Újság >> Történetek / Sorozatok

Életem felnőttként - Eltelt 10 év! - 5. fejezet
Megosztás: f

Életem felnőttként - Eltelt 10 év! - 5. fejezet

3. évad: 5. rész: A buli kezdetét veszi

Mindannyian az ösvény egy távolabbi részére pillantottunk. Lám, ott rohan egy magas, vékony, csinos, fenékig érő, fekete hajú lány, és mosolyogva közeledik felénk. Ági!
  Barátnőm, mikor ideért, elnevette magát. Kezében ajándékcsomagok.
- Boldog születésnapot, Amanda! - nevetett, és átölelt. Lassan átragadt rám is a lelkesedése.
- Köszönöm...
- Én értem ide a legkorábban? Ó, tényleg, még csak háromnegyed van! - pillantott az órájára Ági. - Nem baj. Milyen szépen megterítettetek!
  Hát, igen. Ági ilyen. Szóhoz sem hagyja jutni az embert, de mégis olyan vidám és vicces, hogy csak egy szívtelen tudna rá haragudni. Nagy, zöld szemei úgy elbűvölnek engem, mint kiskoromban Fanni nagy, csokibarna szemei.
- Mindjárt ideér a papa is! - hadarta Ági. - Csak lemaradt, mert én már nagyon fel akartalak köszönteni!
- Szuper! Ági, megtennél nekem valamit?
- Mit?
- Vegyél levegőt! És, ha ezt megtetted, beszélhetsz tovább!
- Ha-ha! - húzta fel az orrát Ági.
- Csak vicceltem! - karoltam át a vállát.
- Boldog szülinapot! - hallottunk egy jól ismert hangot.
- Pista bácsi! Köszönöm szépen! - mondtam. Gondolatban elájultam. Te jó Ég! Ő is egy óriási ajándékcsomagot hozott...
  Morzsa, Pista bácsi régi kutyája, Fickóval az élen, üdvözölte az új vendéget. Nemsokára megérkeztek Kató, Tomi, Fanni és Peti osztálytársai is, akiket meghívtunk. Mind-mind ajándékcsomaggal. Uram segíts... Megérdemlem én ezt?!
- Boldog 21. születésnapot, nővérem! - bökött meg hátulról hirtelen Levi.
  Jé! Míg én a vendégek fogadásával voltam elfoglalva, Leviék elővették a tortát! Buli után alaposan kikérdezem Levit, hogy honnan szerezte ezt a tortát, és a pénzt rá!
  Citromtorta volt. Citromos tejszínhab volt a torta körvonalára téve, és középen a citromsárga felirat: "Boldog 21. születésnapot, Amanda!"
- Lassan ideje volna asztalhoz ülni, hm? - kezdte az öcsém az asztalhoz terelgetni az összegyűlteket. Éppen annyi szék volt, mint amennyi vendég. Én a középső asztal végéhez ültem, mellettem jobbra Ági, balra Levi. Majd a testvéreim, és a többiek a többi asztalnál.
  Mikor már mindenki elhelyezkedett, én köhintettem és felálltam.
- Kedves vendégeim és testvéreim! Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttetek velem együtt megünnepelni a 21. szülinapomat! Nagyon sokat jelent nekem! Észrevettem, hogy sok ajándékot is hoztatok. Tényleg nem kellett volna. Mindazonáltal jó étvágyat kívánok mindenkinek!
  Leültem, és hallgattam a tapsot. Nem érdemeltem ki, de mégis kaptam.
  A torta gyertyáit csak én, meg a testvéreim fújtuk el. Úgysem fért volna körénk minden vendég, ezért a többiek csak ettek a többi asztalnál. Kivéve Ágit, aki részt vett a tortázásban.
  Hatan együtt elfújtuk a 21 gyertyát úgy, hogy egy se maradt égve. Én vágtam fel a citromos édességet, és enyém volt az első, jól megtermett szelet is belőle. Úgy befaltam, mint egy "disznó". Annyira finom volt!
  Miután mindannyian jóllaktunk az isteni finomságokból, a vendégek követelték, hogy ajándékosztás következzen. Mivel eredetileg nem is volt különösebb tervem a sorrendre, hagytam, hogy örüljenek, igent mondtam.
  Ági lelkesen beállt a sor elejére, és a kezembe nyomta a nagy ajándéktasakot. Izgatottan leültem a székre, és belenyúltam. Kihúztam az első dolgot, ami a kezembe akadt.
- Egy pénztárca! Ági, de mire használnám ezt? Vásárolni nem járok, pénzem különösebben nincsen...
- Nem baj! Illetve... nem tetszik? Azt hittem, a piros a kedvenc színed, ez jó lesz... - Ági kezdett elkomorodni.
- Nem, tökéletes lesz! - nevettem el magam.
  A csomag tartalmazott még továbbá két tábla Milkát és egy plüssmackót. Pista bácsitól fényképezőgépet kaptam. A többiek is egytől egyig hasznos dolgokat adtak: noteszek, tollak, képkeretek, finom teák, parfümök...
  Az ajándékozás után jött a tánc. Levi előszedte a magnót, és betett egy szuper zenét tartalmazó CD-t. Párokba álltunk, és táncoltunk. Én Ágival táncoltam.
  Barátnőm egyszerre csak elkomorodott. Majd fogta a kezemet, és berántott a fa mögé. Ezt súgta a fülembe:
- Nem akarlak kétségbe ejteni, de a “kedves „ bátyám és a sárkány, állapotos felesége parti-elszúró látogatást terveznek! - nem ismertem rá Ágira. Hiszen ez nem az a szórakozott, mindenen nevető lány, akit én eddig ismertem!
  A hír viszont a földig taglózott. Hogy mi?! András és a felesége... Na ne! Ezeknek aztán van bőr az arcukon! De miért...? Miért kell elrontani a születésnapomat? Ha már egyszer mást vett feleségül, akkor legalább hagyjon engem békén!
- Hát itt meg mi folyik? Csak nem csajos lelkizés? - lépett oda hozzánk Levi, mellette Fanni, akivel eddig táncolt.
- Nem éppen...

( 360 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2013. 02. 24. 12:34  
Köszi, Adri!

Adriennn0714 2013. 02. 04. 17:29  
Folytasd, jó lett!

  - megszűnt felhasználó - 2013. 02. 04. 15:48  
Köszönöm mindenkinek! Igyekszem!

  - megszűnt felhasználó - 2013. 02. 04. 15:22  
Folytasd! De hamar ám!

Menhely001 2013. 02. 03. 18:21  
Jó lett!!!!! Nyugi, még mindig olvasom!!    Nagyon jó lett, és kíváncsi vagyok mi lesz a kövi rész! 2. Leglelkesebb rajongód( mivel mint láttam van egy első is :S) .

  - megszűnt felhasználó - 2013. 02. 03. 18:19  
Nagyon jó történet. Izgalmas, jó fogalmazol és még a helyesírásra is odafigyelsz Folytasd!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat