Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Rex Cryptae)

War of the Lions
Megosztás: f

War of the Lions

Sziasztok!^^
Ez a szerepjáték egy történelmi eseményen, a Rózsák Háborúján alapul. Jobban mondva ennek egy részét vettem az alapsztorihoz. Persze, átalakítottam, de szerintem a lényege megmaradt. Hát...akkor talán, jöhet is...

Alapstory:

Miután a Rear-házat a Westmind egy váratlan harc/háború (kinek, hogy tetszik, össze-vissza fogom írni) után letaszította a trónról, a vérengző harcot követően ők kerültek a trónra. (A háború okai azok voltak, hogy a Westmindek fellázadtak a koronáért). 
A legfelháborítóbb dolog mégis az volt, mikor a Rear-ház hercegének jegyesét a Westmind király el akarta venni. Ugyanis, a lány a Wyn-dinasztiához tartozik, akik a Rear-ház mellett harcoltak, őket támogatták. A király egyesíteni akarja a két házat a friggyel, ám ezt senki emberfia nem nézi jó szemmel. A dinasztiák, házak, nemesebb családok háborognak, és a csata után még "nyalogatják sebeiket".(ahogy szokták mondani)
Szóval, hiába, de az esküvő napja egyre közeleg. A lányra rákényszerítették a házasságot és elhozták a királyi várba. Családtagjai is vele mentek, és akik hivatalosak az ünnepélyre...illetve néhányan amolyan "fogolyként". (Értsd: az emberek akik gyanúsak, hogy lázadást keltenek, mivel a régi koronázatlan király mellett álltak).
Őket, az esemény előtt kihallgatják, és örök hűséget kell fogadniuk új királyuk szemében.
Tehát, (ha még nem esett volna le) történetünk egy  középkori, feudális társadalomban játszódik, és éppen egy kihallgatás pozitívabban nézve, egy esküvő napján.

Kiket alakíthattok?

Igen, gondolom ez a kérdés már felmerült bennetek. Vagy akár ez: lehet-e egyáltalán a királyt, királynőt alakítani. Természetesen, igen. Viszont erről diskurálunk, vagy kisorsoljuk, megszavazzuk. Ezekhez a karakterekhez gyakorlottabb, tapasztaltabb szerepesek jelentkezését várom. Ugyanolyan jelentősek lesznek, mint a történet többi szereplője, nem tennék kivételt, ne ijedjetek meg, nem ők lesznek azok a "tipikus főszereplők". (Persze, még nincs meg a király ill. királynő, vagy csak király/királynő van meg nem tudunk kezdeni).

Wyn-dinasztia: A Wyn-dinasztiából, (megbeszélés alapján) a királynőt, és húgait hozhatod, akik hárman vannak. Édesanyját is lehet alakítani.
Gazdag dinasztia, és befolyásos is. Planten-ház egyik leszakadt ága, távoli rokonok a Westmindekkel. Címer: Egy  arany nőstényoroszlán, rubinszemekkel.

Planten-ház: Főura, életét vesztette a csatában, hátrahagyva egy feleséget, két fiút, akik bár hamar férfivá érnek, de nagyon tapasztalatlanok, két lányt: egy gyönyörű, igazi amazont, és egy csenevészt. Bár, az utóbbi nem törvényes gyermeke.
Ősi ház, bár az összeomlás szélén áll. A törvény elé állítják összes tagját, mivel buzgón támogatták a Rear herceget, és még hallani róluk egy-két dolgot, hogy másokkal szövetkeznek. Befolyásos  ház volt, mára nem az, sőt egyre szegényebb. Címer: Három hímoroszlán, felettük a holdas, csillagos égbolttal.

Westmind-ház: Az ország új királyát, (ezt is megbeszélés alapján) nővérét, húgát hozhatjátok. Négy unokatestvére van, három lány, és egy fiú. A király anyját is hozhatjátok. Gazdag ház, de hatalmát nem állította helyre, így nem befolyásos. A  Planten-ház egyik leszakadt ága, ugyanúgy, mint a Wyn-dinasztia. Címer: Egy hímoroszlán, fején lángoló töviskoszorúz visel, melyen van pár égő virág.

Rear-dinasztia: A herceget és összes fiútestvérét megölték a csatában, igen válságos a helyzet. Unokatestvéreik közül, is csak egy törvénytelen fiúgyermek van a családban, egy beteges lány, viszont a dinasztia utolsó reményeként a fiatalabb lányt szokták emlegetni. Ő teljes titokban szövetkezik a király ellen, viszont, testvéreivel együtt kell a színe elé vonulniuk, hogy bebizonyítsák ártatlanságukat, és hűséget fogadjanak neki.
Sose volt gazdag vagy szegény. Mindig annyi pénz  akadt a kincstárban amennyi kellett. Mára, viszont teljesen elszegényedett, de befolyását megtartotta.  Címer: egy nőstény, és hím oroszlán, mindkét állatnak glória van a feje fölött. Ez azt szimbolizálja, hogy a Rear-ek mindig szerelemből házasodtak.

És még két legfontosabb dolog: Mindenkinek maximum 2, esetleg 3 karaktere lehet. (3 akkor, ha kevés a jelentkező, vagy nagyon szeretnéd) Lehet olyan karaktert hozni aki meghal (azé' ne halálozzon el mindenki xD), de akkor értelemszerűen legalább két karaktert kell hoznod, ha az egyik meghal legyen mivel játszanod. (Vagy közben megírod).

Szabályok:

- Tartsd be a Cicanevelde összes szabályát!
- Legyél a másikra tekintettel, ne vitatkozz vele, ne piszkáld!
- Itt tilos a 18+-as téma, kérlek oldjátok meg privátban!
- Ha valamelyik szabályt nem tartod be, először figyelmeztetlek, (meg, ugye a modik is) aztán (röpülj páva röpülj lesz xD) kitiltalak a játékból.

Karakterlap:

Név: (angolt, pls + írd oda, melyik ház, dinasztia tagja).
Kor: 15-60 (igen, ne lepődjetek meg, mivel lehet valaki egy fiatal karakter édesanyját hozza)
Nem: (Deee majd töltsd ki, gondolom egyértelmű mire gondolok, nincs kedvem kiírogatni)
Tulajdonságok: (Legalább 7-8 értelmes, egész soros, lehetőleg összefüggő mondat.)
Történet: Ide sok mindent tudsz írni, szerencsére. Pl.: szülei mennyire szerették, testvérei (ha vannak), hogy telt gyerekkora, megviselte-e a háború, milyennek képzeli a további életét, ki a példaképe) Ez is szintén legalább 7-8 mondat.
Egyéb: (Bármi, amit fontosnak tartasz róla, de nem tudod, hogy hová írd).
Állat: (Nem kötelező, illetve nem nagy a választék, kutyája vagy macskája van-e. Esetleg olyan lova, amit nagy becsben tart).
Kinézet: (Ez nagyon fontos. Egy kép legalább kell róla, ahol ember. Értsd: nem rajzolt, anime, vagy bármilyen más animációs programmal készített kép. Tehát élő ember mint mi. Lehet kép, vagy gif formájában, de valamilyenben kötelező! Leírást nem kell hozzá készítened, esetleg ha ragaszkodsz hozzá.

UI.:
Bármilyen fontos kérdésed lenne a játékkal, itt is megkérdezheted vagy privátban. Szeretettel várlak benneteket, de ezt a szerepet azoknak ajánlom akik elmúltak már tizenkettő évesek, (Vagy már betöltötték) gyakorlottabb szerepesek, és azoknak akik szeretik a Rózsák Háborúját/Harcát^^.
Remélem, lesz is ebből a szerepből valami, mert sokat dolgoztam vele.

By/Készítette: Tigrancs-->(Khaleesi), és egyik legjobb barátnője.  

( 625 megtekintés )

Szólj hozzá:

Mishkus 2017. 05. 25. 18:16  
Valaki?

Mishkus 2017. 05. 24. 21:06  
(Cicus, itt vagy?)

tigrancs3 2017. 05. 24. 20:45  
Margaret

Talán még nem készült fel erre. Megértem. Nehéz lesz neki beilleszkedni ide. Nem tudom...nem megyek vele most. De. Mégis jobb döntés lenne mellette állnom. Még gyenge, ha pedig ott vagyok, biztos erősebbnek érzi magát. Hát, nem öltöztem át, amilyen gyorsan csak tudtam, utána loholtam. Azért mégiscsak haragudtam rà, mert ahogy viselkedett, nem volt egy királynőhöz méltó. - Caitlin! - Siettem hozzá. - Máskor nem szabad sírnod. Haragszom rád, ez a viselkedés nem illik hozzád. Te vagy illetve leszel a királynő. - Dorgáltam meg.

Mishkus 2017. 05. 24. 20:30  
Constantin

Lovaglás közben megálltam, leszálltam a lóról, majd visszaszálltam, de Blanch háta mögé ültem. Egy bőrövet elővettem, amit magam és húgom dereka köré kötöttem, hogy vész esetén se eshessen le olyan könnyen, majd húgomat átkarolva fogtam meg a gyeplőt és úgy lovagoltunk tovább.

Mishkus 2017. 05. 24. 20:20  
Valaki?

Cicuska :3 2017. 05. 24. 20:20  
Caitlin

-Nem! Nem vagyok képes ilyesmire!- kiálltottam el magam. Ebben a pillanatban térdemre ereszkedtem és könnyfolyó áradt ki hírtelen a két türkízkék szempáromból. A lány, aki most vagyok az lelkileg összetört. Ekkor kopogott valaki az ajtón. Gyorsan felálltam és megigazítottam magam, letöröltem a könnyeim. Az egyik katona volt. Azért jött, hogy szóljon, ha megérkezett a királynö, akkor jelentkezzen a trónteremben. Én csak bólintottam és egy köszönés nélkül visszatértem a saját szobámba. Egy világos, krém színü ruhát vettem fel és megigazítottam a hajam. Ezután egy hasonló színü virágkoszorúval díszítttem a hajam. Mikor kész lettem elindultam a trónterem felé. Amint odaértem kopogtam az ajtón.

tigrancs3 2017. 05. 24. 18:57  
Margaret

- De te ne válj azzá! Tudom, hogy meg tudod csinálni. Bármire képes vagy, ha akarod. Ha ügyes vagy, tudod majd irányítani a démont...Az pedig a legnagyobb fegyver a kezedben. Ő uralja az egész országot. Te őt fogod szabályozni...hogy mivel? Nem tudom...hidd el én sem ismerem jobban őt mint te. Neked, viszont lesz egy esély megismerni. Érd el, hogy hallgasson rád, elég okos vagy ahhoz. - Próbáltam megnyugtatni. Megsimítottam az arcát. - Szép vagy, az arcod alázatosnak látszik. Ez jó fegyver. A mosoly..de nem mosolyogj túl sokat, mert az feltűnő lehet. - Hadartam el gyorsan. Reméltem rendben lesz minden.

Cicuska :3 2017. 05. 24. 18:50  
Caitlin

-De anyám... Én még sosem tettem ilyet és... Képtelen vagyok rá. Tudom, így csak a halál vár reám, de ez a lény, ami a feleségének szeretne szólítani, nem emberi. Jól tudom, egy démon mellett fogok élni...- mondtam édesanyámnak.

tigrancs3 2017. 05. 24. 18:37  
Rendben^^

Cicuska :3 2017. 05. 24. 18:37  
Hát telefonról vagyok, de nekem tökéletesen megfelel ez az egész. Pillanat, kapsz királylelánkát.

tigrancs3 2017. 05. 24. 18:34  
Szia :3 Én már vártam, hogy gyere. Most jó? (én hét óra felé elmegyek, és majd fél nyolc felé jövök vissza)

Cicuska :3 2017. 05. 24. 18:29  
Na, megêrkezett irritáló buksim. :3 Jónapot kívánok!

tigrancs3 2017. 05. 24. 17:58  
Nem haragszunk : ) (én legalább is nem), csak mikor tudnál jönni?

Dragfly 2017. 05. 24. 17:57  
(nem hiszem, hogy most tudok lenni, ne haragudjatok)

tigrancs3 2017. 05. 24. 17:49  
(oké)
És Dragfly?

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2017 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat