Újság >> Történetek / Sorozatok

Emily Lana Weasley és a kezdetek Roxfortban25.rész
Megosztás: f

Emily Lana Weasley és a kezdetek Roxfortban25.rész

24.rész

Emily az utoljára belenézett a tükörbe, s meglehetősen elégedett volt a látvánnyal. Ugyan sosem tartotta magát szépnek, főleg, hogy legjobb barátnőjéhez, Olive-hoz mérte magát, aki szőke tincseivel és gyönyörű kék szemeivel mindenkit elkápráztatott.  Emilyt mindig kicsit idegesítette, hogy nem elég, hogy Olive okos, de még kifejezetten csinos is! Saját magát egy közepes átlagú, egyszerű, és cseppet sem különleges kinézetű lánynak tartotta. De amikor kiderült, hogy milyen különleges boszorkány, az önbizalma csakugyan nőtt. A tükörben Emily látszott, csokoládébarna szemei csillogtak a fényben,  szemével egyező színű, hullámos haja leomlott vállára. A ruhája tetőtől talpig fekete volt; egy csipkés blúzt, alig térdig érő, fekete, hullámzó szoknyát, harisnyát, fekete balerinacipőt( melynek orrát masni díszítette), kötött pulóvert, s egy stílusos kalapot öltött magára. Lana Webster, a keresztanyja temetésére készülődtek. Az összes ember akit ismert, s a Weasley család apraja-nagyja is elment. Emily meg ragaszkodott, hogy ő megjelenhessen, hisz magát okolta. Lana Webster saját bevallása szerint csakis miatta halt meg. De ezt a kijelentést teljes mértékben megcáfolták. A Reggeli Próféta, már napok óta azon pörgött, hogy a kis Emily mit vitt véghez, a szőke barátnőjével. De aztán jöttek a megcáfoló hírek, miszerint Lana nélkül az egész terv fuccsba ment volna. És ez igaz volt. Emily egyáltalán nem viselkedett, úgy, mint egy beképzelt, népszerű liba. Nem érdekelte, hogy sokan már odajönnek hozzá, hisz már régebben is ismerték a Próféta címlapjáról, amikor a Weasley családról írtak. Emilyről körülbelül annyit, hogy tizenegy éves lány, most megy/jár a Roxfortba.
- Emily, indulhatunk? - nézett be egy szőke buksi az ajtón.
- Persze - felelte Emily, gondolataiból kizökkenve.
Olive hasonló ruhát vett fel mint ő, csak rajta jobban állt. Olive egyébként is magasabb volt, mint Emily, hosszabb lábai voltak. Ő egy fekete, csipkés ruhát öltött, kissé érdes anyagból készült blézerrel. Egy két centit magasított, szintén éjsötét cipőt is  húzott, egy harisnyával, amelynek bőrénél pár árnyalattal sötétebb volt.  Búzaszőke haját ezúttal egy kontyba tűzte.
- Nagyon szép vagy,Olive! - mosolygott Emily, amint leértek a nappaliba.
- Köszönöm - felelte Olive. - De te sokkal szebb!
Emily ezt rögtön megcáfolta volna, ha az egész Weasley család nem lett volna a nappaliban.
- Emily! Emily, bemutatlak... ! - kezdődött a bemutatkozósdi. Hermione gondoskodott róla, hogy mindenkit megismerjen, a most már igencsak híres lány. Emily udvariasan kezet rázott mindenkivel, sőt valakivel még tartósabb beszélgetésbe is elegyedett. Közben megevett egy-két süteményt, körülnézett a sok emberen. Voltaképp nem is értette, miért pont ide jön mindenki. Hisz ahány felnőtt rokon, annyi ház. Valószínűleg Hermione vendégeskedés mániája miatt. Hisz Emily édesanyja készséggel fogadott mindenkit.
--------------------------------------------
Egy idő után mindenki elindult a temetőbe. A fű igen magas volt, mindenhol márvány, és más anyagból készült sírok sorakoztak. Emily-ék a ravatalozó felé vették az irányt. Kicsit más féle temetést tartottak, mint a muglik, Emily már párszor volt temetésen, egyáltalán nem figyelt a szertartásra. Gondolataiba mélyedt. Vajon tényleg én tehetek róla? Én tehetek az egészről? De... ha nem így történt volna sokkal többen meghaltunk volna... - tanakodott magában Emily. Annyi kérdés született meg az elméjében, amit ma mindenképp meg szeretett volna tudni. És mindent meg is fog kérdezni a rokonoktól, ismerősöktől. 
A lány nem akart sírni. Épp ezért inkább oda se figyelt, minden erejével a kérdezősködés gondolatával foglalkozott. Nem akarta látni amit pár sorral előrébb történik. Inkább beállt az egyik magas unokatestvére mögé, s kizárta a külvilágot. Jó pár napja (sőt, hete) csak másokkal foglalkozott, így szeretett volna csak most egy kicsit egyedül lenni. Észrevétlenül elosont, majd egy messzi  padra leült. Megvárta míg a ceremónia lezajlik.
------------------
- Emily, Emily! Hol a szöszben voltál? Már mindenütt kerestelek! - kiáltott rá Olive, a temetés után.
- Sajnálom - közölte Emily.
Olive ledobta magát a padra.
- Minden rendben, Emily?
- Igen, igen! Csak... - felsóhajtott - az egész Roxforti félévemben nem csináltam semmit, csak rettegtem, és rögtönöztem! Szeretnék végre egy nyugodt, csendes életet!
- Megértem. Szerintem  is így legyen - bólintott Olive. A lányok felálltak a padról, s a tömeget követve újra a Weasley ház felé igyekeztek, mivel sokan voltak egy zsupszkulcs segítségével jutottak vissza. A nappaliban nem változott semmi. Emily elkezdte kérdésekkel megrohamozni a társaságot. Igen sok információt gyűjtött. Lana Webstert a szülei egy Walesi kiránduláson ismerték meg. Rendkívüli boszorkány volt, a neve mindkét szülőnek megtetszett, ám azért Emilyt választották keresztnevének, mert már évek óta tervezték, hogy lesz egy ilyen nevű gyermekük. Lanáról nem tudtak meg sokat, csak a szüleit mutatta be. Akik egyébként jelen voltak. Pár év után, mikor Emily megszületett, felkérték Lanát a keresztanyjának, s ő igent mondott. (Elmentek Walesbe, hogy megkérdezzék) De aztán pár hét múlva a lány eltűnt, s sok-sok év után, már csak most, holtan látták viszont.

(Év végén)

- Emily, jössz? - kérdezte Olive, mivel barátnője egy percre megállt.
- Mindjárt, várj egy kicsit - felelte a lány.
- Felviszem a ládádat, addig nyugodtan néz körbe, vagy amit szeretnél - mosolygott Olive.
- Köszi - mondta Emily, majd útnak eredt. Ebben az évben annyi minden történt! Először csak egy híres varázsló szülőkkel, s egyetlen egy barátnő nélküli lány volt. Aztán felfedezte, hogy osztálytársával mennyi közös dolog köti össze. Aztán, a stressz, és a várakozás, amikor nem kapta meg a levelét, s kviblinek hitték, ám varázslatos volt, mégsem, igazából különleges varázserővel rendelkezett! Fenekestül felfordult Emily élete, főleg, hogy szellemekkel is volt egy kisebb-nagyobb összecsapás, ahol a sosem ismert keresztanyját elvesztette! Pörgős félév volt, de a tavasz elhozta Emily és Olive számára a nyugalmat. Békésen tanulgattak, Johannával, Ginával, a barátnőjükkel a másodikos Soranne-nel, a szobatársakkal Faye-jel és Lorával együtt. Nagyszerű évet zárhattak le a diákok, izgalommal telit.  Emily vissza.rohant a Roxfort expresszhez, s boldogan szívta a tüdejébe a vonatból áradó füstöt. Felszállt a vonatra, de még utoljára visszatekintett a kastélyra, ahol egy olyan évet zárhatott be, amelyet legvadabb álmaiban sem gondolt volna.

VÉGE

Köszönetnyílvánítás:
Nagyon szépen köszönöm az összes olvasómnak, hogy figyelemmel végigkísérte Emily kalandjait! Nagyon jól estek a pozitív visszajelzések, mindenképp fogok még a neveldére írni. A történet során nagyon sokat fejlődtem íróilag, megérte megírni, hisz azt hiszem örömet szereztem vele nektek, és magamnak is (Bár a végefele beleuntam )

Búcsúajándék:

( 439 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2017. 01. 14. 9:03  
Ez lehetne akár egy könyv is, és a részek lehetnének a fejezetek.

Cuki <3 2015. 05. 21. 10:15  
Van tehetséged hozzá.Szerintem kamatoztasd!

Vatttacukor 2012. 09. 07. 19:11  
Köszönöm (:

MaryCat 2012. 09. 06. 20:41  
Imádtam ezt a sorozatot de kár hogy vége ) Nagyon tehetséges író vagy!

rex20000616 2012. 09. 06. 17:50  
Remek volt!!Kár hogy vége

Vatttacukor 2012. 09. 05. 19:37  
Köszi! Ne szomorkodj, lesz még más sztorim is

Adriennn0714 2012. 09. 05. 19:09  
Nagyon jó lett az utolsó rész! Kicsit szomorú vagyok, hogy vége lett.

Vatttacukor 2012. 09. 05. 16:57  
Köszönöm mindenkinek!
Dóri: Oké, semmi gond

susie 2012. 09. 05. 14:59  
ETUKAPETUKA: Ennek sajnos már nem lesz folytatása.
Öröm volt olvasni a sztoridat. Remekül fogalmazol, nagyon jó a fantáziád is. Várom a többi irományodat is, amikhez sok sikert kívánok!

ETUKAPETUKA
 
2012. 09. 05. 14:51  
Folytasd!

  - megszűnt felhasználó - 2012. 09. 05. 10:15  
Ez szuper volt! Nagyon várom már a többi töridet!

dori010 2012. 09. 05. 6:33  
Sajnálom, hogy nem olvastam az összes részt, ma elfogom olvasni az összeset, ígérem.

Lakala 2012. 09. 04. 21:21  
El sem hiszem, hogy már vége :O
Imádtam olvasni
Remélem írsz még ilyen jó történetet ^^


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat