Újság >> A CicaNevelde Hírei

Olvasókör
Megosztás: f

Olvasókör

Sziasztok! Örömmel jelentjük, hogy újra megnyílik az Olvasókör!
És ezúttal tényleg! Olvassatok tovább az információkért!

Legfrissebb tudnivalók:
Sziasztok! Néhány moderátorral közösen elhatároztuk, hogy visszahozzuk nektek az Olvasókört! Az dolog még új, szóval ha van ötletetek, vagy kívánságotok, nyugodtan írhatjátok.
• Az Olvasókör nem verseny, inkább csak egy vidám, családias hely a könyvek kedvelőinek
• Bárki bármikor csatlakozhat, a célunk az olvasás megszerettetése

Az Olvasókör menete:
Az eddigi rendszerhez hasonlóan most is ajánlásokkal kezdünk. Ennek a lényege, hogy mindenki mondd egy könyvet, amit szeretne, hogy a többiek is elolvassák, vagy éppen vele együtt tegyék ezt. Ezek közül az ajánlott könyvek közül szervezőtársaimmal kiválasztunk ötöt, amiből ti pedig tetszőlegsen kettőt választotok és azokat nagy lelkesen elolvassátok
Az ajánlások megadott dátumtól kezdődnek, az adott hónap végéig, a kiválasztott könyveid pedig egész hónapban bármikor elolvashatod. És ha ez megtörtént? A kommentekben várjuk a véleményeteket, hosszú-rövid, olvasás közbeni és olvasás végig élményeket, hogy tetszett vagy nem tetszett, és természetesen, hogy miért. És főként azt, hogy ezt egymással is megbeszéljétek, így új barátokra és új olvasnivalóra találva. Új olvasmányokat pedig minden hónap első napjaiban kaptok, amiket az általatok ajánlottakból válogatunk!
Az ajánlás feltételei:
• Oldalszám megkötés nincs
• Olyan könyvet ajánlj, amit szerinted bárki szívesen olvasna
• Csak saját ajánlást írj! Saját szavaiddal fogalmazd meg, hogy miért szeretted olvasni, vagy miért szeretnéd elolvasni az adott könyvet.
• Sokkal jobb esélyekkel indul az ajánlott könyved, hogyha le is írod, hogy miért azt választottad ajánlásra. Nem kell esszét írni, csak pár mondatot, hogy szerinted miért lenne jó, ha azt választanánk
• Ha sorozatból szeretnél könyvet ajánlani, a sorozat első kötetét ajánld
• A szerzőt és a könyv címét is add meg
• Minden hónapban új könyveket választunk, az eddigiek felkerülnek egy listára, és azokat nem fogjuk még egyszer beválogatni
• Egy felhasználó maximum három könyvet javasolhat
• Lesznek majd alkalmak, mikor megadott témában lesz ajánlás
Természetesen az is lehet, hogy az ajánlás lezártával ti szavazzátok meg a könyveket, és nem mi választunk, de egyelőre még így kezdjük el

Miért jó, ha elolvasod?
Látszólag nincs értelme, igaz? Mármint, nincs díj. Na már most! Mindneki, aki elolvas egy könyvet (pláne, ha kettőt vagy többet!), kap egy névre szóló kitüntetést az adott könyv címével és a dátummal, amit büszkén vehet át, minden olvasott könyv után.
• Ahhoz, hogy megkapd a jelvényt, értékelést is kell hoznod a könyvről, személyes véleményt
• Akinek egy hónapban a legtöbb lesz, azé a hónap olvasója cím
• Az értékelésed mellé odaírhatod, hogy milyen névre szeretnéd a kitüntetést
• Adatlapra ugyan nem lehet képet beilleszteni, de a könyves topicban büszkélkedhettek vele a többieknek!

KLUB
Az Olvasókörnek már klubja is van! Erre a linkre kattintva meg is találod, a klubban pedig érdekességeket találsz, aktualitásokat, az eddigi főolvasókat és olvasott könyveket, illetve idővel pedig a neveldézők élményeit az olvasással kapcsolatban, vagy hogy miért szeretnek olvasni

A hónap olvasója:
Hasonlóan a "főolvasóhoz", lesz mindig egy hónap olvasója, aki a legszorgalmasabb olvasó. Ez a felhasználó úgy kerülhet ki, ha minél többet olvas, és arról minél részletesebb beszámolókat ír. Sőt, akinek nem elegek a kiválasztott könyvek, természetesen magánszorgalomból is olvashat, amit mi csak támogatni tudunk, és azokról a könyvekről is írhat nekünk.


AKTUÁLIS
Itt a február! Lassan kilábalunk a télből, mindenki kiszánkózta és síelte magát? Nem? Igaz, ilyen fene egy időben nehezen is lehet. De nemsokára jön a jó idő! Ahogy az az öt fokos intervallum, amiben Dunya létezni tud. Közeleg a Bálint-nap is! Várjátok? Felkészültetek? Ne feledjétek, február tizenötödike a hivatalos csokileárazós nap. Vagy rosszul tudom? Nade! Hála a rengeteg fantasztikus ajánlásnak, ebben a hónapban sokból tudtunk válogatni. Íme az ötös lista:
1. Leiner Laura: Szent Johanna Gimi
2. Monica Hesse: A kék kabátos lány
3. Jennifer Niven: Veled teljes a világ
4. Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
5. Jeff Kinney: Egy ropi naplója

A feladat természetesen ugyanaz: elolvasni egy kiválasztott könyvet (vagy többet!), véleményt írni róla, élményeket, megfigyeléseket - és kapsz érte egy jelvényt!

Ajánlani február 27-ig, egy hétig tudtok! Az ehavi ajánlás speciális lesz, műfaji megkötése van: mindenki a neki kedves fantasy könyveket hozza! Szeretettel várjuk mindet!

Természetesen, ha valami észrevételetek van, vagy ötletetek, ne tartsátok magatokban!

Szeretettel várunk mindenkit,
A Cicanevelde moderátorai

( 26614 megtekintés )

Szólj hozzá:

Lillannes 2018. 02. 21. 22:52  
Én jönnék egy újabb véleménnyel, az ajánláson pedig még elgondolkozom, hátha eszembe jut valami a kedvenc fantasy könyveim közül, ami azért kicsit gyerekbarátibb :'D
Egy ropi naplója - vélemény

Ez is kicsit olyan volt számomra, mint az szjg, már úgy a felelevenítős oldalát illetően. Ezúttal ezt nem magyarul olvastam újra, hanem angolul, bár emlékeim szerint a fordítás meglehetősen pontos volt.
Maga a könyv nem volt egy kemény dió, enyhén szólva, nem az az olvasmány, amin az ember komolyan merengene, de hát nem is ez volt a célja. A történet Greg Heffley E/1-ben megírt naplója, az ő életét követhetjük nyomon a bejegyzésein keresztül. A szöveg nagyjából azonos arányban van a benne elhelyezett rajzokkal, könnyen és gyorsan végezni lehet vele. 
Emlékszem, amikor először olvastam (körülbelül tíz-tizenegy évesen), akkor egyáltalán nem bírtam Greget, a főhőst, de így második olvasásra már nem volt vele bajom. Enyhén szólva sem tökéletes, kissé nárcisztikus, és sajnálatos módon nem rendelkezik a helyzeteken való gyors átlátás képességével, elég sok fejfájást okozva ezzel magának, és persze a környezetének is. A többi szereplőről nemigen tudok szólni, őket mind csak Greg szemén keresztül láthatjuk, nem igazán bontakoznak ki.
A könyv legfőbb erőssége a humor, ami a legtöbb helyen valóban elég jó is, ritkán lehet erőltetettnek érezni. Egy fiatalabb gyerek könnyen magára ismerhet Gregben, bele tudja élni magát a helyébe, és a vele kapcsolatban felvonultattok események közül a sok van, ami szinte mindenkit érint a korosztályában. A humoron túl én éreztem benne egy jó adag kritikai felhangot és parodizálást is, úgy általában az emberiséggel, az emberekkel vagy az amerikai társadalommal szemben, személy szerint nekem ez tetszett benne a legjobban.
Először kicsit furán éreztem magam, tekintve, hogy az én koromban még ilyen könyveket olvasgatok, de most már nyugodtabb szívvel ajánlanám ezt akár egy felnőtt embernek is, bár tény, hogy nem ugyanazon okokból, mint egy gyereknek. Egy könnyedebb humorú idősebb ember szerintem ezzel éppen úgy el tudná magát szórakoztatni, mint egy gyerek vagy fiatal. Egyszer szerintem mindenképpen érdemes elolvasni, bár azokat is meg tudom érteni, akiknél ez a könyv nem vágódott be igazán.

دُنْيا
 
2018. 02. 21. 19:50  
Dean Lorey: Lidércálmok iskolája
Gyerekkorom és fiatalkorom egyik nagy kedvence, az iskola, amit rémálmokból építenek, hogy azok ellen tudjanak a gyerekek harcolni. Gyerekek, akik, ha rosszat álmodnak, portált nyitnak a pokol bugyraiba, és ezt meg kell tanulniuk irányítani. Az egyik főszereplő egy cowboy. És nagyon szépek az illusztrációk. A fő démonok neveire még mindig emlékszem. Izgalmas, eredeti, egyedi, és sajnos nem eléggé ismert történet. Ezért ideje népszerűsíteni.

دُنْيا
 
2018. 02. 21. 19:48  
Az ehavi könyvekhez a hó végéig lehet értékelést hozni.

Természetesen, lehet vegyes, a lényeg, hogy fantasy is legyen a könyv. Szóval nem Jane Eyre-t várunk, hanem mondjuk Mercy Falls farkasait.

gazni
 
2018. 02. 21. 18:40  
Ehh... Fantasy. Lássuk csak. Percy Jakson? Philip Pullman? Áh, nem tudom. Még meglátom.

Drazsi 2018. 02. 21. 9:36  
Tűzkönny

Ajánlom én! Aki szereti a sárkányokat annak ezt ki KELL olvasni!

Miuna99 2018. 02. 20. 21:32  
Illetve, azt szeretném kérdezni, hogy a téma kötötten csak fantasy lehet? Vagy, lehet mellé más szál, pl. szerelmi?

Miuna99 2018. 02. 20. 21:30  
Legkésőbb vasárnap este, az utazás alatt telefonról jegyzettömbbe meg tudnám írni az értékelést, és akkor beraknám ide :'D

Miuna99 2018. 02. 20. 21:29  
Lehetne ezt a felfüggesztést kicsit odébb rakni? Olyan szívesen jönnék, de valami mindig közbeszól (a suli, házik, hétvégi program, most is foglalt leszek vasárnap), viszont szerencsére ha minden igaz, szombaton tudnék egy kis értékelést hozni ^^"

دُنْيا
 
2018. 02. 20. 21:12  
Hogyha az aktív olvasók száma nem emelkedik, felfüggesztjük az Olvasókört.

دُنْيا
 
2018. 02. 20. 21:10  
Csak azok ajánljanak lehetőleg, akik utána olvasni is hajlandóak! Aki úgy gondolja, hogy csak ideköp egy könyvet, de arra, hogy megerőltesse magát, és elolvassa, és urambocsá írjon is róla, nem képes, az ezentúl mellőzze az ajánlást.
Ha ne figyeltétek, ebben a hónapban kritériuma is van, amit a cikkben olvashattok.

دُنْيا
 
2018. 02. 07. 18:34  
Na. Ne próbáld másra kenni, világosan és érthetően le van írva minden. Ha megkérnek, akkor is tudsz várni.
Egybként az ajánlási kritériumoknak sem felelt meg, mert ez (a Cursed Child) a történet nyolcadik kötete, és csak első köteteket fogadunk el sorozatból.

Hozzá kell tennem, hogy amíg engem itt láttok, addig a Cursed Childot akkor se fogom berakni, ha fejreáll Jack Throne maga

CintiaPowa 2018. 02. 07. 17:35  
Nem ajánlottam csak leírtam, mert megkértek.Amúgy nem írtam volna le.De mindegy engem itt többé láttok az biztos.

دُنْيا
 
2018. 02. 06. 23:19  
CintiaPowa ha ez most ajánlás akar lenni, kérlek szépen, olvasd el figyelmesen a fent látható mondatokat (aka a cikket)
gazni én ezekhez a "szerelem első látásra" dolgot is hozzá raknám, aminél nincs kevésbé életszeru dolot a világon xdd de lehet csak én gondolom így. Az ember nem csak egyvalakit tud szeretni egész élete során, pláne ha úgy tetszik meg neki, hogy még a nevét se tudja.
Dinának akarom nevezni a macskámat, ha lesz.

CintiaPowa 2018. 02. 06. 18:14  
Jack Thorne, J. K. Rowling, Jhon Tiffany : Harry Potter és az elátkozott gyermek
Nekem nagyon tetszett a könyv.Kettő nap alatt kiolvastam. Leginkább azért tetszett, mert eltudtam képzelni a varázslókat, a helyszíneket és minden mást. Nagyon tetszik a cím.Megfogott amikor először láttam. Az jutott eszembe, hogy ki lehet az az elátkozott gyermek. Valamint, hogy  vannak azok az új és régi, visszatérő emberek. Nagyon izgalmas volt nekem. Bevallom én egy Harry Potter őrült FAN vagyok szóval...wow. És ami a legjobb, hogy ez egy színdarabnak készült. Nagyon menő.

gazni
 
2018. 02. 06. 17:08  
Leiner Laura: Szent Johanna gimi 1 - Kezdet
Akkor én is írok valamit. Lássuk csak... Szerettem ezt a könzyet és még most is szeretem, de tény, hogy a könyv nem egy Cortez, ergo nem tökéletes. Igen, erre én is ki akartam térni, mert személz szerint kifejezetten utálom Cortezt. Tekintve, hogy E/1-ben íródott a könyv valamilyen szinten a Reni helyébe tudtam képzelni magam, attól függetlenül, hogy valóban egy elég semmilyen karakterről beszélünk. Na szóval... Ha én kapnám meg Cortezt, a falnak mennék, mert kifejezetten féltékenz típus vagyok és szerintem nincs olzan ember, aki mosolyogva fogja figyelni a barátját, ha az éppen nem kicsivel jobb IQ-tesztet ír, mint ő, annak ellenére, hogy ő az akinek jók a jegyei és az égegyadta világon mindent jobban csinál, mint ő. És mikor az én egyik fantasztikus legjobb barátnőm benyögi, hogy ne mondjam már, hogy nem fogadnám el, akkor automatikusan azt válaszolom, hogy de, igenis azt mondom. Az összes többi karakter szerethető, bár mikor úgz olvastam el az első résztől kezdve, hogy előtte már a 8/2 is megvolt, akkor Arnoldért sem voltam oda... Kinga a legjobb. Kinga for President. Meg Zsolti. Néha Dinát is megsajnáltam. Monjuk Virágért is odavagyok. Meg Ricsiért. *-* Dave-et is bírom.
A könyv összességében romantikus, vicces, szerethető, de egyben egy csöppet idegesítő.

És most kiszúrtam a szemeteket egz ilyen apró akármival, de részletkérdés.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat