Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Rex Cryptae)

Young Forever ~ 7.rész
Megosztás: f

Young Forever ~ 7.rész

Hosszú percek teltek el érdektelen beszélgetésekkel és poénkodással, amíg én az égre szegeztem a tekintetem. A csillagok szabálytalan alakzatokba rendeződtek, hol sűrűbben pettyezték a feketeséget, hol pedig elszórtabban. Mindig is szerettem az erkélyünk korlátján ücsörögni és bámulni őket akár hosszú órákig, mikor felhőtlen volt az időjárás. Gyerekkoromban csillagász akartam lenni, valamikor karácsonyra kaptam is egy kisebb távcsövet, ami valószínűleg most is ott porosodik a szekrényem tetején vagy az egykori gardróbban elhelyezett, sosem használt karácsonyi díszekkel teletömött dobozok alatt. Közel egy év után elvesztettem az érdeklődésem a téma iránt, ahogy nagyjából minden iránt, amit valaha elkezdtem. Kiskoromban volt egy olyan korszakom, amikor mindent ki akartam próbálni, amit másoktól láttam, azonban én soha egyiknél sem voltam képes megállapodni. Mindig valami újat akartam, valami mást, aztán szépen lassan, tizennégy éves koromra minden hasonló hobbi meg sport iránt elveszítettem az érdeklődésemet. A dobozok mellett valahol egy gitár, egy furulya és tömérdek különféle labda meg sportfelszerelés is helyet kapott, karöltve a görkorcsolyámmal és a sakktáblámmal.
- Hullócsillag! - kiáltotta Nori vidáman, mire mindenki az ég felé kapta a tekintetét. Akárcsak mindenki más, én is keresgélni kezdtem a legjobb barátom által említett csillagot, azonban számomra beleveszett a többi aprócska fehér pont sokaságába.
- Az csak egy repülő - rázta meg a fejét Aki, miközben feljebb tolta az orrán a szemüvegét. A kerek lencséken keresztül olyan arccal szemlélte az égboltot, mintha hatalmas szakértője lenne. - Sárga és villogó fényei vannak.
- Rossz irányba nézel, okostojás - sóhajtott Nori, majd a telefonját a fekete pulóverjének zsebébe csúsztatta és úgy helyezkedett, hogy elérje Akit. Két oldalról megragadta a fiú fejét, majd egy finom mozdulattal a megfelelő irányba fordította, hogy láthassa a hullócsillagot. Aki a megvilágosulását jelző hang kíséretében bólintott egyet, hogy most már tudja miről van szó.
Én ugyan még mindig nem voltam vele teljesen tisztában, hogy merre kéne néznem, de nem akartam szólni. Próbáltam úgy tenni, mint aki kezdetektől tisztában van a dolgokkal, de valamit elronthattam, mert Shiro megfogta a vállamat, majd egy halvány mosoly kíséretében az ujjával az égbolt egyik pontja felé bökött, ahol ténylegesen egy apró hullócsillag tűnt fel. Amolyan köszönetképen viszonozni akartam a gesztust, azonban a kocsi lefékezett és ehelyett Shiro ölében kötöttem ki. Próbáltam visszafogni magam, azonban a pír megállíthatatlanul elborította az arcomat, ahogy próbáltam ismét ülő helyzetbe küzdeni magam.
- Még hozzá kell szoknod, hogy ez az autó szokott fékezni is - nevetett Shiro, majd megborzolta a hajam. A sötét tincseim ismételten szanaszét álltak, nem mintha eddig normálisan festettem volna. Különleges tulajdonságom, hogy mindegy mennyire igyekszem, előbb vagy utóbb úgy fogok festeni, mint aki életében nem látott fésűt.
Már éppen válaszra nyitottam volna a számat, mikor Kou diadalittasan megállt a kocsi mellet, megköszörülte a torkát, miközben kitárt karokkal a mögötte lévő épületre mutatott. A tekintetem először a mentaszínű haján akadt meg, amihez eddig nem volt szerencsém. Holott elég gyakran leellenőriztem az utóbbi időben a közösségi oldalait.
- Uraim - kezdte Kou, majd finoman Jun felé biccentett - és hölgyem, itt fogjuk leinni magunkat a sárga földig ma éjszaka!
Csak ekkor figyeltem fel a mögötte roskadozó alacsony épületre, aminek bejárata felett valamikor neon felirat villoghatott, azonban a sötétségben már csak néha villant fel egy-egy pont. Az omló vakolatú falakat vastagon befutották a vadszőlő indái, eltakarva a rácsos ablakok nagy részét is. Nem nézett ki túl népszerű vagy kulturált helynek, így egy kissé meghátráltam, azonban Nori megragadta a karomat, leráncigált a platóról, majd a bejárat felé kezdett el húzni.

( 64 megtekintés )

Szólj hozzá:

Esther* 2017. 05. 21. 22:54  
Köszönöm :'3

BlingBling
 
2017. 05. 13. 10:50  
Még mindig nagyon-nagyon imádom QwQ Szórakoztató kis társaságnak tűnnek, szívesen eltöltenék velük egy-két napot : D Tetszett, várom a folytatást *-* Hozd, ahogy csak tudod ^^


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat