Újság >> Történetek / Sorozatok

Életem felnőttként
Megosztás: f

Életem felnőttként

7. fejezet: Menekülés a vadonba

A könnyeimmel küszködve rohantam az összeverődött tömegben. Utat törtem magamnak az emberek között, de így is sokuknak mentem neki úgy, hogy elnézést sem kértem. Ugatást hallottam. Ez Fickó! Érzi a közelségemet... megvan, itt ugrál előttem!
- Fickó, de jó, hogy megvagy! Hol vannak a többiek? - Fickó rohant arra, amerről jött, és én követtem. Pár méterrel arrébb beleütköztem az öcsémbe, Levibe.
- Üldöznek engem, Lev, el kell mennünk innen! - Levente olyan meglepetten nézett rám, mint valami nem is tudom, micsoda. A karjában ott volt Tomi, és a közvetlenül mellette álló Fanni próbálta nem leejteni Katót. Odaléptem mellé, kikaptam a kezéből Katát, bal kezemmel tartottam, jobb kezemmel megfogtam Fanni kezét, és mondtam, hogy fogja meg Peti kezét. Füttyentettem egyet, gyengén és halkan Fickónak, aki épp egy idős bácsi lábát szaglászta körül.
- Szaladjunk! - mondtam Levinek halkan, mikor Fickó leült a lábam elé. - Te meg állj fel, Fickó, és szedd a lábad te is!
  Magamhoz szorítottam Katót, és húztam magammal Fannit, ő pedig Petit. Fickó ott lihegett mellettem, a földön. Kikerültük a tömeget, és az erdő felé vezettem a testvéreimet. Nem láttak minket, mert anyu sírja az erdővel ellentéte irányban volt.
  Sosem szerettem igazán ezt a fenyvest, mert olyan hatalmas, és tátongóan üres volt, hogy az nem is igaz. (Én is tudom, hogy Mosonban igazából nincs is egyetlen nagy erdő sem, de a törhez elengedhetetlenül kell egy, ezért találtam ki.) Hogyha ősz lett volna, és egy csomó avar hevert volna a lábunk előtt, akkor az egész erdő csöndjét felvertük volna; így viszont csak Fickó lihegése, és Tomi bömbölése utalt rá, hogy itt vagyunk az erdőben.
- Hallgattasd már el, légyszíves, idevezeti apáékat! - szóltam oda Levinek.
- Hiába, nem szereti a zötykölődést. Menet közben nem tudom megnyugtatni. Meg kell állnunk.
  Megtorpantam a többiek követték a példámat. Tomit olyan váratlanul érte cipelője hirtelen  megállása, hogy bömbölni is elfelejtett. Levi megsimogatta a hasát, és csendben megdicsérte, amiért csendben maradt.
  Megborzongtam a hirtelen támadt, nyomasztó csend hallatán. Fickó ugatni kezdett... Ki van itt?!
  Már lépéseket is hallottam. Képzelgek, vagy tényleg szellemek járnak ebben a nyamvadt erdőben?!
  Előttünk, mintha a semmiből bukkant volna elő, egy szinte már élettelen farkaskutya vánszorgott.
  Fickó vakkantott még egyet, aztán elhallgatott. A másik kutyának eszében sem volt ugatni. Mennyi ideje lehet itt étlen-szomjan, az erdőben?
  Kató nyöszörögni kezdett. Biztos éhes. Mindenki éhes ezen a napon. Én meg főleg. Nem mondhatni, hogy apáék túlságosan vendégszeretőek... Dehát akkor miért fogtak el?!
  Nem időzhetünk itt tovább. Elvégre a nyomunkban vannak, az tuti.
  Fanni hirtelen elengedte a kezemet, és, mint egy ártatlan kis erdőtündér, lenge, tavaszi fekete ruhájában odamasírozott a kutyához. Még mindig Peti kezét fogta, így ő is ment vele.
- Fanni! Gyere vissza! Nem tudhatjuk, mennyire vad! Gyere már vissza!  - Kétségbeesetten szólongattam Fannit, de ő nem hallgatott rám. A kutya felemelte a fejét, és olyan búbánatos képpel meredt ránk, hogy ismét ömleni kezdett az arcomon a könny. Utálom ezt a napot, utálom április negyedikét, ezt az átkozott pénteket, ami egy rendes, átlagos évben a szülinapomat jelentette, de ma csak életem legrosszabb napját jelenti. Anya...
  Fanni majdnem elbotlott egy gyökérben, de eleresztette Peti kezét, és megsimogatta az állatot. Fickó féltékenyen odarohant, és nyújtogatta a hátát Fanninak, mintha azt mondaná: Simogass már egy kicsit engem is, én voltam itt előbb, nem ez a fickó!!!
  De az idegen kutya sokkal magasabb volt, mint a kis tacskó, így Fickó hiába ugrált, Fanni észre sem vette. Csak akkor, mikor Fickó egy felugrásnál bele nem gabalyodott a szoknyájába, és le nem rántotta Fannit; aki így gurulni kezdett lefelé a lejtőn.

( 531 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2016. 08. 09. 18:42  
anncsi, ne csak nagybetűt!

anncsi
 
2015. 06. 23. 19:19  
SABLOOOON!!! EDDIG JÓ VOLT, ELRONTOTTAD! NEM IS OLVASLAK TOVÁBB!

  - megszűnt felhasználó - 2012. 11. 26. 16:59  
Köszi!

Adriennn0714 2012. 11. 25. 16:33  
Folytasd, jó lett!

  - megszűnt felhasználó - 2012. 11. 25. 11:59  
Köszi mindenkinek! Nem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog. Ha van kedvetek, szavazatok az Életem felnőttként-re az Év történetében. Eddig közületek csak Karomhegyi cicus és kgergő szavazott. Köszi!

ETUKAPETUKA
 
2012. 11. 24. 18:12  
Folytasd!Nagyon szeretem ezt a törit!♥<3

Liliana2002b 2012. 11. 24. 17:33  
Folytasd!

kgergő
 
 
2012. 11. 24. 17:06  
Imádom, imádom, imádom! ♥ Folytatást!

elekecske4 2012. 11. 24. 16:23  
...

  - megszűnt felhasználó - 2012. 11. 24. 15:53  
Folytasd! Az előző rész valahogy elkerülte a figyelmemet, most kerestem ki a klub adilapjából...

Yvette
 
2012. 11. 24. 14:39  
De jó*-* folyti!

  - megszűnt felhasználó - 2012. 11. 24. 14:32  
Egy fél perce küldtem be, szuper!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat