Újság >> „Az én cicám“

(ellenőrizte: B°gica)

Pisze az én cicám 3. rész
Megosztás: f

Pisze az én cicám 3. rész

Úgy döntöttem, hogy leírom az évszámot azután kezdem írni az eseményt. (nem egymás után a napokat sorolom, hanem eltelt 5-6 nap is.) Lehet, hogy így nem értitek, de a szöveg mindent elárul.
2015.04.25.

Reggel mikor felébredtem Pisze jutott máris az eszembe. Kimászok az ágyból, át öltözök, és szaladok ki hozzá, mert szombat volt, nem kellett suliba menni. Mivel még a kutyáim nem szerették a cicákat, a kis kunyhónkban volt. Szegénykét fölébresztettem. Mikor kipattant a szeme egyből a tálkájához rohant. beleöntöttem neki a finom tejecskét!
Miáu áu! - Mintha azt mondaná, hogy köszönöm! Majd elkezdi majszolni a kedvenc eledelét!
Én vidáman rámosolyodtam, és kimentem, had egyen egy kicsit.

2015.04.27.

-Jaj ne! Hétfő van! - mondom ezt magamban mikor felkeltem. A szokásos reggeli készülődés bla bla bla... De várjunk csak? Valamiről megfelejtkeztem! Hát hogy is ne! Pisze! Na szóval. Elkészülődök és bemegyek Piszéhez a csodacicához is. Adok neki enni - inni és futás a suliba! Ott elsorolom mindenkinek a nagy hírt! Van egy kiscicám! Juhú!

2015.05.01.

- Esik az eső. Így nem tudjuk kihozni Piszét a levegőre. Szegénykém!- Mondom ezt, miközben az eledelét készítem. Finom tejecske és desszertnek egy kis kalács. Bemerészkedek a területére, és a táljához lépkedek. Egyszer csak ki nyílik a szeme és szalad oda hozzám.
- Szia Pisze! Jól aludtál? - örvendezve mondom neki!
- Máu! - ásítozva sorolja nekem.
- Na gyere, hoztam neked ennivalót! Biztos nagyon éhes vagy! - és közelebb viszem a táljához.
Kimentem a kunyhóból és bementem tanulni. Semmi máson nem járt az agyam, csak Piszén. Sajnáltam szegényt, hogy nem tudtuk kihozni a friss levegőre.


2015.05.09.

- Na végre elállt az eső. Szépen sütött a nap, és csiripeltek a madarak. Így már kihozhattam Piszét a levegőre. Nagyon örültem neki. (még az én felügyeletem vagy a szüleimével lehetett csak kint, elkerítve a kutyáktól, mert nem szeretik a macskákat)! Apa nagyon megkedvelte az új jövevényt! Jó haverok lettek. Ennek én is nagyon örültem.


2015.05.15.

Jövök haza a suliból, mint mindig, a barátnőm elkísért fél útig. Már ott várt a tesóm.
- Ani! Ani! Van 2 jó hírem, melyikkel kezdjem? - örvendezve mondja a húgom.
- Gondolom a jóval (haha). - viccelődök.
- Oké kezdem Piszéről. - mondja a tesóm, amint én Anditól elköszönök.
- Na mondjad - izgatott voltam nagyon!
- Piszét megkedvelték a kutyák!
- Jaj de jó! - ugrándozok örömömben!
- Mi a második jó hír? - kíváncsiskodok.
- Csináltam neked a telefonodra egy telefon tokot! - Mondja Vera!
- Az is jó! - Örvendezek!


2015.05.27.

Átlagos nap. Piszével játszok, most per pillanat nem esik az eső. Így telt el a délelőtt.
Nagyiék Budapesten voltak, és mi meg benéztünk náluk lerendezni Pötyi kutyust és a többi állatot. Dédivel mentünk. Mi a parkban bicikliztünk, dédi addig lerendezte az állatokat. Hazajövünk, beszélgetünk és halljuk, hogy nagy ugatás van hátul. Anya kiszalad megnézni. Pisze ott ül a fa tetején. a kutyák ugatják. Anya Leveszi, egyszer csak látja, hogy fáj a lába és a szőre is kicsit nyirkos. Megtámadták a kutyák. Mikor én megláttam a szívroham kapott el. Ott sírtam mellette, ő meg szenvedve nyávogott. A szívem szakadt meg! Anya adott neki vitaminos tejet, és meleg takaróhoz bújtattuk. Egész este nem aludtam.

2015.05.29.

Pisze meg gyógyult. Vitamint adtunk neki, és ugyan olyan virgonc lett, mint az előtt volt. Verával volt egy kicsi konfliktus. Veszekedtünk, mert nem tudtuk eldönteni, hogy kié legyen Pisze. A végén, anya közbe szólt. Nénéteknek született 3 kiscica. 2 fiú, 1 lány. A lánynak még nincs gazdája. Lehetne a Veronikáé. Pompás ötletnek ígérkezett. Megegyeztünk. Pisze az én szemem fénye a másik cica, akit Vera Mázlinak nevezett el, pedig a Vera csillagbogara.

2015.05.30.

Pisze találkozott egy kandúr szőke herceggel. Azonnal egymásba szerettek. Egész nap kóboroltak. Nagyon boldog voltam. A kicsi szemem fénye megtalálta a szőke hercegét. Kicsi kor különbség van köztük. Pisze fél éves, a kandúr 3. Nagyon aranyosak voltak együtt.

2015.06.02. (Ma).

Névnapom van. Mikor ezt írom, előtte hintáztam, zenét hallgattam. Piszét sem hagytam ki, vele is játszottam. Foci, meg minden. Igazi kis világbajnok. Fél 6 körül elment a szőke hercegéhez. Még mindig valahol kóricál, pedig már 08:58. Befejezem a történetet és megyek megkeresni.

Remélem tetszett!   
 

( 161 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2015. 06. 14. 15:08  
Jó, de jobb lenne, ha egy-két maximum három napot írnál le csak bővebben. 3 pont

  - megszűnt felhasználó - 2015. 06. 04. 19:52  
Cuki

  - megszűnt felhasználó - 2015. 06. 04. 15:39  
Ari!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat