Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: دُنْيا)

Az én tündérmesém 2
Megosztás: f

Az én tündérmesém 2

  Egyszer volt, hol nem élt egyszer egy csökönyös, és egyben elbizakodott papagáj, aki mindig beszélt. Ő volt Masni.    Egyszer, amikor a családja repülni ment, akkor ő nem akart, mert talált egy pengőt a kövek között. Legszívesebben magára költötte volna még az utolsó pengőt is. Így hát elment a virágboltba, s vett magának egy díszes koszorút, amit mindig viselt. Aztán hazament az óriásfészkükbe, ahol csak szépítgette magát. Mást nem csinált. Amikor hazajött az apja, ezt közölte vele:
-Kislányom, hamarosan megnősülsz. Egy jégmadár fog téged feleségül venni. A papagájlány nem örült, így mérgesen közölte:
-Nem! Én azt szeretném, hogy a papagájherceg vegyen feleségül, mert ő túlon túl kék. De nem így történt. A bagoly beszállt a fészekbe, és így szólt:
  -Kedves Masni! Leszel a feleségem? Masni nagyon örült, hogy egy ilyen tekintélyes alak veszi feleségül. Masni így szólt:
-Igen, boldogan! Az esküvő után Masni főzni kezdett, mert Mr. Magocska  éhes volt. Mr. Magocska így szólt, amikor enni kezdett:
  -Én nem szeretem a bogyókat, a falevelet, hanem a húst. Legfőképpen a papagályét. Így hát Masni kirepült a fészekből. Szerencsére Mr. Jeges a jégmadár meglátta, hogy Masnit üldözi a veszedelmes bagoly. Masnit megvédte a jégmadár, és össze is házasodtak. Boldogan éltek, míg meg nem haltak.

( 115 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2016. 04. 23. 16:39  
Képzeld, ez mese, nem valóság! A mese kitalálció.

  - megszűnt felhasználó - 2016. 04. 23. 0:20  
Ohh, "papagályt" eszik a bagoly? Az igggeeeen.
Te, szerintem érdemes lenne nem ellógni a Természet órát.

دُنْيا
 
2016. 04. 22. 23:00  
Kislányom, hamarosan megnősülsz „ Micsoda modern mese! Ezt már szeretem.
Egyébként, még egy kezdő biológus is (én) elsírja magát ezen.
De nem a meghatottságtól :P


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat