Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: دُنْيا)

~ Az év története ~
Megosztás: f

~ Az év története ~

Dicsértessék Jézus Krisztus!

Na ki tudja, mit ünneplünk ma? November ötödike van, a Guy Fawkes nap! Amikor azt ünnepeljük hatalmas máglyákkal, hogy nem sikerült felrobbantani az ország házát, a londoni parlamentet. Amire Hugo Weaving és egy maszk emlékeztet mindenkit.
De! Pár nappal múlt halottak napja, amit Mexikóban színesre festett koponyákkal, az élet könyvével és rengeteg gyertyával ünnepelnek. Előtte pedig Mindenszentek volt, annak az előestéjét, nos, pedig Halloweennek, vagy All Hallow's Eve-nek becézzük.
Mert amikor az aratásnak vége van, és a nappalok rövidülnek, az éjszakában egyre több és több árnyék vegyül...

Vigyázz!!
Bizony! Valami les ránk! Valami van az ágy alatt? Valami kaparja a falat! Valaki a szekrényben mász', valakit kerülget a ház. Éjszaka szempár figyel az ablakból, nem a gyertya fénye pislákol. Sötétség omlik hullámokban, felöltözteti a rémeket, vigyázz mert rád is lecsaphat! Ő az! Már nem bujkál! Nekünk kell elbújni tőle - Jézus Krisztust megtaláltuk végre!
(Avagy hogyan lett az "Ön megtalálta már Jézus Krisztust?" rovatból "Ön elbújt már Jehova tanúi elől?" rovat. Elnézést.)

Trick or Treat

Halloweenkor cukorkáért szokás kopogni, jelmezbe öltözve. Az édesség igazából csak a jóleső adalék, a lényeg, hogy fel legyen mindenki öltözve - így nem tudják a szellemek és ártó lények megmondani, hogy ki barát, ki vacsora. Furfangos, nem? No és itt próbáltatok már kopogni?

Nem trükköket árulunk! Csoki is jár annak, aki a versenyt megnyeri. Shigekazu jóvoltából jött egy hozzájárulás, a nyertes markát egy különleges cica üti! <3 Na, milyen jó fej moderátorok vannak itt?

Jack-o-Lantern
Jacket se a Menny se a Pokol nem fogadta be, de az Ördög adott neki egy tököt, szent Péter pedig egy mécsest, amit mindig világít neki; Jack kivájta a tököt, és lámpást csinált belőle. Az apró fényforrás a kóbor lelkeket hivatott hazavezetni, mint a sírokon, ugyanakkor van egy másik funkciója. Elűzi a gonoszakat! Itt is vannak ártó szellemek, akiket ki is pucoltunk, fájó szívvel - ebben a fordulóban az Emlékképek, Fulladás, Perzselés és Save Me kiestek. <3

Mindenszentek
Vajon tényleg mind? Az összes? Bizonyára.
A Halloweennek megvan a maga sajátos hangulata - fekete, narancs és hátborzongató. Az ősz koronája, amikor a szenteket egybe hívják. És itt vannak a mi szentjeink is, rátok várva:
1. Eső (Diaboli)
2. Eszter mondta (BlingBling)
3. Fénykerülő (Lillusi)
4. Hegyen hagyott hit (Valii :3)
5. Kóbor szellem (Mademoiselle)
6. Mielőtt elmész (Esther*)
7. Ősziszél (دُنْيا)
8. Pestis (zsozsfi)
9. Tengerkék (BlingBling)
10. The boy, who knows my Wifi password (hubertó2015)
11. Virágszirmok (Blurryface)
Szoros a mezőny!

Határidő mint mindig, most is van. Szavazzatok legkésőbb 2017. november 12.-éig, éjfélig, a kedvenceitekre, a szokásos módon!

Ámen és borzongás:
Hanka, Spectra & Dunya

( 308 megtekintés )

Szólj hozzá:

Speedpaintwolf
 
2017. 11. 09. 14:41  
Makoto, Ez egy metafora volt ^^

Makoto Shin 2017. 11. 09. 6:39  
Miért baj ha "vihar" van?
Oké, a moderátoroknak plusz munka dehát legalább van egy kis élet.
Mint a Számológép korszak, akkor is mindenki idegeskedett és olyan viták voltak hogy csak na, de mégis sokan emlékezbek rá, megmaradt az emberekben.
A csendre ki fog emlékezni? Egy idő után megunja az ember, ha minden egyes nap ugyanaz történetik.

Speedpaintwolf
 
2017. 11. 08. 22:53  
Valóban. Olyan békés itt minden... És tökéletes arra, hogy a szelíd hullámokat éppen megtörjük és áthajózzuk az egész Atlanti-óceánt, vagy a Földközi-tengert. Na jó, de miután valaki egyáltalán megtörté a csendet, jön a vihar és akkor mindent tarolni fog. -_-

دُنْيا
 
2017. 11. 08. 22:40  
Szerintem ha várunk két hetet nem pottyannak az ölünkbe a történetek, és így jó a mezőny, mindössze a szavazó a kevés, arról meg nem a szervezés vagy a határidő tehet. :/
Az érettségi pedig pláne nem. Nyolcadik felvételi valóban "közeledik", bár az is odább van, az érettségi viszont jócskán. Bár persze, én nem tudhatom. Iskolára viszont bármikor lehet fogni a dolgokat, vagy, ahogy Makoto mondta, munkára. A CN alapból kezd elcsendesedni, nem csak ez a verseny van egyedül.

Karina2003107 2017. 11. 08. 22:14  
Én szoktam szavazni, de ezekből egyet sem ismerek, meg nem is az én ízlésem. Úgyhogy erről ennyit. Maradok a szerepeknél.

Speedpaintwolf
 
2017. 11. 08. 20:21  
Igaz, de ez csak a szerény véleményem.

Makoto Shin 2017. 11. 08. 20:07  
Ugyan már. Tavaly egy érettségiző, vagy épp iskolát választó tag se volt itt? Dehogynem.
Szó sincs itt nyafogásról vagy bármi másról, egyszerűen csak számomra elkeserítő ezt látni, az iskolára fogva meg főleg.
Aki nem tanul az dolgozik, mindenkinek van dolga, mégis fel tud jönni néha.

Lillusi 2017. 11. 08. 19:29  
Szerintem idén is voltak egészen izgalmas és érdekes történetek! A bennmaradtak és a kiesők között is, szóval véleményem szerint ez egy elhamarkodott kijelentés volt. Persze, lehet, csak ízlés kérdése.
Szerintem a probléma az, hogy az egyéb elfoglaltságok miatt sokan nem tudnak/akarnak időt szakítani olvasásra az oldalon, vagy épp szavazásra.

Speedpaintwolf
 
2017. 11. 08. 18:30  
Plusz a nyafogás felesleges: EZ VAN! El kell fogadni. Mindenki az érettségire/felvételire készül (pláne, aki 8-os és 12-es), az egész kezd kihalni a kiesettek miatt: miután kiesik mindenki, aki szavaznának, kiszállnak az egészből és várnak a győztesekre. Ez így működik, ne erőltessétek ezt szerintem!

Várjatok türelemmel! Ennyit akartam mondani még.

دُنْيا
 
2017. 11. 08. 18:27  
Miért, ha később kezdődik, nem esnek ki a történetek? Dehogynem.
A probléma valóban az, hogy az emberek ma már nem olvasnak, nem írnak, nem gondolkodnak. Ami kár.

Speedpaintwolf
 
2017. 11. 08. 18:22  
Nem kellett volna akkor elsiettetni a dolgot szerintem. Több történet esik ki és szerintem is jobb történetek voltak 2017 előtt.

Makoto Shin 2017. 11. 08. 18:06  
Ezen már aligha lehet segíteni, mintha az emberek évről évre elszoknának az írástól és olvasástól. :"D
Lehet én látom rosszul, de tavaly, meg úgy mindig mintha több és - már bocsánat - jobb sztorik lettek volna.

دُنْيا
 
2017. 11. 07. 23:51  
Reméltük, hogy a nyeremény ösztönzően hat, de sajnos nem így lett :/

Pinghorizon
 
2017. 11. 07. 19:52  
Annyira sajnálom, hogy ennyire kihalt ez a verseny. Úgy érzem, fokozatosan csökken a szavazatok száma cikkről cikkre.:c Jó lenne beindítani.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat