Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Fantáziai)

Melanie
Megosztás: f

Melanie

  Látom az erdőt, ahol haladunk és a szívem vadul dobog. Ismeretlen helyek, amiktől kiráz a hideg, a magas fák, barátságtalanul fújó szél és sötétség. A macska, aki magával visz mégis magabiztos és zöld szeme csak úgy világít a sötétben. Néha körülnéz, majd gyors léptekkel halad... vagyis haladunk tovább. Még mindig fázom és lassan megéhezem, de mégis érzem, hogy elnyom az álom. Hirtelen megáll a macska és figyel. Dobol a farkával és beleszagol a levegőbe, majd kevés gondolkodás után felrohan egy fára. Velem együtt. A szívem egyre gyorsabban ver, olyan gyorsan, amilyen gyorsan a fekete macska talpai haladnak a fa törzsén. Aztán megállunk egy ágon, én meg kíváncsian letekintek. Egy világosbarna, legalábbis annak tűnő macska vonul át a fa alatt, és nagyon nagy darab. Nem tudom miért kell tőle félni? Ő is macska, nem, és macska macskára nem támad, vagy mégis? Miután elmegy, a fekete hordozóm újra a levegőbe szimatol, de nem szól. Tudja jól, hogy megszólalásával kizuhannék a szájából és az nem lenne jól. Csendesen megyünk tovább, az egyetlen fényt a hold adja. Magas, hátborzongató fák mellett szlalomozunk, már jól az erdőben lehetünk, mikor egy bagoly huhogása hallatszik. A macska megmerevül is körülnéz, majd ismét továbbhaladunk. Én meg még mindig rettenetesen félek, és egyre jobban kezd megsemmisülni az az elmélet, hogy halott vagyok. Hogyan lehet, hogy egy macska túléljen egy ilyen dolgot? Miközben ezen gondolkodom, pirosas fényt kezdek észrevenni és érzékelni kezdem, hogy a macska lépései gyorsabbak lettek. Már nincs olyan nagy sötétség, az egész hely olyan családias. Közelebb érünk és bizony tűzről van szó. Csaknem erdőtűz? Végre lekerülök a földre, majd felfedezek egy alvó fekete macskát egy faágon. Majd még hármat a földön. Majd egyre több előbukkan. Lehetséges, hogy mégsem egy erdőben vagyunk, hanem udvaron? Érzem, ahogy a tűz melege átjárja a testem, és van erőm kiegyenesedni abból a kényelmetlen fekvő pózból. Kinyújtoztatom a végtagjaimat, majd a macska arrébb húz és végignyalja az arcomat. Roppant barátságosnak néz ki.
  - Üdvözletem, apró lélek! - nyávog felém. Jól végignézek rajta, ugyanis most szemben ül velem, és amíg tartott gyakorlatilag nem is láttam. Aha, tipikus koromfekete macska, nagy sárgászöld szemmel, de a nyakában van valami ezüstös. Olyan dolog, mint amit Sophie a nyakán hord, még kis medál is van rajta. Mivel nem tűnik veszélyesnek, lassan ráveszem magam, és kinyitom a számat:
  - Ööö... hol va...vagyok éppen?
  - Ez itt az Árny törzs - szól. Hangja még mindig barátságos. - Pontosítok: itt lakik az Árny törzs.
  - Te... te ki vagy?
  - Árnyéktappancs a nevem, de szólíthatsz anyunak is. Te pedig ki vagy, apró kismacska?
  - Melanie - szólok bátortalanul. - Azt hiszem.
  - Melanie... - ízlelgeti az új szót, úgy tűnik, eddig nem hallotta ezt a nevet. - Felettébb különös. Légy üdvözölve.
Körülnézek mégegyszer a macskák közt. Mostmár én is ide tartozom? Miért mind ilyen feketék, és én miért vagyok mellettük ennyire világos?
  - Szeretnél enni, Melanie? - szól hozzám a macska, némi csend után. Anyu. Na, ez nekem új szó. Mit jelent ez? Így kéne szólítanom őt? Hát legyen.
  - Igen,... anyu - bólintok.
Hirtelen felfut egy közeli fára, majd elkap egy ágon ülő madarat és megveri, szájába veszi és le is ugrik. Én csak ámulok. Hogyan tud valaki ilyen tehetséges és ügyes lenni? Anyu leteszi elém a véres holttestet, majd kérdően nézek rá. Bólint. Szóval ezt kéne megenni. Egy olyan dolgot, ami még az előbb élt. Nekem ehhez nincs szívem. Nem akarok semmi rosszat annak az élőlénynek. Ahogyan az előbb elképedtem anyu ügyességén, most úgy elszomorodok a madár halálán. A lelke már a Mennyben van. Kishíján az enyém is odakerült. Közelebb hajolok. Muszáj megkóstolnom, ha más nincs itt. És beleharapok. Nem rossz. Sőt, ízletes. Gyorsan elfogyasztom és érzem, hogy már nem állok a lábamon. Dőlök, majd anyu mellett el is alszom...

( 86 megtekintés )

Szólj hozzá:

Mókuskám
 
2017. 08. 12. 16:59  
Icus, észrevettem. Vagány történet amúgy.

Betti:3
 
2017. 08. 12. 8:17  
Mókuskám: Igen, és mint látszik, ez a történet a Warrior cats alapján készült.
BlinNling: Egyébként köszönöm!

Mókuskám
 
2017. 08. 11. 21:33  
BlingBling, nem, a Warrior cats-ben is külön írják a törzsek nevét.

BlingBling
 
2017. 08. 10. 21:47  
Szerintem megfelelő hosszúságú - persze, lehetne hosszabb is, de nem túlságosan rövid, szóval rendben van :3 Egyébként azt vettem észre, minél hosszabb egy történet, annál kevesebben olvassák el : D Most a középhosszú hódít, hogy úgy mondjam :'D Várom a folytatást, tetszik nagyon ^^ (néhány aprócska hiba, és nem tudom, de szerintem az Árnytörzset inkább egyben kellene írnod)

Betti:3
 
2017. 08. 10. 19:23  
gazni, azon vagyok, de jelenben nehézs írni. Viszont köszönöm a véleményed!

gazni
 
2017. 08. 10. 16:48  
Jó lett, de még mindig írhatnál hosszabbat.

Fantáziai
 
2017. 08. 10. 14:17  
Nincs mit^^

Betti:3
 
2017. 08. 10. 13:45  
Fanta, jó lenne, kösz.
És örülök, hogy tetszett.

Fantáziai
 
2017. 08. 10. 13:25  
Kitörölhetem, ha szeretnéd.
Amúgy tetszett a történet maga!^^

Betti:3
 
2017. 08. 10. 13:20  
Miért tettem a cím után pontot? Na mindegy!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat