Újság >> Történetek / Sorozatok

Cirmike titkos élete
Megosztás: f

Cirmike titkos élete

99. Rész - Az utolsó összecsapás

- Öö. Mi lenne, ha te Mazsi lennél? - mutatott a nagyobbikra, majd a félénkebb cicára nézett - Szimbi?
  Mindketten mosolyogva bólintottak. Cirmike örült, hogy tetszik nekik a név, pedig csak hirtelen ugrott be neki. Ahogy telt az idő, a kis család beszélgetett és játszott.
- [...] Szóval mikor az Apa fölénk kerekedett, Zsömi hátulról elbánt vele. Így menekültünk meg, ezzel véget vetve a háborúnak - fejezte be Cirmi, mire a kiscicák tapsolni kezdtek. - Köszönöm, virágokat az öltözőbe kérem - poénkodott a cica.
  Ám a történet végére, egy ismerős hang hallatódott a szobában. Az Apa jelent meg, dühödt tekinteteket táplálva Cirmi felé.
- Hátra! - kiáltotta a macska.


A gyermekkor nem egy bizonyos korig tart, amely után a gyermek felhagy a gyermeki dolgokkal. A gyermekkor az a királyság, ahol senki se hal meg.

  Cirmi fél szemmel kölykeire pillantott, közben azon gondolkodott, hogy ez csak egy álom-e, vagy a kegyetlen valóság. Mint bebizonyosodott az utóbbiról van szó, sosem szokott ilyen valóságszerűen álmodni. Felmerült benne, hogy még mindig a kórházban van, altatókkal telenyomva.
- Te... halott... neked halottnak kéne lenned!! - ordította az Apa felé, közben szemei elkerekedtek a fáradságtól és a dühtől egyszerre.
- Azt hitted ilyen könnyen elintézhettek? Azt hitted, egy kard véget vet a leghatalmasabb homunkulusz életének? Azt hitted, hogy ezentúl minden rendben lesz? Valóban kevés erőm maradt, de arra elég, hogy elvegyem, ami számodra a legfontosabb - jelentette ki lassú tempóban.
  Az Apa teste folyadékká lett; Cirmi lábai között átfolyva ismét felvette normális alakját, szemeit a kölykökre vetette. Nem tétlenkedett, kezéből pengét alakítva készült lecsapni, viszont nem számolt az anyjukkal.
- Ezek után... - kezdte Cirmi, majd néhány másodperc habozás után folytatta: - Nem fogod tönkretenni, amit felépítettem!
  A macska megszorította mancsait, amivel az Apa kezét fogta le - pontosabban azt, amelyikkel támadni készült -, majd kihajította a nyitott ablakon, és utánaugrott. Az utcán járók felismerték az alakot, hát hogyne ismerték volna fel: a Cat-city napilapját szerkesztők, már a háború előtt is rakott az újságba kiszivárgott képeket egyes homonkuluszokról, köztük az Apáról is; így rémülten figyelték a halottnak hitt ellenséget. A következő pillanatban szintén az ablakból ugrott utána Cirmi, ökölbe szorított mancsokkal.
  Apa egyik karja még mindig pengévé volt formálva, ezért azzal esett neki Cirminek, már-már türelmetlenül. A macska ügyesen kerülgette elgyengült, lassú támadásait. Ha össze kellene hasonlítani a pár nappal ezelőtti énjével, az öt pontból egyet kapna, gondolta Cirmos. Körülbelül fél perc "fogócska" után, a cica elkapta ellenfele karját, és kicsavarta. A homunkulusz térdre rogyott.
- Ehhez nincs elég erőd. Vége - jelentette ki határozottan Cirmi, majd egy gyengéd rúgással a földre terítette ellenfelét - Felnőttem ahhoz, hogy elintézzelek.
- Hogyha... nem lenne megcsappanva az erőm.. már... khmm.. halott lennél.. - mondta halkan az Apa, majd elmosolyodott. - Bevetem a végső ütőkártyámat.
  Cirmi megszeppent ellenfele utolsó mondatán. A homonkulusz teste elkezdett darabokra hullani, mint egy papír, mikor darabokra tépjük. A folyamat végén egy kis fekete lény maradt helyette, ami gúnyosan mosolygott a macskára.
- Vége!!! - ordította, majd az felrobbant.
[...] Hatalmas füst borította az utcát. Még a Napot sem lehetett látni, oly hatalmas volt a füstfelhő. Cirmi nem bújt elő a sötétségből, pedig reménnyel teli szempárok kutatták őt az utca végéről. Nem tudtak mit tenni, hát vártak. [...] Kis időn belül Zsömi érkezett haza, ám ez a bonyodalom fogadta. Rögtön elmondták neki a szemtanúk, hogy mi történt.
- A francba! - kiáltotta az ezredes, majd berohant a füstfelhőbe.

( 365 megtekintés )

Szólj hozzá:

kirus2005 2016. 06. 24. 14:33  
xd

  - megszűnt felhasználó - 2015. 12. 28. 8:21  
De hol van ilyenkor Lau?

  - megszűnt felhasználó - 2014. 12. 08. 17:57  
Jó.

xénus
 
2014. 05. 21. 21:18  
jó lett *-* A harmadiik szériát én is várom :3

Łaura
 
2014. 05. 08. 18:44  
Én mondtam, hogy elintézem. ˇ^ˇ És a kompenzálás pedig a harmadik széria legyen. :33

14adrien 2014. 05. 08. 16:47  
Végre itt a folytatás, már azt hittem nem is folytatod. Ez a rész is remek lett, várom az utolsót. (:

  - megszűnt felhasználó - 2014. 05. 08. 7:36  
Ez kukugyedális!

  - megszűnt felhasználó - 2014. 05. 07. 21:27  
Végre folytattad *w* Várom a következő részt!(:

  - megszűnt felhasználó - 2014. 05. 07. 20:23  
Folyti!^^

Łaura
 
2014. 05. 07. 20:08  
Ez de jó volt már még *w* Várom a következőt, az utolsót, és aztán a másik kezdetét is hamar :33 Arigatou gozaimasu, ennél jobb születésnapi ajándékot nem is adhattál volna nekem. :3 *illedelmesen meghajol* ÉS a régi szép idők kedvéért... First comment, oh yeah!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat