Újság >> Történetek / Sorozatok

Tokyo Angel - 8. rész
Megosztás: f

Tokyo Angel - 8. rész

Sophie eközben lepakolt a jól megszokott harmadik padba, leült és unalmában rajzolgatni kezdett angol füzete hátuljába. Becsengetés előtt 5 perccel halk puffanást halott maga mellől. Lemeredt és lassan oldalra nézett, halkan köszönt, de választ nem kapott. Padtársa mindkét füléből lógott Xperia Z telefonja fülhallgatója. A telefon kijelzője fehér betűkkel árulta el, hogy a birtokosa Blue Stahli - ULTRAnumb című számát hallgatja, így érthető volt, hogy Sophie miért nem kapott választ. Szomorkásan és kissé megszégyenülten fordult vissza füzetéhez és rajzolta tovább a félbehagyott kék-fekete pillangót.
Sophie imádta a pillangókat, szürke táskáján, lila tolltartóján, füzetein pillangók kavalkádja leledzett. Sokak szerint ő is olyan volt, mint egy pillangó. Ez persze a lelki alkatra utalt. Törékeny volt, mint egy kis pillangócska. Becsöngetés után hosszú percekkel jelent meg a tanáruk. Az osztályban persze teljesen eluralkodott a rendetlenség, de mikor meglátták a tanárurat engedelmesen leültek a helyükre.
A tanár úr az óra elején bejelentette, hogy a héten orvosi vizsgálat lesz, csütörtökre ne hozzanak magukkal felszerelést, és hogy menjenek egyenesen a közeli orvosi rendelőbe. Az osztály ekkor ujjongásban tört ki és vigyorogva adtak pacsit egymásnak. Az óra többi része viszonylag érdekesen telt. Angolul kellett beszámolót írni, majd felmondani az előző évről. A legtöbben a sablonos „minden jó és szép volt” mondatokkal rukkoltak elő. Sophie nem is figyelt rájuk. Saját kis fogalmazását szinte cincogva adta elő, mint egy kisegér. Illetve kis panda. Ezért természetesen az osztály ’szépen’ kinevette. Nem szeretett közönség előtt beszélni, midig olyan ideges volt, hogy hangja teljesen megváltozott. Elpirultan leült. Padtársa először nézett rá a nap folyamán. Ettől még jobban elpirult és elfordította a fejét. Az óra végéig fel sem merte emelni a fejét. A szünet elején valaki megveregette a vállát, Sophie lassan felnézett. Pupillái teljesen kitágultak mikor meglátta, hogy ki áll mellette.
- I..Igen? –pislogott gyorsan, teljesen zavarban volt Pein közelében-
- Szia Csipogó-baba. Segítesz megkeresni az irodalom tanárt? Le kell, adjak egy cikket a múlt tanévemről. –magyarázott unottan, szem forgatva.
Sophie várt pár másodpercet a döbbenet miatt majd megszólalt „Persze… –miután kimondta elpirult, mert a fiú még mindig fogta a vállát. Majd leesett neki, hogy az új padtárssal új becenevet is kapott hangja miatt..”Csipogó-baba… istenem.. De ciki vagyok, hogy ilyen neveket kapok… Pláne tőle”- gondolta és bámult maga elé nyűgösen.
- Akkor gyere –húzta maga után Sophiet-
Amíg keresték az irodalom tanárt, Sophie csendben végig hallgathatta, hogy milyen kellemetlen és fárasztó összeállítani egy 3 A4-es oldalból álló cikket, pláne úgy, hogy megfeleljen a 10. osztály irodalom tanárának.
Sophie csak most kapott észbe. A szívének kedves személy pont őhozzá beszél, pont az ő kabátkájának ujját húzza maga után. Pont neki adott becenevet. Ezek mind apró dolgoknak tűntek mások szemében, de ettől Sophie szíve majd kiugrott a helyéről, zavarban volt, de majd elrepült a boldogságtól, bár szédült kicsit és sápadt volt. Az irodalom tanár –akit abban a pillanatban csíptek el- ezt észre is vette.
- A kisasszony nincs jól?  - nézett végig a lángoló arcú lányon a tanár úr-
Sophie tétován bólintott,
- Azt hiszem, nem..  Tanár úr.. haza mehetek?
A tanár lassan bólintott, hogy elengedi a lányt, aki maga elé bámult. Az elmúlt 6 perc teljesen lesokkolta. Pein is kíváncsian nézte a lányt, mert az előbb még teljesen jól volt.
5 perc múlva már úton volt haza a kollégiumi szobájába. A vihar a buszmegálló felé is elkapta. Itt 20 percet kellett ácsorognia. 20 perc buszozás után 10 perc séta következett, szintén szakadó esőben.
Mire a szobába ért teljesen elázott és átfagyott. Lezuhanyozott, felvette kék kiskutyás pizsamáját majd plüsscicáit ölelve bebújt az ágyába. Laposakat pislogott, fáradt volt, de nem tudott elaludni. Azon a hat percen járt az esze, ami az iskolában történt.
Azon a hat utolsó kellemes percen...
És az új becenevén…
Csipogó-baba…

( 152 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat