Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Chidori)

London sikolyai-The Great Plague
Megosztás: f

London sikolyai-The Great Plague

Sok a szerepjáték, de szerintem a legtöbben úgy vagyunk vele, hogy sosem elég. Már régebben gondolkoztam egy olyan szerepjátékon, ami a régebbi időkben játszódik ahol az emberek betartották az etikettet és a hölgyek hatalmas lengő szoknyákban jártak. Nem tudtam ezt, hogy tehetném izgalmassá, aztán eszembe jutott a Londoni pestis járvány.
***
Íme, egy kis felvilágosítás a pestisjárványról Londonban: Az utolsók közötti nagy nyugat-európai pestisjárvány Londonban vette kezdetét 1664 decemberén. Ugyan tavasz első heteiben még csekély volt a megbetegedők száma, június 29-én a járvány oly méreteket öltött, hogy az udvar is ideiglenesen átköltözött egy vidéki rezidenciájukra. Minden házat ahol egyetlenegy ember is megbetegedet, negyven napra minden lakójával együtt lezárattak, ezt vesztegzárnak nevezték. Szeptemberre a járvány csitulni kezdet, s csökkent a megbetegedők száma. 1666 februárján az udvar is visszatért székhelyére.
***
Történetünk 1664-ben játszódik Londonban. Mindössze egyetlenegy házat vetettek vesztegzár alá, sokan még nem hiszik, hogy elterjedhet a betegség. Bíznak benne, hogy hamarosan elül a baj, hiszen nem mindenki teheti meg, hogy elhagyja a várost, a betegség tombolása után pedig már nem is lehet.
A játék a piacon fog kezdődni ahol kidobolják a hírt miszerint vesztegzár alá helyeztek egy házat. Minden szereplőnk valamilyen indítatásból ott lesz a piacon és halja a híreket. Itt akár szóba is elegyedhetnek egymással, de alapból ismerhetik is egymást. A saját karakteremtől függetlenül én leszek a kidoboló is. Ez egy fél karakter lesz, ami csak akkor fog játszani, amikor híreket és utasításokat, rendeleteket ad hírül a köznek a piacon.
***
Íme, a karakterlap:
Név: (Vezetéknevet is!)
Kor: (Ne mind tinédzserek legyünk! Köszönöm!)
Nem:
Történet és személyiség: (Ide egy jó tíz, nem tőmondatot várok el. )
Kinézet: A képhez nem ragaszkodom, a legalább három mondatból álló leíráshoz annál inkább.
Egyéb: (Nem kötelező, de ebbe a kategóriába bármi belefér.)
Munkája: (Ha esetleg dolgozik, valahol azt ide várom.)
Társadalmi rangja, és hovatartozása: (Ez a kijutás szempontjából lesz majd fontos.)
***
A kezdést majd egyeztetjük illetve csúnya szabály, de csak az játszhat, akinek elfogadtam a jelentkezését, mert nem találtam hibát a karakterlapjában.
Köszönöm, hogy elolvastad!

( 765 megtekintés )

Szólj hozzá:

gazni
 
2017. 09. 13. 20:37  
Lehet jönni? xD

tigrancs3 2016. 07. 29. 13:34  
Jöhetek még két év után is?

xd
Pontosan ma van két éve,hogy utolsó hozzászólás volt a szerepjátékban..

bluedove*
 
 
2014. 07. 29. 21:13  
/Na most határozottan itt vagyok legalább egy óráig, ha van kivel játszani.^^/

Smile!! 2014. 07. 29. 10:03  
(104. hozzászólás, igazából a 100. a csúcs, de nem tudom ki tartja számon ezeket, mindegy)

/Jó reggelt mindenkinek! Ha valaki szeretne játszani, én vagyok jelen pillanatban. Karakterek választhatók./ 

cica% 2014. 07. 29. 0:02  
/semmi baj majd holnap folytatjuk/

bluedove*
 
 
2014. 07. 29. 0:00  
Katherine
- Semmi gond kis hölgy! - mosolyogtam rá.
/Sajnálom!:c/

bluedove*
 
 
2014. 07. 28. 23:58  
/NeheT.T el kell menem.. apum el akarja bitorolni a laptopot..  dolgoznia kell, persze az övét nem hozta el a szállodába.. -.-/

cica% 2014. 07. 28. 23:56  
Anne

- Ööö... bocsánat. - mondtam a hölgynek, de közben hátra pillantgattam ott vannak e még a barátaim. Sajnos már nem láttam őket sehol, biztos azt hitték hazamentem. Azon gondolkoztam kitől kérdezhetném most akkor meg, hogy konkrétan mi is az a pestis. Otthon nem tehettem, mert akkor biztos már megint le fognak szidni, ahhoz pedig semmi kedvem. 

bluedove*
 
 
2014. 07. 28. 23:49  
Katherine
Megigazítottam egy arcomba hulló huncut tincset, kihúztam magam, felemeltem a fejem és egyenesen a Patikáriushoz indultam. Kivételesen nem élveztem az utánam forduló tekinteteket. Nyomorultul éreztem magam, tehetetlennek. Hiszen mit tehet az akaraterő a Pestis ellen? Nem baj, majd az enyém fog! A gondolkodásomat ismét egy ismeretlen arc szakította félbe. Egy kíváncsi arcú kislány, aki kis híján elütött.

cica% 2014. 07. 28. 23:40  
Anne

Éppen kint játszottam, persze engedély nélkül, amikor kihirdettek. Kíváncsi lettem ezért közelebb mentem. Nem egészen tudtam mi az a pestis, de sejtettem, hogy nem jó dolog lehet. Legalábbis sokan nagyon megijedtek. Vissza akartam menni a barátaimhoz megkérdezni esetleg ők tudnak e valamit erről ezért átvágtam a tömegen és közben több embernek nekimentem.

bluedove*
 
 
2014. 07. 28. 23:30  
/Harcra készen.^^/

cica% 2014. 07. 28. 23:28  
/van valaki?/

Smile!! 2014. 07. 28. 13:27  
Skye:
A hirtelen elbúcsúzása zökkentett magával ragadó gondolatmenetemből, mely egyetlen pillanatra elragadott egy sötét világba.
-Katherine Hoof - ismételtem magamban az előbb hallott nevet, és az elsétáló nő után bámultam, ki számomra enyhén titokzatos benyomást keltett, mert a parfümjének kellemes illatán kívül valami más is áradt személyiségéből. Éreztem, hogy nem ez volt az utolsó találkozásom vele, de végül egy mély lélegzetvétel után folytattam terveim végrehajtását.

/Kicsit lassú a gépem, sajnálom, és még nem rázódtam vissza rendesen, de később ha még leszel és van kedved, kérlek írj rám, és folytathatjuk./

bluedove*
 
 
2014. 07. 28. 13:18  
Katherine
- Oh a bemutatkozás! El is felejtettem ezeket a közhelyeket! Katherine vagyok. Katherine Hoof. - mosolyogtam rá melegen és őszintén. Éreztem, hogy értékes emberrel beszélek akit talán igazán meg fogok kedvelni. - Viszont Skye nekem ideje benéznem a Patikáriushoz. Viszlát! - bicentettem.
/Nah sajnos nekem mennem kell. De még mindenképpen felnézek.^^/

Smile!! 2014. 07. 28. 13:10  
Skye:
- Akinek még van miért harcolni azt megértem, de engem már mindenki elhagyott, és persze az érzelmeink tesznek minket emberivé - sóhajtottam keserűen, és tekintetemmel végigpásztáztam a rohanó embereket. - Skye vagyok.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2021 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat