Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Madridista)

Cicaneveldei élet
Megosztás: f

Cicaneveldei élet

  Anya még utoljára szipogva átölelt, majd belefújta orrát a zsebkendőjébe. Kedves arcát könnyek töltötték el, amit szintén egy zsebkendővel törölt le. Apa lépett elém és megfogta a kezeimet. Kis puszit nyomott a homlokomra, majd mélyen a szemembe nézett, de nem mondott semmit. Egyszerűen tudtam, hogy mit jelent és lassan bólintottam. Hirtelen egy lendülettel mindekettőjüket átöleltem, majd puszit nyomtam az arcukra. Átöleltem a húgomat is, aki sok szerencsét kívánt. Megsimogattam rakoncátlan fürtjeit és rámosolyogtam. Ekkor mellém lépett az igazgatónő. Óvatosan átölelte a vállamat.
- Mehetünk, kisasszony? - nézett rám, miközben megemelte a szemüvegét.
- Igen! - bólintottam. - Anya, apa, hugi, sziasztok! Hiányozni fogtok! De lesznek még vakációk és akkor találkozunk.
- Kislányom, ha bármi gondod akad hívj fel, és anyával már itt is vagyunk, hogy hazavigyünk. Érezd jól magad, kincsem! Szeretlek!
- Nem hiszem, hogy szükség lenne rá! - kuncogtam. - Én is szeretlek titeket, remélem jól fogtok szórakozni!
Azzal családtagjaim beültek apa fekete kocsijába, ami lassan eltűnt a Cicanevelők Cicaneveldei Gimnáziuma körül lévő gyönyörű ezüstfenyők közt. Mosolyogtam, és intésre emeltem a kezem. Ott maradtam, az igazgatónővel és a körülöttem lévő rengeteg csomaggal. A vállamra akasztottam egy táskát, majd megfogtam a bőröndömet és húzni kezdtem. Az igazgatónő szembenézett velem és valami apró zsetonokért kotorászott szoknyája zsebében. Végül kivett néhányat és a szabad kezembe helyezte. A kis érmékre esett a pillantásom, majd az igazgatónőre néztem, aki láthatólag valamit próbált nekem magyarázni. Megköszörülte torkát, és megszólalt rekedtes hangján.
- Ezek cicacentek! Az iskolában van egy pláza, ahol majd be kell vásárolj a cicáid számára. Ez a fizetőeszköz. Van váltó is, ahol forintot válthatsz át cicacentre. Gyere, elkísérlek, Kovács úr már meghozta az eladó cicákat - magyarázta.
- És ez a saját cicám lesz? - kérdeztem pattogva.
Az igazgatónő bólintott.
  Egy nagy sárga épülethez értünk, ami kicsit réginek tűnt, és megtévesztésig hasonlított egy nagy kastélyra. Az első hely a nagyterem volt, ahol cicák képei voltak a falra kitéve. Egy ajtó felé tértünk, amin nagy betűkkel ez állt: KOVÁCS BENEDEK CICAVÁSÁRA. Itt az igazgatónő egy kulcsot nyomott remegő kezembe és magamra hagyott.
  Nos, ezt el kell magyaráznom. Szóval felvételiztem a Cicanevelők Cicaneveldei Gimnáziumába, ami egy meglehetősen különleges iskola. Egy nagy tömbház is áll rendelkezésünkre, ahol minden két cicanevelőnek saját tömházlakása lehet. Ezen kívűl van pláza, cicamenhely, cicapanzió, étterem és klubok is, amiket szintén cicacentért lehet készíteni. Én imádom a cicákat, ezért felvételiztem ide, és a vizsga csak annyiból állt, hogy néhány cicás kérdésre felelni kellett. Ennyi, amit tudni kell.
  Na, tehát bementem az ajtón, ahol egy pockos férfi ült, egy ketrecben pedig mellette kiscicák. Voltak nagyon különlegesek is, de én mégis egy kis ügyetlen nőstényállat mellett döntöttem, akinek a szőre is meg volt tépve.
- Azt kéred! - szólt a férfi lenéző hangon. - Elviheted tíz centért is!
Elvettem a cicát és gyorsan kiszámoltam a tíz cicacentet, amit Kovács úr erős kezébe nyomtam. A kis szürke szépséget letettem egy darabig a földre, amíg elpakoltam a centeket, majd újra ölbe kaptam. Szegény állatka erőtlen, gyenge és félős volt. Végighúztam rajta a kezemet, mire ijedten nyávogott. Kis szíve ijedten dobogott.
- Ne félj, szépségem! - suttogtam neki. - Micónak foglak elnevezni. Megkeressük a tömbházlakásomat és utána bevásárlok neked. Jó dolgod lesz nálam, nincs miért izgulj!
  Elhagytam az iskola területét és elindultam a tömbház felé, ahol a nagy vasajtóra egy papír volt tűzve, azon pedig írta, hogy kié melyik tömházlakás. A hármast kaptam a földszinten, és azt olvastam, hogy az én lakótársam egy Tina nevű lány lesz. Hát az az igazság, hogy egy nappal hamarabb értem ide, ezért nincs még senki más itt. Elindultam hármas tömbházlakás felé. Kinyitottam a kulccsal. Odabent nagy rumli volt, régi macskakonzervek , és tényleg minden, de minden volt a földön. A hálószobából zajt hallottam. Megjelent egy kecses török angóra, és bájosan nyávogott felém.
- Hát, te hogy kerülsz ide! Ha már itt vagy, gondodat viselem! - Megvakargattam a cica fülét.
Leraktam Micót és a török angórát egy lila takaróval fedett ágyra, majd elkeztem rendet rakni. A macskakonzervek már le voltak járva, így egytől-egyig bedobtam őket a kukába. Rendrakás után magamhoz vettem néhány cicacentet, elbúcsúztam a cicáktól és elindultam a pláza felé.
  A pláza nagy volt, nehezen sikerült megkeresni a macskaeledel részleget, de ha már mindenhol végigmentem, tettem a kosaramba egy összetett tányért, egy kaparófát, egy kefét, egy cicahámot és egy pórázt, egy zsák macskaalmot és egy olcsó alomtálcát. Az ételeknél sokat válogattam, végül választásom két zacskó junior tápra és öt darab konzervre esett. Fizettem és maradt harminc centem. Két nagy zacskót is vettem, amivel még tíz cent elment. A zacskókba beletettem "szerény" választásomat. Otthon, vagyis a hármas tömbházlakásban kipakoltam, és élelemmel láttam el csontsovány cicáimat, majd lementem az étterembe vacsorázni, ahol a szakácsnő ízletes gyümölcssalátát csapott össze, de az csak a desszert volt, kaptam tőle még egy ízletes salátás-sajtos zsemlét.
  A tömházlakásba visszaérve sehol nem találtam a fehér cicát, vagyis a török angórát. Hát, jó kis cicanevelő vagyok, el is szökik tőlem az első cicám. Micóra is nehezen bukkantam rá, de megtalátam a hűtőszekrény mögé rejtőzve. Ágyat vetettem és aludni tértünk. De a gondolatom csak a rejtélyes török angórán járt...

( 288 megtekintés )

Szólj hozzá:

anncsi
 
2016. 08. 10. 18:21  
Na, tehát bementem az ajtón, ahol egy pockos férfi ült, egy ketrecben pedig mellette kiscicák.
Hehe, tényleg pockokkal volt körülvéve? Amúgy értem, hogy mire akarsz kilyukadni.
Azt kéred!
Ide kérdőjel jöhetett volna, így ráparancsoltak, hogy azt kéred, és kész.

Ezen kívül aranyos kis sztorinak indul, szerintem megérné folytatni.

Betti:3
 
2016. 08. 10. 16:40  
Köszönöm. Folytatás várható.

Tetta 2016. 08. 10. 14:38  
szuper

  - megszűnt felhasználó - 2016. 08. 10. 11:34  
Szerintem nagyon jó lett!

  - megszűnt felhasználó - 2016. 08. 10. 7:35  
lehetrolaszo: ne csak nagybetűt írj!

  - megszűnt felhasználó - 2016. 08. 09. 22:58  
IRTÓ JÓ

  - megszűnt felhasználó - 2016. 08. 09. 17:25  
nagyon jó


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat