Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Chidori)

Konstantin meséje
Megosztás: f

Konstantin meséje

FIGYELEM!
A történet valós tényeken alapul!A történet nem csak rólam szól. Nem, dehogy is! Rengeteg szurikátával ismerkedtem meg hosszas életem során. Ez az élet egy volt a sok közül. Telis tele izgalmakkal, szerelemmel, drámával, szeretettel, kalandokkal. Igazából én voltam a legidősebb szurikáta mind közül. Rengeteg tapasztalatot szereztem. Most már belefogok a mesémbe és fény derül mindenre.

December kilencedike, 1998. A nap már rég lenyugodott. A Mufurc család a földalatti járataiban békésen szunyókált. Az éj hűvösnek bizonyult és nyugodtnak. Tücskök százai ciripeltek a csillagos égbolt alatt. A közelben lévő fán bagoly huhogott. Valaki viszont nyugtalanul forgolódott. Vivian volt az, a Mufurc család domináns nősténye, éppen szült. Nemsokára három kölyköt hozott világra: Fülöpöt, Rapunzelt és engem. Én nem más vagyok mint Konstantin. Még gyenge és erőtlen újszülöttként feküdtem a puha homokban. Nem láttam még semmit. Első dolgom az evés volt. Életemben először táplálkoztam.

Három héttel később...

Mufurcék a reggeli napfényben sütkéreztek. Sokan kíváncsian szemlélték az üreg bejáratát. Percekkel később felbukkant egy kis szurikáta. Én voltam az. Életemben először jöttem a felszínre. Az égbolt kéken virított és fehér bárányfelhők vonultak. Mögöttem feltűnt az öcsém és a húgom. Mindhárman túléltük ezt az időszakot, ami kész szerencse. A száraz időszakban sokkal kevesebb rovar és bogár található a talajban. Mi ezeket ássuk ki és esszük meg. Megtettem az első lépéseket. Az egyik felnőtt mellém lépett, majd megszaglászott. Kissé megrémültem, de ez hamar elmúlt. Nemsokára testvéreimmel vidáman játszottunk. A csapat viszont egyszer csak eltávozott. Nem igazán értettem mi történt. Később viszont minden világossá vált. A felnőttek vadászni mentek, mi pedig otthon maradunk amíg nem leszünk elég érettek. Addig egy vagy két érett csapattag vigyáz ránk. Ezen a különleges első napon anya testvére, Rhian maradt velünk. Minden egyes reggel egyre jobban szerettem volna a többiekkel tartani. Nem csak én voltam így vele, Fülöpöt és Rapunzelt szintén foglalkoztatta ez a világ. Nemsokára megtudtuk, bár addig egész álló nap játszottunk...


Elnézést a rövid részért, de szerintem egy bevezetőnek elég.
Építőkritikákat várok! Ne jöjjetek a lopás dologgal légyszíves,
nem az! Szebben nem tudom elmagyarázni^^

J7

( 259 megtekintés )

Szólj hozzá:

߀ŁŁa 2014. 09. 01. 14:20  
Szép fogalmazás, érdekes. Nem láttam még ilyet a cn-en. Folytasd ^^

  - megszűnt felhasználó - 2014. 08. 29. 14:45  
Folyti

Clementine 2014. 08. 28. 9:54  
szeretem a szurikátákat, de kitalálhattál volna másik történetet is

Jamni7 2014. 08. 27. 10:24  
Köszönöm! Sajnos a folytatás valószínű sokat fog késni a tökéletesség és időhiány miatt. :/ Suli idején lehet el-el tűnök majd.

  - megszűnt felhasználó - 2014. 08. 26. 20:45  
Nekem nagyon tetszett várom a folytatást!

  - megszűnt felhasználó - 2014. 08. 25. 15:28  
folyti!

  - megszűnt felhasználó - 2014. 08. 25. 10:13  
Már várom!

Jamni7 2014. 08. 25. 10:12  
Köszönöm, bár saját véleményem szerint lehetett volna jobb is!
Az izgalmas részek a szurikáta felnőtt korától fognak kezdődni,
tehát az eleje kissé unalmas. Próbálom még ma folytatni.

Szurikáták udvarháza: AnimalPlanet: 6:00 és 10:55-kor!(akit érdekel)

  - megszűnt felhasználó - 2014. 08. 25. 9:43  
Nekem nagyon tetszett, várom a folytatást!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat