Társalgó

Anime, manga

lellauwu 2020. 11. 24. 21:33  
Ez a kérdés inkább azoknak szól, akik régebb óta tagjai ennek a társalgónak.
Az önpromó itt mennyire engedélyezett? (itt pontosabban arra gondolok, hogy van egy rakat OCm, és szeretném őket más embereknek is megmutatni)
Szóval öhm, ha valakit érdekel (és engedélyezik is), akkor én nagyon szívesen megmutatom őket bárkinek. (sajnálom, hogyha akár egy kicsit is egoistának hatott a posztom)

CreativeRóa 2020. 11. 20. 20:39  
Teljesen canon, bár nem Horikoshi csinálja. Rengeteg karakter van benne akiket a fősztoriban nem ismerünk meg annyira. Pl. Aizawa háttértörténete ebben van (eskü nem csak ezért ajánlom (és most tényleg)), és ha másért nem is, csak ezért olvasd el, mert az ***ul számítani fog egy ponton majd a mangában. (Bár ha szeretnél akkor egy kicsit részletesebb utána olvasás is megteszi, de az mégsem olyan) A legújabb chapterben Mirikoról esett több szó, meg Rappa is ott az előtérben. Az eredetinél tényleg egy árnyalatnál sötétebb.
Én most a fanfictionok világába vetettem be magam xd Én annyira nem szeretem az editeket, bár van egy kettő jó. Meg hát most nagy Danganronpa meme "Azaz egy Nagito edit (folytasd a mondatot tetszőlegesen)" szóval most néztem egy párat, de nem Bnha.

Jamni7 2020. 11. 20. 17:36  
Uhh, így eszembe ötlött, hogy időről időre mennyire szeretek rajongói editeket, AMVt és MMVt nézni, de a fandomban alig lelek valóban igényesen megvágott, hatásos csodákat, úgyhogy ha netalán te is böngészel ilyenek után csupa nagy betűvel sikíts, mert szeretek ilyeneket csodálni(már csak azért is, mert bővül a zenetáram). c:

Jamni7 2020. 11. 20. 17:33  
RENDBEN FŐNÖK, VETTEM AZ ADÁST.
Mondjuk mennyira van elismerve canonként? Mert pl. MHA Wikián ahogyan látom, teljesen úgy kezelik, mintha az univerzum részét képezné hivatalosan is. :o Annyit tudok, hogy rengeteg ismerős karaktert - Tsukauchi, a tanári kar stb. -, idk, mennyire épít rájuk? Nem igazán van kedvem folyton az eredetire utalgató, tulajdonképpen csak a rajongók "csak még több XY-t"-féle kielégítését olvasni.
Mindenesetre biztosan elolvasom az első kötetét legalább(értsd: bizonyára az egészet, az más kérdés, hogy azért mert valóban bejön, vagy mert szeretek szenvedni. 50-50), de mintha azt írnák, az eredetinél valamivel sötétebb, ami nálam egy instant YES.

CreativeRóa 2020. 11. 20. 16:44  
Deku apját én is várom, csak remélem, hogy nem Afo lesz. Mármint nem sok alapja van a teóriának, de nem túl esélytelen, ha azt nézzük ezt mennyire szeretik eljátszani a történetekben. Én az Inko/All Might shipben ezt szeretem nagyon. Csóri Hisashi a tengeren túl dolgozik, aztán mikor haza jön a felrsége elhagyta a volt no. 1 hősért. Mármint nem haragudhatsz rá, én is elhagynám magamat a no. 1 hősért, még pakolni is segítenék xd

Na jó ez most rövid lett, de nem tudom mit mondjak. A többire nem annyira tudok reagálni, Hisashirol meg lófingot sem tudok, hiába várom már, hogy mégis milyen plot twist lesz

CreativeRóa 2020. 11. 20. 16:33  
OLVASD EL A VIGILANTEST. DE KOMOLYAN
(Kis betű kis betű) Még nem olvastam el amit irtál végig de azt olvasd el. Mindenképpen, mert köze lesz a főszálhoz elég erősen

Jamni7 2020. 11. 20. 16:21  
Cr : Ebben igazat adok neked, viszont ha esetleg sor kerül majd egy bővebb AFO és OFA eredettörténet visszaemlékezésre (idk, hogy volt-e már esetleg ilyesmi a mangában, ez olyan dolog, amit csodával határos módon nem spoilereztem el magamnak lol), akkor simán eltudnám képzelni, hogy ő alapvetően - bár erősen megkérdőjelezhető módszerekkel - akart egy jobb világot teremten but who knows. A napokban utána néztem, és mintha Horikoshi azt nyilatkozta volna, hogy a 30. manga kötet után még olyan 20-at tervez, tehát lesznek még történések bőven. Ebbe kétlem, hogy beleférne egy timeskip - ami szerintem borzasztóan fellendítené a történetet, mert jelenleg: valami tréning/baromkodás az osztállyal utána komolyabb események gyakorlaton. JAJ, meg most találtam egy spin-offot is MHA Vigilantes címmel, ha ezt olvastad, sikíts, tudni akarom, érdemes-e belevágni(ha Horikoshi lenne, meg sem kérdőkelezném, de így tartok tőle).
Egyébként én sem, egy már-már végletekig szupportív családom van, lehet ezért (is) érintenek meg, mikor ilyen abúzusokról hallok, eléggé sokszor olvasok/nézek a témában.
Uhh, nagyon lyukas a tudásom FMA-t illetően, így képtelen vagyok összekaparni és értelmes mondatokba okádni a tudásomat, de ha befejeztem, akkor mindenképpen leírom, igazam volt-e. ;D (kicsit durca, hogy már vagy kemény 3 hónapja szünetel)
Az számomra is érdekes momentum volt - és nem csak a Bakugo család részéről. Azért az, hogy egy gyereket nyári edzőtábor során elrabolnak 6(!!!) olyan hőstől, akik a szakma legjobbjai(akik tegyük hozzá, bizonyára számoltak is valami ilyesmivel), kiválthatna kicsit nagyobb felháborodást a közvéleményben - sokkal kisebb dolgokért is lincsel a nép, pláne ha kiskorút érint. És a UA részéről nem az első eset közel sem. Izuku édesanyja reakciója tűnt a leghitelesebbnek, és nem ugyan nem várok el melodrámát, de egy normális szülő nem úgy reagál, mint Mitsuki(vagy akár Jiro szülei - nem vagyok egy anya típus, de azét na, biztosan felelősségre vonnám az intézményt). Amúgy túlnyomórészt  nekem tetszett Mitsuki és Katsuki kaocsolata - kicsit anyumra és magamra emlékeztetett, ha otthon vagyok, egy napon belül egyszer MINIMUM összekapunk valami apró ***ségen; túlságosan hasonló természetek, nehezen jönnek ki és nem tudják helyesen kommunikálni az érzelmeiket. Amit mondott, az durván túlkapás volt, ha kicsit is ismeri a fiát, tudhatná, hogy ezzel árt. Mindenesetre én remélem, láthatunk pöppet többet kettejükből, megérné. (uhh, és olvastam wikián, hogy Horikoshi tervezi majd a későbbiekben behozni Deku apját én keg így AAAAAAA)
Penke Bencének utána néztem gyors. Axl Heck lebeg szemeim előtt akaratlanuk is. xd
lellauwu : Én sajnos nem még, de rengeteget hallottam róla és kifejezetten jókat olyanoktól is, akiknek határozottan megbízok az ízlésében, valamikor biztosan sort kerítek rá.

lellauwu 2020. 11. 17. 9:57  
Bárki, aki látta a JoJo-t? Nagyon beszélnem kéne valakivel, de sajnos egy lány ismerősöm sem látta (

CreativeRóa 2020. 11. 15. 15:14  

CreativeRóa 2020. 11. 15. 15:13  
*meglátja Twice nevét**bőg*
Én a gonoszok közül igazából csak Kétszert bírtam. Aztán nyilván ő murdel meg először MERT NYILVÁN. A többiek nem igazán keltették fel az érdeklődésem. Overhaul mondjuk annyiból igen, hogy utálom őt, tehát ennyiből megy neki egy kézfogás. Jah várj... Mégsem #humor
AFO egyértelműen nem azért van, hogy nagyon átgondolt, és mély és elgondolkodtató karakter legyen. Szerintem legalábbis. Én úgy érzem, hogy a sztoriban az újabb generációs gonoszok aka a LoV lesz az, akik majd ezt a pozíciót betöltik.
Nekem van szerencsém nem toxic családból származni, tehát ebben a témában (sajnos?) nem vagyok annyira otthon.
Az első évadban ha megláttam a gyerekből csak egy pixelt is, úgy csaptam rá a space gombra, hogy azt egy Richter-skálán 10-es földrengés megirigyelnél. Nincsenek rá szavak, hogy mennyire utáltam. De komolyan. Oké, bully. Jó még el is tudnám nézni valamennyire, mert egyértelműen el volt kapatva, meg így nevelkedett stb. De egyenesen azt mondani valakinek hogy "Hé figyu látod azt a tetőt? Jah pls szaltózz már egyet" az már nem egy ponton pattintja el a húromat. Hamár Bakugou, akkor meglíthetném, hogy az anyja sem igazán normális? És most nem az agresszív modora a lényeg (bár azért kölyök mellett lehet nem a legideálisabb dolog) hanem amit Kamino után mond Aizawáéknak. (bal alsó panel) Mármint vágesz, hogy Katsuki az már-már betegesen a legjobb akar lenni, de ha ilyeneket mond a saját anyja, valamire ami abszolút nem az ő hibája és nem azért történt, mert gyenge, akkor nem igazán tudom hibáztatni, ha utálja a gyengeség mindenfajta formáját. (Ráadásul aztán még Mitsuki hozzá teszi, hogy aggódtak, tehát nem csak, hogy Katsuki hibája, hogy elrabolták őt, de még aggodalmat is okozott) Nem tudom, mennyire gondolok bele sokat, de ez akkora bruh moment volt nekem a chapterben.
AL AZ EGY GODSENT, nem tudom milyen angyal, de valamilyen tuti xd Edet esküszöm megsértődtem volna, ha nem szereted. Annyira nem szokás ilyen főszereplőket látni meg ÚRISTEN- *fangörcs* Milyen plot twistet találtál? :3
Hát én megnéztem majdnem az egész évadot a magyar verzióból, de nem sok minden maradt meg xd Emlékszem, hogy Aizawa és All Might hangja nagyon el lett találva (és hogy én főképp az előzőnek mennyire örülök az Aizawasimp fejemmel) meg hogy Penke Bence lett Kirishima (#favmagyarszonkronszínész) A hős neveket fordítotrák for some ducking reason, néhol mégcsak nem is korrektül (Midnight ha jól rémlik Hajnal lett valamiért) Amúgy ha azt néztük, hogy mindenkinek a neve a Bnha unuvertumában, egy szójáték, akkor azt nem kellett volna lefordítani ezen logika alapján?


Geez telóról írtam, szóval tuti, hogy a szokásosnál több helyesírási hiba maradt meg, sorry

Jamni7 2020. 11. 15. 13:43  
Ó, hát mikor rájöttem erre az 'I bad' dologra, olyan büszkén veregettem vállon magamat, mintha a Voynich-kéziratot fejtettem volna meg. :')
Most így az új fejezettel mégjobban berágtam rá(úgy tűmhet, baromira utálom Dabit, pedige skü egészen bírom xd), mármint oké, kemény családi abúzust szenvedett el, de a többiek, kiváltképpen Rei és Shoto ugyanannyit, ha nem többet szenvedtek Enji miatt, mint ő. Mondjuk, még mindig nem állt össze teljesen a múltja, nagy hézag a "halála" és a LoV-ba csatlakozása közötti időszak, ami körülbelül egy tíz plusz évet simán felöle, talán erre majd(úgy jó 70 fejezet múlva, mert most bizonyára akció és leszámolás következik) kapunk választ, ami esetleg ÁRNYALJA(fétisem bakker) és tisztázza a kifordult értékrendjét. Vagy nem. Egyik problémám a BNHA-val, hogy vagy baromi jól megírt gonoszokat mutat be(pl. Twice, bár ő az egyik legszürkébb karakter, nem is igazán tudom és akarni sem akarom bekategorizálni), vagy csak a "meh"-et súrolják. Lehet, nekem vannak magas elvárásaim(sőt biztos, elég szőrszálhasogató vagyok), de Dabi nem nagy eresztés, csak az események, amiket majd kreál ezzel a szituációval. Kezdetekben ezért is bírtam jobban Overhault, mert bár ő sem lépett ki abból az egydimenziós státuszból, volt egy nagyon kemény karizmája(meg hát hatásvadászat, amit Erivel művelt, arra mindenki felkapja a fejét). Ja, meg All For One, aki leülhet az ATLA-s Ozai mellé, annyira jellemtelen vészjelző táblák, mintsem karakterek. ÉN MÁR CSAK ANNYIT KÉREK, HOGY KAPJUNK MR.COMPRESS HÁTTÉRSZTORIT ÉS SCREENTIMEOT, AKKORA FORMA AZ AZ EMBER KÖSZI.
Nekem annyi örömöm az egészben, hogy legalább az emberek nagyon komolyan veszik a családon belüli bántalmazást, elvégre Magyarországon, ahogyan kezelik ezt a témát, az felháborít minden adandó alkalommal.* Uh, mikor elkezdtem olvasni a mangát(és ugyan képben vagyok mindennel, még mindig az 58. fejezetnél tartok hüpp), akkor a legelején elejt egy mondatot Izukunak, hogy kövessen el öngyilkosságot, hátha reinkarnálódik és akkor talán hős válik belőle. Több szempontból is felbőszített, de még a srác bully, patkány haverjai is megjegyezték, ez azért gáz(és bár a háttér karakterek közül is a legstatisztábbak, az ilyen embertípus nem szólal fel rendszerint). Érdekes, számomra végletekig szórakoztató szereplője a sztorinak, de azért a kezdetekben durván toxikus. Ahogyan Enji is. AHHH IGAZSÁGOT NEKI.
Őszintén, az első 13 epizód nem igazán győzött meg, majdnem kaszáltam**(amúgy a BNHA első évad után majdnem így járt, de a mazochista hajlamaim mindig győznek, és milyen jól teszik. uhh, sok a zárójel.), mostanra viszont nagyon tetszik, meg bár emberek hajlamosak túlértékelni bizonyos animéket, ez tényleg egész jóféle. MEG HÁT AL, IMÁDOM EGYEM MEG. Plusz pont még a főhősért, Ed majdnem kedvenc kategória annak ellenére, hogy főszereplőket sosem favorizálok, rejtély miért(fétis no.2.: csakamellékszereplők). Viszont egy minimális, első openingre elejtett spoilermorzsácskából(amire józan paraszti ésszel is is esetleg rájöhetünk, ha nagyon teorizálásra van ráállva az agyunk) szerintem kitaláltam egy relatíve nagy csavart a plotból, kíváncsi vagyok, igazam lesz-e.
Abba én csak belenézegettem - szegény Viasat 3 nagyon akar egy új Dragon Ball generációt gondolom. xd Jajjj, az ilyen fordítási csodáktól herótom van, de egyébként sok esetben a hangokat egész kellemesen eltalálták, és nem hibáztatom, amiért szinkronszínészetet tekintve messze elmarad az eredeti japántól. Az utánozhatatlan. Én csak eredetizek***, legalábbis soriknál, de nem vetném máglyára a magyar szinkrongyártást(csak az utóbbi évek pár iszonyatosan *** torzszülötteit. Bár szirmai évekkel ezelőtt csinált egy korrekt videót arról, miért olyan, amilyen). Az aranykorból pl. kedvenc például az Aladdin mesében a dzsinn szinkronja(mindent belevéve) sokkal jobban tetszett - ebben erősen benne van a megszokás és a zseniálisam magyarosra átületetett szövegkönyv. Jó, jó Robin Williams jó meg minden, szeretjük****, de Mikó István lekörözi - persze ez abszolút szubjektív.

*Pont tegnap néztem egy interjút Nagy Zsolttal a DTK - Elviszlek magammal keretein belül, ő is elég kemény dolgokat élt át az apjának köszönhetően(ez az erőszak egyébként generációkan átível náluk), és erről nyilatkozott is anno az RTL-nek. Fater kitagadta ezek után.
**Mondjuk a Death Parade után kinda erős váltás volt, az az idei egyik legnagyobb élményt, amit bármilyen könyv/film/sorozat stb. nyújtott, hetekig a hatása alatt voltam, ami nálam kimondottan ritka. De a főszál miatt csak 8/10.
***Jó, hát a Született feleségeket nem tudom nem szinkron nélkül nézni, az fergetetges és körülbelül édesanyám révén azon nőttem fel. Meg amúgy jól is sikerült, akkor még színvonalas volt a szinkrongyártásunk. Igen, vannak ilyem eltévelyedéseim is lol.
****A poénok felét ő improvizálta szinkronfelvétel közben, egy csomó bele sem fért; akkoribam először szinkronizáltak, aztán animáltak.
(sorry a ezekért a terjedelmekért, túlzottan beszédes vagyok, my bad :o)

CreativeRóa 2020. 11. 13. 23:02  
UwU elolvastam a chaptert. Nekünk korábban kellett volna beszélni, akkor lehet hamarabb megtörténik xd
Az, hogy a fandom mennyire utálja Enjit, az az őrületbe kerget. Bakugout pl lehet sueretni, amiért változik, de Enjit nem. Hát hol ebben a logika khérem széphen

CreativeRóa 2020. 11. 12. 20:49  
Oké, akkor én azt az utóbbi hozzászólást nem olvastam el, mert nem szeressem a spoilereket xd (Majd hétvégén visszatérek rá)
Spoilerek ugye bár továbbra is szerves részét képezik a beszélgetésünknek, nem anime-only kompatibilis a dolog. (Figyellek te spoilervadász) @-@

Jó azért nekem is erősen padlógázt nyomott a szívverésem amikor megláttam ott azt a tévéképernyőt, hiába volt egyértelmű xd
Wait, a neve konkrétan I bad, és én ezt nem vettem észre? Hát én itt ásom el magamat szégyenemben a padló alá. Igen, itt azért a motivációk megkérdőjelezhetők. Vagy legalábbis a kivitelezés, mert Enjin kívül senki nem érdemelte meg a családban. ÉS IGEN ÚRISTEN WE NEED NATSUO (AND FUYUMI) Amit kicsit sajnál a lelkem, az az hogy, eddig úgy néz ki Shoutot sem igazán szereti a drága. Amit egy részről megértek, mert ugyebár az ő quirkje az, amit Enji akart, ergó a többi három gyerek nem létezik, de azért na. Kérem. Azért az öcséd is szenvedett abban a házban eleget, meg azért nem ő akart megszületni. Én annyira várom, hogy ez a chapter animálva legyen (úgy előreláthatólag hatezer év múlva) mert azért itt Dabi érdekes mozdulatokat csinál xd Egyébként most a haja az fehér, vagy vörös, csak nem lehetett volna érzékelni a különbséget, ha nem fehérnek rajzolják? Meg ha konkrétan csak víz kellett ahhoz, hogy az lejöjjön a festék, akkor aZ hOgY a FenÉbE mAraDt EddIg fEnT? Mindig újra festette? Vagy nem fürdik? Vagy most mi? #plothole #esküezvoltalényeg
OOOOOOOOH FMA:B *-* Már nem tudom hányszor néztem meg. Ráadásul magyar szinkronnal, mert szerintem annak egészen jól sikerült. Én mostanában belevetettem magam mindenféle fanfictionba, szóval ezen néha én is gondolkodom xd
Szívesen máskor is létrehozok ilyen torzszülötteket, ha szeretnéd. *kezet fog* A magyar szinkronja a Bnhanak szörnyű, hogy lefordították a neveket egyébként. Megláttam, még amikor újdonság volt a szinkron, hogy "Hangszóró Mic" és én eldöntöttem hogy nem fog tetszeni. Nem is tetszett, kivéve All Might, meg Aizawa hangja. Meg vágom, hogy Bakugounak ilyen sajtreszelősen recés hangja van, de a magyar szinkronban  egyenesen láncdohányosnak hangzik a gyerek. *is salty, mert imádja Nobuhikot*
Na jó, azért az egy durva 1v1 lenne xd

Jamni7 2020. 11. 12. 11:09  
Most hajnalban jöttek ki a 291. fejezet leakjei, buli van.
Már másodjára, hogy beszélünk valamiről: Best Jeanist él és virul, látunk Tokoyamit, amint Hawks felett őrködik(kinda). Dabi továbbra is folytatja a drámát, Shoto szegény nagyon offon van, Natuso és Fuyumi is értesülnek a helyzet állásáról - dióhéjban ennyi, ami leginkább hype közeli hangulatba kerítettek, de vannak kicsi Toya flashbackek~*

*Hátha úgy jobban megsajnáljuk. De komolyan, egy esszét tudnék írni arról, hogy a fandom milyen végletekig elnéző Dabival szemben, néhányak pedig Enjit keresztre feszítenék. Mindkettejüket egészen bírom(bár mint említettem, Dabi nekem még mindig egydimenziós), de borzasztó ez a kettős mérce.

Jamni7 2020. 11. 09. 17:02  
Értettem ám mindent, chill. ;)
Amúgy igen-igen, már hét folyamán láttam a leakeket, pont hajnalban fölkeltem random, pörgettem egy kis Tumblr-t, és ott arcon okádott, nehezen aludtam vissza. xd Pont beszéltünk róla, és bumm reveal. Érdekes, érdekes, számomra az a legnagyobb poén az egészben, hogy a fandom tetemes része felrobbant, és mindenki úgy csinál, mintha valami nagyon unpredicted történt volna. Dabiról(a neve visszaolvasa 'I bad', de kreatív a kis kópé) dióhéjban annyi, hogy végre árnyalódott egy tollpihényit a karaktere, de számomra még mindig szörnyen egydimenziós, sokszor látott: traumatizált gyermekkor, mely szerinte felmenti a szörnyű(teljesen indokolatlanul) elkövetett bűntettei alól, és nyilván valaki ellen bosszúhadjáratot indít. Valahol megértem, mert Enji bármennyire is jó úton jár, azért tizen-huszon évnyi bántalmazást nem lehet törölni és helyre hozni, és bizonyos fokig meg is érdemli, de Rei? Oké, a genyó apámat kínozzuk, de szegény édesanyját, aki már így is orvosi eset elmeállapota miatt, minek traumatizálni? Az a nő már elviselt párkapcsolaton belüli erőszakot, együtt él a bűntudattal(amit tett Shotoval) és még gyászolja is a "halott gyermekét".* Kíváncsi vagyok, hogy ez amolyan hatásvadászat vagy valóban van egy komolyabb célja, ahova ezt vezeti Horikoshi. Na, a lényeg, remélem Touya Dabi Todoroki nem marad ilyen egyértelműen gonosz, mert a korábban beillesztett panel egymagában jobban megmagyarázza és mélyíti jellemét, mint ez az egész fejezet(a srácnál nagyon elgurult a gyógyszer). Bruh. Annyira imádom azt a pár képkockát, aaaaaaaa. ÉN MÁR CSAK NATUSOT VÁROM SZIASZTOK.
Teljes mértékben megértem, én emellett csak Attack on Titant olvasok, illetve nézek FMAB-t(azzal is kéne haladni, hm...), de néha elgondolkozom, hogy ez akkor most canon vagy álmodtam-e. Annyi agymenést olvasok össze, hogy néha belém száll a bolond.
Ezért a zseniálisan Mafilm Media Kft. színvonalú fordításért most kezet fogok veled. Imádom. Szegény csávót nagyon rühellheti az univerzum(vagy Horikoshi); Bakugo hozzá ment gyakorlatra, ringbe ugrasztották All For One-al, most meg Hawksszal került halálközeli szituba. Csóri, pedig bírom, úgy szeretném többször akcióban látni, annyire egyedi a quirkje, rengeteg potenciál rejtezik benne. *most elképzel egy mezítlen!Mirio vs. Best Nadrág párcharcot*

*Ez egy olyan trauma, amit nem is lehet teljesen feldolgozni, annyira természetellenes. A gyermek elvesztése bármilyen módon igen komoly lelki sebeket okoz, mintha lennének is tanulmányok erről. Oké, nyilván egy shounen manga ebbe nem fog bele menni. xdd

CreativeRóa 2020. 11. 08. 11:40  
lol nem tudok írni xd
*290
Mindegy értsed jól köszi xd

CreativeRóa 2020. 11. 07. 6:46  
oké figyu nem tudom mi van ötödik panelnél járok, de olvasd el a 190-et @-@

CreativeRóa 2020. 10. 31. 22:12  
B O J L E R (mert funnyk vagyunk és basically kiírod helyettem)

Én remélem nem, mert az kevesebb screentime ééés aaaaah miért nem lehet mindent kérni? xd Sajnos az általad említettek közül valamelyik biztos szenvedni fog, ahogy a sztori halad. Szomorú de lehetetlen lenne mindennek a fenttartását kivitelezni.
Ooh most már megvan ez a jelenet. Így laza 300 chapter és más mangák mellett (meg azért tanulni sem árt stb) néhány dolgot elfelejtek. Pl. az agyam egy időre azt is elfelejtette, hogy Hawks az megkecsmerítette Best Nadrágot. Aztán a következő említésénél ennek az eseménynek eléggé confusion voltam. Btw abban megegyezhetünk, hogy Best Nadrág van a repülőn a 288 elején? Mert én senki másra nem tudtam gondolni. (Meg azért amennyire adnám, azért nem valószínű/Dabi erősen utalt arra, hogy Hawks nem kecsmerítette meg)
Várom a sikitást, de nem kötelezö keresni lol Valami rémlik róla és az nekem bőven elég *insert a kisangyal face here*
Honestly, az összes karakter kaphatna több screentimeot. Kivéve azok, akik meghaltak. KöSzÖnöM nEm kÉreK emLékRzteTőT minDen cHaptErbEn a cSávórÓl mÉg aKkOr se Ha FriSs. ElÉg voLt egYszEr mÉgnÉzNi A kEdVeNc gOnoSzOm hAláLát tHx *bőg*
Az elgéoeléslcneek miatt ne aggódj, van nálam is bőven :'D

Jamni7 2020. 10. 31. 16:43  
Szóismétlések és legépelése plus ultrája, sorry not sorry
*elgépelések, nem vagyok cink áaá

Jamni7 2020. 10. 31. 16:38  
A fórum topicot forradalmasító, túlelemzős diskurzus továbbra is My Hero Academia SPOILEREKET tartalmaz. Duh.

Haha, egyébként én sem. Számomra gyanús, hogy a B-be fog kerülni, de ne legyen igazam. Nagyon szívesen látnám már élesebb szituban, gonoszok ellen, zseniális lenne. Éés, remélem azért Horikoshi a főosztályunk karaktereit is tovább építi a kaliberükhöz mérten*, és nem ragadnak le sem értelmileg, sem képességekben ezen a szinten. Pölö az említett Denkiben tök sok lehetőség rejlik még, de pl. Sero és Shoji is tele van potenciállal. For example, a negyedik évadik Kirishima számomra kifejezetten unalmas karakternek tűnt, aztán ÚRISTEN KICSI KIRISHIMA, belopta magát a szívembe. Persze, azt is megértem, csak az A-ban vannak 20-an, ehhez más diákok és felnőttek: ennyi szereplőt már alapból nehéz mozgatni, pláne kidolgozni, fejleszteni stb., emellett ne üljenek le a szálak, meneteljen előre a sztori, ne kerüljön a háttérbe a főhős és a központi szál... meg egyéb nyalánkságok. Pont ezért szinte holtbiztos vagyok, hogy a lezárás nem feltétlen fogja elnyerni a tetszésemet.**
Értem, mire gondolsz, én sem hinném, hogy happy endinget kapnak, inkább valami keserédesre gyanakszom. Dabival mi lesz? Megy Overhaul mellé megrokkantan a böribe, vagy meghal?
A tengeres sztorinak pöppet utána néztem: szóval, a manga olvasók tudják, hogy a fejezetek végén előfordulnak kisebb karakteradatlapok az adott (új) szereplőről(név, kor magasság, általa kedvelt dolgok). Természetesen Natuso is kapott ilyet, ami itt kiemelni való, azok a kedvencei: a tenger és a sashimi.
Tenger : Szóval, a 180-190es chapterek magasságában, miután Enji megmentette a várost, akad egy szuper rövidke jelenet Dabiról. Alanyunk jól kivehetően a tengerparton ácsorog, és visszagondol egy általa megölt hős kérdésére(megölt áldozatok és azok hátrahagyott családjaikra vonatkozólag), mire valami olyasmi mondatot ejt el, hogy annyit filózott ezen, hogy szinte beleőrült. Emellett látni, ahogy a szeme alatti égett sebéből vér szivárog, melyet az ujjával töröl le. Ezek akár könnyek is lehetnek, vagy azok metaforája.

-Sashimi : ez halovány emlékfoszlány, de mintha egy fejezetben Mr.Compress*** ezt az ételt fogyasztaná/ajánlaná fel a mi Dabinknak, aki elutasítja, mondván nyugodtan elfogyaszthatja helyette, nem szereti. De lehet erre csak rosszul emlékszem.
Lehet csak belemagyarázás és szimpla agymenés, de szerintem nem lehet véletlen. A másodikra amint megtalálom a képi bizonyítekot, sikoltok jó hangosan.


*RAGE: ÉS NEM ÚGY, MINT A NARUTOBAN, AHOL AZ EREDETI SOROZAT EGÉSZ FRANKÓN ALAPOZTA MEG A SZEREPLŐKET, AMIT AHOGY ELNÉZEM A SHIPPUDENBEN KIDOBATAK A KUKÁBA BÁÁÁÁÁ. Mondjuk az az anime már alapból nem képezi az ízlésvilágom, és bizonyára soha a büdős életben nem fogom végignézni(but who knows), de akiben übereli a MHA-t, azok a harcok, baromi smartok, amit az előbbiből borzasztó módon hiányolok, egyedül az Ochaco vs. Bakugo tudott belőlem őszinte lelkesedést kiváltani.
** De pls pls pls Horikoshi, ez nem a fent említetteken múlik: NE BORONÁLJUNK ÖSSZE FELNŐTTKÉNT MINDENKIT MINDENKIVEL, OKÉ? *szúrós pillantások a Boruto névre hallgató förmedvényre, a Harry Potter epilógusára és az Elátkozott gyermekre* undorító.
***Neki háttérsztorit és több screentime-ot légyszi légyszi légyszii

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat