Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Egy macska szuper élete
Megosztás: f

Egy macska szuper élete

Szereplők:
Frizbi: fekete 4 éves macska ki macskaváros fő utcáján lakik, egy gyönyörű emeletes házban, édesanyjával. Titkos ügynök, erről anyukája nem tud. Sőt senki sem csak a gonoszok. Jellemzői: bátor, erős, okos

Miss Bacon: Ő egy szuper gonosz. Narancssárga színű, 14 éves. Célja megölni Frizbit, és elfoglalni macskavárost.

Celine (ejtsd: Szelin): Frizbi édesanyja. Majd a későbbi részekben bukkan fel. Nagyon kedves, viszont arról nem tud hogy egyetlen fia titkos ügynök.

Gombóc: Frizbi legjobb barátja. Ő is titkos ügynök. Egy iskolába járnak, szuper okos. Jellemzői: bátor, könnyen befolyásolható, sértődékeny.

Ezt azért írtam mert sokan írtátok hogy kimaradt a történetből a szereplők jellemzése. Erre legközelebb oda figyelek. Köszi a tanácsokat!

Előző rész tartalmából: Frizbi még aludt mikor robbanást hallott. Miss Bacon volt az. Gyors kiment. Bacon egy bombát dobott hozzá ami felrobbant. Vajon meghal Frizbi? Meg sikerül menteni macskavárost és lakóit? Kiderül ebből a részből.   


-Hahahaha! Most végetek macska város lakói! Nem menekülhettek! Mihelyt ezt kimondta macskaváros lakói menekülni kezdtek. Frizbi pár perce elvesztette eszméletét. Mikor fel kelt látta hogy macskaváros több háza lángol. - Ezt csak is Bacon tehette. Mondta Frizbi majd felállt. Elindult hogy megkeresse a gonoszt. Pár perc elteltével meg is találta.
- Nem sikerül egy könnyen legyőzni engemet Bacon! Majd fogta háló pisztolyát és rálőtte.
- Ne, mit tettél! Elkaplak ne félj! Frizbi rögtön hívta a rendőröket. Gyorsan kiértek. - Na végre elkaptuk a körözött bűnözőt. - Köszönjük uram.
- Szívesen. Mondta Frizbi majd elindult hazafelé.

Otthon: - Na végre hogy meg vagy kisfiam! -Már úgy aggódtam érted. Mondta az édesanyja majd megölelte kisfiát. -Hol voltál?
- Épp Gombócnál, néztük a tévét. - De nyugi nem esett bajunk.
- Szerencséd volt fiatalember, már azt hittem bajod esett. - Na menj fel a szobádba az asztalodon már ott a vacsora.
- Rendben. Jó éjt. Mikor Frizbi már majdnem felért a lépcsőn, lentről hallotta a híreket. Leült majd hallgatózott.
- Ez a macska egy hős! Senki sem tudja ki ő! De macskaváros neki köszönheti hogy elkaptuk Miss Bacont.
Frizbi nem hallgatta tovább, felment. Este azon gondolkozott hogy az anyukája mit szóélna ha egyszer megtudná az igazságot.

Eközben a börtönben: - Egyszer úgy is elkaplak Frizbi! - Meglásd. - De ha elkaplak neked véged.

Online kérdés:
Szerintetek, Bacon kiszabaduljon a börtönből, vagy ne?
- igen
-nem

( 199 megtekintés )

Szólj hozzá:

Betti:3
 
2017. 08. 08. 7:39  
Egy 4 éves macska sem fiatal, hát még egy tizennégy éves!
Oké, a főszereplő négyéves, legyen ez így elfogadva, az még mondható fiatalnak, de akkor sem kiscica már, hogy az anyukájával éljen. Ha egy macska tizennégy évig elél? Az maga a csoda! Tudom, hogy ez a gyerekszáj, és a történet sem valóságalapon fekszik, de akkoris! Ha nem macskaévben számoltad, akkor minden oké, de ha igen, akkor van még mit tanulni a cicusokról. ( hiába, a tipikus macskaőrülteknek ezek a hibák tűnnek fel )

Karina2003107
 
2017. 08. 05. 21:18  
Spw: a karakteredről írt véleményeddel egyetértek.
Amúgy tele van helyesírási hibákkal, logikailag teljesen szétesett, és rossszul használod a kötőjeleket.

Speedpaintwolf
 
2017. 08. 05. 14:16  
*sóhaj* Egy kicsikét jobb, mint a előző, de még mindig akad pár hiba. Annak ellenére, hogy Frizbi fiú (VÉGRE! A főhős egy fiú, Ó máj gád).
A szereplők bemutatásának megoldása kicsikét amatőr és egyben nem jó megoldás.
Frizbinek a karaktere túl tökéletes. A bátor, erős és okos kifejezés nem meggyőző. Egy jó karakternek rossz tulajdonságok kellenek, mint pl. agresszív, élénk, nagyszájú, esetleg gyáva, vagy gyenge fizikummal áldotta meg a sors. Ha titkolóznia kell, akkor csendesnek kell lennie. Ha a gonoszok tudják a valódi kilétét, akkor miért nem keresték fel és intézték el egy hamar?
Szalonna Asszonynak viszont még mindig a világuralom a motivációja, ami klisének számít. Miért nem lehetne egyszerűen okai, hogy ilyen motivációval rendelkezik és miért kell megölnie Frizbit? Értem én, hogy az akadályaként kerül oda, de most komolyan. -_-
Gombóc viszont jól összerakott tulajdonságú karakter.
Ahogy olvastam a történetet, láttam, hogy fejlődik. Pár párbeszédrészlet elején, vagy végén hiányzott a szóköz és ez hibának számít. A másiknál meg hiányzott a vessző, erre is figyelj.
De nekem nagyon tetszett az, hogy kitör a pánik.
És iskolások mentik meg a világot, nem igaz Lelouch xd


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat