Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: دُنْيا)

A varázslatos mesekönyv
Megosztás: f

A varázslatos mesekönyv

-Ne ilyen hangosan! Még a végén megijed! -De már késő volt. A törpe meghallotta és rohant ahogyan csak a lába bírta, mi meg utána.
-Várj! - kiáltottuk.
-Ne menj el!-de atörpe hátra sem nézett, csak szedte a lábát mint akinek sürgős dolga akadt volna. Egyszer csak egy csodálatos mezőn bukkantunk ki sok virág és pillangó közt. Muszáj volt egy kicsi pihanőt tartani, ezért hát leültünk a friss fűbe. A törpe már teljesen ki is ment a fejünkől, aztán mikor észhez kaptunk már nem volt sehol. Mindenütt kerestük,de hiába.
-Hát...ez elment!- siránkoztam.
-Hmmm...nézd, ott fut! -vette észre Viki és kezemnél fogva húzott előre felé. Gyorsan kezdtünk otána rohanni. Egyre közelebb értünk hozzá, elfáradt. Amikir már csak sétálni bírt, mi is csak lopakodni mertünk, ekkor hirtelen megállt, bebújtunk egy bokor mögé, s lélegzetvisszafolytva figyeltük. Először körülnézett, aztán neki dőlt egy fának, majd ennek következtében egy alagút ajtaja nyílt meg szemünk előtt. Szépen lassan beballagott rajta. Vártunk egy kicsit, míg nem halljuk léptei hangját majd mi is utána mentünk. Sötét volt, csak néhány fákja pislogitt a nedves kőfalon. Egy hosszú lépcsőn mentünk lefelé, elég sokáig, majd arra lettünk figyelmesek, hogy kis fény árad az alagút végéből. Egyre jobban igyekeztünk a fény felé. Leértünk a lépcső aljára egyben kiértünk az egész alagútból is. Egy mégcsodálatisabb hejen találtuk mangunkat mint ez az eddigi csoda.

( 369 megtekintés )

Szólj hozzá:

Karina2003107
 
2017. 06. 17. 16:52  
Neked mi nem tetszik? (ez most poénkodva)

  - megszűnt felhasználó - 2017. 06. 17. 15:49  
Nekem tetszett!

Karina2003107
 
2017. 06. 13. 21:10  
Én ilyen vagyok. Amúgy az írásomat csak minni hordta le, mégsem ír senki sem kritikát. Még az utálóim sem. Pedig tőlük már el is várnám.

Speedpaintwolf
 
2017. 06. 13. 17:58  
Karina, te sose tudod visszafogni haragodat. Ha beképzeltek, maradjanak azok is. Ne foglalkozz vele és egyszer majd ez a gyerek már mindenki előtt könyörög, hogy legalább írjanak róla kritikát...

Karina2003107
 
2017. 06. 13. 12:06  
Ebben lehet, hogy igazad van. Csak a te kezdő korodtól elég sokat változtak a szárnyaikat próbálgató írók. Legtöbbjük túl tökéletesnek hiszi magát.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 06. 13. 8:12  
Legalább van egy kis magabiztosság, akkor is, ha néha sok. Ezt nem teljesen leépíteni kell, hanem elmagyarázni neki, hogy fejlődésre van szüksége, ezt a kritikákkal kiemelni. Jobb esetben visszavesz az arcából, rosszabban pedig mint mondtam, nem érdemes foglalkozni vele. Ha csak felhúzod magad rajta, és nem tudsz türelmes, kedves véleményt írni, akor inkább csak menj tovább. Egyszerűbb, mint kötekedni.
Egyébként, ha ilyen negatív véleményekkel rögtön elveszed a kedvét, akkor nem fog többet próbálkozni, ebből következik, hogy ugyanolyan rossz marad, és ha majd egyszer megint ír, te megint mérged leszel.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 06. 13. 6:11  
Nem feltétlen beképzeltek, csak ki akarjàk magukat próbálni.

Karina2003107
 
2017. 06. 12. 23:18  
Igen, tudom.  Régen én tabletról írtam. Voltak is extrém elírásaim.  Word -öm nincs,  de legalább beállítottam a laptop internetén a helyesírás-ellenőrzőt. Nem tökéletes, de azért segítség. A sérgetésről meg csak annyit, hogy plafonig vagyok a beképzelt kezdőkkel. Egyszerűen nem tudok másképp reagálni rájuk

  - megszűnt felhasználó - 2017. 06. 12. 21:21  
Persze, hogy létezik - gépen. Manapság az emberek többségének van telefonjuk, és az mindig kéznél van, abban írnak. Lehet, hogy a kisgyerekek azt sem tudják, mi az a word. Nekem mondjuk a word és az internetes helyesírás ellenőrző is más-más szavakat húz alá, az internetes sokszor olyat is, amit a word nem. Én a wordnek hiszek.
És igen, írhat, de nem sértegetést. A sértegetés és a negatív vélemény még mindig két különálló dolog.

Karina2003107
 
2017. 06. 12. 21:16  
Figyelj. Értem amit leírtál. A türelmemről inkább ne beszéljünk. De létezik helyesírás-ellenőrző. Negatív véleményt meg bárki írhat.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 06. 12. 21:11  
Elolvastam az egész veszekedést/beszélgetést, nevezzük, ahogy akarjuk, és azt kell mondjam, hogy Makotónak részben igaza van; ebbe a részlegbe inkább kisebb gyerekek írnak, 8-11 évesek, akiknek szinte semmilyen fogalmuk sincs a nyelvtani szabályokról. Én kilenc évesen kezdtem el írni, tele volt helyesírási hibákkal, és mivel nem publikáltam, senki sem javította ki őket. Mégis, minél idősebb lettem, minél többet tanultunk a suliban nyelvtanórán, nekem annál jobb lett a helyesírásom, úgyhogy ez életkor függő. Mire lett egy elfogadható helyesírásom, már tizenkettő-három éves voltam, és van még mostanában is, hogy valamit rosszul írok - ezeket az internet segítségével küszöbölöm ki. De egy kisgyerek ezt nem tudja, eszében sem jut, mert még kicsi.
Engem is megtámadtak már párszor, pedig én tényleg mindig kedvesen, támogatón írom meg az építőkritikát, mégsem jövök ki sosem a sodromból. Igazából türelem kérdése; ki mennyire türelmes ember. Ha kritikát akarsz írni, úgy, hogy ne essen neked minden második ember, mert konkrétan megaláztad szegény kezdő írót, akkor muszáj türelmesnek és kedvesnek maradnod. Ez szerintem egy kritika írónak fontos.
Meg kell tanulniuk elfogadni a negatív véleményt, de nem úgy, hogy szidod őket - egy negatív véleményt is meg lehet írni kedves hangnemben. Lehet, hogy sokáig nem fogsz rájuk hatni, de nógatni kell őket. Anno én is nagyon rosszul viseltem a kritikákat, kiakadtam, megsértődtem, mondjuk az is igaz, hogy nem estem neki emiatt a kritikaírónak, már csak azért sem, mert nem interneten keresztül voltam velük többnyire. Ha pedig nagyon úgy látod, hogy reménytelen, egyszerűen csak hagyd;előbb vagy utóbb rájön, hogy nincs értelme folytatni.
Az, hogy helytelenül írnak, talán annak is betudható, hogy már egészen fiatal (10-11 éves korban) is szeretnének úgy viselkedni a gyerekek, mint a nagyok :C De itt nem ez a lényeg.

Karina2003107
 
2017. 06. 12. 21:01  
BlingBling: Őszinte részvétem (mármint a rosszabb történetért). Én már láttam olyat, hogy valaki sima építőkritikát írt, és azt is lekapták a haverok, vagy maga az író. Vagy a kedveset figyelembe sem veszik. Ah, hosszú. Kedves... Hát ha olvastad amit írtam, akkor szerintem meg lehet érteni, hogy miért nem megy az nekem. Amúgy is reménytelen esetek a mai negatív véleményt, vagy sima kritikát el nem viselő kezdők. Mert "menő" helytelenül írni és ovis szinten fogalmazni.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 06. 12. 20:43  
Nekem csak annyi a véleményem, hogy a negatív kritika az nem egyenlő azzal, hogy sértegetünk valakit. Negatív kritikaként normálisan leírjuk, mi nem tetszik, de nem gunyoros hangnemben. Inkább az építőkritikára kellene ráfeküdni, a kedvességgel még mindig többet lehet elérni. Én ezt tapasztalom.
Annyira meg nem borzalmas, ennél százszor rosszabbat is láttam  már...

Speedpaintwolf
 
2017. 06. 10. 19:20  
Na és ne feledkezzünk meg más irományokról. Felháborító, hogy egyes sorozat nemhogy hozzászólás hiányával rendelkezik, dehogy még hangyán. Már az sincs és abból a kezdők sem tanulnak. Mindenki emlékéből hamarosan kitörlődik az a bizonyos iromány/novella/folyóirat.

Karina2003107
 
2017. 06. 10. 17:13  
Az első történetemnél nekem is csak segítettek. Azok már nem az elsők voltak (talán harmadik, negyedik) amiknél minni lehordott a sárga földig. Először a szerepeimnél kezdte utána teljesen rám szállt. Meg majdnem minden kezdőbb szerepesre. Lehet, hogy nem így kéne hozzájuk állnom, de én úgy vagyok vele, hogy ne én legyek az egyetlen aki egyből az első félévben szerzett magának egy olyan kritikázót aki szó szerint elküldte melegebb vidékre, a pocsék írásaival együtt. Azt írta, hogy szennyezem az újságot, meg hasonlók. Ő ellene nem tettem semmit. Utáltam, mai napig haragszom rá. De nem hordtam le mindennek bosszúból. Sőt, abból a csapatból egy szerepezőtársam is volt! És az egész akkori szerepes gárda hiányzik. Még minni is. Mert akkor még nem volt ennyi beképzelt nulla kezdő az oldalon! Az egyetlen gond velük, hogy a barátok agyonra dicsérik, és senki nem írhat lassan már kritikát sem, a drága tökéletességet képzelő írónak, mert a szipi-szupi hízelgő haverok a kritikázót elküldik a pokolba. Na ebből lett elegem! Sok a sima kritikát sem tűri. Sokszor már csak annyit írok, hogy rossz vagy ha tényleg elviselhetetlen akkor pocsék. Akkor meg én vagyok a gonosz a barátok szerint, meg sértegetem Miss Tökéletességet! Na ebből neked is eleged lenne. Szóval ha tetszik, ha nem ilyen maradok! (Volt egy kezdő akinek azt írtam, hogy gyenge a története. Nem sértődött meg. Azt írta elfogadja a véleményem. Aztán írtam neki kritikát. Utána megkeresett levélben. Segítséget kért. Igaz, hogy nem nagy kedvem volt vele külön is foglalkozni, de örültem, hogy végre egy normális kezdő, így aztán szívesen adtam neki tanácsot, abban amiben tudtam. Az per mellékes, hogy azóta eltűnt, nem jár fel, de akkor is egy ritka kezdőfajta.)

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat