Újság >> A CicaNevelde Hírei

Cikkek
Megosztás: f

Cikkek

Sziasztok!

Egyre több olyan íróval lehet találkozni szerte a neveldéken, akik mind azért vannak felháborodva, mert nem került be egy újságcikkjük. Ez elsősorban annak tudható be, hogy a felhasználók többsége nem ismeri a cikkekkel kapcsolatos elvárásokat (azaz nem tudja mit tartalmazhat, illetve mit nem egy olyan cikk, mely elbírálás után bekerül az újságba).
Ez a hír azért jött létre egyrészt, hogy itt tájékoztassuk az írókat arról, hogy ha egy cikkük nem került valamiért be (természetesen megindokolva, hogy miért nem jelenhetett meg az Újságban az adott írás), másrészt hogy össze legyenek gyűjtve valahol azok a kritériumok, amiknek meg kell felelnie egy cikknek a bekerüléshez. 

Ezek a kritériumok a következők:
• A cikk érje el a minimum 10 soros terjedelmet! Ezen 10 teljes sor értendő; az, amikor egy sorban csak egy-két szó (vagy egy kép) van, értelemszerűen nem teljes sorként számít bele a terjedelembe!
• A cikk legyen értelmes! Hiába éri el vagy haladja meg a 10 sort, ha semmi értelme nincs az adott írásnak, akkor nem fog bekerülni.
• A cikkekre hivatalosan megadott terjedelem 10-50 sor, ezt vegyétek figyelembe. Az alsó korlátot nagyon szigorúan tartjuk, viszont ha a felsőn túllóg egy kicsit, az még nem tragédia - persze többszáz soros cikkeket ne küldjetek, de ha csak egy kicsit több mint 50 sor, az még be fog kerülni.
• Legyen hozzá feltöltött kép, ami meg is jelenik! A cikkek képeire is azok a szabályok érvényesek, mint az avatarokra (és úgy általában a képekre), tehát ne legyen rajtuk oldalcím, valamint az egyébként is tiltott témák (brutalitás, nyíltan erotikus tartalom, stb.) természetesen itt is tilosak.
• Az illegális tevékenységet (például drogfogyasztást) ábrázoló képek sem megengedettek! Vegyük figyelembe, hogy ide főként 18 év alattiak járnak; ne promotáljunk ilyesmiket!
• Csakúgy, mint a képeknél, a cikk tartalmánál is vannak tartalmi szabályok: nem szerepelhet bennük az oldalon egyébként is tilos dolog (káromkodás, hirdetés, másokat sértő vagy felnőtt tartalom). A politikai tartalom is tiltott.
• A cikkeknél is tartsuk magunkat ahhoz, hogy a szöveg kevesebb mint fele legyen csak formázott betűvel. (Tehát például egy naplóidézetet se írj csupa dőlttel, ha az teszi ki a történet nagyobb részét.)
• A hangulatjelek halmozásától a cikkekben is tartózkodj! Teljesen érthető, ha például szomorú vagy a háziállatod elvesztése miatt, de attól még az erről szóló cikket nem kell több sornyi szomorú smiley-val telerakni.
• A cikket mindig igyekezz a megfelelő kategóriába küldeni! Igaz ugyan, hogy a moderátorok át tudják rakni másik kategóriába, de ez plusz idő, és ha sok írást rossz kategóriába küldenek be, akkor jelentősen lassítja az ellenőrzőt (és így a cikkek bekerülését is).
• A rövid leírás nem viccből lett kitalálva. Ide a cikk tartalmát írjátok le 2-4 sorban. Ne rendezzétek le egyetlen szóval, valamint az ilyen "modik tegyétek be" szövegek is teljesen feleslegesek - ha megfelel a szabályzatnak, akkor úgyis be fogjuk rakni az Újságba, ha pedig nem, akkor az ilyen kérések ellenére sem fog bekerülni. Természetesen az sem elég, ha mondjuk valaki csak egy hangulatjelet rak be a rövid leíráshoz.
• Ha az oldal fejlesztésével kapcsolatban van ötleted, annak ne írj külön cikket! Az ilyen felvetéseidet inkább az Ötletdobozba küldd; az direkt ezek számára lett kitalálva. Ugyanez vonatkozik arra, ha azzal kapcsolatban van ötleted, milyen topic lehetne még a Társalgóban.
• Olyan cikket se írj, aminek a tartalmának van külön topic! Tehát például csak idézetekből álló cikk nem fog bekerülni, hiszen annak ott van a Versek és idézetek topic. (A saját írású versek ezen szabály alól kivételt képeznek.)
• A cikk nem tartalmazhat másolást - illetve csak abban az esetben, ha az adott honlap tulajdonosa (vagy cikk írója) engedélyt adott műve továbbközlésére. Amennyiben szabadon felhasználható forrásból másolsz, azt is jelölnöd kell!
Klub hirdetésére ne írj cikket! Ha valahol reklámozni szeretnéd, arra a Klubok topic tökéletesen megfelelő. (Valamint ha a témájának megfelelő nevet adtál a klubodnak, esélyes, hogy az érdeklődők előbb-utóbb úgyis rátalálnak a Klubkereső segítségével.)
Versenynek csak akkor írj külön cikket, ha többfordulós, és komolyabb versenyszámokból áll! Ha például csak ilyen "illessz be három tigrises képet" jellegű a vetélkedő, azt kérjük, a Versenyek topicban tartsd meg!
Itt olvashattok a szerepjátékokra vonatkozó szabályokról! Kérek mindenkit, aki érintett a szerepjátékokat illetően, olvassa el!

Így felsorolva kicsit soknak tűnhet, de ezek a szabályok igenis szükségesek ahhoz, hogy az Újságban tartani lehessen a megfelelő színvonalat. Kérünk, legalább egyszer figyelmesen olvasd át, hogy a későbbiekben ne legyen belőle probléma! Talán mondani sem kell, de a cikkekkel kapcsolatos kritériumok nem ismerete a cikkíró kárára válhat.

Javasolható, hogy igyekezz helyesen írni és érthetően fogalmazni!

TIPP: Beküldés előtt mentsd el magadnak a cikket! (Erre a Jegyzettömbtől kezdve a komolyabb szövegszerkesztőkig rengeteg program megfelel.) Lehet, hogy véletlenül rosszul töltesz fel hozzá képet (de más probléma is adódhat), és ha nem mented le, ilyen esetekben elveszhet a cikked! (Ugyanis a be nem került cikkeket semmilyen módon nem tudjuk visszakeresni vagy visszaállítani, mivel azok végleges törlésre kerülnek.)

S végül: ha egy cikk megfelel a fenti kritériumoknak, az BE FOG KERÜLNI. Ha pedig valami miatt nem raktuk be az Újságba, akkor annak az oka itt a hír alatt hozzászólásban le lesz írva. Ebből kitűnik, hogy a moderátorokat a cikkekről kérdezgetni teljesen felesleges, hiszen ha nincs az Újságban, és itt sem írtunk róla, akkor az adott cikk még ellenőrzés alatt áll. (Tipp: Érdemes lehet kicsit hátralapozni az Újságban, hiszen lehet, hogy mire keresnéd, a cikked már lekerült az Újság főoldalán megjelenítettek közül.)

A be nem került cikkekkel kapcsolatos értesítés csak a hír létrejötte (2013. február 24.) óta működik, a korábban törölt cikkekről nem tudunk információval szolgálni.

Remélhetőleg itt is olyan hasznosnak fog bizonyulni a cikkekkel kapcsolatos hír, mint a társoldalakon, és sok kellemetlen félreértést-problémázást segít majd elkerülni.

( 82288 megtekintés )

Szólj hozzá:

Foltimoki
 
2020. 08. 02. 22:41  
Történetek / Sorozatok >> *** malac legendája trágár és nem érte el a 10 sort.

Mókuskám
 
2020. 07. 20. 1:16  
Cikkek >> .... - értelmetlen volt és nem érte el a 10 sort.         

  - megszűnt felhasználó - 2020. 07. 06. 6:41  
Sziasztok! Törlitek légyszi a ,,Ha akarod" című törtnetet? Köszönöm

zöldalma 2020. 06. 02. 17:31  
Sziasztok! Egy Szerepjátékokhoz írt cikk telefonon való pötyögése közben elképzelhető, hogy véletlenül rámentem a beküldésre, még mielőtt befejezhettem volna. Utána sikerült befejezni, azzal nincs gond, viszont lehet, hogy két cikket is beküldtem. Ha valóban így történt, akkor kérlek, a rövidebb, befejezetlent automatikusan töröljétek, és csak a hosszabbat tekintsétek beküldött cikknek. Elnézést, ha nehézséget okoztam, és köszönöm a segítséget! ^^'

دُنْيا
 
2020. 05. 22. 18:35  
Cikkek >> Kiscicák majd örökbefogadásra! nem volt 10 egész sor, plusz van rá külön fórumtopic
Anabelle, megnézem mit tehetek <3

Anabelle 2020. 04. 26. 9:06  
Sziasztok, még 2016-ban küldtem be egy történetet "A kulcs" címmel, tudnátok törölni? (: Előre is köszönöm!

Reencsíí
 
2020. 04. 01. 18:39  
Művészet >> Covid19 Nem tartalmazott 10 egész sort, értelmetlen,nem gyermek oldalra való

  - megszűnt felhasználó - 2020. 03. 31. 23:45  
Izgi :o

Findusz cica 2020. 01. 14. 0:53  
Cikkek >> Macska divat beküldtem, ellenőrzésre vár.

Pinghorizon
 
2020. 01. 10. 16:09  
Művészet >> Te vagy az okom... másolás volt egy másik oldalról, ha a cikk írója tette fel oda is, akkor kérem jelezzen.

Juli$
 
 
2020. 01. 04. 16:01  
Cikkek >> cuki cica nem került be, nem volt meg 10 egész sor, értelmetlen volt, és motbid autóbalesetet ábárzolt a hozzá csatolt kép.

birosroni 2019. 10. 22. 17:56  
Kedves moderátorok!
Erdeklődni szeretnék afelől, hogy a Kitaszított lelkek c. irásommal minden rendben van e. Csak azért, mert most elrontottam a biztonsagi mentést és nincs másolat. Pedig sose rontom el. Remélem nem pont most lesz baj.

Foltimoki
 
2019. 10. 06. 21:33  
Jelenleg nem vár ellenőrzésre cikk.

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat