Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: دُنْيا)

Másnak lenni...- Bevezető
Megosztás: f

Másnak lenni...- Bevezető

Minden tinédzser küzd valamivel, hogy elfogadják: elvált szülők, elvárások, tanulás, cikizések és megfelelni a szülőknek. De én mással is küzdök, amit a legtöbben nem is érthetnek. Ugyanis nekem, van egy különleges képességem: láthatatlanná tudok változni. Próbálom ezt titokban tartani és kontrollálni. Pár hete éltem a normális életemet: tanultam, a barátaimmal voltam, hallgattam a szüleim veszekedését és zongoraórákra jártam. De amióta rájöttem hogy van egy különleges képességem, azóta feje tetejére állt az életem. Mindenki elől el kell titkolnom a képességemet, közben élni tovább az életemet, úgy hogy mi sem történt volna. Nem is lesz annyira nehéz titokba tartani a képességemet a szüleim elől, mert
amióta válófélben vannak, azóta sokkal többet dolgoznak, és minden második mondatuk után, egy újabb veszekedés jön. De ennek annyira azért nem örülök. A barátaim elől már kicsit nehezebb lesz, mert velük sokkal többet vagyok együtt, hogy ne kelljen otthon lennem a szüleimmel. És az is megnehezíti a dolgomat, hogy jött egy új fiú az osztályba, akinek szintén van egy különleges képessége. Vajon jóba leszek vele? Elfogja árulni a többieknek a titkomat, ezzel saját magát is lebuktatva? A nevem Samantha Harper, 16 éves és egyáltalán nem átlagos tinédzser.

( 135 megtekintés )

Szólj hozzá:

nonti 2017. 05. 20. 21:43  
szuper 5/5

Randy 2017. 05. 20. 17:44  
Az például elég jó hátrány lenne, ha néha akarata ellenére is láthatatlanná válna, mondjuk olyan helyzetekben, amikor kínosan érzi magát és legszívesebben eltűnne. Ez már elég nagy probléma, de azért mégsem olyan durva. Illik egy könnyedebb történethez.

Még egy tipp: nehogy azzal kezdd az első részt, hogy a leányzó fölkel, fölrángatja a naciját és leszalad reggelizni. Tízből kilenc tinilányos történet így kezdődik itt. Már elképesztően unalmas.

kiskincso 2017. 05. 20. 11:42  
Szerintem nem rossz, de amit már előttem is leírták azzal egyetértek, hogy legyen valami hátulütője a dolognak! De ettől függetlenül nagyon tetszik!

Randy 2017. 05. 17. 6:37  
Ha el akarod hitetni, hogy a főszereplő szenved a különleges képességétől, akkor tényleg legyen valami hátulütője a dolognak, vagy valóban legyen veszélyben miatta. Különben elég röhejes azt nézni, hogy valaki nyivákol, mert láthatatlanná tud válni. Most őszintén... elég nehéz sajnálnom.

"Pár hete éltem a normális életemet: tanultam, a barátaimmal voltam, hallgattam a szüleim veszekedését és zongoraórákra jártam."
Ahaaamm. Micsoda veszteség! Gondolom bárki, aki hirtelen úgy találja, hogy egy izgi szuperképessége van, sírva vágyik vissza az általad leírt helyzetbe. xD Legyen tétje a szituációnak, anélkül úgy hangzik, mintha azon keseregnél, hogy valami elképesztően izgalmas dolog történt veled, pedig te szeretnél dögunalom életet. Tudod, a Tűzgyújtó főszereplője valóban szenvedett a képessége miatt, mert üldözte a CIA, hogy kísérletezhessen rajta.

Hogyan lett ilyen képessége? Honnan tudja, hogy a srácnak is különleges képessége van? A jövőbe is lát? És a srác honnan tudná meg az ő titkát? Ez a rész itt totál értelmetlen. Ha ezeket később akarod kifejteni, akkor meg minek lövöd le előre a poénokat?
Amúgy biztos, hogy ilyen képességek mellett egy tiniszerelem a legfontosabb mondanivaló?

"Vajon jóba leszek vele?" Jóban. Próbáld megjegyezni a helyes ragozást, különben úgy fog tűnni, hogy a főszereplőd répakapálásból felvételizett abba a középiskolába.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 16. 6:29  
*Ezt elég egyszer leírni
*Amit lehetne egybe vonni: Ugyanis
Na csak álmos vagyok xd

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 16. 6:27  
(Saját vélemény!!!)
Szerintem izgi így végén, "hogy mi fog kisülni végén" kérdéssel. Meg hát kicsi unalmas, hogy mindig majdnem ott van szüleim veszekedése, ezt egyszer leírni, mert 10 mondatba. Meg tehetnéd érdekesebbé ezt a két mondatot, amit lehetne egybe vonni is, : érdeklődését: Ugyanis nekem van egy különleges erőm, azaz képességem a láthatatlanság, és ezt láthatatlanság, ezt próbálom titokba tartani mindenki előtt ( ide írhatod pl szüleid barátaim..előtt, oké nem akarom majd megváltoztatni a szöveget xd)
Nos meg hát itt ott vannak felesleges mondatok, most bocsi a helyesírást nem értékelem.
De szépen fogalmazva gyakorolj olvas naponta, kezd ez mjad alakulni sztm folytasd, mert kíváncsi vagyok . Bocsi, ha valahol csúnyán fogalmaztam csak nem akarom "némelyik" ember undorító kritizálását követni....., na mindegy .

gazni
 
2017. 05. 15. 17:25  
Túl rövid, a fogalmazásod nem olyan rossz, de egyértelműen olvasnod kéne, és kicsit logikátlanul követik egymást a mondatok. Valóban ajánlott lenne, hogy olvass egy... Szinte bármit. Cikket, sorozatot, könyvet, blogot. Sok sikert!

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 15. 16:49  
Elég rövidke lett.

دُنْيا
 
2017. 05. 14. 22:41  
Előbb olvass. Könyveket. Rendeseket. Aztán írj.
Olvasás >> Írás
ebből a folyamatábrából csak a második az opcionális
nem az előbbi

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 14. 14:38  
Klassz! Lássuk, mi sül ki belőle! Folyti!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat