de ha ez tetszik, akkor folytatom :3

Drazsi 2018. 02. 01. 15:59  
Á, végre Warrior cats fan is irt storit (nem tudom hogy eddig mennyistorit irtál...)
Tuti elolvasom! ^^

Drazsi 2018. 02. 01. 15:58  
áááááá, már a kép meggyőzött. Kicsit hosszú, szóval estimesének tuti elolvasom.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat