Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Just summer
Megosztás: f

Just summer

 A mentő- és rendőrautók szirénája hangosan vijjogott, és a fényük bevilágított a tiszta ablaküvegen. Ed kíváncsian figyelte az eseményeket, miközben a  kakaóját szürcsölgette. Forró gőze bepárásította az üveget. Ennek ellenére tisztán látta az autóbuszt, mely egy fának csapódott, és eleje kettényílt. Csoda, hogy nem gyulladt ki. A macskák többnyire épségben szálltak ki az ajtóból, ám köztük halottak is voltak: a sofőr életét vesztette, és még négy áldozatot követelt a baleset. Egy fehér lepedővel letakart hordágyon vitték ki őket.
A macskafiú elfogyasztotta finom uzsonnáját. Éppen letette bögréjét az asztalra, amikor hatalmas ajtócsapódást hallott. Lazán megrántotta vállát. - Lehet volna kicsit halkabban is, Mrs. Mirza. - dünnyögte magában.
Mrs. Mirza szélsebesen rohant ki a bejárati ajtón, mivel az egész karambol háza előtt történt pár méterrel. Be sem csukta maga után az ajtót, pedig erre mindig odafigyelt. Nos, úgy tűnik, most nem. Az eset sokkal fontosabb ennél az apróságnál.
Már tegnap este felkészült az újabb macskacsapat fogadására, és izgatottan várta őket. Megtanulta neveiket, szépen bevette saját szobácskáikban az ágyakat, nekilátott volna a főzésnek, de épp meglátta  mi zajlik kint. - Jaj, Istenem, csak a kölyköknek ne essen bajuk! - fohászkodott. - Jaj, a szívem! - Ha ideges lett, vagy túlhajszolta magát, bizony megfájdult a szíve. Sajnos, gyógyíthatatlan szívbeteg, melyre gyógyszereket szed. Ez a szerve különösen gyenge, nem bírja a stresszt sem. - Itt vagyok, itt vagyok! - kiabálta. - Hol vannak a gyerekek? Tudják, Moonlight, Kiara, Sheena, Black, és...Zara?! - hangja kétségbeesett volt, és mancsa remegett. Egy rendőr odasietett hozzá, majd megnyugtatta. Többé-kevésbé.
- Asszonyom, sajnálom, de...rossz híreim vannak! - arckifejezése mindent elárult.
- Nos, akkor mondja el, de rögvest! - Mirza határozott macska volt, önmagához szigorú, no néha gyerekekkel is, de rettentően jószívű, és gondoskodó. De csak az igazat védte. Még a kegyes hazugságokat sem tűrte. Tipikus nevelőasszony. Viszont...létezett benne valami ami különlegessé, és utánozhatatlanná tette. Senki sem tudta, mi lehet az.
- Nyugodjon meg, kérem. Elmondok mindent.
- Nagyon helyes. - hangjában volt némi él, de pont a helyzethez kimért, se nem több, se nem kevesebb.
- A felsorolt nevek közül csupán kettőt ismerek. Egy fekete macska beverte a fejét, de szerencsére nem súlyosak a sérülései. Egy héten belül gyógyulóak. Még nem képes járni, mert rettenetesen szédül, de holnapra, garantálom lábra tud állni. Moonlight, - ha jól emlékszem - teljesen jól van.
A nevelőnő kieresztett egy sóhajt. - Hála, az égnek! - kicsit megkönnyebbült. - A többiek? Gondolom, velük nem ilyen rózsás a helyzet. - némi szomorúság tükröződött tekintetében. Körbenézett. Egy nagy mentőautó állt ott, és két rendőrautó. A fa, melybe a jármű belevágódott, kidőlt.
- Legyen erős, kedves Mrs.! - a rendőr hangja nem hatott túl biztatóan, mikor belekezdett mondanivalójába. - Ketten életüket vesztették, az egyikőjük sokkot kapott, a másiknál még nem sikerült a halál okát kideríteni.
Az asszony ereiben megfagyott a vér, és borzongás járta át testét. Lassan bólintott. - Folytassa! - egyetlen szó, ami elhagyta a száját.
- A sofőr szintén meghalt.
- Mi van az életben maradt kislánnyal, meg  a másik macskával?
- A lány állapota...nem fogok kertelni, önnek. Nagyon rossz. Azt mondják, három napja van hátra. Eltört a gerince. Kórházba fogják szállítani. Imádkozunk érte. Nos, azt hiszem, azt a macskát Jordannak hívják, Jordan Rose-nak. Black Rose nagybátyja. Mára csak volt. Megmérgezték.
Ez borzasztó. Gondolta magában a hölgy. Idegesen mancsait tördelte. - Mégis kicsoda?
- Black Rose neve rengeteg bérgyilkos listájára fel van írva. Ő az egyetlen ivadéka avagy leszármazottja a hatalmas múltú, gazdag, és nemes családnak. Valaki erős mérget csempészett az italába, hogyha beleiszik azonnal meghaljon. Ehelyett más itta meg. De, asszonyom, kérem ne említse ezt a lánynak.
- Ostoba lennék, ha elmondanám neki. De ha okos lány, ahogy a szóbeszéd tartja, attól tartok, magától is rájön. Egy biztos: Nálam biztonságban lesz. Itt nem találja meg senki, amíg a háború tart. A nemesek, ha háború közeleg jól tudják, nálam a kölykeik teljes biztonságban vannak. - halványan mosolygott. 
 

( 83 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat