Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: Madridista)

CicaNevelde Tábor 2016
Megosztás: f

CicaNevelde Tábor 2016

Sziasztok!

    A veterán felhasználóink számára nem ismeretlen Cicanevelde Tábor, s ahogy azt a rövid leírásban is olvashattátok, idén is szeretettel várja az érdeklődőket. No de álljunk meg félszavak felére, hogy mindazoknak, akik érdekeltek a táborban, ám frissen regisztráltak, esetleg az előző években nem kísérték figyelemmel a történéseket, vagy netalán-tán fel kellene frissíteni az előző táborok eseményeit, egy kis emlékeztetőül szolgáljunk...

○ A Cicanevelde Tábor menete
    A Cicanevelde Tábor a nevelde adminisztrátorai és moderátorai által megrendezett, több napon átívelő, naponta körülbelül két-három órát felölelő, csapatok közti vetélkedő.
    A tábor idejére létrehozunk egy új fórumtémát, mely a Cicanevelde Tábor 2016 nevet fogja viselni, s a feladatok lebonyolítási helyeként szolgál majd. Minden nap előre megegyezett időpontban kezdjük a vetélkedőket, melyekben a csapatok összemérik tudásukat. Nincs szükségetek másra, mint logikára, kreativitásra, ügyességre, és jókora általános műveltségre.
    Célunk továbbra is az, hogy elősegítsük a csapattagok, illetve csapatok közti kapcsolatok kiépítését.
• Időpont
Ahogyan azt már említettük, a táborra augusztus első hetében kerítünk sort, és előreláthatóan három és öt nap hosszúságú időintervallumot ölel fel.

○ Kapitányok és csapattagok
    Mint minden évben, idén is hét csapatot számlálunk, melyeket kapitányok vezetik, akiket a szervezők előzőleges jelentkezések alapján választanak ki. A kapitányok feladata a saját csapattagjainak a megválasztása (ily módon a szervezőknek nincs beleszólásuk a táborban résztvevő játékosok kilétébe, a csapatvezetőket leszámítva).
    Mivel a csapatokban a kapitány mellett öt embernek van hely, így a helyek száma korlátozott.

Figyelem, a csapatkapitánynak, illetve csapattagnak való jelentkezés lezárult!

• A csapatkapitányok és csapataik listája:
Reencsíí - Pirosak viadala
Natsumi~ - Sárga Kawaii Pikachuk
Betti:3 - Zöld papagájok
bluedove* - Kék Messiásmadarak
20030128 - Lila krumplik csapata
reload bozi - Fekete macskák


○ Nyeremény
    Természetesen az új barátságoknál és értékes időtöltésnél értékesebb nyereménnyel nem szolgálhatunk, de a győztes csapat minden tagjának 5000 cicacent és tapasztalati pont üti a markát, ráadásul pedig egyik cicáját, amelyiket ő választja, különlegessé varázsoljuk.


○ Zsebcica rajzpályázat - beküldött művek:
Sárgák:
(A Sárgák küldtek egy további Zsebcicát is - az első beküldöttet pontoztuk, de közzétesszük a másodikat is, íme: )
Zöldek:
Kékek:
Feketék:

○ Versíró verseny:
A feladat egy verset írni, egy ódát, szerenádot a moderátorokhoz!
Zöldek
Feketék
Sárgák
(A kék csapat versét megtaláljátok a cikk kommentjei között!)


○ Történetíró verseny:
Feladat: Írjátok le a moderátorok egy napját, mint Cicaország vezetői!
Feketék
Sárgáké
Zöldeké
Kékeké


○ Bónusz feladat - Moderátorrajzok
Zöldek:
Feketék:Üdvözlettel, a szervező csapat.

(Kérdéseitekkel a következő szervezőket kereshetitek fel: Bettica, Chidori, دُنْيا, Erdbeere^^, Juli$, Madridista, Niti, Rex Cryptae, Shigekazu)

( 5442 megtekintés )

Szólj hozzá:

csillikee
 
2016. 11. 24. 15:04  
már ki lett irva réges-régen a topicba...cak törölték

gazni
 
2016. 11. 13. 18:27  
Amúgy ki lehetne írni, hogy ki nyert, mert november van...

  - megszűnt felhasználó - 2016. 08. 27. 13:05  
Én nem tudtam benne lenni majd megpróbálom jövőre.  De amúgymeg klafa a cikk!

Betti:3
 
2016. 08. 21. 19:03  
Ezt megérdemeljük:
És most visszamehetünk ide:

Spectra 2016. 08. 18. 21:33  
*nem izgul, rájött*

Spectra 2016. 08. 18. 21:26  
Emiatt még kíváncsibb lettem o-o

Dragfly 2016. 08. 18. 12:20  
Utólagosan: bocsánatot kérek mindenkitől, akit bármilyen módon sért a Nagy Békagyíkszellem története. (Igen, engem kell érte megkövezni, kiröhögni vagy amit akartok.)

Madridista 2016. 08. 18. 9:21  
Sziasztok!
Hogy lássátok, miket is pontoztunk még a tábori kvízeken/feladatokon kívül, itt vannak a csapatok bemutatkozó szövegei:

A sárgák:
Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy tanya, valahol az angliai vidéken. Történetesen egy hat tagú pikachu család lakta, akik elmenekültek Japánból, mert összetűzésbe kerültek a helyi jakuzával. Így, hogy nyugodt életet folytathassanak, inkább a pénzből, melyet lenyúltak az említett szervezettől, vettek egy hold földet, hogy új életet kezdhessenek, mint földbirtokos család.  Egy nap, mikor Apa-pikachu a pitvarra lépve észrevett egy pinceászkát, rájött, hogy jobb, ha minnél előbb eltűnteti, nehogy Anya-Pikachu meglássa, és szívinfarktusban elpatkoljon. Tudni illik, Anya-Pikachu irtózott a bogaraktól. Az apa gyorsan be is ment a házba egy kis bogárölő elixírért, amit lánya, Hubertó talált föl. Sajnálatos módon akármennyit keresték az üvegcsét, azt nem találták meg.
Szerencsére volt egy nagyon leleményes lányuk, Fruzsi, aki oknyomozó irodát vezetett, és kötelességének érezte ezt az 'esetet' kinyomozni. Tipikus nyomozó vált belőle, mindenkire gyanakodott, egyedül Anya-Pikachut hagyták ki ebből az egészből, mert ha megtudja, hogy láttak egy bogarat, bezárkózik a szobájába, és onnan ki sem jön a csillaghullás ünnepéig. Fruzsi nyomozni kezdett, lezárta szinte az egész tanyát, átkutatták a házat - kivéve persze Natsu-anyu szobáját -, a földeket, a traktort, mindent. Emi-pichu már teljesen el volt keseredve, a nyakában lévő csengettyűt vette le, és azt szorongatta, mígnem az egyik testvére, Blaxy nekiszaladt, kilökve ezzel kezéből a csengőt, ami egyenesen a kombájn tetején landolt. Hubertó elindult, hogy lehozza onnan, mikor véletlen elindította a kombájnt, ami meg sem állt egészen a kis tóig, ami a birtok végében van a golfpálya mellett. Hubertó csupa vizesen ugyan, de boldog mosollyal mászott ki a vízből, ugyanis kezében szorongatta a csengettyűt és az elixírt is. Nyugodtan mentek vissza a pitvarba, hogy elpusztítsák a kis pinceászkot, de amikor bementek, kikerekedett szemmel konstantálták, hogy nem egy, hanem egy egész kolónia van a pitvarban.
- Mondtam hogy ne angliában vegyünk házat! - nézett Fruzsi Anncsi-apura. - Itt el vannak szaporodva ezek az izék!
Apu-pikachu nem is figyelt rá, a veteményekhez ment, ahol a rovarok voltak, majd elkezdte csöpögtetni az elixírt. Végül öten összefogtak és kitakarították az egész pitvart. Ekkor jött le Natsu-anyu, végignézett a felsorakozott pikachukon, akik széles vigyorral néztek rá, és nem tudta, miből maradt ki.

Feketék:
Úgy gondolom, hogy a csapatunk nagyon összetartó, persze még nem annyira, mint egy permetezőgép, amelynek alkatrészei összefüggően, makulátlanul működnek, de éppen azért álltunk most össze, hogy lassan, de biztosan mi is elérjük azt a szintet, amelyet ez a kerti masina már ilyen tökéletesen végez. De miképp is jöttünk mi össze? Hiszen a cicanevelde egymillió felhasználója között mi is csak apró neutronok vagyunk. De mégis sikerült, megtaláltuk egymást, és így összeálltunk egy hatalmas nagy neutroncsillaggá. Így már közösen küzdünk, beleadunk apait-anyait, és megoldunk mindent, akár egy karosszérialakatos, aki nehéz problémába ütközött, mikor két öreg tragacs gurult be hozzá. Nehéz feladat az is igen, de nekünk is keményen kell gondolkodnunk majd ebben a táborban, akárcsak Donnay amerikai gépésznek, aki a csodálatos és rendkívül ismert gőzorgona feltalálója. Az pedig nem semmi dolog, úgyhogy mi is ügyesek leszünk, és előbb-utóbb úgy kikopálódunk, hogy valóságos sztalaktitok leszünk, pedig nekünk nincs annyi időnk erre, mint a barlangok mélyében megbújó csodálatos függőcseppkőknek. Annyit tudunk csupán, hogy együtt mindenkiért, mindenki egyért! Aztán, ha végzünk, akkor majd eltűnünk, surranunk, ahogy a macska a sötétben, de persze, ha kell, újra összeállunk, mint ahogy most is tesszük. 

Zöldek:
Bemutató: Üdv! Mi vagyunk a Zöld papagájok. Papagájok, még véletlenül sem pörölycápák. Hogy is lehetnénk pörölycápák, mikor azok nem is zöldek! Szóval mi hat tagból állunk: Zsozsó11, Vörcsy, Adnilem6, Mimi001, frunyo és természetesen jómagam. Nagyon várjuk a tábort, még a kedvenc videókazzetáinkat is kidobtuk, csak, hogy naponta három órát táborozhassunk. Semmi sem áll az utunkba, és ha nyerni fogunk, mi leszünk az epicentrum és remegni fog az egész CicaNevelde. Bízunk benne, hogy nyerni fogunk, de ha nem, akkor sem szomorkodunk. Lábunkon újabb és újabb vérvörös véraláfutások, de mi a győzelemért harcolunk. Kitartóak, bátrak és agyafúrtak vagyunk. Mi, zöldek összetartunk, bízunk egymásban. Azt mondják, hogy a tobozmirigy a harmadik szem. Harmadik szemként fogjuk mi is használni és figyelmesek leszünk.

Pirosak:
Egyszer volt, hol nem volt...
Élet(s majd halt) 5 versenyző a pirosak vidadala arénájába...
Reencsíí a neurológus aki minket összefog, mert erős idegrendszer kell ahhoz, hogy kihúzza a nevünket az üvegcséből.
Mindannyiunkat bauxitnak lehet nevezni, hiszen  ahhoz, hogy a vidala előálljon a fizikai erőnléttel,kreativitással és türelemmel kell rendelkeznünk.(Azért nem egyszerű másodpercenként nyomogatni az F5 gombot...)
Először a csapatkapitányunk, mindenkitől kérte, hogy írjon magáról egy/két sort.
Úgy mint a trigonometria ami a matematika egy ága, kereste közöttünk az összefüggéseket és minden oldalunkat megszerette volna ismerni.
Elgondolkoztunk azon, hogy a tábor utána napokban befog minket fogni kolbászt tölteni, egy kolbásztöltővel?
Csak jaj, mamám...nehogy egy kátyús úton vigyen oda minket....
Mert még a végén el se tudjuk kezdeni a Pirosak viadalát.

Kékek:
Kezdetben volt a Békagyík hatalmas Szelleme, és teremtette a Földet. Teremtette a hüllőket saját képére és hasonlatosságára, és teremtette a hüllőkből az emlősöket, hogy a föld barmai legyenek, és teremtette a hüllőkből az ég madarait, hogy aztán az ég alázatos hírvivőiül szolgáljanak.
Ezután a Békagyík Szelleme magára hagyta a teremtett világot, hogy benne az élőlények fejlődjenek, sokasodjanak és szaporodjanak, és evolúció útján ekkor jöttek létre az emberek és a ma ismert összes állat és madár. Ám az emberek a Békagyíkot nem tisztelték, és különböző bálványokat emeltek helyette maguknak. S mikor a Békagyík hatalmas Szelleme visszatért, hogy lássa,mivé lett a milliók alatt a Műve, látta, hogy az emberek nem tisztelik Őt, és ezért éktelen haragra gerjedt.
Kiválasztott hát hat hírvivő madarat, egy galambot, egy kolibrit, egy jégmadarat, egy verebet, egy rózsás gödényt és egy karvalyt, és maga mellé emelte őket, hogy szent Feladatot bízzon rájuk: hogy ereszkedjenek alá az emberek közé, és hirdessék az Ő Igazságát. És mikor visszamentek, hogy jelentsék, amit láttak, elmondták az Ő szent színe előtt, hogy az emberek nem romlottak, csak eltévelyedettek. így hát a hat hírvivő madárra kakukkfűolajjal jelet tett a Békagyík, és ismét leküldte őket a földre, hogy hirdessék az ő Igazságát. Adta az ő hírvivőinek a kék színt jelül, és megáldotta őket.
Íme, így kerültünk mi, a hat Messiásmadár a Földre. Az Ő szent nevében vagyunk itt és játszunk a CicaNevelde Táborban; ajándékul egy-egy csupor megszentelt kakukkfűolajat kaptunk, és a tudatot, hogy az Ő műve itt, ezen a földön minden a talpbetétektől a csapat konformitásáig. Ebben a szellemben indulunk el ezen a játékon, és, veszítsünk bár vagy nyerjünk, mind tudjuk, hogy Ő a leghatalmasabb! Éljen a Hat Kiválasztott Madár.
Aves!

Madridista 2016. 08. 18. 9:19  
A kékek verse(a többi megtalálható az újságban):
Egy vezető rengeteg
Tulajdonsággal bír.
Ezeket az emberek,
Mint japánt az ír.

Niti vezetőnek lett,
Bár nem övé az oldal.
Trónon elhelyezkedett,
S nem szólt már mint e kis dal.

Dunyánk a bátor modi,
Nem fél mondani mit gondol
Tőle félni kell, ő olyan modi
Különben még megorrol

Rex és az ő stílusa
Nekem sok gondot okoz.
Ott volt az a rock,
s a gót is sokat szoroz.

Bettica a jószívű
Bár megvan a humora.
Néhány szava más ívű,
A rossz elmaradt arra.


Juli a felhők között,
Repül szárnyaival.
Melyeket egy angyal kötött.
Puha, pamut vásznaival.

Kazu mindig jól figyel,
Ameddig ő van soron.
Ha már nem pontosság: el!
Éljünk már a humoron.

Madridista vagy DORKA
Óriási foci fan.
Ugye jól mondom? Ez ma
Kvízeiben is megvan.

Sokan vannak nekünk még,
S nincs aggódás lesznek is.
Ennyi legyen most elég,
Ők egy személy, végülis.

Egyedül nem ugyanaz,
Ezért mondom most egybe:
Valakik kedvesek,
amaz meg nem fért be.

دُنْيا
 
2016. 08. 17. 15:44  
Csak egy hete vártok, nem olyan sok az, mikor ennyi mindent kell kiértékelni. És nekünk se csak ebből áll az életünk. Türelem rózsát terem.

Betti:3
 
2016. 08. 17. 15:06  
Szerintem ez úgy fog járni mint az Olvasókör.

  - megszűnt felhasználó - 2016. 08. 15. 6:27  
Majd jövőre megpróbálom újra és újra amíg lehet.
Mert aki ezt kitalálta ,Csúcs!

Pretty 2016. 08. 14. 0:25  
Szeretem zsebcicát:

anncsi
 
2016. 08. 07. 12:30  
Alig várom az eredményhirdetést.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat