Társalgó

Könyvek, regények

f 2.0 2017. 02. 26. 18:46  
Varázslatos állatbirodalom 1. 2. 3. 4.

anncsi
 
2017. 02. 19. 16:01  

Szabadnak születtem

Dr. ​Shirin Ebadi, iráni emberi jogi ügyvéd és aktivista érzelmileg felkavaró könyvében elmeséli, hogyan küzdött hosszú időn át az országon belüli reformokért.
Miközben a szerző fáradhatatlanul harcolt Iránban a demokráciáért, a törvény előtti egyenlőségért és a szólásszabadságért, világszerte milliókat inspirált a munkájával. Saját hazájában életét pokollá tették az állandó megfigyelések, megfélemlítések és az erőszak. A Szabadnak születtem megrázó történeteken keresztül meséli el, hogyan kényszerítették az iráni hatóságok a szerzőt önkéntes száműzetésbe. Nővérét és lányát őrizetbe vették, férjét belekeverték egy kémkedési ügybe. Nobel-békedíját – melyet első muszlim nőként kapott – hatóságilag elkobozták, teheráni irodáját pedig lerohanták, majd bezáratták. Végül hamis adóügyi vádakkal távollétében minden vagyonától megfosztották.
A könyv rávilágít a mai Irán hétköznapjaira, és Ebadi személyes, – a hivatásáért és családjáért vívott – küzdelmére.
A Szabadnak születtem bizonyosságot ad arról, hogy töretlen töretlen kitartással és bátorsággal, soha nem múló hittel a legszélsőségesebb helyzetekben is célt érhetünk.

Blilla 2017. 02. 18. 15:19  
Kedvenc könyveim:
Leiner Laura: Szent Johanna Gimi
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Akkor szakítsunk!
Leiner Laura: Bexi
Stephen King: Kedvencek temetője
Nathalie Somers: Lányok regénye
Simon Tamás: Vérmacska (avagy Alfi világuralomra tör)
Mieshelle Nagelschneider: Macskákkal suttogó
David Taylor: A macskák titkos élete
Jackson Galaxy: Pokoli macskák

A macskás könyveket kisebb koromban olvastam, ezek közül. És vannak olyan könyvek is, amiknek nincs tartalmuk, csak leírják a macska tulajdonságait...stb. Furcsa, de azokat is szerettem. xDدُنْيا
 
2017. 02. 18. 12:40  
Ruth Rendell: Sötéthez szokott szem
pszichokrimi, aminek a sajátossága, hogy a gyilkos ismerjük, csak az indítékot nem
mindez főként a második világháború időszakát nyögő Angliában

Yumi1106
 
2017. 02. 18. 9:53  
Stehpen King-Carrie

Alma00125 2017. 02. 18. 9:52  
Homonnay Gergely- Puszi Erzsi

anncsi
 
2017. 02. 16. 17:30  
Fekete István- Vuk

anncsi
 
2017. 02. 16. 15:48  
Arne Svingen - Magas Cé és jobbhorogAz Egy törött orr balladája arról szól, hogy üssünk és hogy ne üssünk. És hogy mi a helyzet akkor, ha az ember csak úgy tud énekelni, amikor senki más nem hallja. De leginkább mégiscsak Bartról szól, aki szerint az élet attól egy cseppet sem lesz jobb, ha negatívak vagyunk. Megismerjük a titoktartásra képtelen Adával és Geirrel, aki mindig olyan furcsán áll. Az olyan fontos napok históriája ez a könyv, amelyeken egyszerre történik minden, és semmi sem lesz többé olyan, mint azelőtt volt. Amelyeken egyszerre érezzük magunkat boldognak és egy kissé szomorúnak. Ahogy ez a könyv is megnevetett, miközben néha elszorítja a torkodat.

Lassacskán végzek vele. A könyv egy Bart nevű fiúról szól, aki egy segélylakásban él egy szemétdomb közepén. Olykor romlott ételt esznek az édesanyjával, hogy legyen valami a gyomrukban, hiszen Lindának nincsen állandó munkahelye, emellett kövér. Nem fizetik a villanyszámlát és majdnem lekapcsolják az áramot. Bartnak mindössze két szenvedélye van: az opera és a box. Utóbbit a könyv elején apró testalkata miatt csak próbálja, habár van egy olyan sejtésem, hogy ez nem lesz mindig így. Csodálatos áriákat tud énekelni...persze csak ha egyedül van az aprócska fürdőszobában. Aida, Bart padtársa kap egy lemezt, amin a fiú énekel, azonban a lány az egész osztály előtt lejátssza. Bart tehetségét az évzáró ünnepségen is be akarják mutatni. Az anyja pedig mindig csak azt ismételgeti, hogy: "Bart, te vagy a legjobb gyerek a világon"- és ő ezt el is akarja hinni.


alexa866 2017. 02. 15. 18:32  
Szent Johanna Gimi

anncsi
 
2017. 02. 15. 18:26  
Sarah Cohen-Scali: Max„1936. ​április 19. Hamarosan éjfél.
Azt akarom – ez eljövendő életem legelső vágya –, hogy április 20-án lássam meg a napvilágot. Mert ez a Führer születésnapja. Ha április 20-án születek, megáldanak a germán istenek, és mindenki a felsőbbrendű faj elsőszülöttjeként tekint majd rám. Első egyede leszek az árja fajnak, amely eztán uralni fogja a világot. Én vagyok a jövő gyermeke. A gyermek, aki szerelem nélkül fogant. Aki Isten nélkül fogant. Aki törvény nélkül fogant. Aki puszta erőből és haragból fogant. Heil Hitler!”

Max, aki a történet során a szemünk előtt cseperedik fel, a Heinrich Himmler által kigondolt Lebensborn program tökéletes prototípusa. A politikai elképzelések szerint „ideális” édesanyját génjei és fizikai adottságai alapján választották ki a náci tudósok, csakúgy, mint az édesapját. Max azonban semmilyen kapcsolatot nem ápolhat szüleivel (anyjától is elválasztják abban a pillanatban, ahogy ez lehetséges), hiszen feladatuk mindössze annyi, hogy életet adjanak Németország új, „felsőbbrendű” gyermekének.
Közel 20 000 gyermek fogant és született meg e program során.
Sokkoló, mélyen elgondolkodtató történet, mely nevetésre készteti az olvasót a megrázó sorok között. Élvezetes és megdöbbentő írás, hátborzongató történelmi tények alapján. Igazi Magasfeszültség!

Sarah Cohen-Scali 1958-ban született. Több tucat regény és novella szerzője, őt tartják az egyik legnépszerűbb francia ifjúsági írónak. A Maxot elsősorban fiatal felnőtteknek szánta, ezért megragadó, mégis könnyen érthető stílussal teszi „fogyaszthatóbbá” azt a nehéz témát, mely a korosztály számára elsősorban tankönyvekből ismerhető: a gyűlölet lehetséges forrásait, a politikai ideológiák veszélyeit és közös, európai történelmünk egyik legsötétebb időszakát.

(ha visszaviszem a kihozott könyveimet, akkor jön is ki hozzám nyomban...mégsem kellett volna annyi könyvet elhozni)

anncsi
 
2017. 02. 14. 13:44  
Christopher Moore : Mocskos melóHalálnak lenni mocskos egy meló. De valakinek ezt is meg kell csinálni.


Charlie Asher egy normális fickó, aki kifejezetten jól érzi magát a saját kis normális életében. Kicsit neurotikus, kicsit túlaggódja a dolgokat, de azt is a normalitás határain belül teszi. Inkább bétahímnek lehetne nevezni őt, mint alfának, de Charlie már hozzászokott ehhez az állapothoz. Felesége okos, csinos, bájos nő, aki pontosan azért szereti őt, mert annyira normális. Gyermekük születik, és úgy tűnik, a dolgok nem is alakulhatnának jobban Charlie számára.

De aztán az emberek úgy kezdenek hullani Charlie körül, mint a legyek. Sötét árnyak suttognak neki a csatornákból, ismeretlen nevek jelennek meg a noteszében, bizonyos tárgyak vörösen izzanak a közelében. Igen, minden jel arra mutat, hogy valamiféle titokzatos erők új munkakörre jelölték ki Charlie Ashert. Mostantól ő lesz a Halál. Másoknak ez a vég. De neki csak a kezdet.

(egyébként az Agave könyvek soha nem rosszak)

szjger20 2017. 02. 10. 13:14  
I am márker, szóval természetesen a Bexi sorozat a kedvencem!
I am márker, szóval természetesen a Bexi sorozat a kedvencem!

Onee-chan69 2.0 2017. 02. 07. 12:46  
Dzsungel mánia<3

Rex Cryptae
 
2017. 02. 06. 22:49  
f 2.0, egy oldalon elég egyszer ugyanazt a könyvet írni.

rebus-babus 2017. 02. 04. 14:14  
Lány kilenc parókával

anncsi
 
2017. 02. 02. 19:22  
Nem tudom ki emlékszik még rá...várjunk, még itt vannak az oldalon az idézetek, amiket mésoltam belőle. Nos, igen, holnap megjön a "Szent tehén"! ^.^

1. oldal Következő

 
  CicaNevelde  · Copyright © 2007-2017 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat