Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Paamy)

Just summer
Megosztás: f

Just summer

 Cassandra besétált az ajtón nemsokkal utána Ed is.
- Elnézést kérünk. - kántálták, miután a folyosóról beléptek az étkezőbe. Ed lehajtott fejjel odabicegett az asztalhoz, majd helyet foglalt egy széken. Egyáltalán nem volt jó kedvében, ahogyan Mrs. Mirza sem.
- Elnézem gyerekek, de máskor, legyetek itt! - dorgálta meg kicsit őket. Cassandra leült húga mellé, így a vörössel ült szemben. Mikor mindenki jó étvágyat kívánt, Cass az ételhez sem nyúlt. Kicsivel később próbálta letuszkolni a falatokat a torkán. Itt valami nagyon nem stimmelt. Ő és a kan egész vacsora alatt egyszer sem néztek egymásra. A társaság - mert a nevelőnő szerint illetlenségnek bizonyult - nem igazán nyitotta szóra a száját, miközben ettek. Rose jó étvággyal, szinte falta be a tepsiben sült halat. Moonlight is így tett. A macskaasszonyság finom mozdulatokkal, a villa segítségével falatozott. Nem ehettek a mancsukkal. Pedig Black a legszívesebben mindig így evett. Tudta, hogy gusztustalan, és nem hercegnőhöz illik, de ha nem követeltek meg tőle semmiféle eleganciát, s nem látta senki, erre vetemedett. Ed csendesen fogyasztotta az ételt. Nem csámcsogott, vagy beszélt közben. Mintha erre az egy röpke órára teljesen kicserélték volna. Ilyen lenne a macska, ha szerelmes? Lucy szokásához híven, a hal felét a tányéron hagyta. Mirza faggatta, miért nem hajlandó többet enni, mint mindig. Szerinte, ha nem esznek, a szervezetük legyengül, pedig most igazán erős szervezetekre van szükség. Tudták, a háború közeleg, nem sok kell neki, hogy ide, az Isten háta mögé beköltözzön. Itt akkor nagy felfordulás lesz, s bizonyára az elég felhőtlen nyárnak is lőttek...
Mikor befejezték, mindenki megköszönte az ebédet, felálltak az asztaltól, csendben betolták maguk után a tölgyfából készült faragott székeket.
- Gyerekek, tíz órakor takarodó van. - szólalt meg Mirza. A többség odafigyelt, és most a "többségbe" a vörös is beletartozott. Lucy hegyezte a fülét.
- Rendben van. - válaszolta Cassandra.
Lucy és Cass egy szobában voltak. A nővér, mikor húga elaludt, még várnia kellett két órát. Pontban éjfélkor kiment a szobából. Léptei halkak voltak, némán osont végig Ed szobája felé. Hallotta, amint az öreg óra tizenkettőt ver. Szíve kalapált csak hangosan gyorsabb ütemben mint valaha ezelőtt. Nem tudott nyugodt maradni, pedig sosem volt izgága természet. Attól félt, olyan gyorsan, és hangosan dobog szíve, hogy még valakit felébreszt. Persze, ez nem történhetett meg.
Az ajtóban megfordult a zár. Ed állt ott, és már várta.
- Itt vagyok. Eljöttem.
- Nem hittem volna, hogy megmered tenni. - suttogta Ed.
- A családomért teszem. - majd magukra zárták az ajtót.   

( 79 megtekintés )

Szólj hozzá:

Speedpaintwolf
 
2017. 12. 10. 14:50  
Folytit!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat