Újság >> Történetek / Sorozatok

Zsömike titkos élete - A másik világ
Megosztás: f

Zsömike titkos élete - A másik világ

A repülőgépről csodálatos volt a kilátás. Zsömi egyedül ült, egy kétszemélyes helyen. Onnan kifelé bámult, a természetbe. A ült kívül, és a csomag volt az ablaki ülésnél, de csak, hogy biztonságosabb legyen. A cica, füldugót tett a fülébe, és azon keresztül zenét hallgatott, majd lassan lerakta a fejét, és mély álomba merült... Eltelt, legalább bő 15 perc, de felébresztette őt a kapitány hangja, aki egy bemondóba ordította az alábbi szöveget: "Egy szélhámos van a gépen! Vigyázzanak egy szélhámos van a gépen! Valamit tervez, de nem tudjuk mit! Óvakodjanak, és ne álljanak szóba ismeretlen alakokkal!"
~ Mi a... ? - gondolta Zsömi magában.
A gépen mindenki megrémült. Féltek, sokan a családjukkal utaztak. A fekete cica ide-oda nézelődött, találgatott ki lehet az a bizonyos "szélhámos".  Akkor a gép, megállt. Hirtelen ott maradt a levegőben, és nem ment tovább. Egy pillanat sem telt bele, de zuhanni kezdett az egész. Ismét a kapitány kezdett beszélni. "Semmi pánik, hamarosan mindent rendbe hozunk! Csatolják be öveiket!" Még mindig zuhant az egész ezalatt. Zsömi ijedten karolta át a csomagot, amit kézbesíteni kellene. Hamarosan... Minden elsötétült...

Egyetlen küzdelem sem reménytelen, míg véget nem ér.


Egyszer csak kinyílt a szeme... Maga körül a szokásosnál nagyobb fűt látott. Oldalra nézett, ahol egy labda hevert, de számára óriás volt... Felemelte fejét, s nem sokkal mellette, egy úttest volt... De nem átlagos! Ilyet, még soha sem látott... Akkor autók mentek rajta végig, amik nála sokkal nagyobbak voltak... Benne furcsa lények... Legalább is ő neki csak rémlett, mik lehetnek azok... Felállt, s leporolta szőrét... Hatalmas fák, minden nagy volt... Akkor ráébredt, hogy hol van...
- E-ez... Az emberek világa?! - kiáltotta ijedten, pupilláit tágra nyitva, s a válaszra várt, ami nem érkezett meg. Csak várt, de semmi. - Lehetetlen... Ez a hely... Ide... Nem lehet eljutni, ez képtelenség... Hol a repülőgép? Hol van mindenki...? Hol van?! - cikáztak a gondolatok ezrei a fejében. Mikor félre fordította fejét, meglátta a csomagot.
Zsömi felkapta azt, és azt fogva indult körülnézni. Az úton akart átsétálni. Neki ez új volt... Kilépett, de abban a pillanatban, egy őrült motoros hajtott át, majd nem elütve a macskát... Azután lassan körül nézett, és átfutott.
- Egyáltalán hol vagyok? Melyik város... Várjunk... A kontinenseket tudom... Ázsia... Amerika.. Európa.. és... Antarktisz, Ausztrália, na meg... Afrika.. És... Hmm? - álltak meg Zsömi szavai, amikor egy feliratot pillantott meg, amin ezállt: Hollywood.
A cica ledermedve figyelte azt, majd tovább sétált. Ahogy sétált, egy kis ház elé ért, ami előtt olyan 8-9 éves gyerekek fociztak. A cica bámulta őket. Azok könnyen észrevették a cicát, hisz elég nagy feltűnést keltett az, hogy két lábon jár.
- Ez egy mutáns! - kiáltotta az egyik, s a labdát Zsömi felé rúgta, de a cica egy szaltóval oldalra kikerülte azt.
- Hé, hagyd őt békén! - szólt egy kisfiú, s barátait haza küldte.
Zsömi csak állt, és figyelte a fiút.
- Szia cica... A nevem Cody. Nem akarlak bántani, csak megsimogatni.. É-és közelebbről megismerni.. Te nem olyan vagy, mint Mr.Tom a macskám... Te különleges vagy.. És én is, azaz már mondták, hisz megértem a macskák nyelvét.. Tudom furcsán hangzik.. - mesélt magáról, miközben közeledett Zsömi felé. - Valóban... Ez már születésemtől így van...
- Tényleg?! - kérdezte meglepve Zsömi
- Igen! - nevetett boldogan a fiú - Megértem amit mondasz!
- Hűű... Ez nagyon vagány! - kuncogott a fekete cica
- Ja! És.. Te miért jársz két lábon?
- Hát.. Én nem a földön élek.. Én egy másik helyen, vagy dimenzióban élek, ahol az állatok közösen egy Animal országnak nevezett helyen élnek.. Mi például Cat-cityben..
- De érdekes! De... Akkor, hogy kerülsz ide? - kíváncsiskodott Cody.
- Az úgy volt... Hogy... Nem tudom, hogy meg e bízhatok benned. - szólt búsan Zsömike.
- Hát, ha úgy érzed nem kell elmondani. - mondta a fiú szomorúan.
- Jó, elmondom! - kiáltotta Zsömi, majd belevágott. - Én egy titkos ügynök macska vagyok... Nálunk nincs az itteni négy lábas cucc, a macskák ott kétlábon járnak... A feladatom a világ megmentése.. És... - akarta volna folytatni a mondatot, de Cody belevágott.
- Ez annyira zsír! - szólt, s mosolyogni kezdett.
- Valóban? Örülök.. De ez hétpecsétes titok! Senkinek, ebben a világban, oké?
- Senkinek! - szólt Cody.
- Köszönöm! És a kérdésedre a válasz... Azt a feladatot kaptam, hogy szállítsak el egy csomagot egy szigetre az én világomban.. De a repülőúton, valami módon kiderült, hogy van ott egy szélhámos, és... Már csak arra emlékszem, hogy a gép zuhanni kezdett..
- Értem. Az rossz lehet.
- De én azt hiszem, megyek is... Vissza kell jutnom Animal országba, mihamarabb. - mondta Zsömi, majd elköszönt, és elindult volna, ha a fiú meg nem állítja.
- Várj...! É-én azt hiszem... Tudok neked segíteni!

( 458 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2017. 04. 17. 17:18  
4. pontozó és 335. megtekintő

  - megszűnt felhasználó - 2013. 08. 16. 10:53  
melyik cica halgat zenét:amúgy tök jó

  - megszűnt felhasználó - 2013. 05. 18. 12:24  
Ki kéne nyomtatni a részeket, és egybe függő könyvet írni vele, olyan szuper, szüleid tudnak róla hogy ilyen jókat írsz?

Dj laura
 
2013. 01. 22. 15:43  
szuper!

Niki-chan 2012. 09. 24. 19:37  
Folytatást! Cody aranyoska.Xdd

nagy martin kristof 2012. 09. 24. 19:37  
folytasd

xénus
 
2012. 09. 24. 18:27  
am.ha már az egész történetet leírtad én elolvastam és kicsit rövid.bár ha már Cirmit folytatni kéne minek legyen ez hosszú

  - megszűnt felhasználó - 2012. 09. 24. 18:23  
Szia!
Kérlek folytasd! Nagyon tetszik!

ETUKAPETUKA
 
2012. 09. 24. 18:20  
Folytasd!!!Feltétlenül!!!És minél hamarabb, nagyon tetszik!^^

xénus
 
2012. 09. 24. 18:07  
folytii

Merlin 2012. 09. 24. 17:49  
folytatááááást

Balexa
 
2012. 09. 24. 17:43  
Folytasd! Nagyon jó részre sikeredett! :'D

Łaura
 
2012. 09. 24. 17:37  
Wííííí *_________________* Első kommentelő és pontozó.
Folytatást!!


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat