Újság >> A CicaNevelde Hírei

Olvasókör
Megosztás: f

Olvasókör

Sziasztok! Örömmel jelentjük, hogy újra megnyílik az Olvasókör!

Az aktuális könyv kiválasztásáról:
Mindig lesz néhány nap, amikor könyveket lehet javasolni a következő havi olvasóköri műnek. Viszont ahhoz, hogy egy könyv bekerüljön a szavazhatók közé, az alábbi feltételeket teljesítenie kell:
• Olyan könyvet ajánlj, amit kicsik és nagyok egyaránt szívesen olvashatnak! Tehát kerüld a kifejezetten felnőtteknek szóló témákkal foglalkozó műveket, de a 4-5 éveseknek ajánlott mesekönyv sem jó választás!
• Ha egy sorozatból szeretnél könyvet javasolni, akkor csak a sorozat első kötetét ajánld! (Erre azért van szükség, hogy azok is belefoghassanak a mű olvasásába - minden egyéb előkészület nélkül - akik abszolút nem ismerik az adott könyvsorozatot.) 
• Természetesen csak olyan könyvet javasolj, ami az Olvasókörben korábban még nem került kiválasztásra! (Az Olvasókör által már olvasott könyvek listáját lentebb láthatod.)
• Ugyan ez nem a közvetlenül a könyvekkel kapcsolatos, mégis fontos dolog: egy felhasználó egy szavazási ciklusban csak egy könyvet javasolhat!

A fenti kritériumoknak megfelelő könyvekből egy szavazás készül, amelyen mindenki voksolhat arra a műre, amit a legjobban szeretne elolvasni. Kérünk benneteket, legyetek becsületesek (ne próbáljatok trükközni a szavazásnál), és ne küldözgessetek se a Társalgóban, se pedig levélben "Szavazz xy könyvre!" üzeneteket.

A legtöbb szavazatot kapott könyv elolvasására mindig lesz néhány hetetek - azt természetesen ti döntitek el magatoknak, hogy ezen az időintervallumon belül mikor olvassátok el. Ezt követően az aktuális könyvből mindig lesz egy kvíz, vagy esetleg egyéb játékos feladatok. Aki ebben a legjobbnak bizonyul, az természetesen nem marad jutalom nélkül: egyrészt cicacent-nyereménnyel lesz gazdagabb, másrészt pedig egy hónapon keresztül az övé lesz a megtisztelő Főolvasó cím. (Azt, hogy ki az aktuális Főolvasó, folyamatosan láthatjátok majd az Olvasókörben.)

A már olvasott könyvek:
Leiner Laura: Szent Johanna gimi 1. - A kezdet
Suzanne Collins: Az éhezők viadala 1. - Az éhezők viadala
Az II. Olvasókör FŐOLVASÓI:
~Dorci~ és Lillulu.

Mi kell ahhoz, hogy egy könyvajánlás érvényes legyen?
• 2014. szeptember 27. 10:30 és 2014. október 5. 23:59 között beérkezett ajánlás. (Ez természetesen az aktuális fordulóra vonatkozik.)
• Az ajánlani kívánt művet az író nevével és a teljes címével együtt tüntesd fel (például "Szerző: Könyv címe" vagy "Szerző - Könyv címe" formátumban).
• Amennyiben a mű "Az aktuális könyv kiválasztásáról" alatt szereplő pontok bármelyikének nem felel meg, automatikusan kizárjuk a szavazásból.
• Ne ajánlj aktuálpolitikai témájú könyvet, ugyanis az ilyeneket sem fogjuk elfogadni.
• Jól gondold meg, melyik könyvet javaslod, ugyanis az aktuális körben egy felhasználótól egyetlen ajánlást fogunk elfogadni, mégpedig azt, amit először írt. (Tehát az ajánlásodat utólag nem tudod megváltoztatni.)

                                                                              AKTUÁLIS:

Újabb ajánlási forduló indult! Van egy jó ötleted arra, melyik könyv legyen az, amit az Olvasókörben legközelebb olvassunk? Ne habozz, írd meg! A hír alatti hozzászólás formájában várjuk a következő fordulóra vonatkozó könyvajánlásokat. Kérjük, hogy az ajánlani kívánt művet az író nevével és a teljes címével együtt tüntesd fel (például "Szerző: Könyv címe" vagy "Szerző - Könyv címe" formátumban). A javaslatokat 2014. szeptember 27. 10:30 és 2014. október 5. 23:59 között várjuk. Az ennél később érkező ajánlások érvénytelenek, azok nem kerülnek be a szavazásba! Mielőtt javasolsz egy könyvet, kérünk, hogy alaposan olvasd át Az aktuális könyv kiválasztásáról szóló részt a hírben, ugyanis ha ezeknek nem felel meg az általad ajánlott mű, akkor szintén nem fog részt venni a szavazásban!

Az eddig ajánlott könyvek:
Leiner Laura: Bábel
John Boyne: A csíkos pizsamás fiú
John Green: Csillagainkban a hiba
Veronica Roth: Divergent 1. - A beavatott
Robert N. Charrette: A hatalom titkai 1. - Sose kezdj sárkánnyal
Böszörményi Gyula: Gergő 1. - Gergő és az álomfogók
John Ajvide Lindqvist: Hívj be!
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Zannie Adams: Hold
Kerstin Gier: Időtlen szerelem 1. - Rubinvörös
Cressida Cowell: Így neveld a sárkányodat
Lori Lansens: A lányok
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.
Prof. Astre Mithrandir, Galadriel Waters: Roxfort titkai
Dean R. Koontz: Virrasztók

Az Olvasókörrel kapcsolatos kérdéseitekkel az alábbi adminisztrátorokat és moderátorokat kereshetitek: Ainga, B°gica, Chidori, Glaaki, Madridista, Niti, Samira, Shigekazu, Xéniácska. Mivel a többi adminisztrátor és moderátor nem vesz aktívan részt az Olvasókör szervezésében, kérünk benneteket, őket ne terheljétek az ezzel kapcsolatos kérdésekkel, hogy jobban tudjanak koncentrálni az egyéb feladatokra!

( 24239 megtekintés )

Szólj hozzá:

gazni 2017. 06. 19. 9:00  
Értsétek már meg, hogy már hiába ajánlotok! És olyat, hogy "Bexi-sorozat" amúgy sem lehetne ajánlani, mert idézem: "• Ha egy sorozatból szeretnél könyvet javasolni, akkor csak a sorozat első kötetét ajánld! (Erre azért van szükség, hogy azok is belefoghassanak a mű olvasásába - minden egyéb előkészület nélkül - akik abszolút nem ismerik az adott könyvsorozatot.)"
Olvassátok már végig a cikket!!! 

Sissey77 2017. 05. 03. 18:31  
Leiner Laura - Bexi- sorozat

Paamy
 
2017. 04. 29. 21:12  
korlát: Egymás mellé maximum négy smileyt!

  - megszűnt felhasználó - 2017. 04. 29. 19:29  
Leiner Laura: Bábel

  - megszűnt felhasználó - 2017. 04. 25. 17:28  
jó volt de tőled többet vártam azért!!!!!!!!!+!!!!!!!!!!!!!+!!!!!!!!!!!!+

gazni 2017. 03. 29. 7:11  
2014. október 5. 23:59-ig lehetett küldeni, mint ahogy a cikk is leírja, vagyis már nem aktuális.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 03. 18. 8:28  
A végtelen történetet.
Kicsit hosszú, de megéri.

life. 2017. 02. 06. 17:03  
 Mia a Cica, egymás mellé maximum 4 hangulatjelet! /17:00/

  - megszűnt felhasználó - 2017. 02. 06. 17:02  
Nagyon nagyon jó lett!

  - megszűnt felhasználó - 2017. 01. 15. 13:27  
tipp:B.M. Graples: Jóslatok hálójában

Barbi™ 2017. 01. 06. 19:04  
encikecske: Ne csak hangulatjelet küldj,írj hozzá értelmes szöveget is.

gazni 2016. 12. 29. 19:13  
keszterkehhh27 Sajnos már hiába adsz tippet az ajánlás nagyon régen lezárult.

Kedves Moderátorok!
Én tökéletesen meg tudom érteni, hogy miért nem lett még ez a cikk felülírva. De, hogyha megengeditek és szeretnétek én nagyon szívesen segítek nektek abban, hogy összeszedjem amit itt kell. Valószínűleg nem 2016-ban, de 2017 február elején, ha rajtam múlna már fel lehetne frissíteni.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2017 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat