Újság >> Történetek / Sorozatok

Tokyo Angel - 11. rész
Megosztás: f

Tokyo Angel - 11. rész

Nicol fáradtan rogyott össze az ágyán. Pár perc sem telt el, máris hallani lehetett a szuszogását. Elaludt. Sophie kuncogva ült le a kis íróasztalhoz.
Holnap szerda.. Hm.. Hét órám lesz… irodalom, földrajz, biológia, kémia, angol, történelem… és tesi. Remélem, nem fogok befulladni…” – gondolkodott el és halkan kipakolt a táskájából. Már el is felejtette a délelőtti kis incidenst. A három óra megszakítatlan tanulást nehezen bírnak ki a mai gyerekek. Nem mellőzve azt a tényt, hogy az ember este hat órára nagyon is hajlamos megéhezni, pláne, ha aznap bizonyos okok jóvoltából kénytelen volt kihagyni az ebédet. Nem sokkal később Sophie meg is unta a tanulást.
Hátrafordult Nicolhoz aki még javában aludt. Felállt az asztaltól, magára vette levendula lila kenguruzsebes pulóverét, majd előkereste pénztárcáját, ami az egyik fiókban pihent.
Pénztárcáját és telefonját zsebre vágva indult el.
Az utcalámpákat már felkapcsolták, bár még tökéletesen lehetett látni. Legalábbis Sophie szerint. A kollégiumtól -viszonylag- nem messze volt egy kis éjjel nappal nyitva tartó kisbolt.
Szerencsére kész szendvicseket is árultak benne, így a lustábbak is finom vacsorához juthattak.
A kisbolthoz vezető úton nem sokat közlekedett jármű, így a környék kellemes és csendes is volt. A tavalyi évben építettek ide ki egy parkot-játszóteret. Sophie sok időt töltött itt. Itt egyedül lehetett és gondolkodhatott. Szeretett a gondolataiba merülni és egyedül lenni.
Megállt egy pillanatra, keresett egy hangulatához illő zenét majd tovább sétált.
Eszébe jutott a délelőtti dolog. Nagyon remélte, hogy az iskolában nem fognak előbukkanni a pelyhes fülei, vagy a farkincája. Hatalmas bajba kerülne. Az pedig nagyon nem hiányzott neki.
Ekkor figyelt fel egy zúgó hangra. Az útra nézett, ekkor egy fekete Yamaha R1 hajtott el mellette. A motor vezetője felé intett majd tovább száguldott. Sophie meglepetten nézett szét, nem ismerte fel az illetőt, mert annak fejét bukósisak takarta.
„Sehol senki… de akkor nekem intett? Miért? Honnan ismerhet?” 
Pár másodpercig bambán állt, majd betért a kisboltba. Magának vett egy kisüveges jeges teát és egy sajtkrémes szendvicset. Nicolnak meg egy sonkás szendvicset, hisz barátnője sem vacsorázott még.
A hazafelé vezető úton végig azon gondolkodott, hogy ki integethetett neki. Az osztálytársai közül a fiúk sosem köszönnének rá. A lányok meg… egyértelmű, hogy nem ők voltak.
Mikor hazaért, a kómás, pizsamás Nicolba ütközött.
- Te meg hol voltál?! Halálra aggódtam magam… csak az átkozott telefonom lemerült. –mondta felháborodottan a lány
- Én csak elmentem vacsit venni. Nem ettem egész nap. Elliot és Zoey miatt nem tudtam megállni –sóhajtott kelletlenül-
- Zoey?? De hát ő tök jó fej. Velem legalább is.
- Ja.. Rohadtul jó fel. Az ő munkáját is én csináltam meg…
- Úgy tűnik nem vagy neki szimpatikus.  –vette el a saját szendvicsét-
- Én senkinek… -nézett ki az ablakon és ment be a fürdőszobába-
Nicol meglepetten pislogva nézett a lány után. Nem értette, hogy mi történt vele, de nem gondolt rossza, ezért annyiban hagyta a dolgot. Ő is elvégezte a feladatait, majd aludni tért.
Sophie, ezalatt a zuhanyzóban ült. Fejét a térdeinek nyomva sírt, keze bal vállán pihent. Azon gondolkodott, hogy az emberek miért nem szeretik. Zoeyval semmi rosszat nem tett mégis, Zoey a kutyájaként bánik vele… jobban mondva, egy kiskutyával, sokkal jobban bánna.
Az osztályából ketten állnak szóba vele. A többiek pedig csak nevetnek rajta. A tavalyi évet is alig bírta ki. Úgy hitte minden megváltozik majd a következő tanévvel. Hát tévedett. Még mindig ő a nevetség tárgya. Az osztálynak hála pedig… biztos Pein is így áll majd hozzá. Abba pedig bele is pusztulna.
Keze jobban megszorította a vállát, térdeit jobban felhúzta, ahogy sírt. Órákig ücsörgött mire lenyugodott. A zuhany kellemes, meleg, vizével megmosta hideg és könnyes arcát, gyorsan megfürdött és ő is aludni ment. Párnája alól előhúzta a szürke plüsscicáját és szorosan magához ölelte. A sírás miatt hamar elaludt.

( 129 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat