Újság >> „Az én cicám“

(ellenőrizte: Madridista)

Négy macska naplója
Megosztás: f

Négy macska naplója

Azt hiszem fölösleges lesz bemutatkozni a saját naplómnak, úgyhogy meg sem teszem ezt. Igazából nem igazán volt kedvem ehhez a napló-dologhoz, de azt mondta Árnyék, meg Lili, hogy elkezdtek ilyen kis füzetet vezetni, és vettek egyet nekem is, illetve szereztek, nem tudom honnan. Mostmár tény, hogy ez a napló az enyém, úgyhogy kiírom magamból az érzéseimet, meg gondoltam, hogy értékelni fogom a többi macskát is. Nem igazából tudom, hogyan kell ezt tenni, mert én macska vagyok, szóval, nincs túl sok fogalmam. Leírok most ide fűt-fát, mert unatkozom. Tehát valami rutint kéne írjak? Hét órakor felkeltem, és tejet ittam, de nem túl sokat, mivel az ártalmas, és még csak az hiányzik, hogy hasmenést kapjak a randinkon. Izé, Hamvas gyönyörű kandúr, és igazából még nem járunk, de szerintem már szemet vetett rám. Mennyire romantikus lenne a háztetőről együtt nézni a csillagokat! Egyébként szerintem egyedül rémunalom. Egyszer Árnyékkal, a legjobb barátnőmmel csináltunk ilyent, persze nem romantikáztunk, vagy valami, csak olyan barátnői csillagnézés volt. Gondolatban összekötöttük a csillagokat. Hamvassal nyilván nem ezt csinálnám, még csak az kéne, hogy ilyen gyerekes viselkedésssel lásson. Mikor végeztem a tejjel, megláttam a kerítésünkön. A miénkeeen! Azt hiszem észrevettem engem, én meg hanyagul, mint aki nem látta, kifeküdtem a fűbe és hemperegtem néhányat. Azt hiszem Hamvas észrevett! Vagyis biztos, mert odajött hozzám.
- Szia, szép napunk van! - köszönt lazán. Úristen, majdnem elolvadtam.
- A... az, hétágra süt a N... Nap - mosolyogtam zavartan.
- Figyelj, holnap eljössz halatfogni? - kérdezte.
- Igen, persze... - álltam fel. Diszkrét választ adtam, de úgy egyébként azt mondtam volna, hogy: igen, igen, igeeeen, Hamvaskám, szeretleeek! De ezt azért nem üvölthettem a képébe. Szóval itt tartunk. Holnap együtt halászgatok az utca legmenőbb kandúrával.
- Nos, akkor nem tartlak fel! - indult el a kerítés felé.
- Nyugi, nem zavarsz, de ha programod van, menj csak! - mondtam csillogó szemmel, de pici iróniával fűszerezve. Szerencsére nem érezte. Elköszönt és fent is volt a kerítésen, majd a másik felén leugrott. Jaj, kedves naplóm, én annyira, de annyira szerelmes vagyok!

Hamvas: 5 pont, cukiii
Árnyék: 4 pont, BFF- m, de mit esz úgy a naplóíráson?
Lili: 3 pont, miért szeret naplót írni?

- Á. ( Áfonya )
Kedves Naplóm!
Ma nem volt túl eseménydús napom, mégis úgy döntöttem, hogy leírom ide. Reggel együtt ébredtem Lilivel, a puha kosaramban. Lilivel ikrek vagyunk, de még a bundánk foltjai sem egyformák, hát még az egyéniségünk! Lili csendesebb, álmodozó típus, én meg merészebb, hát..., szintén álmodozó típus. Szóval, ma a reggelink ízletes pörkölt volt. Úgy szeretem! Reggeli után leültem a kedvenc helyemre, az ablakpárkányra és alaposan megmosakodtam, miközben az ikrem a puha kosarunkban nyalta a bundáját. Aztán elindultam megkeresni a legeslegjobb barátnőmet, Áfonyát, de mikor a kerítésükre értem láttam, hogy mélyen alszik. A fűben volt elterülve. Micsoda egy álomszuszék barátnőm van nekem! Na, meg hebrencs egy kicsit. Na, meg reménytelenül szerelmes Hamvasba, de nagyon úgy tűnik, az a kandúr a tesómért van oda. Pff! Nem tudom mi tetszik neki benne, de hát ez van. Végülis külsőre majdnem ugyanolyanok vagyunk, de én nem vagyok szerelmes Hamvasba. A legtöbb macska az utcában meglátja a sárga szemét, meg a laza mosolyát és eladják a szívüket. Tehát én nem igazán vagyok oda érte. Na, még vándoroltam ma egy kicsit, ha már elindultam, hűsöltem, meg beköszöntem az utcában lévő macskáknak. Lili otthon várt és feltette egy kérdést:
- Nahát, hol voltál eddig?
- Sétáltam egyet - válaszoltam és leültem a kosarunkba. Kényelmesen elnyúltam és lassan lecsukodott a szemem. Mély álomba borultam.
                                                                    “Árnyi
Május 4.- Kedves naplóm!
Lili vagyok, egy foltos kiscica, elég szerencsétlen vagyok, sokan kiközösítenek az utcában, és ezért remek ötletnek tartottam a naplóírást, még Árnyékot is rávettem. Ő az én ikertesóm! Mondjuk őt jóval többen ismerik és szeretik, azért mert, szinte soha nincs itthon, én meg inkább maradok a ház melegében. Nem szeretnék félreértést, nem vagyok egy hájas, lusta macska, de nem szeretek házon kívűl járni. Ma pörkölt volt reggelire, ebédre joghurt, vacsorára pedig virsli. Nyami! Az idő napos volt, néhány bárányfelhővel. Én meg magányos. Van egy nagy szerelmem, Hamvas, de semmi esélyem sincs nála, mert az utcából minden cicalány odavan érte, és biztosan a tesóm ÖLB- jét választja. Nagyon szép, fekete macska. Bezzeg én! Rajtam csak néhány folt van, sárgák a szemeim, rózsaszín az orrom, átlagos macska vagyok, sőt, még nem is egyedi. Árnyék majdnem olyan mint én, és kicsit zavar, hogy nincs saját kinézetem. Van még sok tarka macska, de ha valaki meglát minket ( már ha van kedvem elhagyni a barátságos házat ), rögtön rávágja: jé, ikrek! Hát igen, azok vagyunk. Nem túl kellemes érzés, hogy mivel Árnyék ismertebb, mindenkinek úgy maradok meg, mint Árnyi ikertesója. Bárcsak lenne egy olyan ÖLB- m, mint neki, akkor megoszthatnám vele az érzéseimet. A napló mégis csak egy sima füzet!

Reggeli/ebéd/vacsora: Nyammi!
Szép idő: A Nap szépen besütött az ablakon.
Hamvas: Szép, de szerelmem reménytelen.
Árnyék árnyékában élni: Picit furán hangzik, de nagyon ROSSZ! :c
- Lili -Május negyedike van. Az idő szép. Én meg nem fogok mindennap ebbe a füzetbe írni, csak láttam, hogy a szomszédunkban Árnyék is ezt teszi, ő pedig MENŐ. És ha ő menő, meg naplót ír, a naplóírás menő. De nem fogom felírni, hogy kedves naplóm, mert nem az én műfajom. A naplóm meg arra fogom használni, hogy leírjam az időjárást, a dátumot és a fontos dolgokat. Hogy legyenek mindig kéznél.
- Jessie

Sziasztok! Bocsánat a nagybetűkért, meg a hangulatjelekért, de így írják a naplójukba, ezért írom ide én is. A fogalmazás nyilván akarattal ilyen... semmilyen, hogy érezhető legyen, hogy macskák mesélik el. Remélem tetszik!

( 368 megtekintés )

Szólj hozzá:

Betti:3
 
2017. 08. 11. 15:24  
Cirszat: nem nehéz, ha mindennap körülvesznek. Lassan már félig macskának érzem magam! Sajnos nem fogom folytatni, de ha szereted az ilyen történeteket, ajánlom a Melaniet a történetek/sorozatokban. *tudja, hogy augusztusban már hiába ír, de nem lényeg*

Fantáziai
 
2017. 08. 07. 11:29  
roxika1: előtted már mona122-re rászóltak, így neked ez már felesleges volt^^
Ell

  - megszűnt felhasználó - 2017. 06. 07. 15:25  
Nem rossz! Tényleg beleéled magad egy macska szerepébe!

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 23. 19:40  
Szuper, alig várom a következő részt!

roxika1 2017. 05. 22. 17:07  
Aranyos kis történet. Itt-ott egy-kettő hiba elesett, de jó.
mona122 ne csak smile-t!

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 21. 19:13  
Nagyon jó!Örülnék ha folytatnád!

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 18. 19:02  
De jó!

Betti:3
 
2017. 05. 17. 18:26  
Lehet, hogy folytatom.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 10. 18:53  
Megsúgom, én ilyet nem igazán tudnék írni. Ügyes vagy!

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 09. 13:24  
Nagyon jó folytasd!!!!!!

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 07. 17:03  
Folytasd!!!!!

  - megszűnt felhasználó - 2017. 05. 07. 14:04  
Szerintem ez nagyon jóóó!Lesz 2.része is?

Betti:3
 
2017. 05. 05. 20:48  
mona122 ne csak hangulatjelt.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 04. 25. 20:29  
Nekem nagyon tetszik! Lesz folytatás?

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat