Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: دُنْيا)

Albus P. Potter a Roxfortban
Megosztás: f

Albus P. Potter a Roxfortban

Hajnali négy óra felé járhatott az idő. Mindenhol csend és félhomály honolt, egy árva pisszenést sem lehetett hallani az egész házban. Odakint az ég kezdett világosabb árnyalatot ölteni: már nem koromfekete volt, mint pár órával ezelőtt, csupán mélyebb kék.
Ekkor megmozdult valami a lakásban. Az egyik emeleti szoba ablakából sápadt fény szűrődött ki a csillagos égre. Tompa puffanások hallatszottak, majd kis idő múlva egy fénynyaláb jelent meg a lépcsőfordulóban. Sötét hajú fiú tartott a kezében egy lámpát. Lábai óvatosan, szinte hangtalanul értek a lépcsőfokokhoz, miközben lassan haladt lefelé. A bejárati ajtóhoz érve aztán megállt. Aznapi levelek sokasága hevert egy halomban a lábtörlőn. A fiú letette melléjük a lámpát, és egyesével a kezébe vette őket.
Az egyiken aztán megakadt a szeme. A zöld szempár izgatottan pásztázta végig a borítékot, melyre smaragdzöld tintával írták rá a címzést: A. Potter úr részére, Godric’s Hollow, Wellington Street 6., balról a második hálószoba az emeleten. A hátoldalán piros viaszpecsét volt, közepén egy nagy R betűvel. A levél nehéz volt, tartalmát sárga pergamenlapra vésték.
Albus Perselus Potter némán kinyitotta a borítékot.
Tisztelt Potter úr!
Örömmel értesítjük, hogy felvételt nyert a ROXFORT Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Mellékelten megküldjük a szükséges tankönyvek és felszerelések listáját.
A tanév szeptember 1-jén kezdődik. Legkésőbb július 31-éig küldjön baglyot nekünk.
  Tisztelettel: Andrew Pattinson igazgatóhelyettes

A másik lapon a már említett szükséges tankönyvek és felszerelések listája állt. Albus pár másodpercig megbűvölten meredt a pergamenlapokra, majd némán összehajtogatta őket, és visszatette a borítékba. Lassan felemelte a lámpát a levélhalom mellől. Ezt az egy levelet azonban az ujjai közé zárta, miközben halkan visszaindult emeleti hálószobájába, ahonnan az imént kisurrant.

( 242 megtekintés )

Szólj hozzá:

Misaki *w*
 
2016. 10. 24. 17:27  
Érdekel, mit fogsz kihozni belőle.
Igazából szépen fogalmazol, igényesen, választékosan, bár javasolnám, hogy a saját stílusodat is sződd bele. Ez olyan, mint “a „ Harry Potter, nem olyan, mint amit “más ember „ ír a Harry Potter-t felhasználva alapként.
Talán előbb Word-ben szerkeszd meg szépen, és utána rakd be ide, mert a külalak kissé elcsúszott.

Egyébként tényleg érdekel, követni fogom a történetet.

  - megszűnt felhasználó - 2016. 10. 24. 15:27  
Mivel ez még csak a prológus volt, ezért direkt ilyen rövidre, illetve úgymond "eseménytelenre" terveztem. A történet részei természetesen hosszabbak és izgalmasabbak lesznek. (:

Dragfly 2016. 10. 23. 15:54  
A fogalmazás szép, a HP-nek én is nagy fanja vagyok, ezzel nincs is bajom - hanem az, ami a részben történik, az hagy maga után kívánnivalót.
Általánosan akkor érdemes valamit beleírni a történetbe, ha az előremozdítja a cselekményt, megtudunk belől valami újat, karakterfejlődés történik - de az, ami ebben a részben történik, egyiket se nagyon csinálja, soványkának érzem, és itt van annak a veszélye, hogy pontról pontra leírod, mi történik, amíg Albus a Roxfortba készülődik - és ezzel eléred, hogy lesz pár olyan részed, amit egyrészt egyszer már olvastunk az eredeti könyvben, másrészt meg nem nagyon történik semmi. Ha viszont nem ez lesz, nagyon érdekes történetet is el tudok képzelni (:


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat