Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: ETUKAPETUKA)

Empires' World ~ The Chance
Megosztás: f

Empires' World ~ The Chance

  2014. Békés év volt. Az emberek a környezetszennyezés ellen voltak, békét akartak, ami nagyjából meg is volt. Jól éltek, nevettek, szerettek. Addig.
  4551. Az előző időpont óta kétezer-ötszázharminchét év telt el. Azóta öt világháború ment véghez, amik elcsúfították a Földet. Az emberek rossz tulajdonságai elnyomták a jókat, kapzsiságuk, irigységük vezette őket. A kis országok még több földet akartak, a nagyok nem engedtek. A zsarolások, fenyegetőzések mindennapivá váltak, a rendőrség, mintha nem is létezne, mindent hagyott. Mindenki pénzre vágyott, többre és többre, a pénzveretők pedig nem bírták kiszolgálni az emberiség felhatalmasodott igényét. Az emberek fellázadtak, és kitört a mindent elpusztító katasztrófa, a nyolcadik világháború. Az emberiség fele élte csak túl, és az is csak súlyos sérülésekkel. A Föld végleg elpusztult, romba dőlt minden emberi létesítmény, az állatok, növények kihaltak, a természet megsemmisült, mérgező gázok törtek fel, és az egykori gyönyörű, csodákkal teli bolygó lakhatatlanná és élés alkalmatlanná vált. Az emberek ahogy csak tehették, elmenekültek onnan, és egy másik bolygón, Ederán telepedtek le.
  Most 8398-at írunk. Háromezer-nyolcszáznegyvenhét egyszerű év, és ugyanennyi évnyi átlagos élet után az embereket hajtani kezdte a kíváncsiság, hogy vajon hogy néz ki ennyi idő után a Föld. Egy asztronautacsapat felszállt az űrbe, és elindult a bolygó felé. Amikor azonban meglátták, mi történt ott, azt hitték, káprázik a szemük, ugyanis a látvány teljesen, és nem túlzok, tényleg teljesen más volt. A kavargó poron kívüli semmi helyett egy gyönyörű helyet láttak, tele furcsa, de szép élőlényekkel, színes lombú fákkal, az égen színes szivárványokkal... és félénk, kedves, vagy éppen goromba és rejtőzködő misztikus lényeket. Még szép, hogy azonnal visszaszálltak a tökéletesre fejlesztett űrjárműbe, és rohantak haza elújságolni a híreket. Mi is történt az elmúlt négyezer évben?
  Nos, háromezer-hétszázkilencvennyolc évvel ezelőtt, miután az emberiség elpusztította a Földet, a misztikus lények, amikről az emberek csak mesékben hallottak, kiléptek rejtett világaikból, és szemügyre vették az elhagyatott bolygót. Miután kinyilvánították, hogy kis beavatkozás után lehet élni rajta, elfoglalták azt, és olyan csodálatos hellyé varázsolták, amilyen még sohasem volt. A Föld újra megtelt békével, de nem sokáig. A lények nem tudtak együtt élni, hiszen kívülről és belülről is teljesen másak voltak. Semmiben sem értettek egyet, mindenen vitatkoztak, és miután látták, hogy nem tudják elviselni egymást, különböző birodalmakat hoztak létre. Minden lény megtalálta a neki valót, hisz néhány kivételével minden helyen maximum öt faj élt, és azok is hasonlítottak egymásra. Így keletkezett a Birodalmak Bolygója. Miután bekövetkezett ez a furcsa rend, a birodalmak közt szinte teljesen megszakadt a kapcsolat; megutálták egymást, és visszahúzódottan, maguknak éltek. Így történt, hogy például a vámpírgyerekek még sosem láttak tündért, és a vérfarkasok nem is hallottak még fehér angyalokról. Amikor pedig 8398-ban meglátták az első emberi repülőgépet, majd a birodalmakban lézengő embereket, azt hitték, vissza akarják foglalni a Földet. Jól gondolták. Az emberek következőnek ötmilliárd katonával rendelkező hadsereggel (igen, az emberek jól felszaporodtak, több, mint tízmilliárdan élnek az Ederán) jelentek meg, ami szétszóródott a különböző birodalmakban, és a birodalmakon kívüli tájakon. A szerencse, hogy a hadsereg egy része önkéntes, akik inkább csak látni akarták a régi Földet. Az viszont nem túl fényes, hogy a misztikus lények összesen alig vannak három és félmilliárdan, és azok is szétszórva mindenféle birodalomban, és hát... nem bírnak egymásra nézni sem. Egyetlen esélyük az emberek ellen viszont az, ha összefognak - de még úgyis túlerőben van a másik fél, és az sem biztos, hogy az uralkodók képesek egymással kezet fogni.
  Ha azonban mégis sikerülne szövetkezniük, és elhatározzák, hogy együtt szembeszállnak az emberek hadseregével, akkor a következő a terv: az uralkodóknak és magukkal vitt társaiknak végig kell járni a különböző birodalmakon, és kiűzni az embereket onnan, aztán csomópontokba terelve legyőzni őket. A birodalmakba jutáshoz azonban olyanná kell válni, mint amilyenek a lakók, nehogy a másság miatt véletlenül megöljenek. Sajnos a terv azonban nem túl erős és kidolgozott, bármilyen kis gond az egészet felboríthatja...
___________________________________________________________________________________________

Hátháthát. Ez aztán szép hosszúra sikerült. Remélem, azért elolvastátok, mert ha nem, nem igazán fogjátok érteni a szerepjátékot, ami azért ennyire nem bonyolult, csak van egy szép kis történelme, és kijött belőlem az írhatnék. Készíthettem volna rövidített verziót, de hát na. Eleinte úgy terveztem, hogy mindenki uralkodó lesz saját birodalommal, de meggondoltam magam. Akkor most, jelentkezési lap:

Uralkodó (ide legalább öt jelentkező kéne, mert különben nem lesz élvezetes a túra)
Név:
Kor:
Faj:
Tulajdonságai:
Története:
Képesség:
Kép (nem kötelező):
Birodalma neve:
Birodalma tulajdonságai:
Kép a birodalomról (nem kötelező):

Lakó (maximum három, de ha nagyon akartok többet, öt, azt hiszem, értitek, miért)
Név:
Kor:
Faj:
Tulajdonságai:
Története:
Képesség:
Melyik birodalomban él:
Rang (csak az uralkodó engedélyével):
Kép (nem kötelező):

És most, jöjjön egy kis apróbb felvilágosítás:
Név: Vezetéknév+keresztnév, utána becenevek zárójelben, már ha van
Kor: Bármennyi lehet, de úgy add meg, mintha ember lennél, és ne csak tinik legyünk
Faj: Lehet általad kitalált is, az a fontos, hogy emberszerű legyen (pl. unikornis, griff kilőve)
Tulajdonságai: Külső+belső, jó+rossz, és utalj a nemére. Szép, hosszút írj, ne tőmondatokat! Szavak felsorolása helyett szöveget írj
Története: Próbáld meg hosszan leírni, tőmondatok nélkül
Birodalma tulajdonságai: Kinézet, lakók, hangulata stb., szépen megfogalmazva
Képesség: Itt bármi lehet, de egyelőre csak egy. Apróbb legyen, pl. gyógyítás, magasra ugrás. Írhatsz nagyobbat is (pl. elemet), de akkor szabd meg, hogy azzal mit tudsz csinálni (egyet, pl. tűzgolyók)

Egyelőre ennyi. Jelentkezni komiban, majd én és Dragonfly is beillesztjük oda a karaktereinket. Jó szórakozást!

By: Dragonfly & Lillulu

( 2261 megtekintés )

Szólj hozzá:

14adrien 2014. 08. 01. 12:23  
(valaki?)

  - megszűnt felhasználó - 2014. 07. 31. 14:12  
most vagyok csak :cc

14adrien 2014. 07. 31. 13:18  
(vagy még?)

  - megszűnt felhasználó - 2014. 07. 31. 10:33  
Vagyok

14adrien 2014. 07. 29. 21:51  
(oké, vagy még?)

bluedove*
 
 
2014. 07. 29. 21:38  
(Itt vagyok)

14adrien 2014. 07. 29. 18:36  
(itt vagyok)
Mariangela:
Végre valahára találtam valamit amire rá lehetett fogni, hogy kulcs. Megpróbáltam kinyitni vele a kis szerkentyűt .

  - megszűnt felhasználó - 2014. 07. 29. 18:29  
(okké)
Serene
Az emeleti konyha és a mellette elhelyezkedő kis szoba felé vettem az irányt.

14adrien 2014. 07. 29. 18:28  
(mindjárt jövök)

14adrien 2014. 07. 29. 18:26  
Mariangela:
Az egyik oldalon volt egy kis, lapos nyílás, félve belenéztem.
Hogy eddig nem jutott eszembe! Kéne valami kulcs. - fedeztem fel, majd kotorászni kezdtem a cuccok között hátha találok egyet.

  - megszűnt felhasználó - 2014. 07. 29. 18:24  
Serene
Miután előkerítettem a fegyvereimet, és felkötöttem őket, arra jutottam, hogy emberek ellen ez vajmi kevés lesz. Kell az ő fegyvereikből is... Az emeleti konyha mellett közvetlenül...

14adrien 2014. 07. 29. 18:20  
Mariangela:
Szétfeszíteni se tudtam, hirtelen, pedig nem jutott eszembe más, vagy talán ha beszélnék hozzá... Mindegy, ezt inkább elvetettem, mert h.ülyeségnek gondoltam.

  - megszűnt felhasználó - 2014. 07. 29. 18:17  
(köszi, ez így is tök jó)
Serene
Akkor jutott eszembe, hogy nyergelnek már. Na, akkor menni kell egyedül is, ha törik, ha szakad... Kard. Hol a kardom?

14adrien 2014. 07. 29. 18:13  
(na jó, megpróbálom, de nem ígérek semmit)
Mariangela:
Ez a tárgy szürkés-olajbarnás színű volt, és kb. akkora, mint a tenyerem, az alakja is ilyen. Az alja lapos volt, a teteje felül kissé domború. Nem helyezkedett el rajta egyetlen kallantyú vagy gomb sem, de, azért nem adtam fel, csak kitalálom, hogy működik ez a valami.

  - megszűnt felhasználó - 2014. 07. 29. 18:08  
(az kár)
Serene
Végül inkább ráhagytam az állatokra a védekezést. Ők úgy védik meg magukat, ahogy akarják...

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat