Újság >> Történetek / Sorozatok

Szellem lány a Roxfortban
Megosztás: f

Szellem lány a Roxfortban

Amikor magához tért a Roxfort hatalmas bejárata előtt találta magát. Először meglepődött majd boldogan sétált a bejárat felé. Viszont amikor a kilincsért nyúlt átment rajta a keze. Rony jobban szemügyrevette kezét és észrevette hogy szellemmé vált. A lány elkezdett pánikolni majd amikor lenyugodott átment az ajtón. AZ ebédlőt kereste ahol az összes Roxforti diák üldögélt. Kis idő múlva megtalálta úgy hogy követte a hatalmas éljenzéseket. Az ajtó előtt megállt ahonnan remekül hallott minden szót. Épp Rose fejére rakták a Teszlek Süveget ami 5 másodperc után elkiáltotta magát:
- Griffendél
Rose boldogan vette le fejéről a süveget majd odaszaladt a Griffendélesek asztalához. Ezek után az események gyorsan teltek és fél óra múlva már a diákok kezdték elhagyni a helyet. Rony is elment nehogy meglássák. Épp a lépcsők között bolyongott amikor véletlenül megtalálta a Griffendélesek szálláshelyét. Egyenesen a hálószobában találta magát ahol egyedül csak Rose pakolt ki. Rose amint meglátta a szellemmé vált Rony-t egyből felismerte.
- Rony… te meg és ez – mondta Rose miközben próbált egy értelmes mondatot kinyögni
- Nyugodj meg igen én vagyok – mondta barátságosan a szellemmé vált Rony
- Mi történt veled – kérdezte már kissé higgadtabban de még mindig remegett a hangja Rosenak
- Nem tudom csak egy hatalmas fényt láttam majd a Roxfort előtt ébredtem szellemként – válaszolta Rony kétségbeesetten
- Értem – válaszolta már teljesen higgadtan Rose – Akkor szóljunk a szüleidnek vagy valamelyik testvérednek
- NEM – üvöltötte idegesen Rony majd hozzátette – erről nem szólhatsz senkinek mert hiába váltam szellemmé végre a Roxforton vagyok amire mindig is vágytam
- Oké de akkor el kell téged rejteni – mondta Rose kissé bizonytalanul
- Oké – válaszolta kissé sértödötten a szellem lány
Rose intett Ronynak hogy kövesse. Óvatosan mentek nehogy véletlen bárki is meglássa őket. Ronyt a hatalmas udvar sarkában lévő kis raktárban rejtették el. Rose otthagyta Ronyt és már a lépcsőkön baktatott fel amikor szembetalálta magát Hugoval.
- Te meg – kérdezte Hugo
- Csak sétáltam – találta ki a elég gyenge kifogást Rose
Hugo erre nem felelt csak elsétált amire Rose megnyügodva fújta ki a levegőt.  Már éjfél volt és a Roxfort teljesen csendes volt. Ezért Rony úgy gondolta hogy körbenéz. Rony épp az egyik folyosón  baktatott amikor szembetalálta magát Albus Dumbledorral a Roxfort igazgatójával. A lány gyorsan elmormolja az első varázsigét ami az eszébe jut. A varázslat egy lebegtető bűbáj volt aminek hatására a mellette lévő páncél sisakja rövid időre ugyan de lebeg.
- Elképesztő – mondja Dumbledor mert a meglepődéstől szóhoz sem bír jutni.

( 227 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2013. 08. 14. 21:19  
Folyti, lécci.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat