Újság >> A CicaNevelde Hírei

Olvasókör
Megosztás: f

Olvasókör

!!! MOMENTÁN SZÜNETEL !!!

Sziasztok! Örömmel jelentjük, hogy újra megnyílik az Olvasókör!

Az aktuális könyv kiválasztásáról:
Mindig lesz néhány nap, amikor könyveket lehet javasolni a következő havi olvasóköri műnek. Viszont ahhoz, hogy egy könyv bekerüljön a szavazhatók közé, az alábbi feltételeket teljesítenie kell:
• Olyan könyvet ajánlj, amit kicsik és nagyok egyaránt szívesen olvashatnak! Tehát kerüld a kifejezetten felnőtteknek szóló témákkal foglalkozó műveket, de a 4-5 éveseknek ajánlott mesekönyv sem jó választás!
• Ha egy sorozatból szeretnél könyvet javasolni, akkor csak a sorozat első kötetét ajánld! (Erre azért van szükség, hogy azok is belefoghassanak a mű olvasásába - minden egyéb előkészület nélkül - akik abszolút nem ismerik az adott könyvsorozatot.) 
• Természetesen csak olyan könyvet javasolj, ami az Olvasókörben korábban még nem került kiválasztásra! (Az Olvasókör által már olvasott könyvek listáját lentebb láthatod.)
• Ugyan ez nem a közvetlenül a könyvekkel kapcsolatos, mégis fontos dolog: egy felhasználó egy szavazási ciklusban csak egy könyvet javasolhat!

A fenti kritériumoknak megfelelő könyvekből egy szavazás készül, amelyen mindenki voksolhat arra a műre, amit a legjobban szeretne elolvasni. Kérünk benneteket, legyetek becsületesek (ne próbáljatok trükközni a szavazásnál), és ne küldözgessetek se a Társalgóban, se pedig levélben "Szavazz xy könyvre!" üzeneteket.

A legtöbb szavazatot kapott könyv elolvasására mindig lesz néhány hetetek - azt természetesen ti döntitek el magatoknak, hogy ezen az időintervallumon belül mikor olvassátok el. Ezt követően az aktuális könyvből mindig lesz egy kvíz, vagy esetleg egyéb játékos feladatok. Aki ebben a legjobbnak bizonyul, az természetesen nem marad jutalom nélkül: egyrészt cicacent-nyereménnyel lesz gazdagabb, másrészt pedig egy hónapon keresztül az övé lesz a megtisztelő Főolvasó cím. (Azt, hogy ki az aktuális Főolvasó, folyamatosan láthatjátok majd az Olvasókörben.)

A már olvasott könyvek:
Leiner Laura: Szent Johanna gimi 1. - A kezdet
Suzanne Collins: Az éhezők viadala 1. - Az éhezők viadala
Az II. Olvasókör FŐOLVASÓI:
~Dorci~ és Lillulu.

Mi kell ahhoz, hogy egy könyvajánlás érvényes legyen?
• 2014. szeptember 27. 10:30 és 2014. október 5. 23:59 között beérkezett ajánlás. (Ez természetesen az aktuális fordulóra vonatkozik.)
• Az ajánlani kívánt művet az író nevével és a teljes címével együtt tüntesd fel (például "Szerző: Könyv címe" vagy "Szerző - Könyv címe" formátumban).
• Amennyiben a mű "Az aktuális könyv kiválasztásáról" alatt szereplő pontok bármelyikének nem felel meg, automatikusan kizárjuk a szavazásból.
• Ne ajánlj aktuálpolitikai témájú könyvet, ugyanis az ilyeneket sem fogjuk elfogadni.
• Jól gondold meg, melyik könyvet javaslod, ugyanis az aktuális körben egy felhasználótól egyetlen ajánlást fogunk elfogadni, mégpedig azt, amit először írt. (Tehát az ajánlásodat utólag nem tudod megváltoztatni.)

                                                                              AKTUÁLIS:

Újabb ajánlási forduló indult! Van egy jó ötleted arra, melyik könyv legyen az, amit az Olvasókörben legközelebb olvassunk? Ne habozz, írd meg! A hír alatti hozzászólás formájában várjuk a következő fordulóra vonatkozó könyvajánlásokat. Kérjük, hogy az ajánlani kívánt művet az író nevével és a teljes címével együtt tüntesd fel (például "Szerző: Könyv címe" vagy "Szerző - Könyv címe" formátumban). A javaslatokat 2014. szeptember 27. 10:30 és 2014. október 5. 23:59 között várjuk. Az ennél később érkező ajánlások érvénytelenek, azok nem kerülnek be a szavazásba! Mielőtt javasolsz egy könyvet, kérünk, hogy alaposan olvasd át Az aktuális könyv kiválasztásáról szóló részt a hírben, ugyanis ha ezeknek nem felel meg az általad ajánlott mű, akkor szintén nem fog részt venni a szavazásban!

Az eddig ajánlott könyvek:
Leiner Laura: Bábel
John Boyne: A csíkos pizsamás fiú
John Green: Csillagainkban a hiba
Veronica Roth: Divergent 1. - A beavatott
Robert N. Charrette: A hatalom titkai 1. - Sose kezdj sárkánnyal
Böszörményi Gyula: Gergő 1. - Gergő és az álomfogók
John Ajvide Lindqvist: Hívj be!
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Zannie Adams: Hold
Kerstin Gier: Időtlen szerelem 1. - Rubinvörös
Cressida Cowell: Így neveld a sárkányodat
Lori Lansens: A lányok
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.
Prof. Astre Mithrandir, Galadriel Waters: Roxfort titkai
Dean R. Koontz: Virrasztók

Az Olvasókörrel kapcsolatos kérdéseitekkel az alábbi adminisztrátorokat és moderátorokat kereshetitek: Ainga, B°gica, Chidori, Glaaki, Madridista, Niti, Samira, Shigekazu, Xéniácska. Mivel a többi adminisztrátor és moderátor nem vesz aktívan részt az Olvasókör szervezésében, kérünk benneteket, őket ne terheljétek az ezzel kapcsolatos kérdésekkel, hogy jobban tudjanak koncentrálni az egyéb feladatokra!

( 24507 megtekintés )

Szólj hozzá:

gazni 2017. 08. 19. 16:02  
Én is szívesen vállalom...

Fantáziai 2017. 08. 03. 19:46  
Niti én szívesen elvállalnám csakhogy azt hiszem erre maradna a legkevesebb időm...legfeljebb jövő nyáron...de nem tudom :/

gazni 2017. 08. 01. 18:19  
Bettica:3 - De, ha egyszer el lett már mondva kétezerszer??? Én is így reagálnék a helyükben.

Niti 2017. 07. 30. 11:15  
A lezárult enyhe kifejezés, inkább bezárult ez az egész. Sajnos nincs időnk ezt vinni, alkalmas embert pedig, aki vezetné, sehol az ég világán nem találni...

Bettica:3 2017. 07. 29. 9:33  
Azért nem kell leharapni a fejüket szerintem.

Fantáziai 2017. 07. 27. 11:41  
Sárika777, Karkadan, K.Ruby: ha nem lenne világos a cikk végigolvasásával sem, az ajánlás már rég LEZÁRULT, újabb könyvek ajánlása FELESLEGES!!
K.Ruby; illetve a cikk végigolvasásával nyilvánvalóan fény derült volna számodra arra is, hogy ha egy könyvsorozatot szeretél volna ajánlani (amíg még lehetett) akkor csak AZ ELSŐkötetét ajánld! De mivel már LEZÁRULT az ajánlás ennek semmi értelme nem volt.
Örülnék ha végigolvasnátok a cikket...

K. Ruby
 
2017. 07. 24. 11:18  
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány-trilógia

1. rész: Tündérboszorkány
2. rész: Klott Gatya, ne fárassz!
3. rész: Analfa visszatér
4. rész: Elképesztő

Karkadan 2017. 07. 11. 12:20  
Ha meghal a nap

Sárika777 2017. 06. 27. 20:20  
Nógrádi Gábor:Tom és Geri 1.

gazni 2017. 06. 19. 9:00  
Értsétek már meg, hogy már hiába ajánlotok! És olyat, hogy "Bexi-sorozat" amúgy sem lehetne ajánlani, mert idézem: "• Ha egy sorozatból szeretnél könyvet javasolni, akkor csak a sorozat első kötetét ajánld! (Erre azért van szükség, hogy azok is belefoghassanak a mű olvasásába - minden egyéb előkészület nélkül - akik abszolút nem ismerik az adott könyvsorozatot.)"
Olvassátok már végig a cikket!!! 

Sissey77 2017. 05. 03. 18:31  
Leiner Laura - Bexi- sorozat

Paamy
 
2017. 04. 29. 21:12  
korlát: Egymás mellé maximum négy smileyt!

  - megszűnt felhasználó - 2017. 04. 29. 19:29  
Leiner Laura: Bábel

gazni 2017. 03. 29. 7:11  
2014. október 5. 23:59-ig lehetett küldeni, mint ahogy a cikk is leírja, vagyis már nem aktuális.

  - megszűnt felhasználó - 2017. 03. 18. 8:28  
A végtelen történetet.
Kicsit hosszú, de megéri.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2017 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat