Újság >> Történetek / Sorozatok

Életem felnőttként
Megosztás: f

Életem felnőttként

 - Ellenőrizzétek le a tisztás minden zugát! De... fára mászást nem akarok! Ha valaki a nyakát töri, nem enyém a felelősség! - mondta apa.
  A férfiak keresztül-kasul átfésülték a tisztást, de természetesen nem találtak semmit, hiszen mi a fán voltunk. Én egész végig imádkoztam, hogy Kató vagy Tomi el ne bőgje magát, mert akkor mindennek vége. Fickó is legszívesebben leugrott volna a fáról, vagy ugatott volna, de az ösztöne bizonyára azt súgta, maradjon veszteg. Mindenki csendben volt.
- Uram! Itt tűz égett! - mutatott a tűzrakóhelyünkre a Gyula nevű férfi. Apa is odament, és megvizsgálta a helyet.
  Én átkoztam magamat, hogy nem tudtam valahogy kevésbé láthatóvá tenni a tűzrakóhelyet... De apa azt mondta, hogy bizonyára tavalyi táborozók tűzhelye, mert az ő gyerekei városiak, nem tudják, hogyan kell az erdőben tüzet gyújtani. "Mért, te talán tudod?!" - gondoltam magamban. "Ha tudnád, nem mondanál akkora sületlenséget, hogy az tavalyi tűz helye!"
  Apáék már épp menni készült, de Feri még kiáltott egyet:
- Figyelmeztetlek, ha halljátok ezt: ha egyszer is kiteszitek a lábatokat ebből a nyavalyás erdőből, elkapunk! - azzal sarkon fordult, és elindult csapata élén.
  Sóhajtottam egy óriásit, és elfeküdtem a faágon. Ez meleg volt! Te szent ég! Mi történt volna, ha valamelyikünk eltüsszenti magát, vagy Katóék bőgni kezdenek?!
  Gondolkodásmenetemet az szakította félbe, hogy Levi odakúszott mellénk, és ezt mondta:
- Nem baj, Ami. Akármi van, el kell mennünk Pista bácsihoz; mert az nem lehet, hogy továbbra is a fán aludjunk! - bólogattam, de aztán köhögni kezdtem. Levi aggódva nézett rám, és már én is átkoztam magamat, mert  már megértettem: igaza volt az öcsémnek. Megfáztam.

( 336 megtekintés )

Szólj hozzá:

C.A.Vezető 2013. 01. 27. 15:41  
jó lett

Yvette
 
2012. 12. 11. 19:07  
folytíí <3


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat