Újság >> A CicaNevelde Hírei

Olvasókör
Megosztás: f

Olvasókör

Sziasztok! Örömmel jelentjük, hogy újra megnyílik az Olvasókör!
És ezúttal tényleg! Olvassatok tovább az információkért!

Legfrissebb tudnivalók:
Sziasztok! Néhány moderátorral közösen elhatároztuk, hogy visszahozzuk nektek az Olvasókört! Az dolog még új, szóval ha van ötletetek, vagy kívánságotok, nyugodtan írhatjátok.
• Az Olvasókör nem verseny, inkább csak egy vidám, családias hely a könyvek kedvelőinek
• Bárki bármikor csatlakozhat, a célunk az olvasás megszerettetése

Az Olvasókör menete:
Az eddigi rendszerhez hasonlóan most is ajánlásokkal kezdünk. Ennek a lényege, hogy mindenki mondd egy könyvet, amit szeretne, hogy a többiek is elolvassák, vagy éppen vele együtt tegyék ezt. Ezek közül az ajánlott könyvek közül szervezőtársaimmal kiválasztunk ötöt, amiből ti pedig tetszőlegesen kettőt választotok és azokat nagy lelkesen elolvassátok
Az ajánlások megadott dátumtól kezdődnek, az adott hónap végéig, a kiválasztott könyveid pedig egész hónapban bármikor elolvashatod. És ha ez megtörtént? A kommentekben várjuk a véleményeteket, hosszú-rövid, olvasás közbeni és olvasás végig élményeket, hogy tetszett vagy nem tetszett, és természetesen, hogy miért. És főként azt, hogy ezt egymással is megbeszéljétek, így új barátokra és új olvasnivalóra találva. Új olvasmányokat pedig minden hónap első napjaiban kaptok, amiket az általatok ajánlottakból válogatunk!
Az ajánlás feltételei:
• Oldalszám megkötés nincs
• Olyan könyvet ajánlj, amit szerinted bárki szívesen olvasna
• Csak saját ajánlást írj! Saját szavaiddal fogalmazd meg, hogy miért szeretted olvasni, vagy miért szeretnéd elolvasni az adott könyvet.
• Sokkal jobb esélyekkel indul az ajánlott könyved, hogyha le is írod, hogy miért azt választottad ajánlásra. Nem kell esszét írni, csak pár mondatot, hogy szerinted miért lenne jó, ha azt választanánk
• Ha sorozatból szeretnél könyvet ajánlani, a sorozat első kötetét ajánld
• A szerzőt és a könyv címét is add meg
• Minden hónapban új könyveket választunk, az eddigiek felkerülnek egy listára, és azokat nem fogjuk még egyszer beválogatni
• Egy felhasználó maximum három könyvet javasolhat
• Lesznek majd alkalmak, mikor megadott témában lesz ajánlás
Természetesen az is lehet, hogy az ajánlás lezártával ti szavazzátok meg a könyveket, és nem mi választunk, de egyelőre még így kezdjük el

Miért jó, ha elolvasod?
Látszólag nincs értelme, igaz? Mármint, nincs díj. Na már most! Mindneki, aki elolvas egy könyvet (pláne, ha kettőt vagy többet!), kap egy névre szóló kitüntetést az adott könyv címével és a dátummal, amit büszkén vehet át, minden olvasott könyv után.
• Ahhoz, hogy megkapd a jelvényt, értékelést is kell hoznod a könyvről, személyes véleményt
• Akinek egy hónapban a legtöbb lesz, azé a hónap olvasója cím
• Az értékelésed mellé odaírhatod, hogy milyen névre szeretnéd a kitüntetést
• Adatlapra ugyan nem lehet képet beilleszteni, de a könyves topicban büszkélkedhettek vele a többieknek!

KLUB
Az Olvasókörnek már klubja is van! Erre a linkre kattintva meg is találod, a klubban pedig érdekességeket találsz, aktualitásokat, az eddigi főolvasókat és olvasott könyveket, illetve idővel pedig a neveldézők élményeit az olvasással kapcsolatban, vagy hogy miért szeretnek olvasni

A hónap olvasója:
Hasonlóan a "főolvasóhoz", lesz mindig egy hónap olvasója, aki a legszorgalmasabb olvasó. Ez a felhasználó úgy kerülhet ki, ha minél többet olvas, és arról minél részletesebb beszámolókat ír. Sőt, akinek nem elegek a kiválasztott könyvek, természetesen magánszorgalomból is olvashat, amit mi csak támogatni tudunk, és azokról a könyvekről is írhat nekünk.


AKTUÁLIS
Végre! Itt az április és vele a bolondos, de jó idő! Remélem mindenki sokat van a természetben, és legalább annyit olvas! Ennek örömére meghoztuk a következő ajánlást!
Ebben a hónapban bármilyen könyvet lehet ajánlani, ami az oldal szabályzatának és a fent leírt kritériumoknak megfelel!

Ajánlani mától, azaz április 13.-ától egészen április 29. vasárnap éjfélig lehet. A határidő lejárta után beküldött ajánlásokat sajnálatos módon majd csak a következő alkalommal tudjuk figyelembe venni. Mindenkinek jó ajánlást kívánunk

Természetesen, ha valami észrevételetek van, vagy ötletetek, ne tartsátok magatokban!

Szeretettel várunk mindenkit,
A Cicanevelde moderátorai

( 29742 megtekintés )

Szólj hozzá:

ciceró. 2020. 06. 18. 21:54  
Igen, az utóbbi időben valóban eléggé kipusztult az élet az oldalon, nagyon sajnálom én is, de a maradék aktív emberke összefoghatna. Tényleg jó dolognak tűnik ez az olvasósarok.

Micike013 2020. 06. 18. 15:46  
Szerintem is jó ötlet de nagyon kihalt az oldal :'c

  - megszűnt felhasználó - 2020. 06. 18. 14:17  
Én nagyon szeretek olvasni, szerintem szuper ötlet ez az olvasókör. Szívesen csatlakoznék. Viszont látom, hogy eléggé kihalt lett, jó lenne újraszervezni.

  - megszűnt felhasználó - 2019. 07. 15. 14:04  
Gimesi-Jeli-Tasnádi-Vészits: Időfutár
összes részt ajánlom!

pirko 2019. 07. 12. 22:06  
nanyon jo
ez a olvaso kör

ゆきちゃん
 
 
2019. 07. 02. 23:07  
gömb villám
Ne csak smilet írj ! , írj mellé értelmes szöveget is
16:14

Bettica:3 2019. 05. 17. 12:49  
Rachael Lippincott - Két lépés távolság
Szerethetsz valakit, akihez sosem érhetsz hozzá?
Stella Grant élete minden pillanatát pontosan megtervezi. Cisztás fibrózissal küzd, és egyedül egy új tüdő adhatna neki egy kicsit hosszabb, könnyebb életet. Mindig szigorúan három lépés távolságot kell tartania más betegektől, és ő nem olyan, aki kockáztatni merne. Egészen addig, amíg be nem toppan az életébe a vad Will Newman, akinek rakoncátlan tincseitől és csodás kék szemétől Stella gyomra azonnal szaltózni kezd. Azonban a fiú éppen az, akitől a lánynak mindenképp távol kéne tartania magát, hiszen már a lehelete is életveszélyes lehet a számára. De mi van, ha a szívük és zsigeri vágyódásuk egyre közelebb húzza őket egymáshoz? Ha csak egy kicsit lefaraghatnának a távolságból… Vajon két lépés tényleg olyan veszélyes lenne, ha egyszer csak így nem törik össze a szívük?

A mozifilm is szörnyen jó, a könyv úgyszintén, csak ajánlani tudom.

-------
Czipó Petra - Kiáltok, miért nem hallod?
Ezt leginkább kpoppereknek, vagy ázsiai lelkületűeknek ajánlom.
Timothy mindenben különc. Timothyt bántják az osztálytársai, és Timothy bántja önmagát. Aztán a fiú egyszer csak szárnyakat kap, és szállni kezd. Erején felül küzd, hogy megmutassa képességeit mint pop-zenész. A siker elsöprő: Timothy sztár!
És akkor a következő kérdés az, hogy: jó-e sztárnak lenni? "Esküszöm, ha én volnék zongorista vagy színész, vagy mi, és énértem volnának így oda ezek a hülyék, az *** volna. Én azt akarnám, hogy még csak ne is tapsoljanak. Sosem azt tapsolják meg, amit kéne." Igy gondolta Jerome David Salinger, a Zabhegyező írója, és így gondolta Tim is, amikor rajongói leveleit olvasta.
Aztán a szerencse újra megtalálja őt Melody személyében, aki a valódi létet testesíti meg, érzelmeket és szenvedélyt, de akit megriaszt a sztár körüli felhajtás, és aki nem tud megbirkózni sem a rajongók féltékenységével, sem az újságírók álnok támadásaival.
Ki lehet-e törni az aranykalitkából - ez foglakoztatja a szerelmeseket, és a szerző kíméletesen elénk tárja a sztárságból kiszabadult Embert, aki eljuthat a boldogság peremére. De, vajon megengedik-e neki a rajongók, hogy szabad Emberként éljen? És szabad-e a zseninek átlagember módjára elpazarolnia az életét?

  - megszűnt felhasználó - 2019. 05. 03. 18:30  
A hörcsög taója

Lélektani könyv.  Csak ajánlani tudom!   

  - megszűnt felhasználó - 2019. 04. 27. 1:05  
Robert Merle: Majomábécé

Nagyon jó érzelmekkel teli könyv! Bemutatja hogy a majmok nagyon intelligens állatok! A könyv vége nagyon szomorú!

elekesanna24 2019. 04. 19. 19:42  
Lana Krumwiede- A Kitaszított I.

Érdekes történet egy Taemon nevű fiúról, aki elveszti a pszi- jét, és így próbál boldogulni.
A Történet egy olyan világban játszódik, ahol az emberek rendelkeznek pszi-vel, ami annyit takar, hogy az elméjük erejével mozgatnak dolgokat. (Főhősünk még enni sem tudott a saját kezeivel)
A történet felnőtteknek, és gyerekeknek is egyaránt érdekes lehet, kortól és nemtől független az egész. Én már olvastam, és csak ajánlani tudom mindenkinek

  - megszűnt felhasználó - 2019. 01. 28. 14:43  
Móra Ferenc

kincskereső kisködmön

Móra könyvében megtanuljuk hogy milyen volt régen szegénynek lenni. A kis Gergőnek varnak egy kisködmönt és amikor Gergő hazudik akkor még a bő ködmön is szorít.
Én amikor elolvastam vagy meseként hallottam átmelegedett a szívem.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat