Újság >> A CicaNevelde Hírei

Olvasókör
Megosztás: f

Olvasókör

!!! FRISS HÍREKKEL !!!

Sziasztok! Örömmel jelentjük, hogy újra megnyílik az Olvasókör!
És ezúttal tényleg! Olvassatok tovább az információkért!

Legfrissebb tudnivalók:
Sziasztok! Néhány moderátorral közösen elhatároztuk, hogy visszahozzuk nektek az Olvasókört! Az dolog még új, szóval ha van ötletetek, vagy kívánságotok, nyugodtan írhatjátok.
• Az Olvasókör nem verseny, inkább csak egy vidám, családias hely a könyvek kedvelőinek
• Bárki bármikor csatlakozhat, a célunk az olvasás megszerettetése

Az Olvasókör menete:
Az eddigi rendszerhez hasonlóan most is ajánlásokkal kezdünk. Ennek a lényege, hogy mindenki mondd egy könyvet, amit szeretne, hogy a többiek is elolvassák, vagy éppen vele együtt tegyék ezt. Ezek közül az ajánlott könyvek közül szervezőtársaimmal kiválasztunk ötöt, amiből ti pedig legalább kettőt választotok, és azt a következő hónap egy megadott időpontjáig elolvassátok. És ha ez megtörtént? A kommentekben várjuk a véleményeteket, hosszú-rövid, olvasás közbeni és olvasás végig élményeket, hogy tetszett vagy nem tetszett, és természetesen, hogy miért. És főként azt, hogy ezt egymással is megbeszéljétek, így új barátokra és új olvasnivalóra találva.
Az ajánlás feltételei:
• Oldalszám megkötés nincs
• Olyan könyvet ajánlj, amit szerinted bárki szívesen olvasna
• Csak saját ajánlást írj! Saját szavaiddal fogalmazd meg, hogy miért szeretted olvasni, vagy miért szeretnéd elolvasni az adott könyvet.
• Sokkal jobb esélyekkel indul az ajánlott könyved, hogyha le is írod, hogy miért azt választottad ajánlásra. Nem kell esszét írni, csak pár mondatot, hogy szerinted miért lenne jó, ha azt választanánk
• Ha sorozatból szeretnél könyvet ajánlani, a sorozat első kötetét ajánld
• A szerzőt és a könyv címét is add meg
• Minden hónapban új könyveket választunk, az eddigiek felkerülnek egy listára, és azokat nem fogjuk még egyszer beválogatni
• Egy felhasználó maximum három könyvet javasolhat
• Lesznek majd alkalmak, mikor megadott témában lesz ajánlás
Természetesen az is lehet, hogy az ajánlás lezártával ti szavazzátok meg a könyveket, és nem mi választunk, de egyelőre még így kezdjük el

KLUB
Az Olvasókörnek már klubja is van! Erre a linkre kattintva meg is találod, a klubban pedig érdekességeket találsz, aktualitásokat, az eddigi főolvasókat és olvasott könyveket, illetve idővel pedig a neveldézők élményeit az olvasással kapcsolatban, vagy hogy miért szeretnek olvasni

A hónap olvasója:
Hasonlóan a "főolvasóhoz", lesz mindig egy hónap olvasója, aki a legszorgalmasabb olvasó. Ez a felhasználó úgy kerülhet ki, ha minél többet olvas, és arról minél részletesebb beszámolókat ír. Sőt, akinek nem elegek a kiválasztott könyvek, természetesen magánszorgalomból is olvashat, amit mi csak támogatni tudunk, és azokról a könyvekről is írhat nekünk.


AKTUÁLIS
Megkezdődött a december, és ezzel nem csak a KutyaTanyás advent vette kezdetét, hanem a CicaNeveldés olvasókör is. Nagyon-nagyon örülünk, hogy ennyien érdeklődtök máris az Olvasókör iránt, illetve ennyi sok jó és izgalmas könyvet hoztatok nekünk, hogy nem győztünk válogatni.
Ne feledjétek, hogy bármikor be lehet csatlakozni, továbbra is az egyetlen feltétel, hogy szeress olvasni! Nem is szaporítom nagyon a szót, itt is van az első öt könyv, amit hoztunk nektek:
1. Katja Millay: A nyugalom tengere
2. J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
3. Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
4. Lois Lowry: Az emlékek őre
5. Charles Dickens: Karácsonyi ének
Az ötödikkel az ünnepekre való tekintettel leptünk meg titeket Akinek az ajánlott könyve nem került be, ne csüggedjen, a hónap végén újra hozhatja.
A feladatotok pedig nem más, mint elolvasni legalább kettőt (de egyet minimum, na) a felsorolt könyvekből, és szépen, összetett mondatokban és legalább egy fél oldalban összefoglalja a gondolatait és érzéseit a könyvvel kapcsolatban, és ezt persze meg is osztja velünk No meg persze beszélgetünk is a könyvekről. Ezt nem ússzátok meg!
És természetesen a negatív véleményeket is várjuk, azokról is nagyon jól lehet beszélgetni. Fontos, hogy tartsátok tiszteletben egymás véleményét, és maradjatok lelkesek az olvasás iránt! Nélkületek az Olvasókör semmi sem lenne.
Újra ajánlani pedig december 25. után lehet!

Természetesen, ha valami észrevételetek van, vagy ötletetek, ne tartsátok magatokban!

Szeretettel várunk mindenkit,
A Cicanevelde moderátorai

( 25570 megtekintés )

Szólj hozzá:

Modoni 2017. 12. 10. 12:45  
Értékelés: Katja Millay - A nyugalom tengere
Elsősorban nekem nagy szerencsém van, hogy egy olyan könyvről írhatok, amit ajánlottam, hiszen nagyon jó érzés egy olyan regényt értékelni, amit szeretek. Éppen ezért is próbálok nem csak majd dobálózni a jó dolgokkal, mert akkor biztos, hogy nem lenne összeszedett a kritikám.
A történet: Amikor én megtaláltam ezt a könyvet - úgy bő egy évvel ezelőtt, egy könyves videós által - bevallom, annyira nem fogott meg a cselekménye. Én magam is sablonosnak tartottam, de csak tíz oldalt kellett olvasnom ahhoz, hogy megváltozzon a véleményem. Az ok, amiért elolvastam egyértelműen az volt, hogy valami újat, eredetit találjak ebben a könyvben, és ez sikerült. Elsősorban azért, mert a titkolózás, ami körüllengte a cselekményt szinte egész idő alatt, más könyvekben néha idegőrlően hat, nem izgalmasan, itt viszont úgy viselkedett - szerintem -, mintha nem is az lenne a lényeg az egészben. Néha Nastya gondolataiban, tetteiben előbukkantak utalások, de én személy szerint meg voltam elégedve azzal, hogy Nastya bal keze nem úgy működik ahogy kéne, a lány valamiért nem beszél. Persze nem azért, mert nem érdekelt a nagy titok, hanem mert a szereplők és a jelenben való történések teljesen lefoglaltak és jobban foglalkoztattak azok. Ugye azt mondtam, hogy a rejtély úgy viselkedett, mintha nem is az lenne a lényeg az egészben. Nyilvánvalóan nagy részét kitette a könyvnek és ha ez nem lett volna, fele annyira sem lett volna érdekes, de mégis mikor fény derült az igazságra, én nem éreztem, hogy akkora hatást gyakorol rám, mint egy Nastya-Josh vagy Nastya-Drew beszélgetés. Érdekes volt - nem akarok itt spoilerezni, remélem ez nem gond - és megrázó, viszont számomra voltak izgalmasabb szálak is a történetben.
Az alapvető felállás ennek ellenére tetszett, nagy jelentőséggel bírt egy-egy vacsora a Leighton családnál, vagy egy délután Josh garázsában.
A szereplők: Ha kedvenc szereplőt kéne választanom, az egyértelműen Josh Benett lenne. Josh ugye az egyik főszereplő, aki szintén sötét múlttal rendelkezik, de a vele történtek eléggé nyilvánosak mindenki számára. A fiú mivel minden szerettét elvesztette, a jelenléte eléggé nyomasztó lehet, főleg, hogy ő is alig beszél. Amit nagyon-nagyon szeretek Joshban az a kisugárzása. Jó, nem, nem arra gondolok, hogy mindenki kerüli, hanem arra, hogy mikor Nastya rossz megjegyzéseket kapott Drew húgától, Joshnak elég volt annyit mondania, hogy "Elég legyen, Sarah" és a lány meg a barátai leállnak. Ugye ezek a jelenetek eléggé megszokottak lehetnek, ha az iskola szépfiúja szól oda például, de nekem ez volt az olyan élményem, amikor valaki a valós félelem miatt fejezi be, nem pedig amiatt, hogy nehogy lejjebb csússzon a ranglétrán. Amit még nagyon értékelek Joshban, az az, hogy tud elég szarkasztikus lenni, megtalálja Nastyaval a közös hangot és mindig aranyosan, finoman próbálja faggatni. Azt mindenképpen meg akarom említeni, hogy milyen jelentőségteljes cselekedetei vannak, szinte minden szereplőnek. Josh készít Nastyanak egy széket, hogy ne mindig a pulton üljön, de ez egyben egy meghívás is, hogy jöjjön még a garázsába, ez nekem tőle nagyon szimpatikus volt.
A másik nagy kedvencem az Drew. Drew tipikusan az a karakter lehetne, aki minden lánnyal összejön és alapvetően mindenki kedveli, mégis egy másik odala van bemutatva és ezt nagyon szeretem benne. Mindig - kivéve kettő alkalmat -  vigyáz Nastyara, ha elviszi bulikba, a legjobb barátja Josh, akit ugye nem igazán szeretnek, jól érvel,  a bulikon pedig sosem iszik. Amilyen sablonos karakter lehetne, annyira különleges, vicces és szerethető.
Mivel Nastya a másik főszereplő, illene róla is szót ejtenem, de ő annyira nem fogott meg. Vannak benne olyan dolgok, amik szimpati***á teszik, például, hogy Joshoz szólt először, fut, hogy levezesse a feszültségét és a félelmeit és elég kirívóan öltözködik, hogy mások ne igazán beszéljenek vele. Szóval alapvetően lehetne szerethető karakter és egy bizonyos mértékig az is, de valószínűleg engem a múltja miatt nem nyűgözött le annyira, mert azt a szálat nem igazán szerettem. Ettől függetlenül érdekes karakter, örültem, hogy az ő szemszögéből is olvashattunk, nem csak Joshéból.
Ez a könyv az egyik kedvencem lett, miután olvastam, szóval értékelés szempontjából lehet kicsit elfogult voltam, de igyekeztem negatívumokat is írni.

دُنْيا
 
2017. 12. 05. 22:49  
Be kell valljam, én a Karácsonyi énekből csak az animációs filmet láttam, de mindenképp el akarom olvasni. Lehet, hogy angol eredetiben. Csak előbb végzek a könyvtörténet leghosszabb trilógiájával.

دُنْيا
 
2017. 12. 05. 22:48  
Miuna99 Nekem megfelel a régi is, de ha nagyon buzog benned a tettvágy, írhatsz újat is

gazni kábé addigra, igen. Az olvasásra direkt nem írtam dátumot, hogy senki ne érezze megkötve magát, de nyilván azért bizonyos időhatárokon belül lenne a legjobb. A következő kör januárban fog indulni, szóval egészen annak a kezdetéig bárki bármikor becsatlakozhat.

gazni
 
2017. 12. 05. 17:56  
A Karácsonyi éneket most olvastam angolul, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeit meg én ajánlottam, szóval a kettő meg is van. :"D De amúgy szerintem a többit is elolvasom, csak az lenne a kérdésem, hogy meddig kell? Az is december 25?

Miuna99 2017. 12. 04. 21:05  
Írjak egy másik ajánlást legközelebb, vagy jó lesz a régi, csak másoljam be? xDDD

دُنْيا
 
2017. 12. 04. 20:26  
Ha hozod legközelebb, lehet, hogy bekerül <3

Miuna99 2017. 12. 04. 20:18  
Én simán írok visszaemlékezésből kb egy oldalt is, kettőt is olvastam az ötből, de csak hétvégén tudnám elküldeni :c
Azért kicsit sajnálom hogy az Éjféli rózsa nem került be, szerintem megéri elolvasni. :3 Mindegy, majd legközelebb xD

دُنْيا
 
2017. 12. 04. 19:43  
Autósztrádás plakáton amúgy nyilván nem kell vérkomolyan venni, csak egy hozzávetőleges mérőszám volt, amit azért le tud írni, aki olvasta a könyveket vagy nem?
mármint, szerintem a könyvolvasás közben mindenek támadnak gondolatai

És én már tudom is, mit fogok ajánlani következő körben <3

Fantáziai
 
2017. 12. 04. 16:09  
Miuna szerintem Wordben, de utánakérdezek
Mindenkinek jó olvasást!

Miuna99 2017. 12. 04. 14:50  
A fél oldal az hol fél oldal? xDDD A neveldén? Wordban? :'D

Modoni 2017. 11. 29. 20:33  
Katja Millay - A nyugalom tengere
Ez a könyv bennem hihetetlen nyugalmat és egyben idegességet teremtett, miközben olvastam, de imádtam ezeket az ellentéteket benne. Elsősorban azért tudom ajánlani, mert ebben sem a megszokott karakterekkel találkozunk, legalábbis nem az az oldaluk van mutatva, amelyiket már jól ismerhetjük. A cselekmény sokáig kering egy titok körül, amiből szépen lassan megtudunk részleteket - ezzel az egész könyv alatt feltartja az érdeklődést. Amiért még szeretném ajánlani másoknak, az egyértelműen a vége. Lehet páran hatásvadásznak gondolják, de én személy szerint imádtam és utána még napokig sokkban voltam, hogy hogyan lehet így befejezni.
A történet egyébként két szemszögből van megírva - Nastya és Josh nézőpontjából. Nastya új városba költözik, hogy maga után hagyja tragikus múltját - ne aggódj, nem lesz ilyen sablonos! - és hogy senkit ne engedjen közel magához. Josh ebben a városban él, itt az ő sorsát pedig mindenki ismeri. Elvesztette minden szerettét, úgy kerülik őt, mintha ő maga egyet jelentene a halállal. Ez a két fiatal Josh műhelyében - újabb indok, amiért imádtam: Josh barkácsol - tölti az idejét, miután egy véletlen során Nastya odatalál. De ők nem feltétlen beszélgetnek, ugyanis Nastya nem beszél senkivel.
Elsőre és talán még a borítón lévő szöveg alapján is sablonosnak tűnhet, de ki merem jelenteni, hogy hihetetlenül érdekes gondolatok, karakterek és események vannak benne, amik egyedivé teszik az egészet.

Kankalin2 2017. 11. 28. 8:37  
Nógrádi Gábor:Hecseki és a kedves betörők                                                                                    Ez egy  nagyon izgalmas sok rejtélyel teli könyv.Egy nagy mama és gyerekek kirabolnak egy gazdag házaspárt mert a férfinak lopott vagyona van és a gyerekeknek és a szüleiknek kell egy nagyobbb lakás.Hecseki és a főnöke nyomoznak(mivel rendőrök) a betörők után és eközben sok vicces dolog történik ilyenkor.Mikor Hecseki kideríti hogy kik rabolták ki a gazdag házaspárt megkegyelmez a gyerekeknek és az ő pártjukra áll.Az író miközben játszódik a történet vicces dolgokat mond nekünk.Érdemes elolvasni.

K. Ruby
 
2017. 11. 28. 7:48  
Fiala Borcsa: Bűntény a Dunán
Izgalmas, rejtélyekkel megtűzdelt történet, amely Pesten játszódik, egy kalandozó szellemű gyerek főszereplésével. Peti különleges képességgel van megáldva, álmai megmutatják neki a jövőt, igaz, meglehetősen ködösen. A könyv során három új barátot is szerez, míg a Duna egyik szigetén eközben gyanús események követik egymást. Így négyen kalandos nyomozásba kezdenek, és az igazság mindenkit megdöbbent...
Véleményem szerint klassz könyv, még azoknak is élvezetes lehet, akik jóval idősebbek a főszereplő(k)nél.

دُنْيا
 
2017. 11. 27. 19:40  
A lényeg még mindig az volna, hogy azt írd le, hogy miért szeretnéd ha mások is elolvasnák a könyvet. Ez egy rövid leírás, ami nem rossz.
Egyébként ezt a könyvet én is szerettem.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2017 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat