Újság >> „Cicám emlékére“

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Fülenagy sorsa
Megosztás: f

Fülenagy sorsa

Pár napot nem mentem a cicák közelébe, mivel ilyenkor még nem igazán ajánlott se hozzájuk, se az anyához hozzányúlni. Viszont egy olyan 10-15 nap múlva a cicáknak kinyílt a szeme. Nagyon örültem neki, mert már nagyon vártam. Nem kellett sok, míg a már látni képes cicák megtanultak járni.
Tudni illik, ezek a cicák egy szekrény legalsó tároló polcán laktak, amiről rég leszakadt a szekrényajtó, Ezért apa odaszerelt egy lécet, nehogy kiessenek. Ez sajnos azt eredményezte, hogy a cicák átmásztak a lécen és még nagyobbat estek.
Szóval! Ez után a bátyám egy darab deszkából csúszdát (igen, jól olvastad) csinált a kis szőrös cukiságoknak.
Miután a cicák kikerültek a „gyerekkori fészekből” elkezdték felfedezni az őket körülvevő világot.
És ekkor jöttem rá, hogy a majd’ fél hónapos cicáknak még nevük sincs. A legnagyobbik cicát - aki lány - gyönyörű, koromfekete szőrzet borította, így Árnyéknak neveztem el. A születési- és nagyságrendben ezután egy vörös - fiú - cica következett, aki kiköpött Álom volt, és a Barack nevet kapta. Utána ismét egy fekete - lány - cica következett, akinek koromfekete szőrén a feje búbján egy kis vörös folt volt, így nagyon kreatívan a Rozsdabuksi nevet kapta tőlem. Utolsóként született egy - fiú - szürke cirmos cica, aki nagyon pici és alulfejlett volt, csak a füle nőtt akkorára, mint az összes többinek. Ezért tehát úgy döntöttem, őt Fülenagynak nevezem, bár mindenki más előszeretettel hívta őt Yodának.
A három nagyobbik cica mindig kint játszott, fára mászott, szaladgált, de a legkisebbik csak bent ült és meg se moccant. Már a többi cica szilárd ételt kapott és szívesen meg is ette, de ő nem. Nem evett parizert, szalámit, nem ivott tejet, vizet, semmi nem kellett neki. Nagyon valószínűvolt, hogy meg fog halni.
Egyébként ezeknek a cicáknak szemproblémájuk volt, ugyan is néha úgy becsipásodtak, hogy ki se tudták nyitni a szemüket. A három nagyobbiknak ilyenkor amikor kimostuk a szemüket kamilla teával úgy másfél, két óráig semmi bajuk nem volt. De a kisebbiknek ki se lehetett mosni a szemét, mert egyből újracsipásodott.
Egy hónap múlva egy szerda reggelen még az ágyamat nyomtam és nem is akartam még kimászni belőle,de anya felkeltett.
- Lilikém! Ébredj!
- Még alszom! - szóltam vissza.
- Képzeld - szólt anya - a kiscica meghalt ma reggelre…
Egyből kipattant a szemem, gyorsan rendbe szedtem magam és felöltöztem. Kimentem elbúcsúztam a cicától, anya és apa pedig eltemette.
Egy hónap múlva a három kiscica sokkal egészségesebb és bátrabb lett. Sokkal szebb lett a szemük és már a nagyoknak szánt száraz eledelt is megették. Sajnálom azt a szegény cicát is, aki meghalt, de nagyon boldog vagyok ezzel az öt cicával is.

( 306 megtekintés )

Szólj hozzá:

Hangtalanok Hangja 2019. 11. 03. 23:57  
Valószínűleg macskanáthás volt, ami megfelelő orvosi ellátás nélkül a cica halálához vezetett. Orvos tudott volna gyógyszert adni a betegség leküzdésére, illetve kenőcsöt a szemére. A kamilla ilyen esetben nem jó, az csak szárít, és ahogy írtad is, kb 2 óráig volt hatása, tehát nem megoldás hosszabb távon. Van egy kenőcs, Aureomycin a neve, nagyon sok kismacskánál használtam már, és pár napon belül elmúlt végleg a csípásodás.

Drazsi 2018. 01. 11. 21:13  
A mi cicáink szeme is sokáig csipásodott, de egy idő mulva kinőtték. Őszinte részvétem egyébként.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 08. 12. 13:31  
tutifrutti köstönöm szépen!

  - megszűnt felhasználó - 2017. 08. 11. 12:07  
Hm, részvétem. :'( Sajnos sok cica elpusztul még kölyökként, fogváltás, más kandúrok, patkányok. Figyelni kell, mert az anya nem tudja megvédeni őket minden esetben.
Őszinte részvétem.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 08. 08. 19:02  
köszönöm az együttérzést...

** 2017. 08. 08. 18:33  
Szegény


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat