Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Az erdő meséje
Megosztás: f

Az erdő meséje

*A hüvelykujjával nyomogatja a Caps Lock-ot, és nagyban gondolkozik, hogyan kéne elkezdeni* Szijjasztok! :3
~So megint hoznék egy fantasy szerepet. Nem tudom mennyire fogjátok majd szeretni, én megpróbálok mindent, hogy elnyerje a tetszéseteket, és persze értelmesen megírni egy alapstoryt, ami nekem néha nehézséget okoz. :s

Alapstory: Csak egy kicsit lesz hosszú. (Na jó, igazából nem).

Egy középkori királyságba csöppenünk bele. Végre sikerült az őrült, és gonosz királyt letaszítani a trónról. A nép örül, hogy vége a nyomorgásnak és a rossz létnek. A fiatal és újonc király, - kizárólag, hogy a nép megszeresse, és a nemesek is továbbra támogassák - egy lovagi tornát rendez meg. Sok nemest is meghív, urakat, hölgyeket, és természetesen lovagokat is. Ez eddig teljesen rendben is lenne.
A torna helyszíne mellett egy hatalmas erdő terül el. A köznép, és az ottani lakók kezdik rebesgetni, hogy a régi király gonosz szelleme még mindig kísért. Sokan elengedték a fülük mellett, és bemerészkedtek az erdőbe. Fát gyűjtögetni, lovakat itatni a békés folyónál...egyikük sem tért vissza hajnalban. Csupán egyetlen egy gyermek, aki elmondta, hogy az összes embert felakasztva találta, amikor eljött a reggel. A lovak holtan hevertek a földön a folyó mellett.
Bolond parasztgyerek. Mégis ki hinne neki? Még az öregasszonyok is csak legyintettek.
Egy nappal később Lady Tina, úgy döntött sétál egyet az erdő környékén, délelőtt folyamán. Alkonyatig nem tért vissza, ezért a király katonákat küldött ki, a hölgy keresésére. Gondolom kitaláltátok...ők sem jöttek vissza. A torna kezdését elhalasztották, három nappal. Pár óra múltán egy rémült kutya futott a vár felé. Mindenki elborzadt, mikor meglátták mit tart a szájában. Lady Tina karját, könyéktől lefelé, ám a kézfeje sem volt meg. Vastag karperecéről ismerték meg, a karját, amit mindig a csuklójánál fentebb viselt.
A kutya - aki a katonákkal indult a lány keresésére - keservesen és felzaklatottan nyüszített. Ó, ha tudott volna beszélni. De sajnos nem.
Senki sem tudja, hogy mi tehette ezt a szörnyűséget, esetleg ki, viszont a király úgy döntött a tornát már meg fogják tartani, azután megkeresik az eltűnt személyeket. Ekkor már kevésbé kedvelték az új királyt.
Vajon tényleg a szellem tette? Vagy egy állat? Vagy egy bérgyilkos banda ólálkodik az erdő mélyén? Megállapítani nem tudták.
És itt jövünk mi.
Pár fiatal nemes, és lovag titokban szövetkeztek, hogy minél előbb előkerítik a lányt, élve vagy halva. Vagy legalább is, kiderítik az okát, mi miért történik az erdőben. Egy biztos: nem jó dolgok. Ugyan nem lenne szabad bemerészkedniük az erdőbe, ők meg fogják tenni.
Egyre szörnyűbb rémtörténetek keringenek az erdőről, és a helyzet igazán nem javul.
A király megtiltotta, hogy a torna végéig bárki is az erdő széléhez, vagy sűrűjébe merészkedjék. Akik megteszik, a büntetésük halál, legyenek nemesek vagy egyszerű parasztemberek..

Ja, és néhány szabály, mielőtt elkezdjük a karakterlap írását. ( A fontos tudnivalókat majd a szerep alá kommentelem, aki nincs tisztában a középkorral, ill. milyen fegyverek vannak, meg milyen hangszerek a középkorban ilyesmik)

Szabályok:
- A CN összes szabálya!
- Kérlek titeket ne veszekedjetek, vagy  ne cikizzétek egymást!
- Itt tilos a 18+, kérlek oldjátok meg privátban!

Infók:
- A szerepjátékban nyár van, június közepe.
- Nem azzal kezdünk először, hogy bemegyünk az erdőbe, hanem egy nyugodt reggellel.
- A torna akkor kezdődik, amikor már két-három napja megy a szerep. (Ha elindul, lehet fölöslegesen írok). Ez nem tudom mennyire fogja érinteni a karaktereket. Attól függ, hogy irányítjátok őket. (Mondjuk kihozzátok az erdőből és stb.)
-Kezdünk akkor, ha már legalább van tíz-tizenhárom jelentkező. De ha valaki még szeretne közben is becsatlakozhat. Majd szabok egy határidőt, a kezdés után, hogy meddig lehet jelentkezni, még.
- Lehet hozni a királyt is, de ő nem megy az erdőbe. (Esetleg, az izgalmas lenne, ha észrevenné a mi kis csapatunkat *-*)
- Lesz egy térkép a helyszínről. (Vagy paint programos, vagy még az este nekiülök egyet szabad kézzel rajzolgatni xD)

Karakterlap:

Név:(Angol legyen, egy keresztév, és vezetéknév)
Nem:(Nő vagy férfi egyed az illető^^, semmiképpen se hozzatok kétneműt ><)
Kor:(16-26) Jó nagy a korhatár használjátok ki *w*
Tulajdonságok: (Legalább hat-hét sort tessék írni, hagy kopjon az a fránya billentyűzet xD)
Történet: (Hogyan nőtt fel? Családjával való kapcsolata, mit gondol az erdőről, stb.)
Fegyver: (Lehet kardja, számszeríja, pörölye, íja, tőre, lándzsája, sőt még egy kis üvegcse mérge is, de nem muszáj hogy legyen neki bármi is, szal, ha nincs akkor húzd ki) Nagyon sok lehetőség áll előttünk, akinek ezek közül nem sikerült választania, annak még írok^^. Azé' lehetőleg egy finom hölgyike ne járkáljon számszeríjjal a kezében xD)
Egyéb: Van-e állata,  kedvenc tárgya, amit mindig magánál hord, nah, meg ilyesmik :3) Ezt a mezőt is hagyhatod üresen, de akkor húzd ki.
Kinézet: Egy kép. Nem animés, nem rajzolt, nem animációs. Rendes ember alak. Lehet szigorú vagyok, de akinek nincs képe, annak én ezer milliót tudok dobni, hogy kiválassza a megfelelőt. : D
Meg ha van kedved, dobjál meg egy kis leírással is, annak osztán' naon örülnék.

Remélem nem hagytam ki semmit. Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket, és jó sokan jöttök. Vagy, ha nem is jöttök, akkor legalább értékeljétek a munkámat, egy kommentel, vagy csak egyszerűen pontozzátok. : )
Mindenkinek továbbra is szép, kellemes élményekkel teli nyarat kívánok! :3 : D( 1580 megtekintés )

Szólj hozzá:

tigrancs3 2017. 08. 20. 11:34  
Arthur

Semmi dolgom nem volt, így úgy döntöttem sétálgatok egy kicsit, aztán pedig elindulok, és lovagolok egyet az erdő környékén.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 08. 20. 9:43  
Carly

Felébredtem az éjjel. Sophie még a fa alatt volt, amennyire a hold megvilágította, láttam. Kicsit kijjebb mentem, vagyis kidugtam a fejem.

tigrancs3 2017. 08. 19. 22:57  
(Az)

Topii.
 
2017. 08. 19. 22:58  
(ez privát gyanús)

tigrancs3 2017. 08. 19. 22:53  
Lucy

- Igen, ezért oszd meg hamar velem. - Közelebb hajoltam hozzá. Biztos átléptem már a személyes terét.

Topii.
 
2017. 08. 19. 22:52  
Axel

A Hold gyéren megvilágította az arcomnak a felét.
- Kívancsi vagy nagyon - mosolyogtam.

tigrancs3 2017. 08. 19. 22:49  
Lucy

- Akkor, oszd meg velem. - Csókoltam vissza. A Hold megvilágította Axel arcát.

Topii.
 
2017. 08. 19. 22:47  
Axel

- Nekem van egy-két ötletem - csókoltam meg.

Sophie

Nyitvahagyták a sátorajtót. Jobb lesz nem nagy zajt csapnom.

tigrancs3 2017. 08. 19. 22:44  
Lucy

Nyitva hagytam a sátorajtót, hogy kapjunk némi levegőt, meg lássunk is valamit. - Na, és mit csináljunk? - Suttogtam neki, majd elmosolyodtam.

Topii.
 
2017. 08. 19. 22:44  
Axel

- Magamat ismerve biztosan felgyújtanék valamit - kuncogtam.

Sophie

Hát itt elvesztettem a nyomot.
Visszaültem a saját törzshelyemre, a fa alá. Még egy ideig éber voltam.

tigrancs3 2017. 08. 19. 22:38  
Lucy

- Gyújtsak egy gyertyát, vagy megfelel a sötétség? - Halványan elmosolyodtam. Nem volt igazán tágas ez a sátor, de pont elég, hogy kényelmesen elférjünk benne.

Topii.
 
2017. 08. 19. 22:39  
Axel

Követtem, és én is beléptem a sátorba.

Sophie

- Közös sátorozás, mi? - suttogtam magam elé.

tigrancs3 2017. 08. 19. 22:34  
Lucy

A sátorban sötétség honolt. Annak azért örültem, hogy a Hold egyre fényesebben világított. Beléptem a sátorba, miután elhajtottam az ajtaját.

Topii.
 
2017. 08. 19. 22:31  
Axel

- Hölgyeké az elsőbbség - vigyorogtam.

Sophie

A táborhelytől megálltam pár méterre, látom, hogy az egyik sátor előtt állnak és beszélgetnek. Na, ebből mi sül ki.

tigrancs3 2017. 08. 19. 22:29  
(Okés^^)
Lucy

Végül odaértünk a sátorhoz. - Nincs bent senki...- Állapítottam meg. Reméltem hogy a bátyám is alszik, bár ennek nem sok esélyt adtam.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat