Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Rex Cryptae)

A történetem...(kicsit kiszinezve)
Megosztás: f

A történetem...(kicsit kiszinezve)

A kreativitásom határát én egyszer már elhagytam, azóta nincs meg, szóval ha írok valamit legyen az novella, vagy bármi más, az olvasóimat gyakran eluralja a "Mi a kukac ez?" érzés.
Ha ennek a rövid figyelmeztetésnek/inkább baráti parancs/ mégis elkezdenéd olvasni a történeteimet, akkor ahhoz sok sikert!

Először is:


Köszönöm az építő kritikákat, várom őket legközelebb is!

A helyes írásra figyelni fogok(inkább megpróbálok)!
A nevek miatt az első pár sorban figyelmeztettelek titeket(ha nem emlékszel feljebb van) és a következőkben is lesznek hasonló "érdekességek"!
A zárójeles részeket ne a történethez vegyétek, azok inkább személyes megjegyzés félék!
A vég azért volt érthetetlen, hogy egy kis "kedvet" kapjatok a tovább olvasáshoz(amiket nem tudtatok azokat a későbbiekben biztos (na jó nem biztos) megértitek)!
Na jó, nem jött össze! Majd legközelebb!

Másodszor:
Kezdjük már el!!

Alcím:
Készülődés a "nagy tervhez"-2 nap telt el mióta az apád felrobbantotta az utolsó kísérletét, és még mindig nem rakott rendet a műhelyben!-panaszkodott nekem Aeden miközben a szobámban fel-alá járkált.

-Igazad van, de- -vágott a szavamba.


-Nincs, de! Már rég össze kellet volna pakolnia! Így em tudok tervet készíteni, hogy, hogyan jutasalak be a következő kardcuki-bajnokságar! De persze csak álruhában. Ilyen szereléssel még akár az utcán is kinyírnának!-szólta le a kinézetem. Kösz! -Kell hajfesték, kontaktlencse, lehetőleg ne rózsaszínű és új ruhák!

-A lencse és a festék már meg van. Anya itt hagyta az "úgysetudodhogymostkivagyok" korszakából. Szerintem nem jön vissza azzal a felkiáltással, hogy: Azonnal kellenek, az életem múlik rajta!

-Oké te keresd elő azokat, én addig tervezek egy ruhát. Ha boltban vennénk az nem lenne egyedi.-Egyediség! ez telesen igaz rá! Vegyük például a ruháját: bal ujj hossza alig ér le a könyökéig, míg a jobb az alkarja közepénél van. Az egész teljesen lila néhány fekete csillaggal, a nadrágja egy kissé szakadt rövid és bő farmernadrág. Haját kiengedve hordja, és így mindig láthatóvá válik az a néhány lila hajtincse, és a csillagos fülbevalója.

-Oké!- és már mentem is a "felszerelésért" amikor apába botlottam.

-Szia kicsim! Megint azzal az aranyos barátoddal játszol?

-Hát apa én nem nevezném "barátnak", inkább csak...hmm...Kényszeres kötelék? -Igen! Ez az a kifejezés amit kerestem.

Én és Aden 6 éves korunkban találkoztunk.

Épp egy játszótéren játszottunk amikor egy K.K. (Killer Klán=olyan klán ami gyilkolással szerez magának pénzt) rátámadott a játszótérre, igen, hisz ártatlan és gyenge gyerekeket könnyebb kinyírni mint egy akacukist (egy másik, kissé durvább utcai sport, mivel itt már egy egyszerű támadásuk is halálos lehet, nehéz megtanulni viszont nagyon kifizetődő). És az egyik ujj tagjuk (eléggé fiatal volt, pedig fiatalok ritkán szoktak lenni K.K. tagok) egyszerre átszúrta, én és Aeden szívét.(ja kissé durva)

Ezzel örökre összekötött minket, vagyis magyarán szólva, ha az egyikünk meghal, vele hal a másik, vagyis logikus következtetés: vigyáznunk kell egymásra!

Igen hát szép kis múlt, de szerencsére nem csak a miénk ilyen rossz. Valaki még rosszabbul is járt...

-...-Apa nem válaszolt, tudja, hogy milyen rosszul érint ez a téma, pedig már kezdem megszokni.

Gyorsan visszavittem a cuccot és pár méter ruhaanyagot is, hogy Aeden kiélhesse a fantáziáját.

-Na első lépésének engedjük ki a hajad!-és még lesem tettem a kezemben lévő dolgokat már ki is szedte a hajamból a hajgumikat. A szőke hajzuhatag lassan hullott a vállamra és ezzel együtt az arcomba is. Furcsa volt, sosem szoktam kiengedve hordani.

-Egész aranyos lettél!-mondta nevetve, hiszem még sosem látott kiengedett hajjal, de nem csak ezt találta viccesnek. Épp küszködtem egy hajtinccsel, aki nem akart a számból "elmenekülni".

-Tessék vörös hajfesték és sárga kontaktlencse- és átadtam neki mindent a kezemből.-És hoztam egy kis ruha anyagot is, hogy nyugodtan tudj varrni.

-Oké! Akkor most a hajad...-bementünk a fürdő be és a csap alá nyomta a fejem gyorsan be is festette. Nem tudtam, hogy hogyan csinálja, csak annyit éreztem, hogy néha megrántja a hajamat.

-Kész!-mondta széles mosolyra húzva a száját, úgy tűnik sikerült, ha rossz lett volna már a földön feküd volna a nevetéstől.

-Gyorsan rakd be a lencséket és nézd meg magad! -A lencséket rossz volt berakni a szemebe. Meg tapogattam a saját szemgolyómat! Brrr!

-Wow...-csak ennyit tudtam mondani és ledöbbentem nagyon furcsa volt látni magam vörös hajjal és vörös szempárral és főleg kiengedett hajjal (!!).

A hajam folyton a szemebe lógott. Nagyon furcsa volt. Eddig sosem csináltam ilyent.

-Na milyen lett?-kérdeztem Aedent, de csak lefagyva bámult rám.

-Wow...-ennyi neki is a max beszéd képessége. Klasz.

-Ez irtó jó lett! Nagyon jól nézel ki! Ez a vörös tekinted!! Ááá! Nagyon jó!- kezdte a "dicsérte rohamát". -Na akkor már csak a ruhád van vissza már megterveztem! Nagyon jól fog állni,-hehe, persze-de most nem mutatom meg, csak ha kész lesz.

-Oké, de mivel még van egy kis időm tanulok egy "jót". Szia!

-Találkozunk holnap, az új ruhád társaságában!- És már rohant  is hazafelé (már mint hozzájuk haza ).

Meg  írtam a házim, megfürödtem és szép szokásomhoz híven be ültem az ablakoba.

Sötét volt.

Ma hétfő van.

Remélem Aeden egyben haza ért.

Hát persze!

Hisz akkor már nem élnék.

-Áááááá!-éles sikítás.

Valaki kint volt este.

Nem kellett volna.

Szegény temetők (igen őt kell sajnálni, nem a halottakat ).

Már "csordultig" vannak hullákkal.

És nem csak ők.

Errefelé bárkit megölhetnek ha nem figyelnek.

Kegyetlen világ.

Mióta 6.Ábrahám uralkodó meghalt elszabadult a pokol.(Ő volt az aki a "Ne ölj, mert magadat ölöd" törvényt hozta. Ez annyit tesz, hogy egy olyan mágiát bocsátott a világra, ha valaki meg öl valakit akkor az nem hal meg csak az ki megakarta őt ölni. De mióta meghalt ez a varázslat nem él és ezért most mindenki "kiéli a vágyait".)

Hát érdekes dolgok történnek errefelé...


Üdvözlettel a "Lélekrabló"!

( 137 megtekintés )

Szólj hozzá:

Rex Cryptae
 
2016. 02. 10. 15:21  
Harmless Lily, ne pontozd ki a káromkodásodat, hagyd, hogy a rendszer kicsillagozza.

  - megszűnt felhasználó - 2016. 01. 30. 21:27  
Erzelmekben gazdag nem lesz?
Milyen story az amiben alig vannak érzelmek?

Am meg tudom h bármit irnak azt is kifogasolnad vagy balami kifogást talalnal szvl nem irok semmit.
De jegyezd meg:NINCSENEK KIFOGÁSOK!

Miutan valaki megir egy konyvet,nem irja a konyv végére a kifogasokat-_-

Ne kifogásolj

Foltimoki
 
2016. 01. 30. 21:21  
 Oké, ezt viszont nem értem. Az érzelmileg gazdag leírás arra akar utalni, hogy leírod, mit érzett a szereplő. Mondjuk, nem csak annyit, hogy átszúrta a szívét egy kard, hanem hogy fájt neki, vagy megijedt. Nem kell túlspilázni, ennyiről van szó. Enélkül viszont a szereplőidnek nem lesznek érzelmeik, gyakorlatilag "halottak" lesznek.
Az átugrás dolog viszont nem így működik, megértjük, ha ragaszkodsz hozzá, nekem mindegy, de ez a "ha nem tetszik, ne olvasd" hozzáállás...

Peasy
 
2016. 01. 30. 20:56  
Csili. köszi neked is az építő kritikát, de a zárójeles rész marad, max ha nem teszik átugrod, és a továbbiakban se tervezem "érzelmekben gazdag" leírást készíteni, lehet, hogy másfajta leírás lesz, de ez majd kiderül

  - megszűnt felhasználó - 2016. 01. 30. 20:16  
 Foltimoki előttem már mindent leírt, amit én akartam, szóval nem igazán tudom, hogy mit mondhatnék. Két dolog van. Egy, már ne is haragudj, de az ember olyan hosszú kommentet ír, amilyet akar. Egyébként pedig a "Hozzászólás" rész a véleményed kifejtésére van, ha ilyen hosszú a véleménye, ez van. Vannak bloggerek, akik kifejezetten műveket elemeznek és mondják el róluk a véleményüket. Na, most ők általában háromszor-négyszer ilyen hosszút írnak. Thx.
Kettő, a zárójeles rész baromira irritál. Tudom, hogy van, aki jó pofának tartja, az elején én is így voltam vele. De amikor az van, hogy meghalnak, és az ember vár egy szomorú, érzelmekkel gazdag leírást (egy darab érzelmi leírás nincs a művedben amúgy), és kezdi magát beleélni a halál pillanatába, akkor elég kiábrándító egy "Elég durva" komment. Mint amikor a moziban nézel egy szerelmes drámát, ami könnyeket csal a szemedbe, és mögüled megszólalnak, hogy "Nézd már a pattanását".
Ja, és ne rögtön utána olvasd át újra, hanem menj el mondjuk inni egy pohár vizet, vagy bármi más, és pár perccel később, nyugodtan, lassan olvasd végig. Ez lenne a lényege.

Foltimoki
 
2016. 01. 30. 20:08  
 Szeretném leszögezni még most, hogy építőkritikát írtam, nem akartalak megbántani.
A Rómeó és Júlia csak egy példa volt, bármilyen könyvet mondhattam volna helyette. Viszont ne haragudj, de ezek főként kifogások. Értem, hogy nem itt írod, én sem, hanem a Wordben, ami ugyanúgy ha csak simán Entert ütök az új sornál, itt így fogja tenni. Ha Shift+Entert ütsz új sornál, nem így csinálja. Egyébként még abban az esetben is kérdezem, hogy miért teszel bele ennyi sortörést. Egyébként mostanában egyre több helyen látom ezt, ezért is érdekel, hogy miért csinálják így, nem piszkálni szeretnélek vele.
A gondolat jel előtt pedig van szóköz, vagy a nyelvtan tanár mondta rosszul, vagy te emlékszel máshogy, de kell tenni. Azt azért megkérdezhetem, hogy milyen szövegszerkesztőd van? Mert a szóközöket mindegyiknél oda kéne hogy tegye, még akkor is, ha a Cn-re csak beilleszted.
A római számozás amúgy alapból ebből ál, egy "v+i", hiszen ha megnézed, ott a számok betűk. És itt szintén felmerül a téma, amit már írtam. Az lehet, hogy te ezt a háttérsztorit ismered, és erre építesz, de mi nem. Sem azt, hogy itt van varázslat, sem azt, hogy miért arab számokkal írják az uralkodók nevét, mi nem tudhatjuk, mert te, a narrátor, nem közölted velünk. Egyébként a sztori érdekes, csak felvet egy csomó kérdést, amit még nem válaszoltál meg. Egy részben nyilván nem tudod, de az első pár részben próbáld meg minél részletesebben bemutatni a világot, amiben élnek a szereplők, hogy mi is megismerjük az alapot, és onnantól gyorsított tempóban tudsz írni.

Peasy
 
2016. 01. 30. 19:40  
Foltimoki kommenthez képes sokat írtál, és most itt válaszolok, mert a következő részt csak később írom meg, addigra meg elfelejteném.
1. a történet ezért ilyen "h.lye", mert az apró dolgokat majd később értitek meg
2. most spoilerezni fogok, amit igazából úgyis megtudtatok volna: ebben a világban létezik olyan, hogy VARÁZSLAT (Wáó) ezért nem haltak meg a lányok(ez inkább amolyan Aeden szokás)
3. a sorkihagyás azért van, mert nem itt írom, ha nem egy "ilyen, direkt helyesírás ellenőrnő" programba írom, úgyhogy az ottani készítőknek panaszkodj erről és a helyesírásról, ne nekem
4. az értelmezésre figyelni próbálok, de mivel tudom mit akarok (akartam) odaírni ezért néha gyorsan olvasom át és nem mindig tudok figyelni az érthetőségre (a "tesztelőmmel" is hasonló a probléma)
5. és én nem szeretnék "Rómeó és Júlia" stílusban írni
6. a római számozás nem megoldható, hisz te is csak egy "v+i"-t írtál CapsLockal és ez is inkább olyan háttérsztorinak mondható, hogy miért arab számokkal van a királyok és királynék számozása
7. a gondolat jel előtt nincs, csak utána szóköz (ha jól mondta a nyelvtan tanár) és én raktam csak ismét a Cicaneveldénél más az "írás stílus" ezért nem "vette" észre
8. egyiket se sértő szándékkal írtam
9. nincs kedvem több indokot írni most érd be ennyivel

Foltimoki
 
2016. 01. 30. 19:01  
 Szóóóval.
Lehet, hogy a zárójeles részek szerinted "nem a történet részei, csak személyes megjegyzés félék", de könyörgöm, a Rómeó és Júliában volt olyan, hogy "(Rómeó meghalt, szomorú. :c)"? Idétlen, ráadásul némiképp kizökkenti az olvasót, akkor már inkább legyen egy szarkasztikusabb narrátor, aki ezeket beleszövi a szövegbe.
A gondolatjelek előtt és után szóköz van, az összetett mondatokban figyelj a vesszőkre, a mondatkezdő betűk nagyok. Néhány szó értelmetlen.
A helyesírásra próbálj jobban figyelni, még mindig rengeteg hiba van benne. Olvasd át legalább egyszer, mielőtt beküldöd, ha egy szónak nem tudod a helyesírását, nézd ki a netről vagy egy kéziszótárból, esetleg használj Word-ot vagy bármilyen más szövegszerkesztőt, ami kijavítja. Mellékesen jelzem, hogy a cicanevelde pirosan aláhúzza a rosszul írt szavakat.
Miért hagysz ki ennyi sort üresen? Egy csomó mondatot eleve új sorban kezdesz, ami teljesen értelmetlen, ráadásul közéjük még egy üres sort is benyomsz.
Egyébként hány éves vagy? Csak azért, mert a főszereplő édesanyja elég régen lelépett, tehát a kontaktlencse és a hajfesték sem lehet olyan új. Bár a hajfestékben nem vagyok biztos, de a kontaktlencséket havonta cserélik, ugyanis lejár a szavatossága.
Ha az uralkodók nevét "számozzák", azt római számokkal szokták. Tehát VI. Ábrahám.
Ha átszúrják valaki szívét, a vérkeringése abban a pillanatban összeomlik és az agya három másodpercen belül kikapcsol, tehát meghal. Szóval hogyan lehet, hogy a főszereplő és Aeden életben maradtak?
"A kreativitásom határát én egyszer már elhagytam, azóta nincs meg, szóval ha írok valamit legyen az novella, vagy bármi más, az olvasóimat gyakran eluralja a "Mi a kukac ez?" érzés.
Ha ennek a rövid figyelmeztetésnek/inkább baráti parancs/ mégis elkezdenéd olvasni a történeteimet, akkor ahhoz sok sikert!"
Ne haragudj, de nem akarod megérteni, vagy nem érted? Az eddig felsoroltakat jóformán az előző rész alá is beírtam, meg is köszönted, mégsem veszed őket túlságosan figyelembe. A "Mi a kukac ez?" érzés pedig nem feltétlen pozitív, szóval nem kéne ennyire büszkének lenni rá. Ahelyett, hogy egyedinek és jónak tekinted a kissé értelmetlen, kusza írásaidat, próbáld meg őket bővebben kifejteni, érthetővé tenni, mert lehet, hogy neked a fejedben megvan az elképzelt világ egy alapként, és aszerint írsz, csak mi ezt nem ismerjük, és ha az alapot nem írod le, csak a rá épített elemeket, az nekünk olyan, mint egy ház a levegőben.

  - megszűnt felhasználó - 2016. 01. 30. 16:39  
Lehet,de kommentbe sosem figyelek rá.Ha írok storyt csak akkor szoktam xd

AliNati3. 2016. 01. 30. 15:18  
Egyet értek az előttem szólóval. (Telefonon is lehet helyesen írni, nehogy azt hidd!)

  - megszűnt felhasználó - 2016. 01. 29. 22:20  
Ha a helyesírásomra célzol,telefonról vagyok
Na mindegy...

Szerintem bem rossz,de Aeden-ről legetne mondami többet is...

Peasy
 
2016. 01. 29. 21:22  
Köszi (ismét) az építő kritikát! és igen néhány helyen a gugle-ból(nem a fordítóból) vettem a szavakat vagy a word-ból, de neked is egy picit figyelni kéne a szavak írására(nem sértés).

  - megszűnt felhasználó - 2016. 01. 29. 20:46  
Am néhány helyen olyan mintha gugli fordítóból szedted volna ki,mivel értelmetlen vagy rossz a helyesírás

  - megszűnt felhasználó - 2016. 01. 29. 20:43  
"És az egyik ujj tagjuk (eléggé fiatal volt, pedig fiatalok ritkán szoktak lenni K.K. tagok) egyszerre átszúrta, én és Aeden szívét.(ja kissé durva)"

Szerintem az olvasó maga is el tudja dönteni h mikyen ez a rész a szövegben, nem kell kommentálbi h "kissé durva".

Nagyon idegesít h ennyire tagokt az írásod(de rz saját vélemény)
S párbeszéd nem tudom miért,itt-oot elgondolkodtató hogy ki beszél
Mellesleg ha szíven szúrták akk már meghaltak volna,rmés nem logikus h amiért egyszerre,azért egyszerre is halnának meg
Ez helyett sokjal jobbat is ki tudtál volna találni,mert ez így nem logikus

Nem rossz;)
De nem kell anyi "..."


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat