Újság >> Történetek / Sorozatok

Életem felnőttként - Eltelt 10 év!
Megosztás: f

Életem felnőttként - Eltelt 10 év!

Mielőtt belefogok, elmondok néhány dolgot: Először is, mostantól új képe van a törinek. Másodszor: 10 évet ugrottunk az időben, persze a töri keretein belül, nem is úgy gondoltam, hogy a valóságban! () Harmadszor: Új évada kezdődik a törinek. Nem jelentettem be előre, mert csak ma, a vonaton, utazás közben gondolkoztam rajta. Negyedszer: Mostantól hosszabb részek legyenek, hogy egy cikkbe beleférjen egy rész; mert belekeveredtem már abba, hogy a részek száma mindig más, mint a fejezetszám... És ötödször: Ez a töri nyerte meg "~Az év története~" nevű versenyt!!! És végül: Jó olvasást! Remélem, tetszenek az újítások!


2. évad: 1. rész - Eltelt 10 év, avagy: Amanda naplóbejegyzése

Kedves naplóm!
Tíz éve vallom magam a mosoni erdő lakójának. Ma azért kezdtem el egy naplót vezetni, hogy papírra vessem az elmúlt tíz év eseményeit.
Pista bácsi és Bandi segítségével felépítettük a két vályogházat. Napokba telt; de amióta a második vályogház legfelső és egyben legutolsó tégláját is a helyére tettük (magyarul elkészült a második ház), nem láttam Bandit. Bandi húgát, Marosi Ágit annál inkább! Pista bácsi, miután elkészültünk az építkezéssel, elhozta az erdőbe, és azóta a legjobb barátnőm. Ő amolyan cicababa (nem mintha bántani akarnám). Miatta szőke most a hajam. Bizony, átfestették! Ági elvonszolt a fodrászhoz, és megcsináltatta a hajamat, hiába tiltakoztam! De azért nagyon kedves lány, és, ha jobban belegondolok, tetszik nekem ez a szőke haj. Igen, én vagyok a képen, amit idecelluxoztam, kedves naplóm! Persze, kicsit már kidekoráltam a filctollaimmal, de remélem tetszik!
21 éves vagyok. Levi 20, Fanni 14, Peti 12, Tomi 10 és fél, Kató pedig 9 éves már. Hogy eltelt ez a tíz év!
Ágitól tudtam meg azt, amitől azóta is sírok éjszakánként. András megnősült, és már van egy kisbabája is attól, aki elvett. Gyűlölöm... de mégis szeretem, ennek ellenére.
Hogy hogy zajlik az életünk az erdőben?! Ettől eltekintve nagyon jól! Már van két szép vályogházunk, és Marosi Pista jó szívének köszönhetően azokban berendezési tárgyak, és egyszerű, általános dolgok is vannak. Úgy élünk, mintha anya még mindig velünk lenne, és ott laknánk a Derelye utca 8-ban, még mindig, mintha semmi sem változott volna...
Pedig változott. Sok minden változott. Nem csak, hogy anya meghalt, és nem csak az, hogy beleszerettem valakibe... Mindannyian megkomolyodtunk. Még Kató és Tomi is. Amilyen zord életünk volt, nem csoda, hogy érettebbek vagyunk a korunkbeli gyerekeknél.
Kató, Tomi, Peti és Fanni iskolába jár. Sok évvel ezelőtt Levi és én is visszamentünk a suliba, és elvégeztük a tanulmányainkat. Egyetemre egyikünk sem megy, mert hát nekünk ott van a házigazda-szerep az erdőben.
Azóta aput se láttuk. Pista bácsi mesélte, hogy elköltözött messzire... És ez így is van jól! A szemét... Anya majdnem megbocsátott neki, akkor régen, pedig mennyire aljas! El nem tudom képzelni, mi lett volna, ha anya akkor, azon a napon, mikor apu eljött hozzánk bocsánatért könyörögni, anyu megbocsát ennek a... ennek a...
Pista bácsi nekünk adta Morzsát, akiből ennyi év alatt már idős kutya lett. Fickó javában benne van a középkorában, már majdnem 8 éves. A kiscica pedig, akit találtunk, a Tarkácska nevet kapta, mert az összes szín, ami csak lehetséges macskabundaként, szerepelt rajta. Én csak Tarkának hívom.
Azt hiszem, mindenről beszámoltam, amiről kellett. Megyek lefeküdni, mert már késő este van, és holnap korán kelünk. Ja, tényleg! Még nem is mondtam a nagy hírt, jellemző, hogy az egyik legfontosabbról feledkezek el! Holnap, 2022 október 4-én, betöltöm a 21. életévemet!

Online kérdések:
1. Jó ötlet volt az időugrás?
2. Jó a töri új képe?
3. Jó, hogy új évadot kezdtem?
4. Általában, ha valami szülinap van, a történetekben szokott lenni valami, ami elszúrja az összhangot. Szerinted mi lesz az, ami Amanda szülinapját fogja tönkretenni?


Üdv: Igazi Kormocska

( 651 megtekintés )

Szólj hozzá:

Betti:3
 
2017. 02. 08. 19:25  
Eltelt TÍZ év, mire Kató KILENC éves.

  - megszűnt felhasználó - 2016. 05. 15. 15:05  
Hát....

  - megszűnt felhasználó - 2013. 01. 07. 18:26  
3. évad: 2. rész - Buli előtti csavargás

Arra nyitottam ki a szememet, hogy egy huncut napsugár beszűrődik a függöny résein, és épp az orromat csiklandozza. Elmosolyodtam, ahogy az éjjeliszekrényemen levő fényképre pillantottam, amin én és a tesóim bohóckodunk együtt...
  Felültem, és kisöpörtem a hajamat az arcomból. Félrehajtottam a takarómat, és leléptem a földre. A padló nagyon hideg volt, rögtön felvettem a papucsomat is. Felkeltem, és kimentem a kis házból. De, mikor az ajtó fölött függő óra alatt elhaladtam, láthattam, hogy jó korán keltem fel. Az óra kacskaringós mutatói ugyanis hajnali háromnegyed négyet mutattak.
  Zörejt hallottam a kutyaházak felől. A két kis kedvenc, Morzsa és Fickó ugrándozva rohantak elém, és hálát adhattam az égnek, hogy nem ugattak, mert felvertek volna mindenkit hajnalok hajnalán. Leguggoltam melléjük, és a csend érdekében tűrtem, hogy Fickó teljesen összenyálazza a kezemet. Mert, ha nem hagyom, a kutyus megsértődik, és vakkant párat.
  Morzsa egy szerény pacsival üdvözölt. Szeretem ezt a kutyát; a szeme mindig mosolyog. Félve gondolok rá, hogy nem sokára 14 éves lesz, tehát bőven abba a korba lép, amikor már számítani lehet az eb halálára.
  A harmatos fű átáztatta gyapjas papucsomat. Ha Levi látná, hogy mit művelek, megszidna, és ez jogos is, mert a vadonatúj papucsomat teszem tönkre... Fanni vette nekem, csak úgy, tesó-ajándékként.
  "Nem baj!" - gondoltam. "Majd odateszem a kandallóhoz, akkor megszárad."
  Gyakran vannak ilyen hóbortos sétáim. Nem, nem úgy értem, hogy minden nap hajnali négykor kelek! Hanem, hogy még a többiek előtt egy fél órával kijövök, és mászkálok az erdőben. Persze, nem túl messze, mert ennyi év alatt sem tanultam meg teljesen, hogyan kell nem eltévedni az erdőben.
  Szeretem nézegetni a fák tetejét. Valahogy olyan furcsának tetszik, hogy a napsugarak éppen csak a hegyüket világítják meg. Persze, még szinte teljesen sötét van, nem is arról beszélek, hogy most, hanem akkor, amikor már nappal van! A lombok áthatolhatatlan tömege nem engedi át még a kósza napsugarakat sem, engem is csak azért szórakoztatott egy, mikor fölkeltem, mert Levi és Pista bácsi kivágtak néhány fát tüzelőnek, és persze azért, hogy némi napfény szűrődjön a hajlékainkra.
  Egyszer csak úgy éreztem, hogy valami... VALAMI NEKEM JÖTT!
  Te jó Ég! Hiszen ez csak Tarka!
- Rossz cicus! Hát milyen dolog így megijeszteni a gazdit?! - nevettem, és felkaptam a karjaimra. Így sétáltunk tovább.
  Lassan egy fél órája gyalogoltam. Úgy döntöttem, mostmár elindulok visszafelé. Ahogy már újra megpillanthattam a két kis házat, egy hangot hallottam magam fölött.
- Gondolom, jó magyarázatod van arra, hogy hajnalok hajnalán az erdőben lófrálsz egyedül, ráadásul a legújabb papucsodban, ami, megjegyzem, nem volt épp olcsó; és még neked is lehetne annyi eszed, hogy nem áztatod el a harmattal! - szólt az ismerős hang.
  Elmosolyodtam. Felpillantottam, és pajkosan nevetve mondtam:
- Gyere le a fáról, te csirkefogó öcsi!
  Az öcsém leugrott a fáról, és éppen mellettem landolt. Az évek során ugyanis mindannyian Tarzanokká edződtünk fáramászás és fárólugrás szempontjából...
- És te elárulnád, mit keresel idekint a fán gub***tva? - kérdeztem mosolyogva.
- Elsősorban téged. Mikor felkeltem, kerestelek, de nem voltál a házban. Így hát elindultam - megjegyezném, rendes cipőben, mivel én nem vagyok olyan nyámnyila, hogy eljövök a legszebb papucsomban a harmatos fűre, sétálni -, és egyszer csak látok egy vékony, szőke hajú alakot az egyik ösvény közepén. Gondoltam, elég messze vagyunk már a háztól, hogy nemsokára visszafordulj, és méltóztass visszajönni. Amint elmentél olyan messzire, hogy a talaj szintjének változása miatt már nem is láthattál, felmásztam a fára, és lesben álltam. Megjegyezném, a fán már nem volt egy levél se, és narancssárga a pizsamám, így igazán észrevehettél volna. Akarsz még hallani valamit? - nevetett Levi.
- Nem! Köszönöm a megtisztelő előadását, Sir Levente! - testvéri puszit adtam neki, és kedvesen meghúztam a haját.
- A szülinapos csak ne csatangoljon!
- Hát jó. Elkezdhetnénk az előkészületeket. Apropó, átvennéd Tarkát? Annyira megnőtt már, nem is az a kiscica, aki volt...
- Hogyne! - Öcsém készségesen elvette tőlem az alvó macskát. És egyetlen határozott mozdulattal meghúzta egy picit a farkát, de annyira azért elég erősen, hogy Tarkácska felébredjen. A macska természetesen nem örült neki, hogy ilyen orvul felverték.
- Így ni! - mondta Levi, és letette a földre Tarkát. - Mostmár méltóztathat a maga lábán járni a kedves kisasszony!
  Tarkácska felhúzta az orrát, és kicsit arrébb húzódott. Az ösvény szélén gyalogolt tovább.
- Kegyetlen vagy! - fogtam a fejem, és úgy tettem, mintha haragudnék rá.
- Pedig megszokhattad volna már, nővérkém. - mondta Levente.
  Sóhajtottam, mikor ismét megpillantottam két kicsi, kedves kis vályogházunkat.

  - megszűnt felhasználó - 2013. 01. 07. 17:48  
Köszönöm mindenkinek, hogy komizott!

Adriennn0714 2013. 01. 02. 15:43  
Nekem egy kicsit furcsa, hogy Amandáék már felnőttek, jobban tetszett, amikor még gyerekek voltak. Persze, lehet, hogy idővel megszeretem így is, de nemszeretem a változásokat.

Lillulu 2012. 12. 30. 21:02  
Leírom érthetőbben:
4. Én arra gondoltam, hogy a megöregedett Feri elmegy az erdőbe és rájuk talál, de mivel nem ismerik meg, nem kell félnie és azt csinál velük, amit akar.
Amúgy nagyon jó lett!

Lillulu 2012. 12. 30. 20:59  
1. Szerintem igen.
2. Nekem mindegy, milyen képet teszel be, a törid ugyanaz marad!
3. Időugrásnál jó ötlet.
4. Én arra gondoltam, hogy az öreg Feri elmegy, de nem ismerik meg, így titokban elrabolja őket, de ha nem, nem.

  - megszűnt felhasználó - 2012. 12. 29. 16:33  
Kormim: Azt mondtad, tönkretenni, és a "titokbanszeretem-demárvanvalakije"-barát a lehető legrosszabb...

  - megszűnt felhasználó - 2012. 12. 28. 18:43  
Panna: A másodikkal beletrafáltál!

  - megszűnt felhasználó - 2012. 12. 28. 11:37  
Folytasd!

1.,3. kérdés: Igen!
2.: Jó, csak elég nehezen találtam meg a cikket De ne változtasd meg, mert már tudom, mit kell keresni!
4.: Az első tippem az, hogy vihar lesz, és javítani kell a házakon... A második az, hogy András eljön látogatóba feleségestül.

  - megszűnt felhasználó - 2012. 12. 28. 11:36  
lilikemuci: Köszi, hogy válaszoltál a kérdésekre! És igen, jól gondolod, valaki meg fog jelenni.
Köszi, hogy betettétek!

lilikemuci 2012. 12. 27. 19:59  
Nagyon nagyon jó!

Online kérdések:

1. Jó ötlet volt az időugrás?
Szerintemjó!
2. Jó a töri új képe?
Nagyon jó,nemis hanem fantasztikus!
3. Jó, hogy új évadot kezdtem?
Igen
4. Általában, ha valami szülinap van, a történetekben szokott lenni valami, ami elszúrja az összhangot. Szerinted mi lesz az, ami Amanda szülinapját fogja tönkretenni?
Valaki megfog jelenni..bár ez csak az én elképzelésem


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat