Újság >> A CicaNevelde Hírei

Olvasókör
Megosztás: f

Olvasókör

Sziasztok! Örömmel jelentjük, hogy újra megnyílik az Olvasókör!
És ezúttal tényleg! Olvassatok tovább az információkért!

Legfrissebb tudnivalók:
Sziasztok! Néhány moderátorral közösen elhatároztuk, hogy visszahozzuk nektek az Olvasókört! Az dolog még új, szóval ha van ötletetek, vagy kívánságotok, nyugodtan írhatjátok.
• Az Olvasókör nem verseny, inkább csak egy vidám, családias hely a könyvek kedvelőinek
• Bárki bármikor csatlakozhat, a célunk az olvasás megszerettetése

Az Olvasókör menete:
Az eddigi rendszerhez hasonlóan most is ajánlásokkal kezdünk. Ennek a lényege, hogy mindenki mondd egy könyvet, amit szeretne, hogy a többiek is elolvassák, vagy éppen vele együtt tegyék ezt. Ezek közül az ajánlott könyvek közül szervezőtársaimmal kiválasztunk ötöt, amiből ti pedig tetszőlegesen kettőt választotok és azokat nagy lelkesen elolvassátok
Az ajánlások megadott dátumtól kezdődnek, az adott hónap végéig, a kiválasztott könyveid pedig egész hónapban bármikor elolvashatod. És ha ez megtörtént? A kommentekben várjuk a véleményeteket, hosszú-rövid, olvasás közbeni és olvasás végig élményeket, hogy tetszett vagy nem tetszett, és természetesen, hogy miért. És főként azt, hogy ezt egymással is megbeszéljétek, így új barátokra és új olvasnivalóra találva. Új olvasmányokat pedig minden hónap első napjaiban kaptok, amiket az általatok ajánlottakból válogatunk!
Az ajánlás feltételei:
• Oldalszám megkötés nincs
• Olyan könyvet ajánlj, amit szerinted bárki szívesen olvasna
• Csak saját ajánlást írj! Saját szavaiddal fogalmazd meg, hogy miért szeretted olvasni, vagy miért szeretnéd elolvasni az adott könyvet.
• Sokkal jobb esélyekkel indul az ajánlott könyved, hogyha le is írod, hogy miért azt választottad ajánlásra. Nem kell esszét írni, csak pár mondatot, hogy szerinted miért lenne jó, ha azt választanánk
• Ha sorozatból szeretnél könyvet ajánlani, a sorozat első kötetét ajánld
• A szerzőt és a könyv címét is add meg
• Minden hónapban új könyveket választunk, az eddigiek felkerülnek egy listára, és azokat nem fogjuk még egyszer beválogatni
• Egy felhasználó maximum három könyvet javasolhat
• Lesznek majd alkalmak, mikor megadott témában lesz ajánlás
Természetesen az is lehet, hogy az ajánlás lezártával ti szavazzátok meg a könyveket, és nem mi választunk, de egyelőre még így kezdjük el

Miért jó, ha elolvasod?
Látszólag nincs értelme, igaz? Mármint, nincs díj. Na már most! Mindneki, aki elolvas egy könyvet (pláne, ha kettőt vagy többet!), kap egy névre szóló kitüntetést az adott könyv címével és a dátummal, amit büszkén vehet át, minden olvasott könyv után.
• Ahhoz, hogy megkapd a jelvényt, értékelést is kell hoznod a könyvről, személyes véleményt
• Akinek egy hónapban a legtöbb lesz, azé a hónap olvasója cím
• Az értékelésed mellé odaírhatod, hogy milyen névre szeretnéd a kitüntetést
• Adatlapra ugyan nem lehet képet beilleszteni, de a könyves topicban büszkélkedhettek vele a többieknek!

KLUB
Az Olvasókörnek már klubja is van! Erre a linkre kattintva meg is találod, a klubban pedig érdekességeket találsz, aktualitásokat, az eddigi főolvasókat és olvasott könyveket, illetve idővel pedig a neveldézők élményeit az olvasással kapcsolatban, vagy hogy miért szeretnek olvasni

A hónap olvasója:
Hasonlóan a "főolvasóhoz", lesz mindig egy hónap olvasója, aki a legszorgalmasabb olvasó. Ez a felhasználó úgy kerülhet ki, ha minél többet olvas, és arról minél részletesebb beszámolókat ír. Sőt, akinek nem elegek a kiválasztott könyvek, természetesen magánszorgalomból is olvashat, amit mi csak támogatni tudunk, és azokról a könyvekről is írhat nekünk.


AKTUÁLIS
Végre! Itt az április és vele a bolondos, de jó idő! Remélem mindenki sokat van a természetben, és legalább annyit olvas! Ennek örömére meghoztuk a következő ajánlást!
Ebben a hónapban bármilyen könyvet lehet ajánlani, ami az oldal szabályzatának és a fent leírt kritériumoknak megfelel!

Ajánlani mától, azaz április 13.-ától egészen április 29. vasárnap éjfélig lehet. A határidő lejárta után beküldött ajánlásokat sajnálatos módon majd csak a következő alkalommal tudjuk figyelembe venni. Mindenkinek jó ajánlást kívánunk

Természetesen, ha valami észrevételetek van, vagy ötletetek, ne tartsátok magatokban!

Szeretettel várunk mindenkit,
A Cicanevelde moderátorai

( 28671 megtekintés )

Szólj hozzá:

elekesanna24 2019. 04. 19. 19:42  
Lana Krumwiede- A Kitaszított I.

Érdekes történet egy Taemon nevű fiúról, aki elveszti a pszi- jét, és így próbál boldogulni.
A Történet egy olyan világban játszódik, ahol az emberek rendelkeznek pszi-vel, ami annyit takar, hogy az elméjük erejével mozgatnak dolgokat. (Főhősünk még enni sem tudott a saját kezeivel)
A történet felnőtteknek, és gyerekeknek is egyaránt érdekes lehet, kortól és nemtől független az egész. Én már olvastam, és csak ajánlani tudom mindenkinek

edeede 2019. 01. 28. 14:43  
Móra Ferenc

kincskereső kisködmön

Móra könyvében megtanuljuk hogy milyen volt régen szegénynek lenni. A kis Gergőnek varnak egy kisködmönt és amikor Gergő hazudik akkor még a bő ködmön is szorít.
Én amikor elolvastam vagy meseként hallottam átmelegedett a szívem.

Candy*
 
2018. 05. 24. 18:15  
Leiner Laura-Ég veled
Újvári Hanna a tinik megszokott életét élte egészen egy évvel ezelőttig, egy családi tragédia azonban mindent megváltoztatott. Most apukájával kettesben tölti a hétköznapokat, és rég nem a korosztályának átlagos problémái foglalkoztatják.
Miután átveszi a tizenegyedikes bizonyítványát, az évzáró után váratlan felkérést kap az igazgatótól: részt vehet egy iskolai versenyen, ahol kiváló matekosként főleg a logikai feladatok megoldásában számítanak rá.
Hanna környezete ragaszkodik hozzá, hogy elmenjen a megmérettetésre, így a Szirtes Gimnázium négyfős csapata elindul az Iskolák Országos Versenyére.

gazni
 
2018. 04. 28. 17:15  
Rick Riordan - Percy Jackson: Szörnyek tengere
A Villámtolvajról alkotott véleményemben már említettem, de most is célszerű elmondanom, hogy ezt, azaz a második részt én személy szerint előbb olvastam, mint az elsőt. Furcsa, igaz? Mindez csak annak köszönhető, hogy könyvtárból vettem ki a könyveket és az első nem volt bent nagyon sokáig én pedig türelmetlen voltam és elkezdtem. És nem tudnám azt mondani, hogy megbántam.
Egyszerűen fantasztikus volt ez a könyv, személyes kedvencem Tyson úgy, ahogy van. Egyszerűen borzasztóan aranyos a naivságával és a Percy iránti feltétlen szeretetével.
Magának a sorozatnak is rettentően kreatív az alapsztorija, de a résznek is. Ráadásul odáig vagyok az író ironikus és szórakoztató stílusáért.
Ismertetőnek talán annyit írnék, hogy aki nem szereti a görög mitológiát, vagy ilyesmi, az sem kell elkerülje, mert attól függetlenül, hogy az egész ezen alapszik, pont az a célja, hogy megszerettesse az emberrel ezt a világot. Nem kell hinni benne, sőt... De ettől függetlenül tényleg érdemes elolvasni.
Az egyik legjellemtelenebb karakter a könyvben természetesen a főszereplő. De ez elviselhető, hiszen a könyv többi szereplőjének szinte kidolgozottabb a jelleme, mint egy igazi embernek, még akkor is, ha istenről beszélünk.
Ez egy kissé összeszedetlen és nagyon rövidke összefoglalója annak a könyvnek, amit tényleg mindenkinek csak ajánlani tudok, ráadásul véleményem szerint bármely korosztálynak megfelel.

gazni
 
2018. 04. 17. 17:43  
Úgy ajánlanék most egy könyvet, de az túl komolynak találom például egy 10 évesnek és tudom, hogy olyan könyvet kellene, ami minden korosztálynak jó. Ahj...
Így viszont nem tudom, hogy mit ajánljak, de megeshet, hogy a Percy Jackson második részével jövök, vagy Leiner Ég veled!-jével, vagy ilyesmi, nem tudom. Még meglátom.

Miuna99 2018. 04. 13. 22:07  
Ismételten ezt a könyvet ajánlom, csak megrövidített ismertetővel, kissé átfogalmazva. ^^

Sarah J. Maas: Üvegtrón
Az Üvegtrón sorozat első része, eddig még öt rész jelent meg. (Üvegtrón, Éjkorona, A Tűz örököse, Árnyak királynője, Viharok birodalma). De csak az első részt fogom bemutatni ^^ (Amúgy már az Viharok Birodalma közepénél tartok :33)

A történet egy lányról, Celaena Sardothienről szól, aki egy orgyilkos. Távolvég sóbányáiból vezették Adarlan királya elé, ahol teljesítenie kell egy feladatot. A feladat egy verseny, ahol további veszélyes gyilkosokkal, vagy más, rossz hírű emberekkel kell szembeszállnia, hogy a bajnok legyen. Ha ő nyer, négy évig szolgálnia kell a királyt, és aztán szabadon engedik. Szabad lesz, és ez volt Celaena minden álma.
Celaena kénytelen szembe szállni a bajnokjelöltekkel a címért. Ha nem vállalja el, visszaküldik Távolvégbe, ahol rabszolgaként kezelnek mindenkivel. Döntött: Harcba száll.

Szerintem nagyon jó könyv, imádtam minden egyes sorát. Így, utólag visszatekintve az első rész még kissé lazábbnak tekinthető történetileg, pedig az is tele van izgalmas, nem várt fordulatokkal. De, ahogy haladunk előre a történettel, egyre jobban kiszélesedik Celaena világa előttünk, új emberekkel ismerkedhetünk meg a további részek során, és a történet is eddig sose látott vizek felé veszi az irányt.

Csak ajánlani tudom mindenkinek. ^^

Fantáziai
 
2018. 04. 06. 20:21  
Lili megkérdezem a többieket!

gazni
 
2018. 04. 03. 14:26  
Ajánlás mikor lesz? =)

Miuna99 2018. 03. 30. 21:20  
Csitt, csitt
Őszinte és kíméletlen leszek, és előre is elnézést kérek a könyv rajongóitól.
Szerettem. Bár, néha idegesített a hősnő, Nora, magam sem tudom miért. Néhány reakcióján egyszerűen csak fogtam a fejem, nem tudtam hinni a szememnek. A barátnője szintén. Bár, nem voltak rossz karakterek, kedveltem őket, de nem voltak a kedvenceim.
Folt tipikus titokzatos rossz fiú. Ő sem a kedvenc férfikarakterem, de szimpatikus volt.
A történetvezetés viszont szerintem nagyon jól lett kialakítva, folyamatosan adagolta az írónő a dolgokat, újabb és újabb részleteket tudhattunk meg Folt múltjáról, ami őszintén érdekelt, ezért sem tudtam régebben letenni a könyvet.
Sajnos régebben olvastam már, emiatt sem maradt meg bennem a nagy része, csak egy-két fontosabb dologra emlékszek. Viszont, tudom, hogy szerettem a könyvet, megállás nélkül bújtam a számomra felbukkanó negatívumai ellenére. Többször is olvastam, emlékszem, de egy jó pár éve megint nem fogtam a kezembe. Talán nosztalgiázni kéne egy kicsit.
Jónak jó volt, de sajnos nem érte el nálam azt a hatást, amitől örökre emlékezetes marad egy könyv.

A villámtolvaj
Na, ez a könyv már emlékezetesebb volt számomra. Köszönet az egyik ismerősömnek, aki ajánlotta a könyvet, másképp sosem ismerkedtem volna meg ezzel az új, csodás világgal.
Habár a főhősök fiatalak, jóval idősebbnek, érettebbnek tűnnek mint amennyi a koruk. Ezt az egyet furcsállottam csak a könyvben.
Imádtam Rick Riordan stílusát, könnyedén, gördülékenyen fogalmaz, könnyen meg lehet érteni a cselekményt (A vörös piramist is imádtam, az viszont jóval vastagabb. Gyengéim a vastag és jó könyvek), mindent magam elé tudtam képzelni.
Izgalmas volt a cselekménye, pörgött, egy percre sem tudtam letenni a könyve(ke)t, szó szerint a kezemhez ragadtak. Bár, olyan 1 éve ismerkedtem meg a sorozattal, 17-18 évesen, kicsit úgy éreztem, hogy fiatalabb körökbe szánták, de attól még ugyanúgy élveztem. Ezt is régebben olvastam, viszont annyira megmaradt bennem a cselekménye, hogy rengeteg mindenre emlékszem belőle.
Egy élmény volt elolvasni az első és a többi részt, az egyik osztálytársamnak is elvittem tavaly, egy srácnak, ő is pillanatok alatt elolvasta, pedig nem az az olvasós típus. Gondolom ez azért mindent elárul. : D
Tutibiztos, hogy újraolvasós könyv marad.

gazni
 
2018. 03. 13. 20:08  
Rick Riordan: A villámtolvaj

Megmondom őszintén, ritkán olvasok könyvet ilyen sokáig. Természetesen ilyenkor a kötelezőket nem számítom. Igazából az lehetett a probléma, hogy a Szörnyek tengerét előbb olvastam, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy A villámtolvaj soha nem volt bent a könyvtárban, de el akartam kezdeni Percyék történetét. Az meg a másik, hogy szerintem nem izgalmas, hanem inkább idegesítő és/vagy unalmas volt, hogy minden oldalon történt valami új. Egyébként viszont az alapsztori tetszetős, az író fogalmazási stílusa jó és egy-egy leíráson eltudtam nevetni magam, párbeszédeken kevésbé. Nagyon tetszik Percy és Annabeth baráti viszálya, de hármójuk közül talán Grover a kedvencem. Luke sosem volt szimpi, ez valószínű megint abból következik, hogy előbb olvastam a második részt, mint az elsőt. A rész vége olyan szokatlan volt, de nem kifejezetten lezáratlan, aminek örültem. Percy anyukája tipikusa anyuka. Hádész egyből szimpatikus volt, először Árész is, Zeusz... ehh. Poszeidón is nagy kedvencem lett a könyv után... Igen, nem biztos, hogy jó közölni a fiaddal, hogy sajnálod, hogy megszületett, de ha ezt figyelmen kívül hagyjuk... Nos, igen, jó fej. Mr. D, alias Dianüszosz nagyon nagy arc, egyszerűen odavagyok érte, mint karakterért. Kheirónt is bírom, Clarisset valahogy nem sikerült megkedvelnem... Ennek most nem tudom mi értelme volt. A lényeg, hogy a szereplők jelleme viszonylag jól ki van dolgozva. Az alapsztori nagyon kreatív, a kidolgozása is szuper, szóval összességében mondhatjuk, hogy 10/8. Persze, ha a a Percy Jackson és az olimposziak közül ezt olvastam volna először, akkor nagy eséllyel meglenne a 10/10 is, de ez most részletkérdés. It's my opinion.

دُنْيا
 
2018. 03. 13. 18:17  
Amúgy ha valakit csak az akadályoz meg, hogy nem tudja beszerezni a könyvet, mert nincs a könyvtárban vagy valami, akkor annak tudok PDF, EPUB vagy más kiterjesztéssel rendelkező könyvfájlokhoz letöltési linket adni

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat