Újság >> „Az én cicám“

(ellenőrizte: Fantáziai)

Piskóta,  és két testvére
Megosztás: f

Piskóta,  és két testvére

 Nagyon régen volt már, hogy egy szép napon hozzánk került két csíkos macska. A nevük Kati és Pici lett. Pici nem sokat élt, mert elütötte egy autó. Katin viszont nagyon szép nagyra nőtt.
Egy szép tavaszi napon, mikor anyukám épp a füvet vágta, kiscica nyávogásra lettünk figyelmesek a garázsból. Egy kiscica leesett a pincébe. Nővérem lemászott és kiemelte. Erős, csíkos, ici pici kiscica volt. Húgom éppen sütit evett és adott neki egy kicsit darabot a piskótából. Egy darabig szaglászta a cica, majd megette. Utána kérőn nézett kis tesómra hogy adjon még. Így hát elneveztük Piskótának. Egy-két nappal később találtunk még kettő kiscicát. Őket Picinek és Fagyinak neveztük el. Kiderült hogy Kati kölykei. Szépen nőttek a csöppségek, viszont közeledett a hideg tél.
Egyik nap bent maradtunk mert, nagyon hideg volt kint. Este mikor mamánk lejött a házából jó éjszakát kívánni akkor mondta hogy Fagyit ne keressük. Mama elmesélte hogy Fagyira a kis fáról le hullott a hó és az alatta álló kis Fagyit pedig be temette. Mama látta hogy szegény cica vergődik hogy kiszabaduljon, de nem bírt. Így hát odament hozzá és rögtön bevitte maga mellé a kályhához, be is takarta. De szegény nem élte túl. Nagyon sajnáltuk Fagyit, ugyanis ő volt  kis húgom kedvenc cicája. Sokat sírt miatta. Az én cicám Pici rá egy évre tűnt el. Még mai napig se tudjuk mi lett vele. Lehet hogy egy autó elütötte vagy meg fagyott valahol, nem tudni
Na de térjünk a történetünk fő hősére Piskótára. Nem is hős. Csak egy átlagos macska ki nem szereti az emberek társaságát. Nem tudjuk miért lett vad. Pedig kis korában nagyon szeretett minket. Most már csak mihelyt meglát menekül. Imádja Hógolyót a lány cicámat. Sokszor láttam hogy egy máshoz dörgölik az orrukat. Ő az utcán él, ritkán jön be hozzánk. Nagyon sajnálom hogy kerül minket pedig nagyon jól érezné magát nálunk. Többször láttam hogy verekszik más macskákkal. Mindig szurkolok neki hogy ő nyerjen. Viszont eléggé félek hogy elüti egy autó. A múltkor fölötte ment át az autó, szerencsére nem lett baja. Rá nézett a kocsira, mint aki azt mondaná: Hé, nem látsz a szemedtől majdnem elütöttél! Mamát szereti, be szokott járni enni. Hozzánk bezzeg nem. Lehet hogy apa miatt nem, apától minden macska fél. Veszélyeskék szeme van. Azon gondolkoztunk a tesóimmal hogy meg kéne szelidíteni. De ez lehetetlen. Ez csak álom marad. Milyen kár.

( 594 megtekintés )

Szólj hozzá:

wilgn 2017. 11. 30. 18:03  
 cuki a cicad

ゆきちゃん
 
 
2017. 11. 25. 18:46  
Aranyos

Pinghorizon
 
2017. 11. 10. 14:29  
Kokatinka: Egymás mellé maximum 4 hangulatjelet illessz!
Ell.

Liza57 2017. 10. 23. 14:22  
Köszönöm.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 10. 03. 19:54  
Szerintem ez egy szép történet.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 09. 09. 16:21  
szerintem cuki a cicád

Mókuskám
 
2017. 08. 29. 23:49  
Szerintem nem túl hosszú. Mondjuk úgy, hogy normál méretű.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 08. 29. 23:20  
Ez sokra sikeredett? A sorokat számolva 25-nél is kevesebb...


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat