Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: دُنْيا)

A CicaNevelde Legjobb Írója 2. Forduló
Megosztás: f

A CicaNevelde Legjobb Írója 2. Forduló

Sziasztok! Itt a CicaNevelde Legjobb Írója második fordulója. Az előző forduló nyertesei: Clementine, Rókatündér,  és Vörcsy. Nagyon megfogtak az irományok. Ti lettetek a top három. De térjünk inkább a tárgyra: az új fordulóra,avagy a második fordulóra.
Szóval három csoport van: a verses, a történetes, és a mesés. A szabályok: Ne káromkodj az irományodban! Ha nyertél, ne dicsekedj azoknak, akik nem jutottak tovább, és ne kezdj el reklamálni azért, hogy te nem nyertél! (Nyilván te nem tennél ilyet.) Commentben adhatod le a jelentkezésedet, amelyre ezt írj: Felhasználóneved, Utóneved, Csoportod( mesés, verses, történetes) Privát levélben is küldheted (husi néven), de commentben is.Ennyit a szabályokról. Jöjjön a három csoport témája! Akkor a témák a köverkezők: a verseseknek szerelmesverset, vagy valami megható verset kell írni , a  történeteseknek ehez a befejezéshez illő elbeszélést kell írni: Na látod! Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó! És a meséseknek pedig egy kalandokkal teli, hosszú mesét kell írni. Jelentkezési határidő: 2016. 03. 22. Beküldédi határidő: 2016. 05. 08. Az első helyezett kap egy oklevelet. A második , és a harmadik helyezett is úgy szintén. Köszi a jelentkezésedet, ha jelentkezel! Sok szerencsét  és még jó versengést! Szia!

( 462 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2016. 04. 19. 14:42  
én is igyekeztem, de ha elkezdem, nem tudom abbahagyni. na ezért ilyen hosszú

  - megszűnt felhasználó - 2016. 04. 13. 19:29  
Köszi :3

  - megszűnt felhasználó - 2016. 04. 13. 19:17  
Oké Vörcsy, és Sonchi. Köszi a jelentkezést. Télapú,  jó lett a vers.

Vörcsy
 
2016. 04. 13. 16:37  
Felhasználónév: Vörcsy
Csoport: történetes
Utónév: Még mindig Vörcsy, ha kérhetem (bár, ha valakit nagyon érdekel, a nevem Betti)

~Lucifer~ 2016. 04. 13. 11:17  
Na bas.zki...

Nimyke
 
2016. 04. 13. 11:15  
Nee-chan~ *w*

  - megszűnt felhasználó - 2016. 04. 13. 9:28  
Yéy~ x3 Ha szabadna még, akkor jelentkeznék ^^" A történetet meg levélben küldöm nemsokára :,D
Felhasználónév: 永遠に
Csoport: Történet, enyhe novella, elbeszélés
Utónév: Sonchi, ennyi az utónévről x3

  - megszűnt felhasználó - 2016. 04. 12. 20:10  
Itten van a szerelmetes vers, lehet, hogy nem érthető.

Királyvörös, rubinkék.
Szilánkokra esett szét...

Mint egy őrült kannibál,
Ki áldozatára vár.
Ha pedig kiszemeli,
Bájolja, elbűvöli.

Királyvörös, rubinkék
Meghalnék, ha maradnék.

Hófekete, szénfehér,
Világtalan, üres, gyér.

Tízszer csaltál meg, tízzel.
Mit tettél, csak gondold el.
[...]Nem miattad, miattam [...]
Égnél el a pokolban!

Hófekete, szénfehér,
Minden rossz most véget ér.

Fölhalodra leszórva,
Ezer fekete rózsa.
És ott áll ő egyedül,
Bűntudattal legbelül.

~Lucifer~ 2016. 04. 11. 21:14  
Najó, ide is elküldöm, ha már mindenki itt jelentkezik, so ^^"

Felhasználónév:~Lucifer~
Csoport: Történet, de amúgy novella
Utónév: Nem publikus, de "B"-vel kezdődik, ennyit elég tudni.

A novellát pedig már elküldtem ugye^^

  - megszűnt felhasználó - 2016. 04. 11. 19:19  
Rókatündér, nagyon tetszett a te láncmesét!

Clementine 2016. 04. 11. 18:44  
Felhasználónév: Clementine

Utónév: Merci (vagy Meme, nekem mindegy xD)

Csoport: mesemese

A történetet privátba küldöm

  - megszűnt felhasználó - 2016. 04. 11. 18:31  
bocs a helyesírási hibákért, meg azért is, ha a gondolatjel arrébb van, mert microsoft word-ból másoltam ki és valamiért így adja ki
mégegyszer bocsi


remélem elég hosszú

  - megszűnt felhasználó - 2016. 04. 11. 18:28  
Piroska szökésben

  Bizonyára mindenki ismeri Piroska, és a gonosz Farkas történetét. A történet végén a Vadász állítólag lelőtte a farkast, de ez csak tévhit. Ez azonban egész máshogy alakult.
Büntetésül fél évre bezárta a farkast egy hideg, szűk cellába. Mikor kiengedte, a Farkas elutazott Kanadába egyik rokonához, a Sarki Farkashoz, hisz mindenkinek kell egy kis szabadság. Hogy Piroskával mi van? Nos, ő a Nagymamához költözött. A Nagymamának sok mindenben kell segíteni, no meg az erdőben jobb is a levegő. Jól el vannak egymással, és jól érzik magukat ott, mert nem háborgatja őket senki.
  Hanem egyszer, Piroskához jöttek a filmforgatók. Mozifilmet akartak csinálni a történetéből. A kislány természetesen beleegyezett, hiszen világéletében filmsztár akart lenni. Kiválasztottak egy napot, ami alkalmas volt a filmforgatásra. Már mindent előkészítettek, és a szövegét is megtanulta mindenki. Piroska nagyon izgult, hiszen ő lesz a főszereplő, de arcáról hirtelen lefagyott a mosoly, mikor eszébe jutott, hogy nincs ott a Farkas. Ekkor odaszaladt a rendezőhöz:
- Rendező bácsi! Eltetszett feledkezni a Farkasról! - figyelmeztette Piroska.
- Ne aggódj! Úgy látszik téged még nem értesítettek a hírről. – nyugtatta - A Farkas Észak-Amerikába utazott, így egy bácsit beöltöztettünk.
- De Rendező bácsi! A Farkast nem lehet helyettesíteni! – szólt a rendezőre a kis piros sapkás.                                                                                    - Piroska! Az a bácsi, aki helyettesíti a Farkast, már végre nagy nehezen megtanulta a szövegét, a postás meg mindjárt ideér a jelmezzel.
- Akkor majd én idehívom a Farkast. – tette közzé döntését, ám a filmrendező ügyet sem vetett rá. „Mit tehetne egy ilyen aprócska, félénk kislány?” Gondolta magában. Piroska azonban cseppet sem volt félénk. Az egészet komolyan gondolta, így el is szökött az erdőből, hogy felkeresse Farkas komát. Amint észrevették, hogy eltűnt, mindenki elkezdte őt keresni, nagyon aggódtak is érte, de ő már hét határon túl járt.
  Útja a Németországban lévő, hamburgi kikötőbe vezetett, de nem kellett sokat sétálnia a kikötőig, hiszen egy Hamburghoz közel lévő erdőben lakott a Nagymamájával. Amint kiért a kikötőbe, tudta melyik hajóhoz kell mennie, mert otthon a Nagymamától sokat tanult a hajók elhelyezkedéséről. Fellopódzott az egyik Amerikába tartó teherszállító hajóra, ahol volt elég enni, és innivaló, így kibírta az utat. Mikor megállt a hajó egy Kanadai kikötőben, leszökött a hajóról, és próbált elvegyülni a tömegben. Piroska nem ismerte a helyet, így vándorolt, míg rá nem talált egy erdőre. Ekkor eszébe jutott egy ötlet. Az jutott eszébe, hogy majd megkérdezi az állatokat, hogy juttassák el őt valahogy ahhoz a híres farkashoz, akit mindenki ismer még Amerikában is. Hirtelen meglátta a Jávorszarvast, így megkérdezte:
- Szia, Szarvas! Kérlek, elvezetsz ahhoz a Farkashoz, aki itt nyaral nálatok? Tudod, ő egy film forgatásához kellene. – szólt illedelmesen.
- Elvezetlek én, de adj nekem cserébe egy jó tölgyfalelő helyet! Annak nagyon finom a levele. – válaszolt a Jávorszarvas. „Na, ez is csak a hasára tud gondolni.” Mondta magában a kis vörös sipkás. Gondolkozott, és egyszer csak eszébe jutott, kitől szerezhetne tölgyfalelő helyet. A hódok. El is ment hozzájuk.
- Kedves hódok! Kérlek, adjatok egy jó tölgyfalelő helyet! Tölgyfalelő helyet mondom Jávorszarvasnak, Jávorszarvas megmutatja, hol van a Farkas, Farkast hívom forgatásra.
- Bizony Piroska mi csak akkor adjuk meg a tölgyfák helyét, ha te hozatsz nekünk néhány farönköt. – válaszolták a hódok. Piroska felkereste a Favágót, és örömmel látta, hogy nála sok farönk van.                                                                        - Favágó bácsi! Kérem, ad néhány farönköt? Farönköket viszem hódoknak, hódok adnak tölgyfalelő helyet, tölgyfalelő helyet mondom Jávorszarvasnak, Jávorszarvas elvezet Farkashoz, Farkast hívom forgatásra.
- Bizony én csak akkor adok, ha te hozol nekem cserébe új fejszét. – válaszolta határozottan a Favágó. Szegény Piroska nem tudta, hogy mitévő legyen. Bandukolt, bandukolt, míg rá nem lelt egy faházikóra. Bekopogtatott, és csodák csodájára, ha hiszitek, ha nem, ott állt előtte Hófehérke, és a Daliás Királyfi. Meghívták Piroskát vendégségbe, ott is aludt, és elmesélte az addig vele történteket töviről-hegyire. De furdalta az oldalát a kíváncsiság, hogyan kerülhet Hófehérke egy erdei faházikóba, mikor neki egy gyönyörű kastélyban lenne a helye a királyfijával. Másnap meg is kérdezte:
- Hófehérke! Te hogy, hogy ebben a kis faházikóban laksz, ahelyett hogy a palotádban lennél? – kérdezte Piroska kíváncsiskodva.
- A Királyfi és én úgy döntöttünk, hogy nyárra ide költözünk az erdőbe az állatokhoz. – válaszolta kedvesen Hófehérke. Piroska az egész történetét elmesélte, és Hófehérke úgy döntött, hogy vele tart, mert izgalmas kalandnak ígérkezik az egész, de a Királyfi is velük tartott, hogy, ha valami megtámadná őket, akkor ő majd megvéd mindenkit. Hófehérke azt tanácsolta, hogy menjenek a közeli vadászboltba, ott biztosan találni fejszét. Nemsokára el is értek egy vadászboltba. Piroska már kérdezte is a boltost: - Boltos bácsi! Adna nekünk egy fejszét? Fejszét viszem Favágónak, Favágó ad farönköket, farönköket viszem hódoknak, hódok adnak tölgyfalelő helyet, tölgyfalelő helyet mondom Jávorszarvasnak, Jávorszarvas elvezet Farkashoz, Farkas jön forgatásra.
- Én csak akkor adok fejszét, ha te adsz pénzt! – szólalt a Boltos. A kis lány nagyon elszomorodott, mert útitársainál épp nem volt pénz, nála meg végképp nem. Ám a Királyfinak támadt egy ötlete:
- Menjünk el abba a közeli városkába! Nálam van a gitárom, így beállhatok utcazenésznek, és összegyűjtök annyi pénzt, amennyiből lehet venni egy fejszét. – válaszolta izgatottan a Királyfi. A többieknek tetszett az ötlet, így el is mentek a városkába, és fél óra sem telt el, összegyűjtöttek annyi pénzt, amennyiből kitelik egy fejszére.
  Szaladtak hát a Boltoshoz, Boltosnak adtak pénzt, ő adott fejszét, fejszét vitték Favágónak, Favágó adott farönköket, farönköket vitték teherautóval a hódoknak, hódok adtak tölgyfalelő helyet, tölgyfalelő helyet mondták Jávorszarvasnak. Piroska megköszönte a segítséget Hófehérkének és a Királyfinak, elbúcsúzott tőlük, és már ment is a Farkashoz a Jávorszarvassal. Nagyon sokáig tartott az útjuk. Mentek 7 nap, 7 éjjel mire odaértek a Farkas házához. A Szarvas ott elköszönt a kis piros ruhástól, és ment vissza a tölgyfákhoz. A Farkas kedves volt Piroskához, még egy teapartira is meghívta. Piroska elmesélte az egész történetét a filmforgatóktól a Szarvas elvezetéséig. A bundás elköszönt barátjától a Sarki Farkastól, és már indultak is a kikötőbe, de most nem volt Piroska potyautas, a farkas fizette a jegyeket. A személyszállító hajó kényelmes volt. Az ágy tökéletesen puha, a kiszolgálás príma, és még jakuzzi is volt. Lassan megérkeztek Hamburgba, és Piroska boldogan szaladt be az erdőbe, a Farkas meg örült, hogy újra otthon lehet. Az otthoniak nagyon aggódtak Piroskáért, örültek, hogy végre újra velük van a forgatást pedig másnap már kezdték is. Csak volt néhány bökkenő. Egy: az egyik kamera elromlott, kettő: az idő esőssé vált, esőben pedig nem lehet forgatni, és három: a farkas nem tudta a szövegét. Egy hét múlva minden készen állt, sikeresen le is forgatták, a Farkasnak is sikerült lámpaláz nélkül végigmondani a szövegét és eljátszani a gonoszt.
  A filmből nagy siker lett, és végül már mindenki ismerte Piroska történetét. Igen, még a Sarki Farkas is. El is ment gratulálni, és még autógrammot is kapott. Bizony, az én mesém is tovább tartott volna, ha a sarki bundás tévedésből a Hawaii-ba tartó hajóra szállt volna.

  - megszűnt felhasználó - 2016. 04. 11. 17:03  
Kettő. És köszi, hogy tetszik a nemsokára anyamacska Pici.

  - megszűnt felhasználó - 2016. 04. 11. 14:34  
én jelizek

Felhasználónév: Rókatündér
Utónév: Nikolett
Csoport: Mese

Egy kérdés összesen hány forduló van?
ja és a mesét majd később küldöm
és cuki a cica a képen

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat