epresh csoki
 
Regisztrálj, és írj neki levelet!    
 
epresh csoki Teljes neve:   Bartus Zsófia.   
Pénze:   3820 ¢ 
TP:   1504 pont 
Versenyek:   42 · 0
Utolsó belépés:   187 napja, 13:23
Klubjai:   · Lovas Szerepjáték
· Lovas Klubb


AliNati3 cikkje:

Virtuális cicáim:

1.rész:

Én már százkilenc napja vagyok aktív a neveldén. Ebben a részben elmondanám macskáim történetét (persze nagy részük kitalált, hogy színesebbé tegyem a történetet):
Amikor a menhelyen sétáltam, egy szempár nézett rám egy ketrec mélyéről. Később egy amerikai rövidszőrű bukkant fel, a gazdája a szempárnak. Elvarázsolt. Ő mellette döntöttem, el is neveztem Cirminek. Otthon letettem, majd kirohantam a boltba, és vettem neki tálakat, ételt, almot és -tálcát. Aztán kérlelni kezdtem a bátyámat, hogy csinálja meg nekem a különleges macskát. De persze, fiúk... rávágta, hogy nem, én meg lekászálódtam a lépcsőn, majd elpanaszoltam mindezt anyukámnak. Amikor felmentem, leültem újságot olvasni, de jött egy üzenetem: különleges lett a cicám! Nagyon megköszöntem a bátyámnak, és felraktam egy saját képet.
Később, Luca napon benéztem a menhelyre. Egy ketrec mélyéről most Thai macska bámult rám. Úgy elvarázsolt... mint Cirmi az első napon. Hát őt is hazvittem, ez nem is tudom, mennyi ideje történt... Karácsonyra kapott Nokia Lumia telefonommal rögtön különlegessé tettem őt is. Neki a híres Wiskey képet állítottam be, szintén sajátot. A mintájuk is ilyen lett. Csodálatosak voltak, mint az ezek után következő napok...
Aztán eszembe jutott, hogy miért is csak két macskáról gondoskodom? Mindegyik cicám lány volt, így amellett döntöttem, hogy elmegyek a Társalgóba, ott pedig szintén nőstény cicákat keresek. Találtam is párat! Mivel ez pont ma történt, észrevettem, hogy Cirmi százkilenc napos. Keressünk neki férjet! Le is adtam a Társalgóban egy hirdetést, hogy az álomférjet keresem a cicámnak. Eddig nem jött, úgyhogy ha valaki pályázik rá, csak tessék! Nos, a kiscicák...
Nemsokkal később benéztem a postaládámba. Egy levél... Hm... kinyitottam, és észrevettem, hogy valaki visszajelzett. Maine coon és bengáli macskája is van. Elkértem mindkettőt. Az egyik, a kis maine coon Mainie lett, a másik, a kis bengáli Mini, mivel testvérek. Itt láthatjátok a kis adatlapjukat:
Cirmi
Fajtája:    Különleges
Kora:    109 napos
Neme:    Lány
Testsúlya:    3.3 kg
Gazdája:    AliNati3
Házastársa:    Nincs
Tapasztalat:    38 pont
Képességek:    nincs
Törzskönyv:    van
Kiscicák:    Nincs

Luca
Fajtája:    Különleges
Kora:    65 napos
Neme:    Lány
Testsúlya:    2.4 kg
Gazdája:    AliNati3         
Házastársa:    Nincs
Tapasztalat:    12 pont
Képességek:    nincs
Törzskönyv:    Van
Kiscicák:    Nincs

Mainie
Fajtája:    Maine Coon
Kora:    2 napos
Neme:    Lány
Testsúlya:    1.1 kg
Gazdája:    AliNati3
Házastársa:    Nincs
Tapasztalat:    0 pont
Képességek:    nincs
Törzskönyv:    Van
Kiscicák:    Nincs

Mini
Fajtája:    Bengáli
Kora:    2 napos
Neme:    Lány
Testsúlya:    1.1 kg
Gazdája:    AliNati3
Házastársa:    Nincs
Tapasztalat:    0 pont
Képességek:    nincs
Törzskönyv:    Van
Kiscicák:    Nincs


2.rész:

Keresgéltem a cicák után még Mainie és Mini érkezése után. Nemsokára lett is egy amerikai drótszőrű cicám, Emsi. Így már öt macskáról gondoskodtam. Sajnos Emsi nem lesz férjes macska, mivel nincs apja, és nem tudok neki törzskönyvet készíteni. Így telt el az a bizonyos nap. Aztán reggel felébredtem, kikeltem az ágyból, és benéztem a postaládába. Levél. Vajon kitől? Bevittem a házba, és leültem. Hiszen epresh csoki írt! Villámgyorsan felbontottam. Megkérdezte, beszélgetünk-e. Gyorsan fogtam egy új lapot, és ráírtam, hogy igen. Így leveleztünk egy órát, a cicáimról teljesen megfeledkeztem. Akkor Cirmi felugrott az ölembe, mire kötelező volt abbahagynom az írást, így gyors odafirkantottam, hogy "Szia!", és magamra rántottam a kabátom.
- Ha hazaérek, játszom veletek - ígértem.
Elrohantam a postára, ahol feladtam a levelet, később pedig már otthon voltam, s a zöld pillangót lengettem cicáim orra előtt. Mindenki kapdosott utána, így mind az öt jövevénnyel tudtam foglalkozni. A kis Emsi, Mainie és Mini ügyetlenül ugrált, folyton hátraestek, mivel mindannyian újak, ráadásul Mainie és Mini csak három naposak, Emsi pedig négy. Így ugráltunk ebédig, mindenki kidöglött, és örömmel kortyolt bele a vízbe. Hamarosan minden cica elaludt. Én éber szemmel figyeltem késő délutánig. Ekkor Cirmi szeme kezdett kitágulni. Később Luca is ébredezett. Aztán Emsi, utoljára pedig Mainie és Mini. Szép, különleges cicák lesznek... kinyitottam az ajtót, és kiengedtem őket. Ott játszottunk, dobáltuk egymást a hóban, legalábbis ők próbáltak. Élvezet volt nézni, milyen jól eljátszanak... egymást kergették, aki nem, az a hóval játszott. Ilyen volt Cirmi is, akit elutasítottak öregsége miatt, pedig csak százkilenc napos. Odaültem, és megsimogattam, mire dorombolni kezdett, hozzám dörgölőzött. Jó érzés volt, hogy még szeret. Sajnos volt olyan a kölyökkorában, hogy napokig nem mentem haza, és szegény egyedül maradt, éhezett. Csodálkozom, hogy nem került menhelyre! A fiatalok még nem is tudják, hogy milyen veszélyes... lassan felálltam, hívni kezdtem őket. Mindenki betért a házba, leheveredett az ágyra. Én is bebújtam, és elalvásig a semmit bámultam.

Másnap

Reggel felkeltem, és igykeztem mindenem összepakolni. Mini, Mainie és Emsi nem értették, hova megyek. Gyorsan elbúcsúztam tőlük, és rohantam az iskolába...
Amikor hazaértem, ketten üdvözöltek: Cirmi és Luca. Nem értem... hova lett a többi három? A nevük kiabálására már előjöttek, és előszeretettel dörgölőztek lábamhoz. Leültem az asztalhoz, és írni kezdtem a leckét. De jó epresh csokinak... ő most otthon ül, mert beteg, és ágyban fekszik... én miért is nem lehetek beteg? Lassan csináltam a leckét, és csak háromnegyed hétre lettem kész. Szomorú voltam, mert mindenhez sötét volt odakint... és nem tehettem mást, mint bebújtam az ágyba.

Tulajdonképpen nem túl izgalmas dolgok történtek velünk,de még is össze tudtam valamit szedni. Remélem ez nem lesz unalmas,hisz nem is éppen annak szántam..

Talán AliNati3 az ő cikkjében is említette,hogy a felimet feltörték. Nos,akárhogy is nézzük,ez minden szempontból igaz. Mikor ez megtörtént,már jóra nem igazán tudtam gondolni,a kezem remegett,bár inkább az egész testem,erre a pillanatra,szó szerint,visszagondolni is borzalmas. De aki az én megmentőm...Arról inkább most nem beszélek,biztos sejtitek. Először is szóltam AliNati3-nak,hogy feltörtek. Nagyon hiányoltam a felimet,a szívem nagyon dobogott,de egyben ő is megijedt,de ebben az esetben,mind a ketten magunkat okoljuk. Most,hogy mindent részletesen elmeséljek,arra sajnos nincs idő,inkább kiszűröm a fontosabbakat.Később AliNati3 visszaüzent,hogy ő bizony megint segít. Ennek nagyon örültem,a támogatása is jól esett.

Másnap ugyan nyugodtabban keltem,de ha a felimre gondoltam,még mindig szörnyűség fogott el,azonban bíztam AliNati3-ban,bíztam abban,hogy a felimet egyszer viszont láthatom. És aki feltörte valami málna volt,beszélgettünk egy darabig,és be csapott.
Jaj,most nézem,még másról nem nagyon beszéltem,csak erről az úgymond "elrablásról". Hamarosan ennek is vége lesz. Szóval,azon a napon a szülinapom volt,és AliNati3 megígérte,hogy küli cicát ajándékoz nekem,de ezt...mondjuk úgy,hogy a terv,csődbe ment. A történet vége felé,mindenki boldog volt,ugyanis AliNati3 visszaszerezte a felimet!!!!!!! Most is nagyon boldog voltam,és újra láthattam a cicáimat. Azonban még ne gondoljuk,hogy vége,csupán azért,mert talán még is szomorú befejezésünk lesz,amit azóta is megbántam. 2 cicámat vesztettem el,de azok már a menhelyen sem voltak,így örökbe fogadtam ugyan olyan fajtájú cicákat:Macit,a manx-ot,és Borsókát,a spynx-et. Még mostanra,is hiányzik Cirmi,és Cili,de ha én nem vagyok ilyen ***,talán ez még most sem történt volna meg.

Másnap

Vettem segélyt,majd adtam enni-inni a cicáimra. Muszáj volt őket simogatni,és játszani velük,hisz már rég nem volt ilyen gondos gazdijuk,mint én. Biztos a cicáim is megijedtek az idegentől. Gyorsan kivittem őket sétálni,de hamar esteledett. Már bent az esti fürdő várja őket,majd még utoljára kikeféltem a szőrüket,és mentem beszélgetni kiskincso-val.
Látom,ez a történet már titeket nem is nagyon érdekel,ezért úgy döntöttem: Megírtam még egy fejezetet,ami egyben az utolsó pedig többet szerettem volna írni és ez végképp elszomorított. Ezért élvezzétek az utolsót,mert nem lesz több,de inkább nem is számítok arra,hogy tetszeni fog,hiszen nem is komizzátok.

Az éjszaka közepén lépteket hallottunk. Hanna nagyon megijedt. Az egyik ember jött le a falépcsőn,ami már tulajdonképpen nem is falépcső volt,hanem egy olyan lépcső,ami recseg öregségében. Hisz tudniillik minden lépcső kiöregszik egyszer. De most nem ez a lényeg. Hanem az,hogy az emberke nem is fontos dologért jött le,hanem inkább inni,ami természetesen nem olyan fontos,ha számba vesszük. Én ugyanis még mindig aludtam,amíg a kislány fel nem ébreszt.
-Nyugalom.-suttogta halkan,én meg figyelmesen néztem őt. Vártam a parancsot,ami csak nem jött.
Este volt. Ilyenkor minden elhalkult,de azért lehetett hallani,hogy valahol egerek motoszkálnak,de azok is egyre halkabban rágcsálnak,végül elhallgatnak,és az egész család nyugovóra tér. Már csak a bagoly huhog kint,párját hívogatva,aki végre meghozza a zsákmányt. Cirmi,a szürke anyacica is előbújt a szalmabálák mögül,majd halkan nyávog egyet,és befészkeli magát a padlásra. Onnan néz le hozzánk,hogy mi fog történni. Már minden állat elcsendesedett,köztük én is. Bár ha meg akarunk szökni,jobb lett volna,ha nem az estét választjuk,mert már rég alszok.Hanna lefeküdt mellém,és elnyomta az álom. Úgy látszik,holnap fogunk elmenni.

       
"Az egyik nap egy kicsi, fehéres-sárgás fürj rohangált a ketrecben. Igen, ez vagyok én. Fürji. Résen voltam, a szökésemen gondolkoztam."
"Amilyen gyorsan csak tudtam,a többi csirke közé szaladtam,hátha el tudok rejtőzni. És jól gondoltam. Az ember bár a csirkék felé ment,én mégis ott lapultam. Félelmemben,és ijedségemben egy hang sem jött ki a torkomon,főleg,mert így elárultam volna magam. Hirtelen egy kakas nézett felém,és nagyon kukorékolt. Erre megijedtem. Mi van,ha nincs kiút?"
"A gazda észrevette, hogy a sok nagy csirke közt egy apró is van, én. Gyorsan lépkedett felém. Észrevettem a csirkék titkos búvóhelyét. Egy házikószerű volt, cölöpök tartották, és épp akkora hely volt alatta, hogy elrejtőzzek. Beszáguldottam, és villámgyors szívveréssel meglapultam.
"Az ember nagyot nézett.
-Hova tűnt,ez a nagyon buta csirke? Ha így folytatja,és megtalálom,a levesbe fog kerülni!-mondta hangosan,de már tisztán látszott rajta,hogy nagyon mérges."Idővel a sebek begyógyultak, már nem fájtak annyira, és megszületett a kiscsikóm is. Hanna nagyon büszke volt rám. Villám, a kis csődör ott legelt mellettem, miközben nagyokat sóhajtottam. Az eget néztem, vajon mi van a ménessel. De még hosszú út áll előttem, sok gonddal, és bajjal. Mellesleg itt ez a kislány is, aki megmentett engem, és soha nem fogom ezt elfelejteni.
Miközben így tűnődtem, kiáltásokat hallottunk. Mindenki egyszerre rezgett meg. Az emberek! Az ellenségünk. Hanna felült a hátamra.
- Sosem hagynak minket békén? - kérdezte.
Nyihogtam egyet, és a csikómra néztem. Ő békésen legelészett.Prüszköltem, kapartam a patámmal a földet, próbáltam neki elmondani, hogy most veszélyben vagyunk. Villám látszólag megértette, de még csak először találkozott kétlábúakkal, hiszen nem rég született. És honnan tudhatná, hogy ezek az emberek éppen az ellenségünk, és tőlük pont menekülni kell?
Rengeteg ló jött a közelben, ez egy ménes lehetett. A kislány csodálkozva nézte a közelgő lovakat. Az első lovas megállt. Egy deres lova volt, akinek már habzott a szája a sok futástól.
- Sziasztok. - kezdte a beszélgetést. - Az én nevem István. Ő itt a lovam, Acél.
- Csókolom. - köszönt Hanna. - de akkor már mindenki ijedt volt, főleg mi, lovak, hiszen tudjátok, vadlovak vagyunk.
- Nem kell megijedni. Csak a lovakról lenne szó.
- Miért? - tette fel a kérdést a kislány, és legszívesebben elfutott volna.
- Gyönyörű példányok. Nekünk adod őket?
- Az Ön lova is szép, de sajnálom, idegenekkel nem beszélhetek.
- Hol vannak a szüleid?
- Nekem...szóval...meghaltak. Egyedül vigyázok erre a lóra is.
- Akkor mi igazán a gondját viselhetnénk, hiszen csont és bőr!
- Tudom. És azt is tudom, hogy nem szabadnak Önnel csúnyán beszélnek, de...
- Mi az? Tán nem szeretnéd megmenteni a lovadat? Itt a vadonban úgy is elpusztulna. És meghalnál te is. Kitalálom, hogy rég nem ettetek.
 
 Macskái:
Fajtája: Szibériai
Kora: 2498 napos
Neme: Fiú
Testsúlya: 6 kg
Gazdája: epresh csoki
   
 
 
Házastársa: kókusz
Tapasztalat: 97 pont
Képességek: nincs
Törzskönyv: Nincs
Kiscicák: Nincs
   
   
Aladár
 

 

Fajtája: American Curl
Kora: 2287 napos
Neme: Lány
Testsúlya: 5.8 kg
Gazdája: epresh csoki
   
 
 
Házastársa: Luciferi
Tapasztalat: 114 pont
Képességek: nincs
Törzskönyv: Olvas
Kiscicák:
Vemhes...
   
   
miau
 

 

Fajtája: Anatoli
Kora: 2308 napos
Neme: Lány
Testsúlya: 5.9 kg
Gazdája: epresh csoki
   
 
 
Házastársa: Nincs
Tapasztalat: 93 pont
Képességek: nincs
Törzskönyv: Olvas
Kiscicák: Nincs
   
   
Pajkos
 

 

Fajtája: Amerikai rövidszőrü
Kora: 2395 napos
Neme: Fiú
Testsúlya: 5.9 kg
Gazdája: epresh csoki
   
 
 
Házastársa: miau
Tapasztalat: 104 pont
Képességek: nincs
Törzskönyv: Olvas
Kiscicák:
Apa lesz...
   
   
Luciferi
 

 

Fajtája: Amerikai rövidszőrü
Kora: 2516 napos
Neme: Lány
Testsúlya: 6.1 kg
Gazdája: epresh csoki
   
 
 
Házastársa: Nincs
Tapasztalat: 92 pont
Képességek: nincs
Törzskönyv: Olvas
Kiscicák: Nincs
   
   
Édike
 

 

Fajtája: Orosz kék
Kora: 2391 napos
Neme: Lány
Testsúlya: 5.9 kg
Gazdája: epresh csoki
   
 
 
Házastársa: Aranyka
Tapasztalat: 135 pont
Képességek: nincs
Törzskönyv: Olvas
Kiscicák:
Vemhes...
   
   
rea
 

 

Fajtája: Perzsa
Kora: 2506 napos
Neme: Lány
Testsúlya: 6.1 kg
Gazdája: epresh csoki
   
 
 
Házastársa: Nincs
Tapasztalat: 134 pont
Képességek: nincs
Törzskönyv: Olvas
Kiscicák: Nincs
   
   
Cirmi
 

 

Fajtája: Bengáli
Kora: 2738 napos
Neme: Lány
Testsúlya: 6.3 kg
Gazdája: epresh csoki
   
 
 
Házastársa: Nincs
Tapasztalat: 120 pont
Képességek: nincs
Törzskönyv: Olvas
Kiscicák: Nincs
   
   
Cirmike
 

 

Fajtája: Sphynx
Kora: 2324 napos
Neme: Lány
Testsúlya: 5.9 kg
Gazdája: epresh csoki
   
 
 
Házastársa: Malom Fűtyi
Tapasztalat: 20 pont
Képességek: nincs
Törzskönyv: Olvas
Kiscicák:
Vemhes...
   
   
Borsóka
 

 

Fajtája: Manx
Kora: 2619 napos
Neme: Lány
Testsúlya: 6.2 kg
Gazdája: epresh csoki
   
 
 
Házastársa: Nincs
Tapasztalat: 24 pont
Képességek: nincs
Törzskönyv: Olvas
Kiscicák: Nincs
   
   
maci
 

 

Fajtája: Különleges
Kora: 2360 napos
Neme: Lány
Testsúlya: 5.9 kg
Gazdája: epresh csoki
   
 
 
Házastársa: Aladár
Tapasztalat: 282 pont
Képességek: nincs
Törzskönyv: Olvas
Kiscicák:
   
   
kókusz
 

 


 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat