Újság >> Történetek / Sorozatok

Damon smile ☺ 3.-4. rész.
Megosztás: f

Damon smile ☺ 3.-4. rész.

Előző  rész
3. rész.
Finom illatokat éreztem...Hmmm, a kedvencem, karamell illat... és meleg van... izzad a nyakam... És a tenyerem is... Lassan kinyitom a szemem, és valahol...valahol nem ott vagyok, ahol Ronyval voltam.
-Hol vagyhok?-keltem fel fáradtan. egy nyugágyba voltam, valami Dzsungeles féleségben... Felettem lombok voltak. Nem mertem lenézni. Tudtam: Magasan vagyok. És hogy tériszonyom van.
-Álmodban csorog a nyálad. És beszélsz is. Végül mi történt?Felfalta Mauglit Nyuszika, vagy hagyta??
-Mi?- Mellettem lévő nyugágyon egy keki színű bermudás, fehér inges fekete hajú fiú szürcsölt valami koktélt.
-Ne tettesd a fáradt csajszit, mindenkivel előfordul, hogy Disney mese szereplőkkel álmodik!
-MIVAN?-nem értettem. Nem is álmodtam. Mit keresek itt?- Hol vagyok?
-Az édenben, picinyem, és hát mi se lenne édenebb, hogy ráadásul szerény személyemmel?
-Éden?... A.... az közel van New Yorkhoz?
-Ja. Teleportal 2 másodperc, taxival 5, de ha valaki ragaszkodik az idegesítéshez, daruval kiásatja.... Az olyan... Pár nap?
Ebből nem értettem semmit. Felültem, és lenéztem.-Szent isten!!!- Kapaszkodtam a nyugágyamba, ami most összeszorítva kötél szélességű.
-Maradj nyugton!
-MI??-átfordultam, és háttal a föld felé néztem. Úgy kapaszkodtam a függőágyba, mintha az lenne az életem. Ebben az esetben az is.
-Jó ég, hogy ezek mennyire ijedősek!-mondta lenézően a fiú... Aakibnek egyre ismerősebb volt arca, éss egyre jobban fel tudtam idézni, ami velem történt. A két szempár szórakozottan nézett rám: Élvezte, hogy félek.
Lassan a résnyiből tágra nyitottam a szemem.- Méghogy ijedős???  Tudod-e, hogy csupán Nyolcszáz méterre vagyunk a földtől?
- 850 m.-mondta nyugodtan. Legszívesebben odanyúltam volna, és lerángattam volna a földre, és ha megunta az okoskodást, lemegyek érte, és odatemetem!- Na, nem gondolunk ilyen csúnya dolgokra!
Megszeppenve kapaszkodtam. Hogyan?
-Na, mégis hogyan?
-Gondolat olvasó vagy?
-Nem, csak minden második colibri ezt gondolja rólam.
-Minek neveztél?-kérdeztem dühösen.
-Hogy ti milyen makacsok vagytok!
-Nem vagyok makacs!
-De!
-NEM!-hirtelen odanyúltam, hogy jól bemossak neki, de lendületemmel leestem.
-Nem hiszem el, milyen szerencsétlen ez a csaj!-mondta unottan, majd felállt. Én visítottam, és valami puhára estem. És valami hideg folyadék ömlött rám... Valami sütifélébe csücsültem, a fejemen paradicsom tálcában. Lassan felemeltem a tálat, és néztem: vagy 50 db 50 cm-es legfőkébb farkasokra emlékeztető lény nézett rám. De nem olyan farkasok, mint máshol. Ezek gyerek farkasok voltak, olyan édesek. És most mind rám nézett. De ekkor vettem észre egy furcsa dolgot-mindegyiknek olyan fekete füst jött farkából, mint annak a... Annak az egoista idétlen idiótának! Lenéztem: egy hatalmas, csonttal díszített csokitortába estem, és még miegymás ételek letaposva az asztalról-néma csend volt. hirtelen leesett ő, a fehér inges szépszemű egoista... Hívjuk "alak"nak, míg meg nem tudom nevét. Stóval leesett alak. látszólag egyáltalán nem furcsálva a helyzetet.
-Bocs, ő újonc. De ritka balfék, úgyhogy nézzétek el neki. Gyere, Suzye, ÁLL! Jó Suzye, gyere!-dörzsölgette három ujját.meglepődve, és ecetesen leszáltam a büféasztalról, és követtem alakot. mikro elég messze kerültem a füstölgő ebektől, ránéztem Alakra:
-Mi folyik itt? Miért vagyok itt? Egyáltalán mi ez a hely?...
-Nyugi!-tette szám elé mutató ujját, és körülnézett.Én bandzsalítva meredtem napsütötte kezét.- mindent elmagyarázok. Ez itt az Alvilág. Mai napra ennyi elég.
Meredve bámultam...-oké-nyögtem ki megszeppenve. Várjunk!-Értem én a tréfát! Hol a CandyCamera? Beakartatok ugratni, mi? Hogy én milyen naiv vagyok! Elő emberek, le vagytok leplezve!-kerülgetett í sírás- sirí csend volt. csak a tücsök ciripelését lehetett hallani.vettem egy levegőt.-az ájulás kerülgetett- Igazat mondtál, ugye?
Alak bólintott.
-Rendben, ééén teljesen megértem! egyik pillanatba jöttem haza, másikba meg a kutyAlvilágba vagyok! Minden világos!! Mint a nap! Mint a nap...
-Öhm, itt nincs nap- itt három hold  van, és 2 csillag.- nézett Alak.
-Hát persze!-nyitottam ki a legtágabbra szemem.-  Mi sem közönségesebb, mint hogy három hold, és 2 csillag van! A minifarkasoknak füstöl a farkuk, és énnnnnnnnnnnn meg tele vagyok ecettel, és tortával... Marja a szemem...-tört ki belőlem a sírás- de tudod mit? NEM ÉRDEKEL! nem érdekel, mert ez csak álom, ez csak álom, álmo-álom-álom!!!!
-Gyere, feküdj le!-fogta meg karomat. Én elrántottam.
-Látod azt a fát ott?
-Ja.-méregetett gyanúsan.
-Ha nem szállsz le rólam, arra foglak felfesteni! Komprendben? És most, ha megbocsátasz, beleverem a fejem!-elindultam-de kezdtem összeesni.fáradt voltam...
-Jaj, te.. Előre látom, mennyi baj lesz veled! de nem baj, látnád mások mit csinálnak!
-Szeretlek...-mondtam álmosan-nagyon-nagyon szeretlek...
-Elszóltam magam. Eddig te vagy a legrosszabb eset.
-Te is szeretsz, ugye?
-Hát persze- kapott fel, és lesajnálóan nézett rám.-Kevesebb Tequilát kellett volna adnom neked...
-Tapikát adtál? És pirosat, ugye?
-Szent ég!
-Nem kell a kék!Piros Tapikát akarok!-hirtelen megint elhomályosult minden-Piros tapikát akarok...
4.rész
Éreztem, ahogy feltöltődik erővel, és ahogy lágyan fújja a szél az arcomat. Résnyire kinyitottam a szemem, és láttam Alakot.
-Szia.-köszöntem közömbösen.- Még mindig álmodok?
- Nem, ez a valóság-mosolyodott el.- minden rendben? Nagyon kiábrándító vagy, miközben alszol. Folyik a nyálad, és néha horkolsz. Hé, de rá se ránts!-fogta meg vállam- úgyse fog senki se a pasid lenni, aki nézze ezt.
-Te se vagy valami főnyeremény.-füllentettem.
-A csipkelődést értékelem. Téged viszont annál inkább-mondta gúnyosan.
-Légyszi magyarázd már meg, hol vagyok! Mit keresek itt?
-Ezt nem itt fogom elmondani. Gyere be, egy kis ideig ebbe a táborba fogsz lakni.
-Hogy ezen mért nem lepődök meg?
-Gyere-nevetett. Kiderüt, hogya nyugágyról le lehetett lépni, csak én balra estem, a lépcső pedig jobbra volt. Innen a kilátás gyönyörű volt. mindenhol indás Dzsungelfák, a levegő isteni, a madarak hangjától Amazon Feelingem lett Messze egy hosszú nyakú dínot láttam. Szóval inkább megfordultam, reménykedve a halucinációmba. Alak bevitt a nagy fa(amin akasztva van egy függőágy, és ott ébredtem) törzsébe, ami még így, ki"belezve" is élt.bent volt egy fából kinőtt kis hosszú, deszka asztal szerűség, ami körül, 5 szék volt. most csak hárman ültek benne:2 fiú, és egy lány. A lánynak vállig érő tépett fazonú piros haja volt, arcán finom barna szeplők foglaltak helyet, szeme sötétkék volt, a ruhastílusa meg nagyon vadászos, olyan... Gatyás-tündéres. az első fiűnak világosbarna, hosszú, zselézett, felfelé álla haja volt, kicsit hasonlított Ronyéhoz. Ami furcsa volt benne, az az, hogy egy nagy, vizes, orra helyén álló kutyaorr volt rajta. feneke felett pedig egy hosszú barna farok ágaskodott ki.Szimpi volt, olyan kutya fiús a második fiú úgy nézett ki, mint egy normális ember. Égszínkék szeme volt, szőke rövid haja, kék feszülő póló, és csőnadrág-farmer.
-Srácok -szólt Alak. A kártyázók figyeltek.-Ő itt Suzye, újonc.
-Miért van büféasztal szaga?-szimatolt a kutyás fiú.
-Öhm, beleestem aa... aaa
-A Kisfarkasok szülinapi zsúrjába.-Nyitotta ki szemét a lány.-Lighty[Ejtsd:Lájti] vagyok, szió!-integetett barátságosan. Kényelmetlenül, feszülten visszaintegettem.
-Suzye-kezdte Alak.-Ő itt a szőkehajú Jack
-Szia-köszönt, valami nagyon magas, fiús hangon. De cuki Visszamosolyogtam rá.
-És itt van ez a büdös-bolhás, Állneve Szimat, De ha itt vagy nyugodtan szólítsd Billinek.
-oké -mondam.
-Tudsz Frakkot játszani?-kérdezte vidáman Lighty.
-Őőő...
-Megtanítsalak?
Vajon gondolatolvasó?
-Is. De látok a jövőbe, a múltba, a jelenbe.
-Ó, értem.
-Nem érted-nézett rám együttérzően. Igaza van..-De gyere, ne feszengj, dobd le magad, megtanítalak.
-Én lépek, van jobb dolgom is, mint óvóbácsi lenni.-mondta Alak.
-Csá Tappancs.- köszöntek.
-Szia Ala... Szia.- Alak(Immár Tappaancs) mélyen a szemembe nézett. Én visszanéztem. Kezdett idegesíteni, így megfordultam, és figyeltem a kártyalapokat.
-Mit bámulsz, Tappancskám, láttál egy nálad szebb embert?-Tappancs mosolygott, és távozott.
-...és amikor előkerül a Frakk lap, győztél. Érted?-magyarázott Lighty. pár percig nézett, majd kezdte előről. Kínosan éreztem magam. Tudjátok, milyen rossz érzés, ha valaki belát a fejetekbe? ilyenkor ugornak elő azok a gondolatok, amikre nem akarsz gondolni... De inkább figyeltem, hogy kell játszani a játékot. Tetszett

( 158 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat