Újság >> „Cicám emlékére“

(ellenőrizte: Rex Cryptae)

Nala emlékére...
Megosztás: f

Nala emlékére...

 Kedves Nala!
Nagyon örültem, mikor megláttalak a Teológia udvarán. Téged akkor szereztelek, mikor Raven eltűnt. Viszont mikor megérkeztünk, megláttam Ravent az egyik emeleten. Most két cicáról kellett gondoskodnom. Másnap átjött az udvarunkra az egyik barátnőm, Réka. Megkérdezte, nem találtam-e egy szürke-fehér kiscicát. Nem akartam hazudni neki, ezért elmondtam, hogy a garázsban vagy. Szerinte tökéletes volt a Nala név, amit adtam neked. Ez a név maradt rajtad.
Pár nappal később meglátogattalak. Réka a kezembe nyomott téged, és azt mondta halkan: "Nyugodtan tartsd meg". Betettünk egy rongyokkal bélelt dobozba, és együtt átvittünk a mi udvarunkra, a garázsba. Raven már nem volt velünk, mivel visszavittem őt a Teológiára. Már csak te voltál nekem. Minden nap megnéztelek a garázsban és enni adtam neked. Egyik napon becsempésztelek a házba, és a világítóudvarba zártalak. Raktam neked homokos tálcát, ételt és vizet. Reggel gyorsan kivittelek, nehogy észrevegyenek a nagyszüleim. Viszont amikor hazajöttem, sehol sem találtalak... Nagyon sokat kerestelek. Végül egy autó alól bújtál elő. Nagyon éhes voltál, ezért megetettelek. Ez után elmentem házi feladatot írni, de te az ajtó elé álltál. Nagyapám észrevett. Addig könyörögtem, ameddig be nem engedett a házba. Ismét a világítóban kötöttél ki, mert nem akartuk, hogy nagyanyám észrevegyen. Másnap, mikor iskolában voltam, észrevett... Szerencséd volt. Te voltál az első cica, akit nagymamám megszeretett. Gyorsan telt az idő. A tengerimalacommal jól kijöttél. Kivétel volt az az egy-két alkalom, amikor leverted a ketrecét az asztalról.
Mogyoró, a kis tengerimalac egy megfázás miatt 2016.03.20.-án elpusztult. Pontosan 6 nappal a kiscicáid megszületése előtt. 6 kiscicád született. Egy kis kékesszürke nőstényt megtartottunk, Maszat lett a neve. Őt 3 hónapos korában ellopta valaki. Augusztusban ismét születtek kiscicáid, ezúttal csak 5 kölyök volt. Az egyik kis fekete elpusztult, mert ráfeküdtél. De én nem haragudtam rád. Tudtam, hogy úgysem élte volna túl, mivel nagyon gyenge volt. Ő volt a legkisebb testvér, mindig kitúrták a többiek maguk közül. Ekkor két cicát tartottunk meg, Szimbát és kicsi Maszatot. Szimba volt az elsőszülött kölyköd ebből az alomból. A kislány cica kiköpött Maszat volt. El is neveztem őt a féltestvéréről.
Szimba és Maszat most 8 hónaposak. Igazából minden cicám annyi idős. Lukrécia egy fajtiszta Maine coon cica barna cirmos bundával és borostyánszínű szemekkel. Cicó (másik nevén Hollómancs) egy kicsi sárga szemű fekete nőstény macska egy egész pici fehér pöttyel a mellkasán. Nem hallgat a nevére, ezért valami C betűsre kellett változtatni. Cicónak becézzük, de a hivatalos neve Hollómancs, az oltási könyvében is a hosszabb nevét írja. És igen, a Harcosok törzséből vettem a nevét. Téged Ivypool-nak kellett volna kereszteljelek, de akkoriban nem ismertem a könyvet, és óriási Oroszlánkirály fan voltam. De visszatérve rád... Szimbát és Maszatot 5 hónapos korukig gondoztad, pedig már rég nem volt tejed. Mégis engedted a fél éves kölykeidnek, hogy a pocakodat döfködjék. Együtt mentél velük vadászni, estére mindig hárman jöttetek haza.  Márciusban kimentél vadászni a kiscicákkal, de este csak Maszat és Szimba jöttek haza. Éjfélig kerestünk zseblámpával, de nem jöttél elő. Azóta is várok rád, hátha előjössz csak úgy a semmiből... Álmodom is veled, hogy egyszer hazajössz. De mikor felébredek, csalódottan látom, hogy te még mindig nem vagy sehol...

Ég veled, Nala. A Csillag törzs világítsa meg az utat, amerre jársz. Talán egyszer megtalállak...
Egyszer.

( 435 megtekintés )

Szólj hozzá:

Cica SE 2017. 07. 03. 18:54  
Ez egy megható és gyönyörű történet volt.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 06. 23. 11:14  
Nagyon szép volt...

Bettica:3 2017. 06. 18. 10:43  
Az jó lenne.

Mókuskám
 
2017. 06. 17. 22:05  
Köszönöm a részvétet nektek is.
Igen, gondolkodtam azon, hogy megírom Lukrécia és Hollómancs naplóját. Vagy talán mind a négy cicáról egyszerre írok történetet.

Török vanília 2017. 06. 16. 19:57  
Annyira sajnálom. Én majdnem elkezdtem könnyezni, de komolyan... most nézzetek hülyének, egyszer yt-n néztem egy állatos emlékvideót, és bőgtem. Ilyen vagyok. Visszatérve ide.. Azt is nagyon sajnálom hogy Nala naplója nem lesz így folytatva, hisz ha.. mindegy.

Én annak is örülnék ha a jelenlegi cicáid naplóját megírnád.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 06. 11. 20:57  
Lehet hogy elpusztult szegény

Remélem megvilágítják az útját

  - megszűnt felhasználó - 2017. 06. 11. 20:31  
Szegényke.
Részvétem.

Mókuskám
 
2017. 05. 27. 15:25  
Köszönöm a részvétet mindenkinek...

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 27. 15:12  
Részvétem
Individual: egymás mellé max. 4 hangulat jelet illessz!

Bettica:3 2017. 05. 26. 16:32  
Ja hogy nem biztos.. bocsi amikor kommenteltem még csak a címnél tartottam.

Bettica:3 2017. 05. 26. 16:30  
Nala elpusztult?! (a cn-es naplóját olvastam) Neee :'( Őszinte részvétem :'(

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 23. 16:39  
Remélem, hogy nem pusztult el.

roxika1 2017. 05. 21. 11:41  
Részvétem


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat