Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Madridista)

Cicaneveldei élet
Megosztás: f

Cicaneveldei élet

  A nap besütött a hálószoba ablakán, és nagyon zavarni kezdett, így hát felkaptam a fejemet. Gondoltam, hogy elhúzom a függönyt és még egy kicsit lustizok, és ez így is történt. Behúztam a sötétlila függönyt és bebújtam még a takaróm alá. Perceken belül Micó ugrott velem szembe, majd az arcomba dörgölte magát. Huncutul nyávogott felém, és nagy örömömre, végre dorombolni kezdett. Lassan hozzá kell szoknom, hogy így fogok ébredni itt mindennap. Micó valószínűleg ennivalóért költött fel. Ásítva beleléptem a papucsomba és a konyha felé baktattam. Micó szorosan a lábam mellett osont, alig várta, hogy elemózsiát kapjon. A reggelije egy csirkés konzerv volt, amit örömmel nyalogatott. Adtam neki friss vizet, amiből jóízűen kortyolt néhányat. Itt az idő, hogy én is elkészüljek! Kivettem a szekrényból egy piros pólót és egy szakadozott kék farmert. Villámgyorsan öltöztem, majd fogat mostam a fürdőszobában és indultam enni.
  Az ebédlő rengeteg helye üres volt, az én helyemre már ki volt készítve egy sonkás tükörtojás és egy pohár tea. Elmosolyodtam, majd helyet foglaltam az asztal mellett. Farkaséhes voltam, tehát gyorsan darabokra vágtam a tükörtojást és annál is gyorsabban megettem, majd megittam a teát is. Egy szalvétával megtöröltem a számat.
  Viszamentem a tömházlakásba, ahol Micót ismét sehol nem találtam. Végül nyávogva kiugrott a mosógép mögül. Eljött az idő, hogy szép cicust faragjak belőle. Elvettem a kefét és óvatosan kefélni kezdtem a szürke cicám szőrét. A cica azonban megrémült és fújtatott, karmolt, szabadulni akart a kezem közül. Gyengéden megsimogattam és ismét kefélni kezdtem. Rájöttem, hogy fél a kefétől, biztosan rossz emlékei vannak szegény párának. Végül a fürdetésre jutottam. Fogtam egy kádnyi meleg vizet és beletettem Micót. Meglepetésemre szerette a vizet, sőt, élvezte. Teljesen elnyúlt benne és dorombolt. Bevizeztem a szőrét, amit nagyon jól tűrt. Aztán elvettemma bőröndömből egy kék törülközőt és beletettem a cicát. Kis teste remegett a félelemtől. Gondolom, hogy fázott is, hiszen minden testrészét víz borította. A szárításához egy hajszárítóra is szükség volt. Nos, hát a karom néhány vörös karmolással gazdagodott, de megfürdettem egy cicát. Életemben először, megfürdettem egy  cicát. Miután e hősi munkát befejeztem, az órára néztem. Tíz óra volt, hamarosan jönniük kellett a tanulóknak.
  Meg is jött az első kocsi, amiból egy aranybarna fürtökkel rendelkező lány szállt ki. Nálam idősebbnek tűnt, és jóval magasabbnak, de azt segítette a tűsarkúja is. Csinos ruhát viselt, haja pedig copfba volt kötve. Az igazgatónő örömmel köszöntötte, biztosan valami jó tanuló. Én az ablakból figyeltem az egészet.
- Ó, Tina! Örvendek, hogy megjöttél! Laura már igazán várt. Menj, vedd ki a cicáidat a panzióból, már nagyon hiányolnak! - mondta az igazgatónő.
- Csókolom, asszonyom! Természetesen miután kipakoltam a cicáimat is kiveszem. De ki az a Laura? Nem ismerek senkit az iskolából, akit Laurának hívnak - felelt Tina.
- Laura még új, tegnap érkezett. Egyébként még arra is megkérlek, hogy vezesd őt körbe a Cicanevelők Cicaneveldei Gimnáziumában. Rendben?
A lány csak bólintott. Pattogtam az izgalomtól, hogy közelről is láthassam. Hamarosan meg is jelent, maga után pedig óriási bőröndöket hurcolt.
- Helló! Én Laura vagyok! - intettem. - Te biztosan Tina. Hogy hívják a cicáidat?
- Ó, Laura, örvendek, hogy találkoztunk - modta Tina. - Az én cicáim panzióban vannak. Stella, Lady és Victor.
- Szép nevük van - jelentettem ki. - Ő Micó!
Kézbe vettem a cicámat és a lány megsimogatta a fejét. Tina gyorsan kipakolt, miközben a cicáiról mesélt. Megtudtam róluk, hogy török angórák, mindhárman négy évesek. Később Tina elment a cicákért, de csak kettővel tért vissza. Stellát és Victort hozta.
- Laura, eltűnt Lady! - mondta idegesen.
- Tegnap láttam itt egy török angórát. De el is tűnt! - meséltem.
- Ó, nem tudom, hogy mitévő legyek! - pityergett a lány.
- Megkeressük - tettem a vállára a kezemet.


Ezt a részt nem volt időm ellenőrizni, így lehet, hogy vannak benne elgépelési hibák. Bocsánat.

( 251 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2016. 08. 12. 10:36  
Most is nagyon jó lett.
Várom a következő részt!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat