Újság >> „Az én cicám“

(ellenőrizte: Bettica)

Pisze az én cicám 7. rész
Megosztás: f

Pisze az én cicám 7. rész

2015.06.15.
Hajnali 4 órákkor fölkelek, és lemászok az emeletes ágyról. Rá nézek az órára: 3:59. Így nem lehet kimenni Piszéhez. De talán... bemegyek az anyukám és az apukám szobájába, hogy aludnak e. Szerencsére nem vettek észre, és mélyen aludtak. Kiosonok a folyosóra, fekete sötétségben, és nekimentem a szekrénynek. Leesett valami a fejemre, nagyot koppanva. Nem is az volt a legnagyobb gond, hanem az, hogy mi lesz, ha anyáék fölkelnek. Néma csönd. Ezt megúsztam. Nyitnám ki a ház ajtaját, és észrevettem, hogy mögöttem áll valaki. Nagyon meg ijedtem. Nagy levegővétellel megfordultam, hogy ki az. A sötétségben nem látom az arcát. Lábujjhegyen odamegyek hozzá. Meg se moccan. Mikor közel hajoltam hozzá, felkiált.
- Ani! Kipróbáljuk a sárga csúszdát is?
Én csak nézek. Mit beszél ez? Ekkor eszembe jutott, hogy Vera az a tesóm, és csitítgatni kezdem.
- Menjél be a szobába vissza, mindjárt megyek én is.
- JÓÓLVAAN! - kiálltja.
- PSSZT! - csitítgatom. Aztán visszamegy.
Na végre ki tudtam menni Piszéhez. Látom, hogy a kis párnáján mélyen alszik. Leülök hozzá, és a kezemmel végig simítom a fejét. Megrezzen és fölébred.
- Szia Pisze! - suttogom.
- Máuhhhh! - közben ásít.
Sajnáltam amiért fölébresztettem, de már nagyon hiányzott. Simogattam, játszottam vele. Egyszer csak oda ment a kis táljához, és nyávogott. Bemerészkedtem a házba, és vittem neki egy kis tejet, plusz a kis fésűjét. Megette a tejet, addig én visszavittem a többit a hűtőbe, majd megfésültem a szőrét. Közben azon töprengtem, hogy a szomszéd kandúrjával mindig együtt vannak. El fog jönni az a nap is, mikor kiscicái lesznek. Milyen lesz az neki, mikor a kicsik új otthonra találnak. Jó lesz, vagy rossz lesz neki? Aztán azon is gondolkodtam, milyen lesz Mázli. A Vera cicusa. Még nincs nálunk. Lehet, hogy nem fog illeni rá az a név, vagy olyan lesz, mintha rá öntötték volna? Semmit sem tudok. Ebben a percekben Pisze már nem akarta, hogy fésüljem. Bevittem és letettem a fésűt, aztán kimentem simogatni. Addig-addig dédelgettem míg el nem aludt. Betakartam a kis plédéjével, és bementem. Ránézek az órára: 6:00. Jujj. Anyáék ennek nem fognak örülni. Bemegyek a szüleim szobájába. Mindenki alszik. Hú. Nem buktam le. És vissza fekszek aludni.


2015.07.01.
Tábor 3. napja. Már nagyon hiányzik Pisze. Folyton rá gondoltam. Bemegyek és fölhívom anyát. Kicsöng...
- Szia anya!
- Szia Kislányom. Mi újság?
- Semmi különös. Ti hogy vagytok? - kérdezem.
- Mi is megvagyunk. Apád most ment el dolgozni, én még sütök. Lilien, meg Marci alszik.
- Az jó. És Pisze? - bököm ki szót.
- Pisze? Jól lakott, aludt is, most meg a tetőn sütkérezik.
- Oké. Majd este tedd már be a helyére, mert félek, hogy elkóborol jó?
- Oké szívem.
- Na mennem kell anya szia SZERETLEK!
- Szia kicsim, énis nagyon!
És letesszük. Kimegyek a többiekhez focizni. Józsi rúgja nekem a labdát, de én nem figyeltem oda, és fejen talált. Elszédültem sápadt voltam, és fájt a fejem. Viki (15 éves lány) az egyik legjobb barátom átölel, és megvigasztal. Én csak sírva fakadtam. Oda jön hozzám Gyuri is (15 éves fiú), legjobb barát, és ő is beszél nekem, hogy Semmi baj, és simogatja a vállam. Kis idő múlva megnyugodtam, mert Piszére gondoltam, és indult tovább a játék.
 

( 139 megtekintés )

Szólj hozzá:

okos lány
 
2015. 07. 12. 13:30  
De jó! Nagyon jó, folytasd!

  - megszűnt felhasználó - 2015. 07. 12. 11:18  
jó lett! folytasd! ja és az Ani!Kipróbáljuk a sárga csúszdát is ? ezen úgy nevettem hogy a viz kijött a számból!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat