Újság >> A CicaNevelde Hírei

Olvasókör
Megosztás: f

Olvasókör

!!! MOMENTÁN SZÜNETEL !!!

Sziasztok! Örömmel jelentjük, hogy újra megnyílik az Olvasókör!

Az aktuális könyv kiválasztásáról:
Mindig lesz néhány nap, amikor könyveket lehet javasolni a következő havi olvasóköri műnek. Viszont ahhoz, hogy egy könyv bekerüljön a szavazhatók közé, az alábbi feltételeket teljesítenie kell:
• Olyan könyvet ajánlj, amit kicsik és nagyok egyaránt szívesen olvashatnak! Tehát kerüld a kifejezetten felnőtteknek szóló témákkal foglalkozó műveket, de a 4-5 éveseknek ajánlott mesekönyv sem jó választás!
• Ha egy sorozatból szeretnél könyvet javasolni, akkor csak a sorozat első kötetét ajánld! (Erre azért van szükség, hogy azok is belefoghassanak a mű olvasásába - minden egyéb előkészület nélkül - akik abszolút nem ismerik az adott könyvsorozatot.) 
• Természetesen csak olyan könyvet javasolj, ami az Olvasókörben korábban még nem került kiválasztásra! (Az Olvasókör által már olvasott könyvek listáját lentebb láthatod.)
• Ugyan ez nem a közvetlenül a könyvekkel kapcsolatos, mégis fontos dolog: egy felhasználó egy szavazási ciklusban csak egy könyvet javasolhat!

A fenti kritériumoknak megfelelő könyvekből egy szavazás készül, amelyen mindenki voksolhat arra a műre, amit a legjobban szeretne elolvasni. Kérünk benneteket, legyetek becsületesek (ne próbáljatok trükközni a szavazásnál), és ne küldözgessetek se a Társalgóban, se pedig levélben "Szavazz xy könyvre!" üzeneteket.

A legtöbb szavazatot kapott könyv elolvasására mindig lesz néhány hetetek - azt természetesen ti döntitek el magatoknak, hogy ezen az időintervallumon belül mikor olvassátok el. Ezt követően az aktuális könyvből mindig lesz egy kvíz, vagy esetleg egyéb játékos feladatok. Aki ebben a legjobbnak bizonyul, az természetesen nem marad jutalom nélkül: egyrészt cicacent-nyereménnyel lesz gazdagabb, másrészt pedig egy hónapon keresztül az övé lesz a megtisztelő Főolvasó cím. (Azt, hogy ki az aktuális Főolvasó, folyamatosan láthatjátok majd az Olvasókörben.)

A már olvasott könyvek:
Leiner Laura: Szent Johanna gimi 1. - A kezdet
Suzanne Collins: Az éhezők viadala 1. - Az éhezők viadala
Az II. Olvasókör FŐOLVASÓI:
~Dorci~ és Lillulu.

Mi kell ahhoz, hogy egy könyvajánlás érvényes legyen?
• 2014. szeptember 27. 10:30 és 2014. október 5. 23:59 között beérkezett ajánlás. (Ez természetesen az aktuális fordulóra vonatkozik.)
• Az ajánlani kívánt művet az író nevével és a teljes címével együtt tüntesd fel (például "Szerző: Könyv címe" vagy "Szerző - Könyv címe" formátumban).
• Amennyiben a mű "Az aktuális könyv kiválasztásáról" alatt szereplő pontok bármelyikének nem felel meg, automatikusan kizárjuk a szavazásból.
• Ne ajánlj aktuálpolitikai témájú könyvet, ugyanis az ilyeneket sem fogjuk elfogadni.
• Jól gondold meg, melyik könyvet javaslod, ugyanis az aktuális körben egy felhasználótól egyetlen ajánlást fogunk elfogadni, mégpedig azt, amit először írt. (Tehát az ajánlásodat utólag nem tudod megváltoztatni.)

                                                                              AKTUÁLIS:

Újabb ajánlási forduló indult! Van egy jó ötleted arra, melyik könyv legyen az, amit az Olvasókörben legközelebb olvassunk? Ne habozz, írd meg! A hír alatti hozzászólás formájában várjuk a következő fordulóra vonatkozó könyvajánlásokat. Kérjük, hogy az ajánlani kívánt művet az író nevével és a teljes címével együtt tüntesd fel (például "Szerző: Könyv címe" vagy "Szerző - Könyv címe" formátumban). A javaslatokat 2014. szeptember 27. 10:30 és 2014. október 5. 23:59 között várjuk. Az ennél később érkező ajánlások érvénytelenek, azok nem kerülnek be a szavazásba! Mielőtt javasolsz egy könyvet, kérünk, hogy alaposan olvasd át Az aktuális könyv kiválasztásáról szóló részt a hírben, ugyanis ha ezeknek nem felel meg az általad ajánlott mű, akkor szintén nem fog részt venni a szavazásban!

Az eddig ajánlott könyvek:
Leiner Laura: Bábel
John Boyne: A csíkos pizsamás fiú
John Green: Csillagainkban a hiba
Veronica Roth: Divergent 1. - A beavatott
Robert N. Charrette: A hatalom titkai 1. - Sose kezdj sárkánnyal
Böszörményi Gyula: Gergő 1. - Gergő és az álomfogók
John Ajvide Lindqvist: Hívj be!
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Zannie Adams: Hold
Kerstin Gier: Időtlen szerelem 1. - Rubinvörös
Cressida Cowell: Így neveld a sárkányodat
Lori Lansens: A lányok
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.
Prof. Astre Mithrandir, Galadriel Waters: Roxfort titkai
Dean R. Koontz: Virrasztók

Az Olvasókörrel kapcsolatos kérdéseitekkel az alábbi adminisztrátorokat és moderátorokat kereshetitek: Ainga, B°gica, Chidori, Glaaki, Madridista, Niti, Samira, Shigekazu, Xéniácska. Mivel a többi adminisztrátor és moderátor nem vesz aktívan részt az Olvasókör szervezésében, kérünk benneteket, őket ne terheljétek az ezzel kapcsolatos kérdésekkel, hogy jobban tudjanak koncentrálni az egyéb feladatokra!

( 24798 megtekintés )

Szólj hozzá:

Fantáziai 2017. 10. 15. 22:49  
Jó ötlet
Mondjuk én akkor is ötöst kapok, ha nem olvasom de téged így szeretünk<3

Madridista 2017. 10. 15. 21:30  
Nekem is tetszik az ötlet.

دُنْيا
 
2017. 10. 15. 16:56  
Illetve lehetne olyan is, hogy mondjuk minden hónapban van egy téma, és aszerint vannak könyvek

Pinghorizon
 
2017. 10. 15. 15:38  
Dunya, nekem tetszik az ötlet!

دُنْيا
 
2017. 10. 15. 13:57  
meg egyébként
ami most szemen ütött
de nagyon
A ROXFROTOS KÖNYVNEK MIÉRT GYŰRŰK URA NEVŰ ÍRÓJA VAN
i mean
what the hell

دُنْيا
 
2017. 10. 15. 13:55  
Na, rávettem magam, hogy végre átgondoljam és megfogalmazzam! <3 Köszönöm a türelmet, a tapsot tessék a végére halasztani. *cirip cirip*

Na, szóval nemigen tudom, hogy amíg volt, pontosan hogyan működött az Olvasókör, mert amióta az eszemet tudom, szerencsétlen szünetel.
És szerintem az elsődleges célja az lehetne, népszerűsítse az olvasást, pláne manapság, mikor mindenki képernyőkre mered. Abból ami lejött, inkább olyan, mint egy középiskolai olvasásellenőrző dolgozat, amire mindig kettest kaptam, még ha elolvastam is a könyvet. (Fél perc néma csend Dunyának, meg az ötös magyar érettségijének.)
Szóval lehetne az, hogy egy bizonyos intervallumon belül megy az ajánlás, mindenki mond könyveket, amiket szeret, szeretne elolvasni vagy másokkal elolvastatni ÉS esetenként, pirospontért le is írja, hogy miért szeretné, hogy mások is elolvassák. ("Tökre bírtam benne azt a kastélyt" "Anyukám vette karácsonyra" "Volt benne a srác a szemekkel" "Csak ezt a könyvet nem akartam falhoz vágni" "Simon mondta")
És a sok ajánlott olvasmányból olyan öt darab egy hónapban kikerül, amiről mindenki választ kettőt, amit el is olvas, és ha megtette, ír róla egy véleményt, összegzést. Tetszett, nem tetszett, miért tetszett, és hogy ajánlja-e.
Szóval a lényeg, hogy én nem igazán versenyként képzelem ezt el, hanem inkább könyvkibeszélősnek. Mint egy CicaNeveldés moly.
Tudom, elég kezdetleges ötlet, de én tökre élvezném, ha együtt életre tudnánk hívni az Olvasókört.

Niti 2017. 09. 04. 22:34  
Dunya, te hogyan képzelted?

Fantáziai 2017. 08. 29. 18:42  
Dunya kíváncsi vagyok az ötletedre
Viszont igen, az lenne a nagy kérdés, hogy van e szükség olvasőkörre. Bennem is felmerült ez a kérdés
Írni se tudok, jól van
*olvasókörre

دُنْيا
 
2017. 08. 29. 17:56  
Csak nem tudom, mennyire van olvasókörre igény, pláne az ötletemre :c

دُنْيا
 
2017. 08. 29. 17:54  
Ez flashbackeket ad az olvasásellenőrző dolgozatokra
Amúgy én szívesen csinálnék olvasókört, csak teljesen átszervezve xd

Niti 2017. 08. 25. 9:13  
Igen, viszont ezzel az a baj, hogy rengeteg idő. Annak, aki ezt viszi, nem csak a könyvet kell elolvasni, de egy húsz-harminc kérdéses kvízt is össze kell állítani belőle. A legelsőnél én csináltam a kvízt, és még úgysem volt egyszerű, hogy én egyébként azelőtti nap olvastam ki az egész könyvet. A kulcs az, hogy olyan kérdésekre van szükség, amikre tényleg csak az tud válaszolni, aki el is olvasta a könyvet (ergo nem ilyen, hogy kik a főszereplők, sorolj fel két helyszínt, mi a fő cselekményszál, stb.).
Ezután, a beérkezett válaszokat bírálni kell, pontozni, vezetni egy táblázatot, és végül összesíteni, hogy kinek van a legtöbb pontja.
Ez pedig csak az egyik fele, ugyebár, azelőtt ajánlást kell vezetni, az ajánlás után pedig szavazást létrehozni azokból a könyvekből, amik MEGFELELŐEN bármilyen korosztályú felhasználó számára... ergo van egy szűrés is, amihez kötelezően át kell olvasni az összes ajánlott könyv rövid tartalmát, véleményeket róla, hogy biztosan megfelelő-e kisgyerekek számára is.

Végső soron pedig, akkor is el kell olvasni a könyvet, ha neked nem tetszik. Ami pedig a hab a tortán, hogy a vezetőnek (vagy legalább annak, aki a kvízt állítja össze és értékeli), megvesztegethetetlennek kell lennie. A győztes díja ugyebár egy különleges cica, és nem akarok olyant, hogy a legjobb barátomnak két nappal azelőtt elküldtem a kérdéssort, hogy nehogy szegénynek ne legyen elég ideje kidolgozni... vagy mivel én elolvastam a könyvet és még a kérdéseket is én írtam, megoldom helyette, legyen neki különleges cicája...

Szóval ja, elég macerás. :/

gazni
 
2017. 08. 19. 16:02  
Én is szívesen vállalom...

Fantáziai 2017. 08. 03. 19:46  
Niti én szívesen elvállalnám csakhogy azt hiszem erre maradna a legkevesebb időm...legfeljebb jövő nyáron...de nem tudom :/

gazni
 
2017. 08. 01. 18:19  
Bettica:3 - De, ha egyszer el lett már mondva kétezerszer??? Én is így reagálnék a helyükben.

Niti 2017. 07. 30. 11:15  
A lezárult enyhe kifejezés, inkább bezárult ez az egész. Sajnos nincs időnk ezt vinni, alkalmas embert pedig, aki vezetné, sehol az ég világán nem találni...

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2017 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat