Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Rex Cryptae)

War of the Lions
Megosztás: f

War of the Lions

Sziasztok!^^
Ez a szerepjáték egy történelmi eseményen, a Rózsák Háborúján alapul. Jobban mondva ennek egy részét vettem az alapsztorihoz. Persze, átalakítottam, de szerintem a lényege megmaradt. Hát...akkor talán, jöhet is...

Alapstory:

Miután a Rear-házat a Westmind egy váratlan harc/háború (kinek, hogy tetszik, össze-vissza fogom írni) után letaszította a trónról, a vérengző harcot követően ők kerültek a trónra. (A háború okai azok voltak, hogy a Westmindek fellázadtak a koronáért). 
A legfelháborítóbb dolog mégis az volt, mikor a Rear-ház hercegének jegyesét a Westmind király el akarta venni. Ugyanis, a lány a Wyn-dinasztiához tartozik, akik a Rear-ház mellett harcoltak, őket támogatták. A király egyesíteni akarja a két házat a friggyel, ám ezt senki emberfia nem nézi jó szemmel. A dinasztiák, házak, nemesebb családok háborognak, és a csata után még "nyalogatják sebeiket".(ahogy szokták mondani)
Szóval, hiába, de az esküvő napja egyre közeleg. A lányra rákényszerítették a házasságot és elhozták a királyi várba. Családtagjai is vele mentek, és akik hivatalosak az ünnepélyre...illetve néhányan amolyan "fogolyként". (Értsd: az emberek akik gyanúsak, hogy lázadást keltenek, mivel a régi koronázatlan király mellett álltak).
Őket, az esemény előtt kihallgatják, és örök hűséget kell fogadniuk új királyuk szemében.
Tehát, (ha még nem esett volna le) történetünk egy  középkori, feudális társadalomban játszódik, és éppen egy kihallgatás pozitívabban nézve, egy esküvő napján.

Kiket alakíthattok?

Igen, gondolom ez a kérdés már felmerült bennetek. Vagy akár ez: lehet-e egyáltalán a királyt, királynőt alakítani. Természetesen, igen. Viszont erről diskurálunk, vagy kisorsoljuk, megszavazzuk. Ezekhez a karakterekhez gyakorlottabb, tapasztaltabb szerepesek jelentkezését várom. Ugyanolyan jelentősek lesznek, mint a történet többi szereplője, nem tennék kivételt, ne ijedjetek meg, nem ők lesznek azok a "tipikus főszereplők". (Persze, még nincs meg a király ill. királynő, vagy csak király/királynő van meg nem tudunk kezdeni).

Wyn-dinasztia: A Wyn-dinasztiából, (megbeszélés alapján) a királynőt, és húgait hozhatod, akik hárman vannak. Édesanyját is lehet alakítani.
Gazdag dinasztia, és befolyásos is. Planten-ház egyik leszakadt ága, távoli rokonok a Westmindekkel. Címer: Egy  arany nőstényoroszlán, rubinszemekkel.

Planten-ház: Főura, életét vesztette a csatában, hátrahagyva egy feleséget, két fiút, akik bár hamar férfivá érnek, de nagyon tapasztalatlanok, két lányt: egy gyönyörű, igazi amazont, és egy csenevészt. Bár, az utóbbi nem törvényes gyermeke.
Ősi ház, bár az összeomlás szélén áll. A törvény elé állítják összes tagját, mivel buzgón támogatták a Rear herceget, és még hallani róluk egy-két dolgot, hogy másokkal szövetkeznek. Befolyásos  ház volt, mára nem az, sőt egyre szegényebb. Címer: Három hímoroszlán, felettük a holdas, csillagos égbolttal.

Westmind-ház: Az ország új királyát, (ezt is megbeszélés alapján) nővérét, húgát hozhatjátok. Négy unokatestvére van, három lány, és egy fiú. A király anyját is hozhatjátok. Gazdag ház, de hatalmát nem állította helyre, így nem befolyásos. A  Planten-ház egyik leszakadt ága, ugyanúgy, mint a Wyn-dinasztia. Címer: Egy hímoroszlán, fején lángoló töviskoszorúz visel, melyen van pár égő virág.

Rear-dinasztia: A herceget és összes fiútestvérét megölték a csatában, igen válságos a helyzet. Unokatestvéreik közül, is csak egy törvénytelen fiúgyermek van a családban, egy beteges lány, viszont a dinasztia utolsó reményeként a fiatalabb lányt szokták emlegetni. Ő teljes titokban szövetkezik a király ellen, viszont, testvéreivel együtt kell a színe elé vonulniuk, hogy bebizonyítsák ártatlanságukat, és hűséget fogadjanak neki.
Sose volt gazdag vagy szegény. Mindig annyi pénz  akadt a kincstárban amennyi kellett. Mára, viszont teljesen elszegényedett, de befolyását megtartotta.  Címer: egy nőstény, és hím oroszlán, mindkét állatnak glória van a feje fölött. Ez azt szimbolizálja, hogy a Rear-ek mindig szerelemből házasodtak.

És még két legfontosabb dolog: Mindenkinek maximum 2, esetleg 3 karaktere lehet. (3 akkor, ha kevés a jelentkező, vagy nagyon szeretnéd) Lehet olyan karaktert hozni aki meghal (azé' ne halálozzon el mindenki xD), de akkor értelemszerűen legalább két karaktert kell hoznod, ha az egyik meghal legyen mivel játszanod. (Vagy közben megírod).

Szabályok:

- Tartsd be a Cicanevelde összes szabályát!
- Legyél a másikra tekintettel, ne vitatkozz vele, ne piszkáld!
- Itt tilos a 18+-as téma, kérlek oldjátok meg privátban!
- Ha valamelyik szabályt nem tartod be, először figyelmeztetlek, (meg, ugye a modik is) aztán (röpülj páva röpülj lesz xD) kitiltalak a játékból.

Karakterlap:

Név: (angolt, pls + írd oda, melyik ház, dinasztia tagja).
Kor: 15-60 (igen, ne lepődjetek meg, mivel lehet valaki egy fiatal karakter édesanyját hozza)
Nem: (Deee majd töltsd ki, gondolom egyértelmű mire gondolok, nincs kedvem kiírogatni)
Tulajdonságok: (Legalább 7-8 értelmes, egész soros, lehetőleg összefüggő mondat.)
Történet: Ide sok mindent tudsz írni, szerencsére. Pl.: szülei mennyire szerették, testvérei (ha vannak), hogy telt gyerekkora, megviselte-e a háború, milyennek képzeli a további életét, ki a példaképe) Ez is szintén legalább 7-8 mondat.
Egyéb: (Bármi, amit fontosnak tartasz róla, de nem tudod, hogy hová írd).
Állat: (Nem kötelező, illetve nem nagy a választék, kutyája vagy macskája van-e. Esetleg olyan lova, amit nagy becsben tart).
Kinézet: (Ez nagyon fontos. Egy kép legalább kell róla, ahol ember. Értsd: nem rajzolt, anime, vagy bármilyen más animációs programmal készített kép. Tehát élő ember mint mi. Lehet kép, vagy gif formájában, de valamilyenben kötelező! Leírást nem kell hozzá készítened, esetleg ha ragaszkodsz hozzá.

UI.:
Bármilyen fontos kérdésed lenne a játékkal, itt is megkérdezheted vagy privátban. Szeretettel várlak benneteket, de ezt a szerepet azoknak ajánlom akik elmúltak már tizenkettő évesek, (Vagy már betöltötték) gyakorlottabb szerepesek, és azoknak akik szeretik a Rózsák Háborúját/Harcát^^.
Remélem, lesz is ebből a szerepből valami, mert sokat dolgoztam vele.

By/Készítette: Tigrancs-->(Khaleesi), és egyik legjobb barátnője.  

( 1221 megtekintés )

Szólj hozzá:

tigrancs3 2017. 06. 08. 17:34  
Akkor megnyugodtam. Nincs mit.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 06. 08. 16:32  
tigracs3: Nem vagy bunkó. De köszi a tanácsot. Végülis így is segítettél.

tigrancs3 2017. 06. 07. 17:51  
Ezt ne itt kérdezd meg, ha kérhetem. Lehet, bunkó vagyok, de nem szeretem az értetlen, tudatlan embereket. :C
Itt pls-->http://cicanevelde.hu/?forum=44300

  - megszűnt felhasználó - 2017. 06. 07. 17:43  
Elnézést kérek mindenkitől, most nem a témához kapcsolódik amit most mondok, de volna egy kérdésem. Hogy csináljátok a szerepjátékot? Kérem, ne nézzetek ostobának.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 06. 02. 22:27  
instant 22:27

tigrancs3 2017. 05. 29. 16:24  
Margaret

- Jól van. - Bólintottam. - Hidd el, a dolgok szépen fognak alakulni. - Láttam ahogyan belép az ajtón. Utánamentem. - Még egy jó tanács: erősnek kell lenned! - És rámosolyogtam, majd kiléptem a teremből.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 28. 21:37  
Constantin

Csak lovagoltunk tovább, mikor meghallottam más lovak dobogását is a hátunk mögül.

Cicuska :3 2017. 05. 28. 20:39  
Blanch

Már majdnem leestem, de a bátyám időben magához övezett. A ló nyakát simogatva haladtam tovább a testvérem előtt ülve.

Cicuska :3 2017. 05. 28. 20:31  
Caitlin

-Bocsánat anyám. Túlságosan össze voltam törve. Kissé kitisztult azóta a fejem. Rendben leszek.- mondtam aggódó édesanyámnak. Egy kissé muszáj volt kilépnem a szerepemből. A végén még rájönnek a másik énem létére. Mivel a herceg nem válaszolt, kinyitottam az ajtót és beléptem rajta.

tigrancs3 2017. 05. 28. 18:19  
Nem hiszem ˇˇ

Tenshi-chan 2017. 05. 28. 15:43  
Lesz ebből a szerepből valami?

tigrancs3 2017. 05. 28. 12:14  
Semmi baj! ^^ :3

Cicuska :3 2017. 05. 28. 11:52  
Bocshánatotokért esedezem >.< Azonnal írok mindenkinek :c

tigrancs3 2017. 05. 27. 21:52  
Én.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 27. 21:50  
Valaki?

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat