Újság >> Cikkek

Mutasd be a sulidat! szavazás
Megosztás: f

Mutasd be a sulidat! szavazás

Itt vannak a versenyre beküldött írások. Jó sok lett, úgyhogy nem is töltöm felesleges mellébeszéléssel a helyet, csak gyorsan elmondom a szabályokat: mindenki egy leírásra szavazhat csak! Ha küldtél be írást, kérlek, ne szavazz a sajátodra! Ezen kívül igazából csak azok a szabályok, amit a versenykiírásnál már elmondtam. Jó olvasgatást, jó szavazást!

Bemutatás száma: 01
Az iskolám neve: Petőfi Sándor Magyar Iskola. azért van benne a nevében hogy Magyar, mert nem Magyarországon van, és nálunk a legtöbb iskolában Németül tanítanak. egyébként Düsseldorfban van, ami egy nagy város. (persze nem akkora, mint mondjuk Magyarország vagy Németország fővárosa, de nagy.) Szeretem az iskolámat. egy dolog van amit kicsit nem szeretek (bár tudom butaság ilyen kis dolgon fennakadni): az iskolában minden számítógépnél Német billentyűzet van, és ha ott gépezek, akkor zavar néhány Magyar betű hiánya.

Bemutatás száma: 02
Az iskolám egy öreg,szürke épület.Név szerint Thurzó Lajos Általános Iskola.Egy vasútvonal mellett épült,néha az órákon halljuk a vonatok zakatolását,és ilyenkor felkiáltunk:"Vonat!".Ez az iskola a 2013-as évben tölti be a 100.életévét.Én a 6.b észtályba járok,ahová mindenki,aki asztálytásr,az jó barát.Na jó,majdnem mindenki.A mi osztályunk ajtaja lyukas.Az egyik szék támlája leeset.Egy favonalzó kettétört.Valentin-Napkor a lányok vörösre rúzsozták ajkaikat,és mindenkinek puszit adtak,és minen puszi után újrarúzsozták ajkaikat.Nálunk a lányok is verekszenek.Nálunk,Szerbiában mindenki verekszik,ha valaki kiérdemli,hogy megverjék.Ez az iskola,olyan iskola,amit szeretni kell,mert sosem unalmas az élet.De nem szeretem,mert a legtöbb tanár beképzelt,és rosszul magyaráz.Ilyen lenne,az én iskolám!

Bemutatás száma: 03
Iskolám neve: Telki Pipacsvirág Magyar-Angol Két Tanításu Általános Iskola
Helye: Telki
Osztályom: 4.a
Leírás: Ez az iskola nem olyan mint a többi, mert nagyon sok iskola nagyon régi. Ez az iskola csakk 10 éves. A termek nagyon jó álapotban vannak. 2 emeletes az iskola. mint két emeleten 2-2 folyósó van. Alul a 2 folyósót egy szép nagy aula választja el, felül meg egy híd. Minden óra van ami más iskolában is van, kivéve egy óra, a sakk óra. Ami iskolánk volt az első iskola amiben volt sakk!

Bemutatás száma: 04
Az én iskolámat Ölbey Irén Általános Iskolának hívják. Igaz, hogy el van dugva az ország keleti csücskében, és nagyon sokan még a településről sem hallottak, ahol van (Döge), ennek ellenére én nagyon szeretem. Sok olyasmi van nálunk, ami más sulikban nem szokott lenni, például kőzettani oktatóösvény, vagy a speciális kertek (gyógy- és fűszernövénykert, Iskolai Növénykert). A tanárok a tanuláson kívül is próbálják érdekessé tenni a mindennapokat: egyszer például meghívtak egy ornitológust, hogy madártani előadást tartson, most januárban pedig repülőmodell-bemutatót nézhettünk meg. Minden évben vannak Ölbey Napok, ami tulajdonképpen egy versenysorozat az iskolánk névadójának tiszteletére. Nem tudom, ez a rövid leírás vissza tudta-e adni, milyen érdekes az iskola, ahova járok; én igazából nagyon örülök neki, hogy dögei vagyok, és ezért ebbe a suliba jöttem!

Bemutatás száma: 05
Neve:Walton Girls' High School Granthamben
(most kezdtem szeptemberben, ha nem hiszed ell hogy ide jarok akk eleg ha en tom)
CSak lany iskola, imadom mivel ez egy muveszi suli es en imadok rajzolni!
Ma (2013.02.15.) mundjuk nem kellet egyenruhat huzni de egyebkent kell.
Az osztaly fonokom Magyar es egy osztaly tarsam is aki most jott es en segitek neki mert nem beszel sokat.

Bemutatás száma: 06
Héhalmi Általános Iskola Egyházasdengelegi Tagiskolája
én egyházasdengelegi vagyok, itt járok iskolába is. igaz hivatalosan már csak egy másik iskola tagiskolája vagyunk, de én ígyis szeretek itt leni. az osztály társaim 1-2 rossz fiút leszámítva nagyon rendesek. van szlovák gyerek is az osztályban. szeretem: a délutáni szakköröket és az osztályfőnökömet. nem szeretem: ha tesin nem jut normális hely az osztályunknak.

Bemutatás száma: 07
Iskola: Vak Bottyán Általános Művelődési Központ (tudom, a neve alapján nem sulinak tűnik, de tényleg az!)
Osztály: infós
Milyen az iskola?: Simontornyán van, és nagy élvezet ide járni! tudom, sokan vannak, akik nem szeretnek tanulni, de ez egy tényleg jó suli. Nyelvet azt mindenki sokat tanul (azt mondják a tanárok, hogy fontos, és szerintem igazuk is van), de lehet mást (pl informatikát) is emelt óraszámban tanulni. sportokat is lehet űzni: a nagyobb-jobb sportcsapatainknak néha a városi sportcsarnokban van meccsük!

Bemutatás száma: 08
Az iskolám neve Wesleyan University. Az Egyesült Államokban található (ott élek jelenleg), és már közel kétszáz éves. (1831-ben alapították.) Elég nagy intézmény - ebben az a kicsit rossz, hogy akik különböző szakokon vannak, azok nem igazán ismerik egymást. Az viszont ellensúlyozza ezt, hogy mindenki (tanárok, diákok egyaránt) nagyon kedves, főleg, ha meghallják, hogy külföldi vagy. (Legalábbis azok, akiket ismerek.) Én social psychology (szociálpszichológia) szakon vagyok, és nagyon élvezem - hogy miért, arra csak azt tudom mondani, hogy érdekes és egyben hasznos dolgokat tanulunk, valamint nagyon jó a közösség.

Bemutatás száma: 09
Én egy Somogy megyei gimnáziumba járok, ami a megyeszékhelyen, Kaposváron van, és természettudományos tárgyakban, plusz infó meg matek terén tudtommal ez a megye legerősebb gimnáziuma. (Van egy amolyan rivális-gimink, ők meg a humán területeken jók.) Jövőre fogok majd végezni, de bevallom, nem is bánom, ugyanis annak ellenére, hogy a legtöbben azért jönnek ide, mert tényleg tanulni akarnak, vannak olyan egyének (és osztályok), akik nem képesek normálisan, gimnazistához méltó módon viselkedni. (Bár gyanítom, ilyenek mindenhol vannak.) Már nagyon régi iskola (1806-ban alapították!), de persze az évek során sokat változott. Iskolaújság is már közel 50 éve van nálunk (1969 óta). A suli neve Táncsics Mihály Gimnázium.

Bemutatás száma: 10
Iskola neve: Felnőttképzési Központ
Iskola helye: Veszprém
Szak neve: etika
Rövid bemutatás: Először nagyon fura volt, hogy rajtam kívül szinte csak felnőttek tanulnak itt, de hamar meg lehetett szokni. Akik nem felnőttek, azok általában az emelt történelem érettségire felkészítő tanfolyamra jönnek csak (ebben nagyon jó a sulink), nem itt tanulnak. Nem vagyunk sokan, de ez így jó, mert így mindenkire jut normálisan idő. Engem az etikán belül a bioetika érdekel a legjobban; felnőttként majd ilyen irányban szeretnék elhelyezkedni.

Bemutatás száma: 11
A sulimnak jó hosszú neve van: Fegyverneki Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Egyházi Alapiskola és Nyolcéves Gimnázium. (De szokták néha az alapiskola nélkül, csak gimnáziumként említeni a gimi-részt.) Persze általában nem mondjuk ilyen hosszen, csak Fegyvernekinek vagy Fegyverneki giminek hívjuk. Az iskolánk Ipolyságban található. Ez a város ugyan Szlovákiában van, de szinte észre sem venni, ugyanis az itteni lakosok több mint fele magyar. Szeretek ide járni; valahogy van egy különleges hangulata. Persze itt is vannak veszekedések, meg annak ellenére, hogy egyházi suli, néha kiakasztják a tanárokat (vagy csak úgy egyébként van rossz napja az oktatóknak), de ezek mellett is azt mondom, hogy tényleg jó suli.

Bemutatás száma: 12
az én sulim a Kanizsai Dorottya általános iskola és alapfokú művészetoktatási intézmény nevet viseli. nem mondanám túl különlegesnek de én örülök hogy a saját városomban (Bátaszék) járhatok suliba. (vannak bejárósok akiknek minden nap egy csomót kell utazniuk.) kedvenc tanárom Kovácsné tanárnő (ő az igazgatóhelyettes is), mert mindenkivel mindig kedves. van bátaszéken egy Uszoda is ahova néha elmegyünk az osztállyal. mindent összevetve szerintem jó kis társaság vagyunk.

Bemutatás száma: 13
Az én iskolámat Életfa Iskolának hívják, vagy másképpen JMIK Japán-Magyar Iskolának. Utóbbi név onnan jött, hogy a sulit japán tanárok és művészek adományaiból alapították. A "japános" vonal még annyiban nyilvánul meg, hogy tanulunk japán kultúrát, valamint lehet shotokan karatét is tanulni. A suli egyben zeneiskola is, mindenféle hangszeren lehet tanulni játszani. Az iskolánk folyamatosan kapcsolatban van a Magyar-Japán Baráti Társasággal, ami szerintem nagyon szuper, mert rajtuk keresztül is sok érdekes dolgot lehet megtanulni.

Bemutatás száma: 14
Az iskolám teljes neve:Kölcsey Ferenc Általános Iskola.
Ez az iskola Nyírgelsén található meg.Mindig tartanak egy Kölcsey napot a himnusz születésnapján.Ez az iskola Kölcsey Ferenc ről kapta nevét.Kap minden osztály iskola tejet és kakaót.van 8 osztályfőnök és van még egy pár tanár is.sokan járnak ide.

( 373 megtekintés )

Szólj hozzá:

Esztikeee
 
2013. 02. 22. 10:10  
oda*

Esztikeee
 
2013. 02. 22. 10:09  
13
08
Ezek között nem tudok dönteni :/
de...legyen a 13 od vagyok a Japánokért :3

Darkfly 2013. 02. 19. 18:20  
Szavazatom: 08
Indoklás: A leírás alapján jó helynek tűnik, és tetszik a megfogalmazás is. (Egyébként engem is érdekel ez a terület, bár én valószínűleg nem szociálpszichológián fogok majd továbbtanulni - de ha mégis, akkor Magyarországon vagy Ausztriában, szóval sajnos nem ebben a suliban. )

  - megszűnt felhasználó - 2013. 02. 19. 17:48  
Annika: Anonim a verseny, nem tudjuk, melyik kié, így ezt sem tudjuk megmondani. Biztos érdekes a tiéd is (szerintem amúgy mindegyik leírás nagyon jó), csak van, ami annál is jobban tetszik az embereknek.
Briseis: Én a 13-asra szavazok. Tud helyesen írni, és szimpatikusnak tűnik a suli.

Annika 2013. 02. 19. 16:36  
Az enyémre miért nem szavaz senki?

Cakli 2013. 02. 18. 21:52  
Engem a 04-es fogott meg legjobban, így arra szavazok! =)
A verseny végén majd meg lehet tudni, melyiket ki írta?

Kiskató 2013. 02. 18. 21:17  
Nekem a 04-es, a 08-as és a 10-es tetszik legjobban... ezek mind szép, helyesírási hibáktól mentes, jól megfogalmazott leírások - érdekesnek tűnő iskolákról. De ha választanom kell, akkor mondjuk a... 08-as.

Zsófika20010622 2013. 02. 18. 19:53  
02 számú,mert nagyszerűen lett megfogalmazva!A milyenk is hasonló!

  - megszűnt felhasználó - 2013. 02. 18. 19:44  
Bocsánat,Briseis,Percike egy másik felim.Csak azért mondom,hogy tudd:Jeliztem,csak meg kellett néznem a másikon egy levelet,és nem léptem ki.De tudd,én voltam,és ugyanúgy,ugyanezt kérdezem.Gyakran csinálok ilyet...De akkor vedd úgy,mintha én kérdeztem volna!

  - megszűnt felhasználó - 2013. 02. 18. 19:42  
Nos, a 02 azért tetszik nekem, mert körülbelül nekünk is szétvan rúgva az ajtó és sokmindenben hasonlít a mi sulinkra, de a 04 az meg azért jó, mert én jól ismerem Dögét és közel lakok hozzá ugyanis én Fényeslitkén lakok. Támogatlak dögei társam s 04-re szavazok!

  - megszűnt felhasználó - 2013. 02. 18. 19:41  
Kérdés:Kell mégegyet írni a kövi fordulóra?Csakhogy addig kitaláljak valami jót,ami megtörtént,és jól le tudnám írni.

Annika 2013. 02. 18. 19:08  
Az enyémre nem szavazott senki!

xénus
 
2013. 02. 18. 19:06  
szavazok!:Bemutatás száma: 10

teastilton 2013. 02. 18. 18:44  
én a 05-re szavazok,mivel én is nagyon szeretek rajzolni+a történetem amit írok,abban is a főszereplő egy művész gimibe jár (magamról mintáztam(mármint a fősz.-et xD)^^)

ETUKAPETUKA
 
2013. 02. 18. 18:09  
Én a 04 - esre szavazok!

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat