Súgó
 
    Tartalom
 • Gyakori kérdések
 • Termékek
  • Konzervek
  • Száraztápok
  • Jutalomfalatok
  • Vitaminok
  • Tálak
  • Tisztálkodó szerek
  • Macskaalom
  • Macska WC
  • Macskanyakörv, hám, póráz
  • Szállító eszközök
  • Játékok
  • Kaparófa, cicabútor
  • Alvóhelyek, párnák
  A cicád
 
    Adatlap

 Az adatlapon megtalálod a macskád tulajdonságait.

    Etetés - itatás

 Az etetéshez egy tálra és valamilyen ennivalóra van szükséged. Ezeket a kisállatboltban tudod megvenni. A víz ingyen van, de az innivalónak külön tál kell.
A konyhában beállíthatod, hogy miből mennyi adagot kapjanak a cicáid egy etetésnél. Egy cica 3 adagot eszik meg naponta.
A vitaminoknak nem kell külön tál.

    Játék

 Minden cica szeret játszani. Ugye nem akarod, hogy unatkozzon! Ha sok játéka van, akkor sokat fog játszani, és nagyon boldog lesz, azonban, ha már sokat játszott egy játékkal, előbb utóbb megunja.

    Raktár

 Amit megvettél a Plázában az a raktárba kerül. Innen tudod betenni a konyhába és a házba. Ami a raktárban van az semmilyen hatással nincs a cicádra. Ha egy ételt már felbontottál, akkor nem tudod visszatenni a raktárba, mert megromlik. Ha enni adsz a cicádnak és az összes tasak kiürül, akkor automatikusan újat hozol a raktárból.

 
  Vásárlás - Pláza

 Vásárolni a plázában tudsz, a kisállatboltban. Az árukért CicaCent-el kell fizetned. Amit megvettél az a raktárba kerül.

    CicaCent

 A Cicaneveldében CicaCent-el tudsz fizetni. Minden nap kapsz fizetést. Ha több egymást követő napon belépsz, akkor több fizetést kapsz. Először 10, 20, 30, 40 majd 50 CicaCent-et. Valamint, ha kevés a pénzed minden nap minden cicád után 10 cent segélyt vehetsz föl a menhelyen. Még több Centet SMS küldéssel vagy versenyen való részvétellel szerezhetsz. A CicaCent játékpénz. Semmi köze a valódi világban létező pénzhez. Semmilyen felelősséget nem vállalunk érte.

    Cicahitelkártya

 Ha Cicahitelkártyával vásárolsz kevesebbet kell fizetned az árukért. Ezüst hitelkértyával 10%, Arany hitelkártyával 20% kedvezményt kapsz. Hitelre is vásárolhatsz. A hitelt azomban vissza kell fizetned. Ha nem fizeted vissza a hitelt mielőtt a hitelkártyád lejár, elkobozzuk a hitelnek megfelelő értékű árút.

    Kisállat bolt

A Kisállat boltban többféle árú közül válogathatsz:

 • - Konzervek
 • - Száraztápok
 • - Jutalomfalatok
 • - Vitaminok
 • - Tálak
 • - Tisztálkodó szerek
 • - Macskaalom
 • - Macska WC
 • - Macskanyakörv, hám, póráz
 • - Szállító eszközök
 • - Játékok
 • - Kaparófa, cicabútor
 • - Alvóhelyek, párnák

Részletes leírást a Termékek súgóban találsz.

  Társalgó - Fórum

A fórum arra való, hogy gondolataidat megoszthasd a többiekkel az oldalon. Vannak bizonyos szabályok, amiket ha nem tartasz be, büntetést kapsz!   A szabályzat NEM elolvasása, nem mentesít a felelősségre vonás alól!

    Szabályzat

Tilos az oldalon:
- Káromkodni,
- Más oldalt, saját oldalt, neveldét, vagy szexuális tartalmú oldalt hirdetni!
- A fórumban egy szavas, értelmetlen, csak szmájliból álló üzeneteket írni,
- Mást, az oldal adminisztrátorát, és moderátorait sértegetni,
- NAGY betűkkel írni, mert kiabálásnak számít (pár szót írhatsz naggyal, de csakis kiemelésre használd azt),
- Értelmetlen témát nyitni, és olyat, ami már van. Ha már van egy adott téma, vagy csak semmi értelme annak, amit nyitottál, akkor azt a topicot töröljük!
- Tilos a másik felhasználót arra felszólítani, hogy adja meg a jelszavát!
- Tilos a felhasználókkal való üzletelgetés, és a felhasznlócsere!
- Tilos másokat arra felszólítani, hogy emelt díjas SMS-t küldjenek!

Figyelmeztetés:
- Mielőtt kérdeznél valamit, lapozz át pár oldalt, hátha kérdezte azt valaki, és megtalálod rá a választ!
- Csak az rendelkezik moderátori vagy adminisztrátori ranggal akinek az adatlapján a neve mellett pirossal föl van tűntetve.

Büntetés:
- Ha valamelyik szabályt megszeged, azért először figyelmeztetés, majd ideiglenes kitiltás jár a fórumról. A kitiltás több nap is lehet. Akik a szabályokat szándékosan, többször is megszegik azokat végérvényesen töröljük.

  Termékek
 
    Konzervek és tápok

 Ételre van szükséged , ha meg akarod etetni a cicádat. A cicád nagyon válogatós és szereti a változatosságot. A konzervek nagyon táplálóak viszont drágábbak mint a száraztápok Habár első ránézésre a konzervek tűnnek olcsóbbnak, a száraztápokban sokkal több adag van. Ha 1 évesnél  fiatalabb kiscicád van, akkor jobb ha mindíg Junior jelzésű ételt veszel neki, hogy egészségesen fejlődhessen.

    Jutalomfalatok

 A jutalomfalatok kevésbé táplálóak. Viszont örömet okoznak a cicádnak, mert nagyon szereti őket. Némeiküknek cicád egészségében is fontos szerepe van.

   Vitaminok

 A vitaminok segítenek megőrizni cicád egészségét. Ha a cicád beteg lesz segítenek helyrehozni az állapotát. De azért biztos ami biztos, vidd el orvoshoz, ha megbetegszik!

    Tálak

 Tálakra van szükséged, amiből a cicád enni és inni tud. Külön szükség van vizes és evőtálakra. Az összetett tálban 2 adag is elfér.

    Tisztálkodószerek

 Ha tisztán tartod a macskádat, akkor egészséges, szép és jó illata van. Használd a kefét és a sampont, hogy tiszta legyen a bundája. És a fülcseppet sem árt használni. Ha versenyeztetni akarod a macskádat akkor a nercolajjal még szebbé teheted a bundáját.

    Macskaalom

 A macskaalmot gyakran kell cserélned, ha nem akarod hogy büdi legyen a szobában. Persze kell  egy macskaWC  is amibe a macskaalmot beleöntöd.

    MacskaWC

 Ebbe rakod a macskaalmot. Ugye nem akarod hogy a cicád a szoba közepére pipiljen!

    Macskanyakörv, hám, póráz

 Ha szeretnéd megsétáltatni a cicádat és nem akarod, hogy elkóboroljon akkor erre is szükséged lesz.

   Szállító eszközök

 Ha állatorvoshoz, vagy kiállításra viszed a macskádat akkor szükséged lesz egy szállítóeszközre.

   Játékok

 Minden cica szeret játszani. Ugye nem akarod, hogy unatkozzon! Ha sok játéka van, akkor sokat fog játszani, és nagyon boldog lesz, azonban, ha már sokat játszott egy játékkal, előbb utóbb megunja.

   Kaparófa, cicabútor

 A cicák másik kedvenc játéka, hogy rohangálnak, ugrándoznak és a karmaikat élesítik. Ha van egy jó cicabútorod akkor a cicád biztosan nem fog unatkozni.

   Alvóhelyek, párnák

 A sok játékban, a cicád egy idő után elfárad, és ledől egy picit pihenni. Minden nap tart egy kis sziesztát és órákon át durmol. Mindig megtalálja a leg kényelmesebb helyet a házban.

  Gyakori Kérdések

- A macskám nem akar fürdeni, se azt, hogy kikeféljem a bundáját, mit tegyek? - Próbáld meg pár nap múlva, ha akkor se engedi, nem gond, attól nem lesz baja, hogy koszos, csak a kedvére figyelj!
- A macskám nem engedi, hogy simogassam vagy játszak vele, mit tegyek? - Hagyd pár napig, megunta a játékot, később engedni fogja!
- Hogyan használhatom a tappancsvédő krémet, tablettákat, stb.? - Az oldal még fejlesztés alatt áll, ezeknek csak később lesz szerepe.
- Hogyan lehet több macskám? - Örökbefogadhatsz a menhelyről, vagy vehetsz a BOLT-ban!
- Hogyan adjam a macskát a menhelyre? - A macskád akkor kerül a menhelyre, ha nem gondoskodsz róla megfelelően. A menhely nem cicacserélgetésre való!
- Hogyan lehet hitelkártyám? - A hitelkártyát sms-ben lehet igényelni. BOLT menü, kiválasztasz egy terméket, és alatta ott lesz a kártyarendelés. Vigyázz, hogy a megfelelő kódot írd be, és a megfelelő számra küld el!
- Mi az a hitel? - Azt jelenti, hogy mínuszba is lemehetsz a boltban, amíg van elég hitelkereted. Vigyázz, mert a hitelt csak a boltban használhatod, cica vásárlásnál nem!
- Hogyan lehet centet szerezni? - Naponta jön a fizetés ( Ha minden nap belépsz akkor egyre többet kapsz: először 10,20,30,40 majd 50 centet ), ezenkívül a versennyel szerezhetsz, illetve vehetsz fel segélyt a menhelyen, vagy rendelhetsz sms-ben. Vigyázz, hogy a megfelelő kódot írd be, és a megfelelő számra küld el!
- Hogyan adhatok pénzt egy másik gazdinak? - Gazdi gazdinak nem tud pénzt adni!
- Hány macskám lehet összesen? - Egy gazdinak összesen 11 macskája lehet.
- Hogyan lehet házasodni? - 100 napos kor után. A CICÁK menüben kikeresed, kivel szeretnél házasodni, és HÁZASSÁG gomb. (100 napos macskát vehetsz a boltban is!)
- Hogyan lehet elválni? - Kattints a nevedre (akár a fórumban, akár a macskád adatlapján), kiadja az adatlapodat, és ott VÁLÁS gomb annál a macskádnál, amelyik el szeretne válni!
- Hogyan kell etetni, itatni a macskát? - Minden macskának 2 tálra van szüksége (1 az ételnek, 1 a víznek), az adag mindig 1-re legyen állítva, (vagy ahány macskád van) csak egyszer nyomd meg az ETETÉS, ITATÁS gombot, különben kárbavész az étel! Majd akkor eszik a macskád ha éhes, nem fog éhenhalni, ha van étel a táljában. (mérettől függ mennyit eszik)
- Elfelejtettem a jelszavam, vagy feltörték, mit tegyek? - Mivel nem lehet bizonyítani, hogy valóban feltörtek-e, ezért mi nem változtathatjuk meg a jelszavadat, mert akkor bárki elvehetné így a macskádat! Hogy ne felejtsd el a jelszavad, írd le valahová! SOHA SENKINEK NE ADD MEG, bármit is mond!
- Mit tegyek, ha nem tudom a macskáimat gondozni? (nyaralás, stb.) - Ha van megbízható ismerősöd az oldalon, megadhatod neki a jelszavad, és ő gondozza, amíg te nem tudod, vagy beadhatod a panzióba. (a BOLTBAN található) A panzióba helyezés ingyenes, ha van szállítókosarad! (Mindig annyi szállítókosár kell, ahány macskád van.)
- Hogyan vegyem ki a panzióból a macská(i)mat? - 1 hétig mindenképp bent kell maradnia, de ha ez letelt, csak kattints a cica nevére!
- Mit jelent ha azt írja ki a macskám adatlapján, hogy Jó pihenést? - Azt jelenti, hogy a macskád panzióban van!
- Hogyan lehet különleges macskám? - A CICÁM menüpontban, a macskádnál van egy olyan gomb, hogy legyen különleges. Onnantól, ha sms-t küldesz, az a macskád lesz különleges, amelyiknél legutoljára megnyomtad ezt a gombot. Vigyázz, hogy a megfelelő kódot írd be, és a megfelelő számra küld el!
- Mit jelent a csillag és a gyémánt a gazdik neve mellett? - Azt jelzi, hogy az illető küldött sms-t az oldalra. A csillagok száma az sms-ek értékével áll összefüggésben, nem a darabszámmal.
- Elkobozták a macskám, de vissza akarom kapni, mit tegyek? - Először is nézd meg a menhelyen, ha nincs ott, akkor a CICÁK menüpontban, hátha örökbe fogadta valaki.
- Hogyan lehet képet feltölteni magamról? - A BEÁLLÍTÁSOK menüpontban, az avatar-nál.
- Miért jelennek meg néha zöld bogarak az adatlapomon? - Azok hibák az oldalon. Minden hibáról értesülünk, és megpróbáljuk kijavítani.
- Hogyan lehetek modi, vagy admin? - Admin sehogyan, mivel az az oldal tulajdonosa. A moderátorokat az Adminisztrátor jelöli ki. A moderátorok állapítják meg, hogy ki alkalmas moderátornak. Kérlek, ne terheld őket azzal, hogy moderátor szeretnél lenni! Majd, ha szükségünk lesz moderátorra, megkeressük azt, aki szerintünk alkalmas a feladatra. Azt mi döntjük el, hogy erre mikor van szükség.
- Hogyan törölhetem a regisztrációmat? - Ha nem lépsz be 1 hónapig, akkor automatikusan törlődik!

 
 

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat