Újság >> „Az én cicám“

(ellenőrizte: Pinghorizon)

Álom első napja az udvaron
Megosztás: f

Álom első napja az udvaron

- ÁLOM!! - kiabáltrá anyukám az értetlen kiscicára.
Álom ugyanis anya egyik kedvenc virágának cserepében hagyott egy jó nagy bűzölgő kupacot...
Anya eldöntötte, hogy a kiscica nem maradhat a házban, ki kell rakni. Így, meg úgy könyörögtem neki, hogy ne tegye ki, mert a szomszéd kutyájáhozodamegy és akkor jajj neki, de anyát nem tudtam meggyőzni. Álmóca (merthogy így becéztük) először alig akart elmenni a tornácról. Nyávogott be az ajtón, hogy engedjük be. De anya megrendíthetetlenül áltt és nem engedte be a macskát.
Álmóca egyre kíjebb ereszkedett az udvaron. Elment apa műhelyéig (az udvar túloldalára), de a kertbe már egyedül nem mert lemenni. Nagyon vicces volt, hogy amint valami mozgást látott aznnal ugrott egyet.
Volt egy másik cicánk, ő hím volt, nem igazán kedves természetű (szóval nem lehetett megsímogatni), Fülesnek neveztem el amikor még pici volt. Ők ketten gyorsan összebarátkoztak és elszaladtak együtt.
Aznap Álmócát már nem is láttam.

Este felé, amikor még kinn nézegettem a csillagokat Álom szaladt oda hozzám és felmászotta hinta tartóoszlopára. Gondoltam, hogy nagyon jól érezte magát kinn a szabadban, de örültem, hogy haza is talált. Lefeküdt mellém a padra, én meg addig símogattam, míg elaludt mellettem...
Ez egy nagyon jó barátság kezdete..!


Sziasztok! Az előző cikk alá írtátok, hogy tetszett amit írtam. Köszönöm az építő kritikákat is! Igyekeztem odafigyelni a helyesírási hibákra, és remélem nem lett túl unalmas ez a cikk sem. Legközelebb valami érdekesebbet, hosszabbat hozok, ígérem!

( 134 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2017. 08. 06. 13:56  
A következő részt ma este felé rakom majd fel, valószínűleg a SOROZATOK kategóriába.

Liza57 2017. 08. 05. 12:29  
Rendben, nagyon tetszik. 5 pont.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat