Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Foltimoki)

Macskacsapat Londonban ~ 1. rész
Megosztás: f

Macskacsapat Londonban ~ 1. rész

Létezik egy ország, Anglia, melynek fővárosa London. Gondolom be sem kell mutatnom a várost. Gyönyörű helyek, jellegzetes barnás színű házak. London egyik utcájában, a Trinity Rise-on él egy tizenéves, szőkésbarna kislány, Haley. Az ő háza mögött egy pici pajta is van. Az sosem üres. Macskák élnek benne, Haley pedig titokban hord nekik ételt. Ha csak ránézünk a macskacsapatra, a fényes fekete bundájú Nala hamar kitűnik szépségével és zöld szemének csillogó, okos tekintetével. Nala békésen szundít egy kupac szalmán, míg mellette birkózik két kandúr, Chester és Blacky. Tudni illik, Blacky Nala öccse. Miközben a kandúrok egymás legyőzésével foglalatoskodtak, a felettük lévő sámlin ült Midnight és Kitty.
- Hajrá Chester! Gyerünk Blacky! - üvöltözte torkaszakadtából Kitty. 
Midnight a fejét ingatta. Nem értette, kinek is szurkol barátnője.
Egyszer csak léptekre lettek figyelmesek a cicák. Haley jött.
- Macskacsapat! - kiáltotta a kislány. - Sorakozó!
A sorakozó helyett inkább tolakodó lett, de végül sikerült valamilyen sort kialakítani. Nalával kezdődött a sor, mellette Chester, Blacky, Midnight és végül a kis sort Kitty zárta. Haley tonhalas cicacsemegét hozott. Amint kibontotta, a macskák tolongani kezdtek a finomságért.
- Na, na! Mindenki hozza a tálját, senki sem marad éhes - nevetett Haley.
A sorakozó igazából csak azért kellett, hogy Haley szemügyre vegye őket, és hogy megszámolhassa, mind ott vannak e. Ezt követően a csapat össze-vissza futkosott, mindenki a tálkáját kereste. Pár perccel később már mindannyian vígan falatoztak, a kislány pedig eliramodott, mielőtt rajtakapják. A nyugalom azonban nem tartott sokáig. Egy magas ember állt meg a pajta előtt.
- Nem is tudjátok, kik vagytok ti, cicusok. Te, te átokmacska! - mutatott Nalára. - Miattad a tervem, hogy elpusztítsam a macskákat, kudarcba fulladt! Mert te vagy az, aki élteti az összes nyávogó pokolfajzatot. Nem tudtok semmit az egészről, de elmesélem, jó? Volt egy macska régen, Missy, akitől származtatják az összes nyávogó po... akarom mondani macskát. Szerencsére a csicskásaim, azaz három uszkár kutya segítségével végre meg tudtam ölni! Azt hittem, így kihal a macska, mint faj. De nem! Kiderült, hogy Missy hátrahagyott egy utódot, egy koromfekete nőstényt, aki árván nőtt fel. Minden kutatásom eredménye az, hogy ez az átkozott sátán Nala az utódja! S amíg el nem pusztul, addig nem lesz nyugtom! Most még hagylak élni, de már nem sokáig - nevetett, majd elment.
Nala fel sem fogta igazán az egészet. Eközben Midnight úgy döntött, megszólal.
- Tudjátok, kölyökkoromban a mamám mesélt nekem valamit. Úgy szólt, hogy élt öt macska, akik éltették a többit. Közülük az egyik egy holdkövet viselt a nyakörvén. Abban a kőben titokzatos erők rejtőztek. Azonban egy napon eltört a holdkő. Színes darabokká törött, amik kitudja hová kerültek. Egy ember, az az alak, egy bizonyos John megszerezte a kő darabjait, amik segítségével folyamatosan pusztítja a macskákat. Azonban ahhoz, hogy minden macska elpusztuljon, a kiválasztott macska halála kell, hogy bekövetkezzen. Ez a macska te vagy, Nala! Ha visszaszerezzük a holdkő darabjait, szembeszállhatunk Johnnal, hogy mi öljük meg őt!
A többi macska tátott szájjal hallgatta Midnight meséjét. Nala gondolkodni kezdett.
- Szóval, John az összes macskát el akarja pusztítani, de ahhoz az én halálomnak is be kell következnie. Azonban megállíthatjuk Johnt, ha megszerezzük a holdkő darabjait - motyogta.
- Pontosan. Ez még nem minden. Minden kődarab egy macskához tartozik. Ha egyesítjük őket, a John által megölt macskák feltámadhatnak - folytatta Midnight.
Nala elszánt macska volt, tudta már, hogy az ő mancsában van a többi élő és holt macska sorsa. Meg kell mentenie a macskák világát! Ez immár a küldetése! Ám közben senki sem vette észre, hogy Kitty eltűnt...

Remélem tetszett, kommentben írjátok meg, hogy folytassam e. Vajon hová tűnt Kitty? Bocsi, ha sok a párbeszéd, de úgy érzem, kellett bele.

( 141 megtekintés )

Szólj hozzá:

Bettica:3 2017. 07. 20. 10:26  
Köszi Réku <3

LRéku 2017. 07. 19. 19:30  
Jó lett Betticám <3 Folytasd! 5/5p


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat