Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Paamy)

A szivárvány titka: könyves verzió
Megosztás: f

A szivárvány titka: könyves verzió

 - Ne! - kiabáltam, és elindultam visszafelé. Próbáltam nem törődni azzal, hogy én is megsérülhetek. Kötelességemnek éreztem segítséget nyújtani neki, aki bármit megtett volna értem. Visszagondoltam a szép pillanatokra, amikor anya mesélt a szép mezőkről, ahol ugráltak az apámmal. Ő egy pipacsot helyezett el fehér bundájára, amitől rögtön elpirult. Ott történt meg az a dolog, ami esélyt adott nekem az életre. Arra, hogy megszülessek, és boldogan éljek.
- Filctoll, ugye élsz? - kiáltott fel, félbeszakítva gondolatmenetemet.
- Túl veszélyes! - Csillag fogta meg a vállam hátulról. Vissza akart húzni.
- Ha a te *** lenne bent, megmentenéd? - kérdeztem mérgesen. Elengedett engem. Berohantam az épületbe, teljesen tanácstalanul. Rosszabbul éreztem magam, mint amikor Párduc lenyelte Mici cica fejét. Pont így történt:
Én éppen az udvarról indultam a szobám felé, amikor észrevettem, hogy  szétszedte a plüsscicám.
- Mit tettél? - morogtam, és rögtön rá is ugrottam. Addig verekedtünk, amíg valahogy bekerül a szájába, és le is nyelte. Anya nem haragudott rá annyira, de megkérte a tesómat, hogy varrjon neki új fejet. Viszont az inkább egy kutyáéra hasonlított, ezért inkább neki adtam. Ennyit Miciről.
- Segítség! - Ááá! - ordította. Már próbáltam minden erőmmel arra koncentrálni, hogy valamilyen taktikával eljussak hozzá. Rá kellett jönnöm, hogy a hang honnan származik. Ha lenne segítségem, egyszerűbb lenne. Megláttam őt. Nagyon erőtlen volt, gyengén mászott ki a tűzből. Nagyokat köhögött, de még mindig mosolygott. Sosem volt igazán szomorú. Még akkor is vidám, amikor minden remény odavan. Vagy csak boldog, hogy láthat végre? Lefeküdtem mellé, és így szóltam:
- Mássz fel rám!
- Élsz. - mondta ki nyugodtan. Nehezen, de végül a hátamon kötött ki. Már az eddiginél is gyorsabban céloztam meg a kijáratot. Hallottam valamit odakintről: esik az eső. Leraktam a fűbe. Nagyon meg volt sérülve. Kezdett lekonyulni a szája, ami elszomorított. Már nem volt boldog. Itt az idő. Mozgolódni kezdett, és rám szegezte tekintetét.
- Itt vagy, és csak ez számít! - újra megsimogatott, de most nem voltam mérges miatta.
- Minden az én hibám. - sóhajtottam, és megkönnyeztem.
- Te nem tehetsz semmiről, drágám. - Én nagyon szeretlek.
Ettől még szomorúbb lett a helyzet.
- Tudod, van valami, amit el kell mondanom neked. - Úgy érzem, már eljött az ideje, hogy megtudd.
- Miről beszélsz? - lehajoltam mellé, és figyeltem.
- Beszéltem neked az anyámról. - Ő a szivárványmacska. - Tudom, hogy mindig arra vágytál, hogy olyat tegyél, amitől másoknak jobb lesz. - Teljesülhet az álmod, de sietned kell. - Keresd az erdő elején Narchit. - Ő mindent elmond neked.
- Mért nem te? - sírtam el magam még jobban.
- Nekem már nincs időm. - nyögte.
- Kezdem érteni.
- Mit? - kérdezte, és próbált felülni, de a földre huppant.
- Csak akkor halsz meg... - kezdtem.
- Ha elfelejtenek. - mosolyodott el. - Figyelj rám! - parancsolta, és engem nézett. - Ígérd meg, hogy nagyon jó cica leszel. - Segíts majd a társaidnak, tégy meg mindent annak érdekében, hogy újra olyan világban élhessetek, mint régen. - Az unokáimnak legyen boldog élete. - Tudom, hogy egyszer még nagyon büszke leszek rád. - Sok rossz dolog történt már veled, te te mindent átvészeltél..
- Ez nélküled nem fog menni. - bújtam hozzá.
- Dehogynem! - Majd körbeujjonganak, és akkor minden rendben lesz. - Úgy segíts másokon, mint rajtam ma......én hősöm! - mondta ki utolsó mondatait.
- Anya! - Nem halhatsz meg! - erőtlenül a földre borultam. Elvesztettem azt, aki mindig mosolygott, és tartotta bennem a lelket.

( 174 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2017. 10. 01. 8:16  
Nekem tetszik csak kár hogy ilyen szomorú!

  - megszűnt felhasználó - 2017. 09. 10. 15:36  
Milyen szomorú... De jó, folytasd!

birosroni 2017. 09. 10. 13:13  
Attól még hogy ebben van hiba a kõnyvben nem biztos.

birosroni 2017. 09. 10. 13:12  
A kõnyv javítàs alatt van.

Bettica:3 2017. 09. 10. 9:55  
Ahhoz képest hogy könyves verzió, még mindig van benne hiba. Párbeszédben kijelentő mondat után nem teszünk pontot.
Amúgy Nisa hogy lett Nisa? Pont olyan mint a Szulejmánban Mihrünnisa xd


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat